4η Ποδηλατική Αιμοδοσία

99 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.

Είναι γνωστό ότι το Πάσχα δεν αργεί και όπου να 'ναι έρχεται η μέρα που θα σηκωθούμε από το τραπέζι γύρω στα τέσσερα κιλά βαρύτεροι. Το γεγονός αυτό όμως δεν μπόρεσε να μας συγκρατήσει και να μη διοργανώσουμε ακόμη ένα τρελό φαγοπότι με την πρόχειρη δικαιολογία της ποδηλατικής αιμοδοσίας.

Με χαρά λοιπόν (και τα σάλια μας να στάζουν) σας ανακοινώνουμε ότι:
Στις 6 Απριλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00πμ θα μαζευτούμε όλοι στο Πεδίο του Άρεως (μπροστά από το άγαλμα του Κώστα) και στις 10:30 (ακριβώς) θα ξεκινήσουμε αργά και χαλαρά για το Νοσοκομείο Γεννηματάς.

Αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να έρθει με το ποδήλατό του, θα τον περιμένουμε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου στις 11:30πμ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η λέξη "Νοσοκομείο" ή "Αίμα" είναι συνδεδεμένη στον εγκέφαλο των περισσοτέρων ανθρώπων με κάτι αρνητικό. Σε επαναλαμβανόμενες επιστημονικές έρευνες όμως που πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπους που έχουν λάβει μέρος σε ποδηλατική αιμοδοσία παρατηρήθηκε το παράδοξο φαινόμενο, στο άκουσμα των λέξεων "νοσοκομείο Γεννηματάς" ή "Ποδηλατική Αιμοδοσία" να διεγείρονται στα υποκείμενα του πειράματος οι ίδιοι νευρώνες του εγκεφάλου που διεγείρονται σε περιπτώσεις χαράς, απόλαυσης, ευθυμίας, και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, ευτυχίας.
Όποιος λοιπόν θέλει να κατανοήσει τι γίνεται στο μυαλό ενός ποδηλάτη όταν ακούει για "ποδηλατική αιμοδοσία" δεν έχει, παρά να λάβει μέρος σε μία από αυτές.

Να πούμε εδώ ότι για τη συμμετοχή στην Ποδηλατική Αιμοδοσία δεν είναι υποχρεωτικό να δώσουμε αίμα (άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε για Ποδηλατική Αιμοδοσία το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό δεν είναι η αιμοδοσία, πιστέψτε με). Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έρθει με σκοπό να δώσει αλλά τελικά για διάφορους τεχνικούς λόγους (χαμηλό αιματοκρίτη, πίεση κλπ) μην μπορεί να δώσει αίμα. Μπορεί κάποιος άλλος να μην μπορεί καν να δώσει αίμα. Μπορεί κάποιος τρίτος να θέλει να δώσει αλλά επειδή δεν το έχει ξανακάνει να θέλει να δει πρώτα πως είναι η διαδικασία.
Στην ποδηλατική αιμοδοσία είναι όλοι ευπρόσδεκτοι για όποιο λόγο κι αν θέλουν να έρθουν.

Στο Γεννηματάς υπάρχει αρκετός χώρος για να αφήσουμε τα ποδήλατα ακριβώς δίπλα μας και όσοι μένουν στο χώρο για το φαγοπότι, θα φροντίζουν και για την ασφάλειά τους.

Θα μείνουμε εκεί όση ώρα χρειαστεί για να αποχωρήσουν όλοι με ασφάλεια (την προηγούμενη φορά τους διώχναμε και δεν φεύγαν με τίποτε να φανταστείτε).

- Όποιος δώσει αίμα στην τράπεζα αίματος "ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ" θα μπορεί, όπως λέει και το αφισάκι που φτιάξαμε, να πάρει όσο αίμα χρειαστεί αν παρουσιαστεί ανάγκη. Στη συγκεκριμένη ομάδα αιμοδοσίας μπορεί να δώσει αίμα οποιαδήποτε άλλη μέρα χωρίς να χρειαστεί να συμμετέχει στην ποδηλατοπορεία. Απλά θα πρέπει να πάει στο Γ.Ν. Γεννηματάς και να δηλώσει ότι δίνει αίμα για την ομάδα "ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ".

Στο θέμα αυτό εκτός από σχόλια, μπορούμε να δηλώνουμε συμμετοχές για να μπορέσουμε να προβλέψουμε το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων και να ενημερώσουμε το νοσοκομείο για εκείνη τη μέρα.

,

BAΣIKOI KANONEΣ:
1. τρώμε καλό πρωινό, πάμε ξεκούραστοι (όχι κατευθείαν από ξενύχτι με ξύδια....), πάμε ΧΑΛΑΡΑ ώστε να μην ανεβάσουμε πίεση.
2. Όσοι είναι ή αισθάνονται ασθενείς ας μην δώσουν αίμα (ακόμα και απλό συναχάκι αν έχουν...) μπορούν όμως να έρθουν για παρέα.
3. επίσης δεν θα πρέπει να έχουμε πάρει φαρμακευτική αγωγή (ούτε ασπιρινούλα) για τις προηγούμενες 10 περίπου ημέρες.
4. επίσης αν έχετε κάνει πρόσφατα εξαγωγή δοντιού, έχετε χτυπήσει τατουάζ, έχετε ταξιδέψει σε "επικίνδυνες" χώρες με μολυσματικές ασθένειες, .... πάλι καλό θα ήταν να απέχετε.

Να συμπληρώσουμε κλείνοντας ότι εάν υπάρξει άνθρωπος που έρθει στην ποδηλατική αιμοδοσία και φύγει με λιγότερο από τρία κιλά, η αιμοδοσία θα θεωρηθεί αποτυχημένη και θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή για να επανορθώσουμε.

Σας θέλουμε όλους μαζί μας στην ποδηλατόβολτα που βοηθάει τους συνανθρώπους μας

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

πάλι τα ίδια
Κάθε 3-4 μήνες τα ίδια και τα ίδια.
Τον τύπο στο τρικάκι πως τον λένε?Νομίζω πρέπει να του δώσουμε όνομα.
Ποδηλατοαιμορουφήχτρας!

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Να του βγάλουμε κι άλλο; Τον λένε Count και τον έχουμε για να μετράει τις φιάλες που θα μαζέψουμε.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Τη μανια που εχουν ορισμενοι/-ες εδω μεσα
με τα αιματα
δε μπορεσα να την καταλαβω.
Ρε tkant, πηγα εχτες στη μοναδα αιμοδοσιας.
Ηθελα να ρωτησω τι πρεπει να κανω,
πως να προετοιμαστω κτλ κτλ κτλ.
Η μια κοπελα που ηταν εκει
εφυγε τρεχοντας εξω.
Η αλλη μου εκλεισε τα ρολα
και κλειδωσε την πορτα.
Γιατι;

ΥΓ: Θα ειναι και ο κ. Τσιπουρακης;

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Ρούχα φορούσες?

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Roul wrote:
Ρούχα φορούσες?

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

tkant wrote:
Roul wrote:
Ρούχα φορούσες?


...δεν θα υπηρχε προβλημα.
Τα ρουχα τις φρικαρανε.

στραβή ρόδα
Εικόνα στραβή ρόδα
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
tkant wrote:
Roul wrote:
Ρούχα φορούσες?


...δεν θα υπηρχε προβλημα.
Τα ρουχα τις φρικαρανε.

Υπάρχει αυτή η περίπτωση

χχχ

Εδώ τον βλέπουμε ημίγυμνο να υφαίνει τα ίδια του τα ρούχα...

Ενίοτε όμως κυκλοφορεί με κόκκινο ποδηλατικό μπλουζάκι με μανίκι λίγο πιο πάνω απ’ τον αγκώνα, μεσ’ το υγρό βράδυ και τρέχει με το άτι του την Αθηνάς και την Πατησίων φορώντας την μεγαλόπρεπη περικεφαλαία του...

Χαίρε Ghandee οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν...

Αυτά είδαν και τρόμαξαν οι γυναίκες...καθ’ ότι δεν σου’ρχεται συχνά για αιμοδοσία κάποιος με το εσώρουχό του ας πούμε...Μόνο οι Γκάντηδες τα κάνουν αυτά...

στραβή ρόδα
Εικόνα στραβή ρόδα
Απών/απούσα

Κάτι ακόμα. Αυτή τη φορά τα κεφτεδάκια θα τα μαγειρέψω εγώ...Η Majesty απλά θα τα κουβαλήσει μέσω Ροκαρόλα...στον τόπο της κατανάλωσης. Κάναμε καταμερισμό εργασιών...Εκείνη θα κάνει το μουσακοπαστίτσιο...μια τραγική επινόηση μικτής τεχνικής, με υλικά παστίτσιου και μουσακά σε ένα...Η γυναίκα αυτή είναι καταραμένη. Της είναι αδύνατον να κρατήσει την παράδοση ατόφια. Κοινώς της αλλάζει τον αδόξαστο κατά βούληση. Αυτά δε που φτιάχνει τα θεωρεί πρωτότυπα, μοναδικά και εύγευστα, χωρίς καμμιά συζήτηση κι αμφισβήτηση...Μάλιστα με διέταξε (και ποιός αλήθεια δύναται να παραβεί τις διαταγές μιας άνασσας, έστω κι αν αυτή δεν είναι παρά ένα ταπεινό δέντρο, μόλις ενάμιση μέτρο) να μην τηγανίσω τους κεφτέδες, αλλά να τους κάνω στο γκρίλ...Αυτό που έλεγα για την προσαρμογή της παράδοσης στα γούστα της ή κι εγώ δεν ξέρω στα γούστα ποιού άλλου...χάος...εύχομαι καλές αιμοδοσίες...

Παρεμπιπτόντως αυτή κι ο Γκάντι κάπου τρέχανε απόψε στην Αθηνάς. Ενίοτε μπρος αυτός πίσω αυτή ή τούμπαλιν...Αυτή χωρίς κράνος, με την αφάνα στριφογυρισμένη ολούθε στο ζαβό της κεφάλι εν είδει κράνους...

Εγώ πάλι πήγαινα σε μια τελετή ποντικοθυσίας κάπου στον περιφερειακό του Φιλοπάππου. Πολλοί αρουραίοι στη περιοχή, είπαμε με τις συνμάγισσές μου να θυσιάσουμε μερικούς στη χάση του φεγγαριού...Ίσως έρθει κι ο Horsey με τις ανάλογες μουσικές επενδύσεις για το εγχείρημα...

Μεγαλειοτάτη και μεγάλε γκουρού Μαχάτμα...τα καλύτερα σας εύχομαι...

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Κοινώς τρίχες...

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Εμένα πάλι στο μυαλό μου έρχονται 2 πράγματα... το “να ‘ταν η ζήλια ψώρα” και το “όσα δε φτάνει η αλεπού”, κοινώς κάτι που δεν μπορούμε να το φτάσουμε, ας το χαλάσουμε.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Vasscott wrote:
Εμένα πάλι στο μυαλό μου έρχονται 2 πράγματα... το “να ‘ταν η ζήλια ψώρα” και το “όσα δε φτάνει η αλεπού”, κοινώς κάτι που δεν μπορούμε να το φτάσουμε, ας το χαλάσουμε.

Την ευχή μου αγόρι μου! Άμα έχεις τέτοιες φίλες τι τους θέλεις τους εχθρούς...

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

@ Στραβη Ροδα:
Ελπιζω να εισαι της χορτοφαγιας.
Και μη ξανοιγεσαι πολυ
γιατι θα πω σε ολους τι ησουν (σ)τη προηγουμενη ζωη σου.
Παθητικα, παντα

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Σε περίπτωση που πέσουμε σε απεργία?
Φαντάζομαι το m eating θα γίνει κανονικά ε?

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Παρατηρώ μιαν υφεσούλα να το πω; Κάθισμα να το πω; κι επειδή άνθρωποι είμαστε, Κυριακή θα είναι, οι πειρασμοί της ευδαιμονίας πολλοί, λόγω Άνοιξης, ειδικά τα σαββατοκύριακα, το ανεβάζω στ’ αψηλά πάλι...

Βρε! κάντε αιμοδοσία, να δώστε και να δείτε καλό!!!

ΑΨΗΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!

(απο μένα UP δεν θα διαβάσετε! το απεχθάνομαι κι όλες αυτές τις συντομογραφίες του διαδικτύου επίσης! Ζήτω τα σεντόνια, δηλαδή οι μακρές περιγραφικές κι αναλυτικές φράσεις. Αδύνατον να τις παρεξηγήσει κάποιος...Έγινα σαφής; Νομίζω σαφέστερη δεν γινόταν!)

Α Φ Η Σ Τ Ε
Τ Ι Σ Β Ο Λ Τ Ε Σ
Κ Α Ι Γ Ι Ν Ε Τ Ε
Α Ι Μ Ο Δ Ο Τ Ε Σ

Αψηλά μωρέ αφηρημένοι μου!!!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Αν δεν καταφέρω να προλάβω την εκκίνηση θα σας δω σίγουρα "πάνω".

[edit] Link στο FB: https://www.facebook.com/events/765845380094289/ [/edit]
Όσοι θέλουν ας το κάνουν share κι ας το διαδώσουν. Εμπρός να ετοιμαζόμαστε!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

μήπως να δηλώσουμε συμμετοχές για την Κυριακή για να έχουμε ένα έλεγχο του πόσοι θα έρθουν; Για να βλέπω χεράκια.

Υ.Γ. Όποιος δεν έρθει στην εκκίνηση δεν έχει μηλόπιτα.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

καλό θα ήταν αν είχαμε και μια εικόνα πόσοι απο αυτούς που θα έρθουν έχουν τη δυνατότητα (από όσο ξέρουν τουλάχιστον) να δώσουν αίμα. Το λέω γιατι οι περισσότεροι συνήθεις ύποπτοι δήλωσαν οτι δεν μπορούν να δώσουν επειδή πχ έχουν δώσει αλλού πρόσφατα..

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ρε ροκα και vass αν δώσουμε νωρίτερα θα πάθουμε τίποτα?
εκτός του ότι θα φάμε περισσότερο ?

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

εγώ έδωσα πριν λίγες μέρες για ένα παιδάκι και δεν μπορώ να συμμετάσχω.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Roul wrote:
ρε ροκα και vass αν δώσουμε νωρίτερα θα πάθουμε τίποτα?
εκτός του ότι θα φάμε περισσότερο ?

την είχα κάνει παλαιότερα:
1. ουσιαστικά αυτό που θα δώσεις σαν "μονάδα αίματος" δεν θα είναι όσο καλό πρέπει... (τζούφιο...νερωμένο ένα πράμμα.....χαχαχα).
2. αποδυναμώνεις τον οργανισμό σου, πριν προλάβει να αναπληρώσει ΟΛΑ τα στοιχεία του αίματος σου. (πχ ο όγκος αναπληρώνεται μέσα σε ελάχιστες ώρες, αλλά τα ερυθρά αιμοσφαίρια θέλουν πού περισσότερο χρόνο).

Τον Φεβρουάριο που πήγα να δώσω για φίλη, κανονικά με μέτρησαν (γενική αίματος) για αιμοπετάλια. Επειδή ΜΟΛΙΣ που είχε περάσει το 4μηνο από την προηγούμενη φορά που είχα δώσει αίμα, τελικά δεν θεώρησαν αρκετά "ΠΛΟΥΣΙΟ" (...δεν ξέρω την ακριβή ορολογία) το αίμα μου για να δώσω αιμοπετάλια... αλλά ήταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ για να δώσω απλά αίμα. Από ότι μου είπαν, λόγω "πρόσφατης" αιμοδοσίας και λόγω του ότι δίνω τακτικά αίμα, θα ήταν λίγο παρακινδυνευμένο να μου τραβήξουν αιμοπετάλια, θα με "αποδυνάμωναν".... (αν και είναι μάλλον άλλο καπέλο...)

EDIT: όσα έγραψα έχουν νόημα για κάποιον που ΔΙΝΕΙ ΑΙΜΑ 3 φορές το χρόνο. Αν κάποιος θα δώσει πχ ΜΟΝΟ 2 φορές μέσα σε ένα 12μηνο, ίσως και να μπορεί να δώσει για 2η φορά πριν την συμπλήρωση του 4μηνου....

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Με όλα αυτά δεδομένα και με επίσης δεδομένη την αχνή συμμετοχή, ΜΗΠΩΣ; λέγω μήπως; Κι αυτό το μήπως με εποικοδομητική διάθεση, μεταθέσουμε για αργότερα τη διοργάνωση;;;

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Θα έρθεις όμως?

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Roul wrote:
Θα έρθεις όμως?

Αν το ερώτημα αφορά σ’ εμένα αγαπημένε, εφ’ όσον κάτι απολύτως αιφνίδια αποτρεπτικό δεν συμβαίνει, οπωσδήποτε παρούσα δηλώνω...Πώς αλλιώς;

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

αγαπημένη εσένα σε εχω σίγουρη.
Τον pavlos ρωτάω

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Roul wrote:
αγαπημένη εσένα σε εχω σίγουρη.
Τον pavlos ρωτάω

Και έπρεπε τώρα εμείς να το καταλάβουμε αυτό???

Οπότε 4 είμαστε εκτός... ε, όπως είπαμε απλά θα οργανώσουμε την αιμοδοσία 4α.
Δε βλέπω να έχει νόημα να αναβληθεί αυτή και να χαλάσει ο επίσημος ρυθμός (για 3 αιμοδοσίες το χρόνο) γιατί όλο και κάποιος θα έχει κάτι.
Καλύτερα να πάμε να συμπληρώσουμε με την 1η ευκαιρία όσοι δεν μπορούμε τώρα.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

daaaa
τώρα ειδα το post της αγαπημένης. sorry ναουμ!

εδιτ a...και του roka τώρα το είδα.
Οτι ναναι

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

...να κάνουμε λίστα όσων είναι σε θέση να δώσουν αίμα...

ας αρχίσει με “παράθεση” η τοποθέτηση των ονομάτων εδώ, προτείνω...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Ο λόγος είναι ότι έχω πάρει μερικά κιλά τελευταία και ο διαιτολόγος μου μου το ξεκαθάρισε: "Μακρυά από αιμοδοσίες"

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εγώ λογικά θα είμαι, είχα δώσει στην 2η Αιμοδoσία, εκείνη
που έδωσε show ο Ghandee, οπότε πιστεύω ότι είμαι οκ. Λο-
γικά θα σας βρω απευθείας στο νοσοκομείο.