Eνα διαφορετικό "ΣΕ ΕΙΔΑ" και μια εκκληση...

29 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
lostrenik
Απών/απούσα

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...

....κλεινουμε το δρομο και περιμενουμε να μαζευτουμε ολοι... υστερα απλα, τοσο απλα, ανοιγουμε το δρομο και αφηνουμε ενα οργισμενο ποταμι απο ταξιτζηδες και οδηγους του σαββατοβραδου να κατασπαραξουν τις διμοιριες.

σκεφτομαι, τελικα ειναι φανερο πως θελει αγωνα για να σπασεις τον ιδρυματισμο των εξαρχειων, εστω και με ποδηλατο...

βγαινουμε στην πανεπιστημιου κι απο κει αιολου, πλατεια κοτζια, αθηνας. οι ματατζηδες πανικοβλητοι χωνευουν το σουβλακι τρεχοντας 400σαρι απο ομονοια οπου νομιζαν πως μας περιμεναν, να μας προλαβουν. οι μοτορολες σφυριζουν ηλεκτρικα στ' αυτια τους "θα χτυπησουν το δημαρχειο!". με μια ακομα ποδηλατισσα (ααααχ!) μπλοκαρουμε ενα δημοτικο βανακι κοβοντας το βηματισμο των μπατσων που ανεβαινουν αναγκαστικα στο πεζοδρομιο, πισω απο τα γαμημενα καγκελα του αβραμοπουλου. μπατσοι δεξια, μπατσοι αριστερα, μπατσοι πισω μας. λιγα ακομα μετρα για μοναστηρακι...

αθηνας και ερμου μπλοκαρονται ξανα οι πλαινοι μπατσοι. εχει πολυ κοσμο και αυτοκινητα. κολανε πισω μας, αλλα ειμαστε πλεον τριακοσιοι και ο ασχετος κοσμος πολυς γυρω γυρω. ο φοβος υποχωρει και φωναζουμε σαν παλαβοι:

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΦΟΡΕΣΤΕ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΠΕΡΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

σταθμος ηλεκτρικου-θησειο, κανουμε σταση για νερα, μπυρες, τσιγαρο. οι μπατσοι δεν τολμουν να ανεβουν στον πεζοδρομο για θησειο. οι μοτορολες ξαναπροσταζουν, τους ακολουθω με το ποδηλατο απο παραλληλα στενα για να φτασω πριν απο αυτους στα παιδια. κι εκει γινεται γινεται το σουρεαλ:

οποιο εχει βρεθει εστω και ενα σαββατοβραδο στου ψυρρη, θα καταλαβει τι θελω να πω. δυο διμοιριες αρματωμενες και φορωντας αντιασφυξιογονες μασκες μπαινει στα στενα αναμεσα σε απειρους τρεντηδες, λαικοσκυλαδες και εναλλακτικα ατομακια, οι οποιοι τους κοιτουν με γουρλωμενα ματια και τους πετανε θεικες ατακες:

(σκυλου ετων ~50) καλε τι εγινε; κατεβασαν το στρατο; πρεπει να παμε σπιτια μας;
(τρεντυ πιτσιριδες ~20 εξω απο μπαρ) παιδια ελατε ρε κερναμε σφηνακι με φαρμακι!
(κουστουματοι μαλακες κωλογεροι στα 30 τους) οριστε, μας εφεραν τα ΜΑΤ στην πορτα μας οι αλητες!

βρισκω καμια εκατοστη ποδηλατες να φωναζουν στην πλατεια του ψυρρη και να μοιραζουν κειμενα που μας εστειλε η ασοεε! ξεκιναμε να ενωθουμε με τους αλλους στο θησειο. κραταμε κοκκινα μπαλονια με ηλιο που μας εδωσαν τα γυφτακια και αγκαλιασμενοι περναμε μπροστα απο εναλλακτικομαγαζα προς μοναστηρακι.
κοσμος σηκωνεται επιτοπου και μας ακολουθει (χωρις να πληρωσουν τα ποτα)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ!
ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ!

κατεβαινουμε την ανδριανου. μπαινουμε σε μπαρ και ζηταμε απο τους ντιτζεηδες να κλεισουν τη μουσικη. υστερα φωναζουμε

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ.
ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥς ΦΟΙΤΗΤΕς ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ. ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥς ΜΑΘΗΤΕΣ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΝΕ -ΚΑΚΗ ΩΡΑ- ΚΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ!

ξαναβρισκω την -ααααχ- ποδηλατισσα και σαρωνουμε με πεταλιες την ηφαιστου για να μη μας τη φερουν απο τα πλαγια. ενας σεκιουριτας ακουει τις φωνες και σηκωνει το κινητο με το μισοκλειστο αψυχο ματι του ρουφου. του λεω, αμα παρεις τηλεφωνο θα στο βαλω στον κωλο με δονηση. κι η πιτσιρικα που δεν εμαθα ποτε πως τη λενε, για του λογου το αληθες κανει μια μεγαλοπρεπεστατη κωλια και του σκαει την πισω ροδα στα ποδια !θεα!

κι υστερα το πανηγυρι... οι 200 ποδηλατες του ψυρρη βρισκουν τους 400 του θησειου. ζητωκραυγαζουμε, αγκαλιαζομαστε και ξεχυνομαστε στο δρομο...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ;

ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ;;;

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΗ;;;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
one less car
Απών/απούσα

Άξιος, δεν τα λες και στην συνέλευση το βράδυ;

lostrenik
Απών/απούσα

αυτη που εφυγε απο το πολυτεχνειο και πηγε στο θησειο, μακρια απο τους "επικινδυνους εξεγερμενους" που χθες υστερα απο καταληψεις σχολειων, σχολων, δημαρχειων και δημοσιων κτιριων, κατελαβαν και τη γενικη συνομοσπονδια εργατων ελλαδας;

οχι φιλε μου, δεν εχω καμμια θεση εκει στο θησειο... η θεση μου (και ολονων μας) ειναι κοντα σε οσους διεκδικουν, σε οσους εξεγειρονται, ξεπερνωντας τις μικρες τους γκρουπες και κομματιδια η ομαδουλες...

απλα λυπαμαι που τοσα χρονια πορευομουν με ανθρωπους που εχουν μαθει να ποδηλατουν μονο για την παρτη τους και μονο για να βαζουν την παρτη τους στο μετρο.

παιδια παρτε το χαμπαρι. ακομα και γι' αυτα τα "μικροποδηλατικα" (κατα το μικροπολιτικα) μας αιτηματα, τωρα ειναι η ευκαιρια!

ΠΡΟΤΑΣΗ:
ας κανουμε μια εντελως ειρηνικη ποδηλατοπορεια που θα καταληξει σε μαζικη ΕΙΣΟΔΟ με τα ποδηλατα μας στο μετρο!

teaser
Απών/απούσα

νομίζω τα έχεις μπλέξει λίγο....αλέξης, μετρό, παρτάκηδες...όλα αυτά δεν πάνε μαζί. Η ιδέα της "επανάστασης" έχει αποτύχει από την εποχή του κουμμουνισμού κιόλας...Άλλωστε όλα αυτά δεν γίνονται για τον Αλέξη...ήταν η αφορμή το παιδί, το χουμε πει...αυτοί που τα σπάνε είναι η γενιά των 500 ευρώ φίλε μου...όμως την ημέρα πάνε στη μίζερη δουλίτσα τους και λένε και ευχαριστώ...

Αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό...Σε άλλη χώρα θα είχαν βγει στους δρόμους από την αρχή που θα τους καθόντουσαν φασιστικά τα 500-700 ευρώ οι αετονύχιδες εργοδότες...Και αν όντως ήταν συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν τα @@ τους και οι εργοδότες...

Οπότε μην διαχωρίζεις ποδηλάτες και μη ποδηλάτες...αλλού είναι το πρόβλημα

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Αναρωτιέμαι τόσο καιρό τι κάνουν οι ποδηλάτες;
Νόμιζα ότι πάνω στις ρόδες συχνάζουν ελεύθερα, αντισυμβατικά πνεύματα...
Ας κάνουμε επιτέλους κάτι, έστω μια ανώδυνη πορεία (για να μη φοβηθούν οι κάτοχοι σούπερ-ντούπερ ποδηλάτων ότι θα πάθει τίποτα η "περιουσία" τους... )

skywalker
Απών/απούσα

Παιδια, αν καποιος δεν εχει ερθει ποτε στη συνελευση, ας μην προτρεχει να βγαζει συμπερασματα για το ποιόν οσων συμμετεχουν σε αυτην κτλ. Αν θελει καποιος να προτεινει πραγματα ας ερθει απο την συνελευση και ας μην τα χωνει απο εδω απο την ασφαλεια του σπιτιου του. Σιγα τωρα μην κριθουμε επειδη αλλαξαμε για 1 φορα μερος στη συνελευση;

Μηπως να κριθουμε επειδη αλλαζουμε μερος συνελευσης και το καλοκαιρι και παμε στο Πεδιο του Αρεως για λιγη δροσια; Τοσο καιρο που γινεται η συνελευση στο Πολυτεχνειο εσεις που ησασταν;Εχουμε ξεφυγει λιγο νομιζω!

Υ.Γ. Μηπως να κατεβουμε με σχημα και στις φοιτητικες εκλογες; lostrenik καλο το γκομενιλικι με το ποδηλατακι; Στις συνελευσεις μας ερχονται ατομα απο ολες τις ηλικιες. Εσενα οι γονεις σου αυτες τις μερες ειναι στο Πολυτεχνειο;

lostrenik
Απών/απούσα

λοιπον skywalker επι γενικου, στις συνελευσεις δεν εχω ερθει γιατι δεν ηθελα.
δεν θα σου δωσω λογαριασμο σε ποιες συλλογικοτητες συμμετεχω, ουτε και χρειαζομαι αδεια απο οποιαδηποτε συνελευση για να πω τη γνωμη μου. αν ζοριζεσαι πολυ ομως, μπορεις να με λογοκρινεις (ban)...

οσον αφορα την "ασφαλεια του σπιτιου", εσεις την επιλεξατε την ιδια στιγμη που χιλιαδες ημασταν καθε μερα στο δρομο. η συνελευση σας τρεχει να καλει συγκεντρωσεις για την εισοδο στο μετρο και κωφευει οταν σκοτωνουν 15χρονο σα το σκυλι. και ξαναρωταω πρεπει να σκοτωσουν ποδηλατη για να αποφασισει η συνελευση σας μια ειρηνικη ποδηλατοπορεια;

συμπερασματα για τα ατομα που συμμετεχουν στη συνελευση σας δεν εβγαλα εννοειται. μονο για τις αποφασεις σας.

τη συνελευση την αλλαξατε επειδη φοβοσασταν καποιοι και αυτο ειναι απολυτως σεβαστο. απλα οφειλω να σας πω χωρις να με ενδιαφερει η ηλικια σας, οτι φοβος = λιγοτερη ζωη και οχι το αντιθετο. ο φοβος σας εκλεισε στα σπιτια σας η σε ποδηλατοβολτες μακρια απο τα γεγονοτα. ο φοβος σας κλεινει στη ρουτινα και τη μιζερια.

επι προσωπικου τωρα. οι δικοι μου γονεις ειναι δυστυχως κολλημενοι μπροστα σε μια tv. αλλοι γονεις ομως κατεβηκαν και σε πορειες και σε πολυτεχνεια μαζι μετα παιδια τους. εσεις ανηκετε μαλλον στους πρωτους. οκ, σεβαστο ειναι, αλλα θελουμε να ξερουμε με ποιους κατεβαινουμε σε πορειες.

μια χαρα ηταν το γκομενιλικι με το ποδηλατακι. ζηλευεις; γιατι δεν εξηγειται αλλιως πώς απο ολοκληρο κειμενο απομονωσες το συγκεκριμενο αποσπασμα.
ε, περαστικα σου φιλαρακο "skywalker".
κι οπως ελεγε κι ο παππους μου:

ΟΠΟΙΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΥΡΙΖΕΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ

Ded City Jetz
Απών/απούσα

δες λιγο αυτο για να καταλαβεις τι παιζει...
http://www.podilates.gr/node/3141

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Εγώ κατάλαβα οτι περάσατε πολύ καλά με πολύ κέφι και μαγκιά - όπως λέει κάποιος - κάτι σαν γιορτή....Κάτι δεν μου πάει καλά.

rasomon
Εικόνα rasomon
Απών/απούσα

ολα καλά και λογικά μου φαίνονται εμένα!
Ο αλητόγατος teaser έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση,
πάντως φαίνεται ότι η ποδηλατικη "οικογένεια"
έχει πολλά """αγωνιστικά""" πνεύματα.
Να μην επαναλάβω τα όσα είπα σε άλλα ποστ για
την επιλεκτική "ευαισθησία" βεβαίως βεβαίως...
Εκτόνωση για την εκτόνωση.....

lostrenik
Απών/απούσα

ναιαιαι, μπραβο λεβεντη μου, ολοι ξεπουλημενοι ειναι. και οι μισθωτοι των 500 ευρω και οι γονεις μας και οι θειες μας και οι παππουδες. τι ομορφος κυριλε τροπος να δικαιολογεις την π ρ ο σ ω π ι κ η σου σαπιλα!

"αυτοι" κανανε το βατοπεδι, "αυτοι" σκοτωνουν, "αυτοι" κυβερνανε, εγω τι κανω;
εε, εγω ναουμ κανω ποδηλατο και κριτικη. ωραιος ρε teaser λεμε...

και παμε παλι. λες:
"Αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό...Σε άλλη χώρα θα είχαν βγει στους δρόμους από την αρχή που θα τους καθόντουσαν φασιστικά τα 500-700 ευρώ οι αετονύχιδες εργοδότες...Και αν όντως ήταν συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν τα @@ τους και οι εργοδότες..."

ωπα ρε teaser! θα πρεπε να χουν γινει απο καιρο;; και ποιοι θα τα κανανε για σενα; παλι αντιπροσωπους ψαχνεις για να τους βριζεις μετα οτι δε τα κανανε καλα κι εσυ ν' απλωνεις την κωλαρα σου στον καναπε; οοχι φιλε μου, δρασε πρωτα εσυ και μετα να μας λες οτι αυτα επρεπε να χουν γινει απο καιρο. αλλα τι να δρασεις... ουτε μια γ@#%& ποδηλατοπορεια δεν ανεχεσαι. κι αμα γουσταρες, ας σηκωνες πλακατ για τα 500 ευρω, οχι για τον αλεξη.
και για ποια αλλη χωρα μιλαμε; ολος ο κοσμος εστρεψε τα ματια του στην ελλαδα το μηνα που μας περασε. και κυριως αφεντικα/πολιτικοι χεσμενοι μην εξαπλωθει η εξεγερση.
πριν μιλησεις, ψαξου και λιγο μη τα θες ολα στο πιατο, δες δηλωσεις σαρκοζι για την ελλαδα, δες χεσιμο που εφαγε ο κωστακης στην ευρωπαικη συνοδο "τι κανεις μαλακα, φατους πριν μας φανε", δες πορειες, καταληψεις ελληνικων πρεσβειων σ' ολον τον κοσμο...

υ.γ.
καλα αυτο με την "ιδεα της επαναστασης" που "έχει αποτύχει από την εποχή του κουμμουνισμού κιόλας", δεν αντεχει καν σε κριτικη. αφου ρε φιλε δε το χεις, γιατι το παιδευεις; ανοιξε κανα βιβλιο, κανα ιντερνετ να ξεστραβωθεις λιγουλακι...

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Και μένα κάτι δε μου πάει καλά...

Άραγε το μόνο πρόβλημα που βλέπουν οι ποδηλάτες στην ελληνική κοινωνία είναι το μπαίνουν τα ποδήλατα στο μετρό και άλλα παρόμοια;

Ή είναι τόσο αποροφημένοι με το γυάλισμα των αλυσίδων τους που δεν τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω τους;

Σκεφτόμουνα ότι η απίστευτη σαπίλα της κεφαλής του ψαριού, που μας φλομώνει όλο και πιο ασφυκτικά, έχει τη ρίζα της στην αφασία της τηλεοπτικής μας κοινωνίας, όπου το υπέρτατο προσόν είναι να κοιτάς την πάρτη σου.

Αλλά ίσως να κάνω και λάθος. Μπορεί άμα δείξουμε καλή συμπεριφορά να μας ανταμείψει ο υπουργός με το να μπαίνουμε στο μετρό κυριακές και εορτές...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Άραγε το μόνο πρόβλημα που βλέπουν οι ποδηλάτες στην ελληνική κοινωνία είναι το μπαίνουν τα ποδήλατα στο μετρό και άλλα παρόμοια;
Ως ποδηλάτης θα έλεγα οτι αυτά απασχολούν, ναι. Αλλά επειδή τυχαίνει να μην είναι κανείς μονο ποδηλάτης αλλα χιλιάδες άλλα πράγματα, βλέπει σαφως και άλλα τόσα προβλήματα και συμμετέχει και φωνάζει και αντιστέκεται όσο μπορεί και όσο θέλει. Το οτι δεν πήγαν πολλοί με το ποδήλατο "οργανωμένοι " ως ποδηλάτες (ιδιότητα και αυτή, τρομάρα μας!) δεν παει να πει οτι κάθονται στη "σαπίλα τους" ή στο σπιτάκι τους.!!!!Αμαν πια ! Ξεκαθαρίστε επιτέλους τα θέματα!

soulis
Απών/απούσα

με προλαβες. Το ποδηλατο ειναι μεταφορικο μεσο και οχι ιδεολογια. Εδω μεσα εχουμε μαζευτει ατομα που μας ενδιαφερει το ποδηλατο και προφανως τετοια θεματα προωθουνται (απο δω τουλαχιστον). Καποιος μπορει να ναι ΚΝιτης αλλος Χρυσαυγιτης. Αλλος γαβρος αλλος βαζελος. Εδω μιλαμε για ποδηλατο.

Τωρα σε οσους θελουν να κανουν επαναστατικο ρεβεγιον συνιστω να κοιταξουν το οικογενειακο τους περιβαλλον σημερα στην αλλαγη και αμα δουν

-ατομα που ψηφισαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ τις δεκαετιες 80-90
-ατομα που δουλεψαν σε ΔΕΚΟ/δημοσιο με παχυλους μισθους παχιες υπερωριες και συνταξη στα 50
-ατομα που φοροδιαφευγουν
-ατομα που ειναι γενικως διαπλεκομενα
και πολλα αλλα (ολοι τα ξερουμε) να ξεκινησουν την επανασταση "χωνοντας τα" στο σοι τους, την γενια που ξεζουμισε/-μιζει την χωρα και φυσικα για μας δεν εχει μεινει ποια κατι παραπανω απο τα 700ευρω.
Και να σκεφτουν ποιος τελικα πληρωσε τη σαμπανια...

Αντε Καλη χρονια!

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

πως το ξέχασα να κάνω ληξιαρχική πράξη για την είσοδο του ποδηλάτου στην ζωή μου,και να πάω στην εκκλησία να περάσω και βέρες.Μάζι στην ζωή και στις πορείες,ω ναι αγαπημένο ποδήλατο εσύ θα ρίξεις φως μέσα στην σαπίλα της ζωής μας.Στην δουλειά μου πάλι το ποδήλατο όχι απλά με μεταφέρει απο και προς τον χώρο εργασίας μου με βοηθάει κιόλας ζυμώνει το αλέυρι,ανοίγει φύλλο,μπράβο καλό μου ποδηλατάκι.Α,και τι χαζός που είμαι όταν με πήραν φαντάρο δεν τους είπα πως είμαι ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ και θα έπρεπε να κάνω την θητεία μου παρέα με το ποδήλατο μου,έτσι σκοπέτο με ποδηλατικό κράνος και όπλο την τρόμπα.Σαν αγοράκι είχα την εντύπωση πως προέκταση του εαυτού μου είχα το -πουλί- μου,αχ που να ήξερα πως ήταν το ποδήλατο μου να έβρισκα ένα ΤΑΝΤΕΜ δέκα μέτρα,θα μετράει και στις απελευθερωτικές πορείες.Ασε που τα βραβεία νόμπελ θα αντικατασταθούν με βραβεία ποδηλάτου,και όσοι κάτοχοι δεν αποδείξουν οτι η προσφορά τους στην κοινωνία δεν ήταν άμμεσα συνυφασμένη με το ποδήλατο θα διαγραφούν.ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙ ΓΕΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ.

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Γιατί όμως;

Συγχωρήστε με αλλά δεν καταλαβαίνω ποιό δίκιο σας έχει αρπάξει απ΄το λαιμό και σας πνίγει, προκαλώντας σας τέτοια ταραχή.

Προς υπεράσπισιν αυτονόητων: Δεν απευθύνομαι σε καθένα χωριστά βεβαίως αλλά σε όσους καλούν κατά καιρούς σε διάφορες δράσεις. Τις περισότερες σχετικές με το ποδήλατο, αλλά και σε άλλες που μ΄έκαναν να πιστέψω ότι υπάρχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον για το δύσμοιρο τόπο που ζούμε.

Όταν συμβαίνουν συγκλονιστικά γεγονότα γύρω μας, μου φαίνεται αταίριαστη η ρήση: εδώ μιλάμε για ποδήλατο, οπότε θεώρησα δικαιολογημένη τη δράση για την καταστροφή της Πάρνηθας: http://www.podilates.gr/?q=node/690

Αλλά και γεγονότα πιό αθόρυβα μέν, πολυ σημαντικά όμως είδα να υπάρχει ένα ενδιαφέρον, παρ' όλο που δεν βλέπω άμεση σχέση με το ποδήλατο όταν καλείς σε πορεία για να προστατέψεις ένα χώρο απ' τα οικονομικά συμφέροντα: http://www.podilates.gr/node/1474

Είδα κάλεσμα σε αλληλεγγύη κινήσεων άλλων φορέων, αφού θεωρήθηκε πρφανώς ότι αξίζει τον κόπο κι ας μην έχει πάλι σχέση με το ποδήλατο: http://podilates.gr/node/1174

Είναι φυσικά δική μου εντύπωση, αλλά μου φαίνεται άστοχο μέσα στα γεγονότα που ζούμε να υπάρχει τέτοια ηχηρή σιωπή, ενώ οργανώνονται εορταστικές ποδηλατοπορείες!

Μπορεί κάτι να μου διαφεύγει κι αυτή η άγνοιά μου να προκαλεί τέτοια ταραχή, αλλά ίσως κάποιος πιό ψύχραιμος να με διαφωτίσει.

Καλή σας χρονιά

zouzouni
Απών/απούσα

Αφού ποτέ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για κάτι (λογικό και αναμενόμενο είναι), πείτε μια ημέρα να γίνει και όσοι πιστοί θα έρθουν.

Royaloak
Απών/απούσα

Βοηθείστε με να καταλάβω. Το ζητούμενο είναι να συγκροτηθεί το 'ιππικό' κατά κάποιο τρόπο της εξέγερσης; Κάποια στιγμή χρόνια πίσω το είχαν κάνει οι μηχανόβιοι κι εδώ και στην Κύπρο. Κάτι τέτοιο προτείνετε; Είναι δηλαδή το κατα το καβάλα πάνε στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε; Πού δίνετε την έμφαση βάζοντας το ποδήλατο στην όλη ιστορία; Γιατί δεν σας φτάνει το σώμα σας σκέτο. Ποιά ευλυγισία θα έχετε σε μιαν επιδρομή των ΜΑΤ ας πούμε. Όλα αυτά τα έχετε σκεφτεί, εκτός του όπως είπαν οι Lyhadj και soulis, του να διακινδυνεύεται να τεθεί σε συρρίκνωση η συγκεκριμένη ποδηλατική κοινότητα, έτσι όπως έχει επιτευχθεί στη βάση οικολογικών διεκδικήσεων, που είναι θεμελιακές και βαθιά ουσιαστικές;

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Ο προβληματισμός μου για τα γεγονότα που ζούμε, ιδιαίτερα τώρα που η αρχική έξαψη δίνει τη θέση της σε πιο ώριμα συναισθήματα και σκέψεις, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο λόγος που έχουμε πιάσει πάτο δεν είναι οι απατεώνες που εναλλάσσονται στις χρυσοφόρες καρέκλες.

Αυτοί πάντα θα υπάρχουν.

Το φαινόμενο όμως έχει αυτή την εντυπωσιακή άνθιση τώρα επειδή το ευνοεί το έδαφος: Η απάθεια της ελληνικής κοινωνίας. Το εμένα με νοιάζει να βολευτώ κι ας βυθίζεται η χώρα. Το ν' ανέχομαι να με κλέβουν νόμιμα κι εγώ να κοιτάω να κάνω τις μικροαπατεωνιές μου. Το να γκρινιάζω απ' τον καναπέ μου περιμένοντας να αλλάξουν μ' ένα μαγικό τρόπο τα πράγματα.

Η σκέψη μου ήταν ότι αν υπάρχουν πράγματι αρκετοί που ενοχλούνται απ' την κατάσταση που ζούμε θα πρέπει επιτέλους να το κάνουν σαφές με ξεκάθαρο τρόπο.

Κι όσο περισσότεροι είναι, τόσο θα μειώνεται η τάση να χειραγωγείται η αγανάκτηση από ακραίες ομάδες όλων των ειδών.

Τι σχέση έχει αυτό με το ποδήλατο;

Απλώς βλέπω ότι τον τελευταίο καιρό γύρω απ' το ποδήλατο υπάρχει μια δυναμική που δεν υπήρχε παλιότερα. Και αυτή η δυναμική, όπως την αντιλαμβάνομαι στις πορείες και τα cmr, έρχεται από ανθρώπους που, φαντάζομαι ότι δεν τους νοιάζουν μόνο οι ποδηλατόδρομοι και οι οικολογικές διεκδικήσεις…

Η σκέψη μου ήταν ότι μια ποδηλατοπορεία είναι εκ φύσεως ένας ειρηνικός αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να φανεί ότι κάποιοι απ’ αυτούς που νοιάζονται για ποδηλατόδρομους νοιάζονται και γι άλλα πράγματα τα οποία τα θεωρώ εξίσου θεμελιακά και βαθιά ουσιαστικά. Να τα ονομάσω; Ε, δε νομίζω ότι χρειάζεται.

....

Royaloak απ’ αυτά που έγραψες κρατάω μόνο την τελευταία παρατήρηση που μοιάζει να ξεκαθαρίζει λίγο το σκεπτικό όσων διαφωνούν με την ιδέα, αλλά δεν ξεκαθαρίζει το λόγο που γράφονται ειρωνικές υπερβολές.

GeorgeHH
Απών/απούσα

Μήπως το cmr Δευτέρα να γίνει κάπως έτσι δυναμικά?

Royaloak
Απών/απούσα

Φοβάμαι, ότι όταν τα ζητήματα τίθενται κάπως κάθετα, θέτουν εκ των πραγμάτων τους αποδέκτες σε αμυντική στάση, πράγμα που για λόγους ευνόητους, μπορεί να ενεργοποιήσει την επιθετικότητα τους, αντί την αποδοχή της πρότασης ή τη συζήτηση της διαφωνίας.

Και για να γίνω σαφής.

Κάποιος προτείνει συσπείρωση των ποδηλατών στη βάση της κοινωνικής ρήξης, όπως αυτή έχει εκφραστεί τελευταία. Μάλιστα καταδεικνύει ένα μοντέλο συμπεριφοράς, που μπορεί να μη ταιριάζει σ' όλους.

Αυτό είναι καινούργιο, αλλά και διαφορετικό από το ως τώρα ενωποιό έδαφος ανάμεσά μας.

Αυτός λοιπόν ο κάποιος εξ αρχής βλέπει, ότι η προτροπή του δεν έχει την ανταπόκριση που προσδοκούσε. Αν αντί να αναλογιστεί το γιατί και αντί να το συζητήσει, υιοθετήσει την τακτική της μομφής σε ένα πολύ πρωτογενές και μπρούτο επίπεδο, του στυλ 'εμείς οι μαχητές και οι άλλοι οι κόττες των καναπέδων' και δεν προσωποποιώ τίποτα, τότε φίλε μου θα εισπράξει ειρωνείες.

Ειδικά αν η πρότασή του απευθύνεται σε ανθρώπους που ήδη έχουν συμμετοχή με κάποιο τρόπο. Το λέω και στους οργανωμένους ανάμεσά μας, σε οποιοδήποτε αγωνιστικό σχήμα. Καλύτερα να προβληματιστείτε για τα παλιομοδίτικα μοντέλα καθοδήγησης-χειραγώγησης των κάθε λογής κινημάτων. Αφήστε τα κινήματα και τους ανθρώπους τους ελεύθερα να αποφασίσουν τι θέλουν, πότε και πώς το θέλουν. Μη πιέζετε καταστάσεις και πάνω απ' όλα, μην κάνετε το σφάλμα να υποτιμάτε όσους δεν έχουν τις δικές σας επιλογές. Το λέω με αγάπη, γιατί εκεί που είσαστε ήμουνα. Ξέρω. Συζητείστε το και στις οργανώσεις σας. Ποιό; Το ότι εκεί 'έξω' υπάρχει κόσμος, που σκέφτεται, έχει άποψη και δεν θέλει χειραγώγηση πια.

Αντί να θέλετε να τον εξωθήσετε, ενωθείτε κι ακουμπείστε μαλακά σ'αυτό το κόσμο, για την σωστή ώρα. Προσπαθείστε να κατανοήσετε ακόμα κι αυτόν που κάθεται στον καναπέ του. Μακριά του είσαστε, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται μόνοι σας να τα κάνετε όλα. Χρειάζονται όλοι για να μην καταλήγουν οι άνθρωποι που ποθούν καλύτερη κοινωνία, να γίνονται Δον Κιχώτες, πράγμα που έχει βολέψει όλους ανεξαιρέτως ως τώρα πολύ καλά!

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.....είναι πια τρία χρόνια που περιτριγυρίζω την συνέλευση και τις εκδηλώσεις αυτής της ομάδας και των ομάδων που γεννήθηκαν απο αυτές τις προσπάθειες και όχι μόνο.Απο απλές βόλτες μέχρι ποδηλατοπορείες των 50 ατόμων(όχι των 1000)δεν λέω ποτέ οχι,δεν είμαι ιδεολόγος και δεν έχω αναστολές(ηθικές).Όσο καιρό είμαι εδώ συναναστρέφομαι με ποδηλάτες που συναναστρέφονται εθελοντές που συναναστρεφονται χίλιους και βάλε άλλους τόσους ανθρώπους.Τα παιδιά αφουγκράζονται τον παλμό του οποιοδήποτε συναντάνε τον κοιτάνε στα μάτια και προσπαθούν να τον καταλάβουν,τον συμμερίζονται και τις περισσότερες φορές,αν όχι όλες τάσσονται στο πλευρό του.Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να ασκήσω κριτική σε κανένα γιατί αυτά που έχουν γίνει εως τώρα δεν τα φανταζόμουνα καν οτι θα τα γράφω έστω και ως σενάριο επιστημονικής ελληνικής πραγματικότητας,και τέλος δόξα τω θεό τα παιδιά κάνουν την αυτοκριτική τους για αυτά που κάνουν και για αυτά που δεν κάνουν,μπροστά σε όλους,χωρίς φόβο,χωρίς εγωισμους,λογοκρίνονται και όμως κάθε μέρα ξεκινάνε σαν να είναι μια καινούργια μέρα,εκεί κάθε δεκαπέντε μέρες με βροχή,χιόνι,καταληψίες και και και......

Royaloak
Απών/απούσα

Συμφωνώ και πιστεύω πως αυτό δεν πρέπει ν' αλλάξει, γιατί οικοδομείται δουλειά σε βάθος κι όχι πυροτέχνημα.

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Φαίνεται πως βρίσκεις την ψυχραιμία σου αλλά όχι τη διαύγειά σου

Με το συμπάθειο δηλαδή, αλλά αυτά που γράφεις περί χειραγώγησης μου ακούγονται άσχετα.

Διάγω αισίως την πέμπτη δεκαετία της ζωής μου και ποτέ δεν ήμουν μέλος καμίας ομάδας, ακριβώς γιατί είμαι αλεργικός στη χειραγώγηση.

Και αυτό που είναι σημαντικό τώρα, είναι ακριβώς πως ότι συμβαίνει είναι εκτός γραμμής κομμάτων και άλλων ανάλογων ξύλινων μυαλών.

Αυτό τόνισε (αν το διάβασες) και ο lostrenik

Δεν ξέρω αν το διάβασες αλλα τόνισα κι εγώ ότι: Κι όσο περισσότεροι είναι, τόσο θα μειώνεται η τάση να χειραγωγείται η αγανάκτηση από ακραίες ομάδες όλων των ειδών.

Και την κοινωνική ρήξη που την είδες; Είπε κάποιος κάτι διαφορετικό από μια ειρηνική πορεία;

Ξαναδιαβάζοντας για πολλοστή φορά την παρούσα συζήτηση είδα ένα ενθουσιώδες κείμενο (που ίσως κάποιους να τρόμαξε ή να απώθησε, εμένα μου φάνηκε να εκπέμπει ζωντάνια), αλλά και μια ξεκάθαρη πρόταση στο τέλος.

Η απάντηση του skywalker, πέρα απ' το ότι ήταν εμπαθής δεν απάντησε επί της ουσίας. Γιατί όχι, τι αντιρήσεις υπάρχουν, κλπ.

Η lyhadj λέει ότι κάτι δεν της αρέσει, αλλά όχι τι.

Οι teaser, soulis, είπανε την άποψή τους, με τη οποία δε συμφωνώ, αλλά βρε παιδί μου είναι ξεκάθαρη και επί του θέματος...

teaser
Απών/απούσα

δεν το είχα παρακολουθήσει το thread και τώρα είδα την τρομερή απάντηση του lostrenik...

μικρότητες...

lostrenik αν θες τα λέμε στο cmr...ρώτα ποιος είμαι και θα σου πουν...

δεν ήξερα ότι κατακρίνεται τόσο η έκφραση άποψης εδώ μέσα...

τσ τσ τσ τσ...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Η lyhadj λέει ότι κάτι δεν της αρέσει, αλλά όχι τι
Μια και φαίνεται οτι δεν έγινα κατανοητή ας προσπαθήσω: Πολύ απλά κριτικάρω το "οπου γάμος και γιορτή, η Βασίλω πρώτη.." .
Κατι δεν μου παει καλά όταν πας σε μια διαμαρτυρία και το κύριο ζητούμενο διαφαίνεται να είναι το να περάσεις "super", να βγάλεις τα απωθημένα σου, να επιδείξεις τον τρόπο μετακίνησης σου , να αισθανθείς οτι ανηκεις κάπου κλπ κλπ. Ισως και εγω να έχω χορτάσει όλες αυτες τις οργανώσεις και ομαδικά μπουλούκια και μου φαινεται πιο τίμιο να παει κανείς σε κάποια τέτοια διαμμαρτυρία ώς Μαρία, Κώστας, Βασίλης ...
Δυστυχως δεν μπορώ να εκφραστώ τόσο καλά όπως η royaloak, αλλά νομίζω οτι συμφωνώ απολυτα-οπότε για ο,τι δεν καταλάβατε, διαβάστε το δικο της ποστ.

Royaloak
Απών/απούσα

Ποιός μπόρεσε να περιφρουρήσει την ειρηνική του πορεία όλο αυτό το διάστημα αλήθεια;
Ποιός μας διαβεβαιώνει για το αν κάποιος ανάμεσά μας δεν αρχίσει να προκαλεί κάθε λογής συμπεριφορές (δικαίωμά του, αλλά όχι με την κάλυψη της ειρηνικής ποδηλατικής πορείας).
Και φυσικά δεν τίθεται θέμα να μη χαλάσουμε τα ποδήλατά μας, όπως ειρωνικά το θέτεις πιό πάνω.
Προσωπικά κι αν ήμουνα γερή, δεν θα ήθελα να συμμετέχω σε εκδηλώσεις που ενέχουν βία απ' την πλευρά των διαδηλωτών. Ό,τι κι αν την κινητοποιεί. Είμαι κάθετα εναντίον της βίας. Δεν θα ταυτιζόμουνα ποτέ με τους επίσημους καταστολείς και τους παρακρατικούς. Κι επίσης αν γινόταν μια ειρηνική πορεία, θα ήθελα να υπάρχει οργάνωση και περιφρούρηση της παρουσίας, με σαφή συνθήματα, που να έχουν σχέση με σοβαρά κοινωνικά αιτήματα. Χαριτωμένο και γενναίο το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι ας πούμε, αλλά μου κάνει πολύ θυμικό και στιγμιαίο.

Δεν μιλάτε για κοινωνική ρήξη; Δεν φαίνεται έτσι, αλλά αν θες δεν έχω κάποιο πρόβλημα μ' αυτό. Είναι κοινωνική ρήξη. Κι εμείς δεν θα το κάνουμε κάτι άλλο, ενώ η Αθήνα καίγεται και πνίγεται στα χημικά.

Και προφανώς δεν μίλησα προσωπικά για κανέναν απ' τους γράφοντες, απλά γιατί δεν σας ξέρω, δεν ξέρω αν είσαστε οργανωμένοι ή όχι και πού. Το επισημαίνω εξ άλλου. Οι προθέσεις όμως των οργανωμένων είναι επίσημα δεδηλωμένες. Ως συνήθως (πάντα συνέβαινε στις κάθε μορφής εξεγέρσεις) διεκδικούν την ηγεμονική/καθοδηγητική θέση σ' αυτό που συμβαίνει. Ή διεκδικούν την καλύτερη στάση, για να κερδίσουν την συμπάθεια ανάμεσα στους μη οργανωμένους.

Δεν βλέπω να λες όμως κάτι για την ουσία αυτών που γράφω. Τον τρόπο δηλαδή που χρησιμοποιούν, όσοι προτείνουν δράση των ποδηλατών, να προκαλούν τους μη συμφωνούντες λέγοντάς τους ανθρώπους του καναπέ και άλλα προσβλητικά για να τους προβοκάρουν.

Και φυσικά δεν διεκδικώ το αλάθητο στις απόψεις μου και θα δεχόμουν κάθε συζήτηση, που θα είχε σκοπό να επικοινωνήσει κι όχι να μπετονάρει. Επ' αυτού τι έχουμε να πούμε;

Ο lostrenik για παράδειγμα με τον πιο αλαζονικό τρόπο, έκανε ολόκληρο θέμα το ότι η συνέλευση έγινε στο Θησείο. Δεν είμαστε θαρρώ σοβαροί. Ή τουλάχιστον εγώ στέκομαι επιφυλακτικά στην πρόθεση μιας τέτοιας στάσης. Εκεί ακριβώς με έχασε σαν συνομιλήτρια ο οποιοσδήποτε lostrenik (πολύ και που τον νoιάζει βέβαια!). Οι απαντήσεις που πήρε λιδωρήθηκαν με την ίδια αλαζονεία κι αντιμετωπίστηκαν σαν μέγιστη προδοσία εν καιρώ σύγκρουσης, επιπέδου ζωής ή θανάτου κι εσύ μου μιλάς για απλή πρόταση ειρηνικής ποδηλατοπορείας; Μπορείς θαυμάσια να ισχυριστείς ότι δεν έχω διαύγεια, αλλά αφελής δεν είμαι.

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

... αλλά μιας και τα γεγονότα το προκαλούν ας το δοκιμάσω.

Κατ αρχήν μια παράκληση: Royaloak όταν αναφέρεσαι στις σκέψεις μου χρησιμοποιώντας δεύτερο πληθυντικό με πιάνει η χρόνια αλλεργία που ανέφερα παραπάνω... Μόνος μου σκέφτομαι, δεν εκπροσωπώ κανέναν.

Γενικά προσπαθώ να παρακάμπτω τις υπερβολές που γράφονται, αναγκαίο κακό άλλωστε στα φόρουμ, και εστιάζομαι στο αν υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα άποψη.

Λες ότι η ουσία αυτών που γράφεις είναι οι προκλητικές εκφράσεις που ειπώθηκαν. Να σου πω λοιπόν ότι η απάντηση στον teaser ήταν όντως προκλητικά εμπαθής. Προφανώς ο φίλος μας είναι υπό την επίρροια της επαναστατικής του νιότης. Σαφώς έτσι αδικεί τον εαυτό του, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να εστιαζόμαστε σ' αυτό γιατί φτάνουμε στη λογική του αυτός άρχισε πρώτος, άρα καλά του απαντήσαμε.

Το θέμα για το που έγινε η συνέλευση φαίνεται ότι ενόχλησε περισσότερο απ' όσο φανταζόμουν. Θεώρησα την παρατήρηση του lostrenik εντελώς άστοχη και δεν της έδωσα παραπάνω σημασία. Καταλαβαίνω τώρα γιατί η έκκληση του για μια πορεία θεωρήθηκε ότι έχει ύποπτες προθέσεις. Μπορεί κι όχι άδικα...

Τα γεγονότα όμως δείχνουν αυτό που φοβόμουν: Ότι οι ακραίοι κάθε πλευράς αρχίζουν να κάνουν πανηγύρι...

Παρ όλη την πίκρα που νιώθω από το πρωί, μιας και αρχίζει να δείχνει προς τα που πάει το πράγμα, (δές εδώ: http://www.tvxs.gr/v2703) να κάνω μια υποθετική πρόταση. (είμαι αφελώς ρομαντικός, αλλά όχι και τόσο για να την κάνω σοβαρά...)

Θα είσουν αντίθετη σε μια ποδηλατοπορεία κατά κάθε είδους βίας; Και κατά προτίμηση χωρίς κανένα σύνθημα, σιωπηλή.
Δεν θα ένωνε κάτι τέτοιο ανθρώπους διαφορετικής προέλευσης;
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι μια κίνηση καπελωμένη;

Υπάρχουν τρόποι να ενώσεις και όχι να διχάσεις...

Εγώ τουλάχιστον νιώθω πως αυτές τις δύσκολες ώρες τα υγιή κομάτια της κοινωνίας οφείλουν να δώσουν το στίγμα τους, γιατί το μέλλον φαίνεται χλωμό...

Υ.Γ. Το ενοποιός γράφεται με όμικρον :)

Royaloak
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τη διόρθωση του ορθογραφικού λάθους! Τώρα μάθατε ότι αγωνίζομαι με τη δυσλεξία μου και δεν τα καταφέρνω πάντα.

Ναι δεν θα είχα αντίρρηση για μια πορεία, όπως την περιγράφεις.

Περιφρουρημένη για να μην ακουστούν η διαπραχθούν ακρότητες, που θα έδιναν αφορμή στους προβοκάτορες. Ξεκάθαρα πράγματα.