Xάσατε το ποδήλατό σας; Ελάτε στο "γκέτο" να το παραλάβετε...

121 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Διάβασε τα ποστ του Ironman στην πρώτη και δεύτερη σελίδα.

Η ερώτηση είναι, υπάρχει περίπτωση να μην τα κλειδώνεις
έξω από το διαμέρισμά σου; Αν όχι τότε και να βρεθούν
πάλι θα τα κλαιτε.

alpeppas
Απών/απούσα

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Διαβασά τα προηγουμενα post και κυριως του iron man που φαινεται να εχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα και του εστειλα και μυναμα προσωπικο αλλα επειδη δεν ξερω αν ειναι ενεργος και επειδη θελω απαντηση συντομα γραφω κι εδω. Δεν θα σας πω πως κλαπηκε το ποδήλατο ένα κλασικό σενάριο. Το θέμα ειναι ότι είναι ενα ideal intergrator και κλάπηκε σήμερα 28/12/12 περιπου στις 11 με 12 το πρωι. Αυτό που ζητάω από εσας είναι να με κατατοπίσετε σε ποιες περιοχές πρέπει να ψάξω. Διάβασα για Άγιο Παντελεήμονα για Ερμού για οδούς Γερανίου Ζήνωνος Μενάνδρου και Ν. Πλατείας Ασωμάτων.Παρακαλώ επιβεβαιώστε μου αυτές τις τοποθεσίες και πειτε μου επίσης για το παζάρι της Κυριακής που διαβασα αλλά δεν ξέρω που γίνεται.. Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλές γιορτές.

kounoupis
Απών/απούσα

το παζαρι εχει μεταφερθει ελαιωνα δεν εχει ποδηλατα απο οτι γραψει καποιος αλλο.γερανιου,ζηνωνος,μενανδρου δεν ξερω τι γινεται απο εδω http://www.podilates.gr/node/25685#comment-212565 ειδα αυτο
http://www.ploigos.gr/?sessionid=ce33b32d511793fd1e4dd0514b24db72

innova
Απών/απούσα

Myrmyr7 wrote:

Ο μόνος λόγος που βρίσκω είναι οτί αφήνουν τα πρεζάκια να τους μετανάστες να καταπιάνονται με αυτο για να μη στραφούν σε άλλες, πιο επικίνδυνες δραστηριότητες. Λέω εγώ τώρα.

και εγώ αυτό σκέφτηκα...
κάποιοι πληρώνουν με την αξία του ποδηλάτου τους ένα ολόκληρο κύκλωμα για να επιβιώνει χωρίς υπερβολικά εγκληματικές πράξεις... ένα είδος κοινωνικού αυτοματισμού.

Και επειδή καταστεναχωρήθηκα διαβάζοντας μερικές μόνο περιπτώσεις κλοπών στο σχετικό νήμα, ξαναδιατυπώνω την άποψή μου : μην τους κάνετε τη χάρη να τα αφήνετε απ'τα μάτια σας. Αν δε μπορείτε να το βάλετε στο γραφείο σας, μην πάτε με αυτό στη δουλειά! Θα μου πεις, δηλαδή δεν θα κάνω το κέφι μου και θα ζώ με το φόβο; Γιατί μήπως στο σπιτι μας μέσα μένουμε με ανοιχτές πόρτες όπως παλιά; Αφού όλα έχουν αλλάξει, γιατί να ζούμε με ψευδαισθήσεις;

ambageo
Απών/απούσα

Καλησπέρα κι απο εμενα...
"φρεσκος" στο σάιτ. Μου έκλεψαν το peugeot 103 μου, κόκκινο αγωνιστικό με μαύρο μπροστινό δίσκο στις 9/8/2013 από το μέτρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Το είχα πάνω από 25 χρόνια και είχα αρχίσει να το ξαναχρησιμοποιώ πρόσφατα για να μετριάσω τα έξοδά μου από τη βενζίνη. Έγινα σοφότερος διαβάζοντας κάποια πράγματα εδώ, στο φόρουμ, αλλά κατόπιν εορτής...

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

γεια σας κιαπο εμενα..πρωτο ποστ εδω..
δεν ξερω αν κανω καλα που γραφω σε ενα θεμα δυο και χρονων αλλα βλεπω οτι καλα κρατει..ωραιο θεμα ενδιαφερουσες αποψεις..
θα ηθελα να προσθεσω την απαισιοδοξη αποψη μου
καπου αναφερθηκε αλλα περασε στα ..ψιλα..ισως γιατι πριν δυο χρονια δεν θα θελαμε να πολυπιστεψουμε κατι τετοιο..
τιποτε δεν θα γινει, οι κλοπες θα συνεχιστουν,οι πατριωτες μας θα αγοραζουν κλεμμενα και οι ποδηλατες καποια στιγμη αγανακτισμενοι και οντας περισσοτεροι απο οτι καποια χρονια πριν,θα απαιτησουν..
ποδηλατοδρομους,σεβασμο απο τους αλλους οδηγους,χωρους παρκιν
και απο την πολιτεια προστασια και αναγνωριση του μεσου που χρησιμοποιουν..
και τοτε απλα θα κερδισουν πινακιδα, τελη κυκλοφοριας και σταματημα και ελεγχο στο δρομο και βεβαια καποιες κλησεις..

speculator
Απών/απούσα

ιδεαλΑγαπητοί forumistes,καλημέρα

Ξεκινωντας σημερα το πρωι για δουλεια, διαπιστωσα οτι χτες το βραδυ μου εκλεψαν το ποδήλατο.Το χρησιμοποιουσα σε καθημερινη βαση για να παω στη δουλεια, και σημερα αναγκαστικα να παρω το αυτοκινητο μετα απο 6 μηνες ποδηλασιας.

Λοιπον το ποδηλατο κλαπηκε απο τα Βριλησσια, χτες το βραδυ και ηταν ενα παλιο Ideal Hillmaster βαμμενο σε λευκο χρωμα και πληρες ανακατασκευασμενο πριν ενα μηνα με full Shimano ανταλακτικα, λασπωτηρες και οπίσθια σχαρα.Το ποδηλατο ειχες μαυρες ζαντες με λαστιχα ασφαλτινα. Ειχε επίσης βάση για παιδικό κάθισμα belleli

Ευχαριστω πολυ

john_bar
Απών/απούσα

Την καλησπέρα μου και από εμένα στα μέλη του forum.
Δυστυχώς λυπάμαι που η πρώτη μου δημοσίευση είναι σε αυτή την ενότητα, αλλά πριν λίγες μέρες έπεσα και εγώ θύμα κλοπής.
Μου έκλεψαν το ποδήλατό μου, αργά το βράδυ (Cube Attention model 2012, 26", χρώματος μαύρου/κόκκινου, με πετάλ shimano spd) από το μπαλκόνι του διαμερίσματός μου βρίσκεται στον 1ο οροόφο) στα Κάτω Πατήσια, στο οποίο και μόλις είχα μετακομίσει. Δυστυχώς, και για μεγάλη μου βλακεία το είχα αφήσει στο μπαλκόνι χωρίς κλειδαριά (βλέπετε μόλις είχα μετακομίσει και δεν φαντάστηκα ότι για ποδαρικό θα με κλέβανε).
Φυσικά άμεσα ακολούθησα την νόμιμη διαδικασία, πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δήλωσα τα πάντα, έχω service manual, τιμολόγιο αγοράς κτλ... Έκανα και απελπισμένες βόλτες με τα πόδια στην γύρω περιοχή μπας και το πετύχω άλλά μάταια.
Το χτύπημα για μένα είναι τόσο μεγάλο, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια το ποδήλατο είναι για μένα προέκτασή μου. Με πολύ κόπο μάζεψα τα λεφτά για την αγορά του συγκεκριμένου ποδηλάτου καθώς το προηγούμενο παρέδωσε πνεύμα.
Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ, διάβασα εδώ εμβρόντητος τις ιστορίες και τα σχόλια του Ironman κυρίως (συμπεριλαμβάνω και το post του podilatogatou) και τρελάθηκα. Μιας και δεν μπορώ να πώ ότι είμαι της πιάτσας καθώς δε πολυκυκλοφορώ στην Αθήνα, θα ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ την τύχη μου να βρώ το ποδηλατό μου, αλλά δεν ξέρω που να κοιτάξω. Για παράδειγμα που είναι αυτό το περίφημο "παζάρι", ή τα άλλα στέκια ώστε να αρχίσω την αναζήτηση. Οι αστυνομικοί στο τμήμα Πατησίων (αρκετά ευγενικοί και εξυπηρετικοί) δεν μου ανέφεραν κάτι για γνωστές πιάτσες ή του τι παίζει στον χώρο. Όποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη (αν και με αυτά που άκουσα και οι τελευταίες μου ελπίδες έχουν εξανεμιστεί για την ευρεσή του, μόνο για την τιμή των όπλων και για να μην πω ότι δεν έκανα τίποτε...)

Με φιλικούς και ποδηλατικούς χαιρετισμούς
Γιάννης

(ΥΓ. Αν και για να πώ την αμαρτία μου έτσι μου έρχεται να πάω με κανένα οπλοπολυβόλο σε ένα τέτοιο μέρος/παζάρι/αποθήκη ή ότι άλλο σκ@$@ είναι αυτό, και να γίνει η νύχτα τoυ αγίου βαρθολομαίου)

rapsodos1979
Εικόνα rapsodos1979
Απών/απούσα

Κακώς ήρθες στο κλαμπ της απογοήτευσης..Δυστυχώς,τα πράγματα είναι δυσοίωνα!!Κι εγώ κλαίω το ποδήλατο μου τόσους μήνες, αλλά δε παίζει φως στο τούνελ!Συμβιβασμού όσο πιο γρήγορα για να πας μπροστά..Έχεις τη συμπαράσταση μου..

agatha
Απών/απούσα

Διάβασα τα παραπάνω για το κυνήγι ποδηλάτου του IronMan το οποίο και ακολούθησα. Εντόπισα ίχνη του ποδηλάτου μου στην "αγορά" της Σωκράτους αλλά όχι και το ίδιο.

Στην πλατεία Βικτώριας που δοκίμασα δεν βρήκα μέρος που πουλάνε τα κλεμμένα, καμία βοήθεια..?

Helekin
Απών/απούσα

Το δικό μου το έκλεψαν πριν δύο χρόνια από το υπόγειο της πολυκατοικίας μου. ΜΕΣΑ από την πολυκατοικία δηλαδή. Φυσικά δεν ήταν κλειδωμένο. Ήταν κάτω από τις σκάλες, δίπλα στον λέβητα. Πόνταρα στην πόρτα ασφαλείας της πολυκατοικίας και δεν το κλείδωνα. Για να σας προλάβω, ναι, σκέφτηκα ότι πιθανότατα να ήταν κάποιος που κατοικεί στην πολυκατοικία γιατί έγινε περίοδο που έλειπα για ένα τριήμερο από την Αθήνα. Ωστόσο είναι μικρή πολυκατοικία και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν θέλω να πιστέψω σε αυτό το σενάριο γιατί είναι ακόμα πιο απογοητευτικό από το να το βούτηξε κλέφτης. Ήθελα να το αναφέρω για να προσέχουν οι ‘παρθένοι’ στο θέμα της κλεψιάς. ΠΟΥΘΕΝΑ εκτός διαμερίσματος δεν είναι ασφαλές ένα ποδήλατο αν δεν είναι κλειδωμένο. Πλέον έχω πάρει ένα άλλο σχετικά φθηνό 200 εούρω και το ανεβάζω κάθε μέρα με το ασανσέρ μέσα στο διαμέρισμά μου, ντεκόρ για το καθιστικό μου :D

Όσο για το θέμα της κλεψιάς… Λυπάμαι αλλά κι εγώ θα συμφωνήσω με τους απαισιόδοξους. Και πάλι τυχεροί ήμαστε να λέμε. Εμείς χάνουμε ένα ποδήλατο και θέλουμε να κάνει κάτι η πολιτεία ή η αστυνομία για αυτό. Εδώ χάνονται πολύ σημαντικότερα (έμψυχα) και οι πρώην ‘κάτοχοί’ τους είναι τελείως μόνοι στην απόγνωσή τους. Ήμαστε μόνοι. Ζούμε σε #$@κοσμο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Λυπάμαι πολύ που το λέω. Α, και όσο αφορά τους μπάτσους (όοοοχι θα το πω γιατί τους έχω άχτι), η δουλειά τους θα ήταν μια δουλειά που θα ήθελαν ΠΑΡΑ πολλοί να την κάνουν (πραγματικά να την κάνουν όμως… όχι απλά να διοριστούν για να παίρνουν έναν μισθό) αν γινόταν σωστά. Αν η αστυνομία κυνήγαγε τους ένοχους, και καθοδηγούσε ΚΑΙ ψυχολογικά όποιον έχανε τον δρόμο του, και γενικά έκανε καλύτερο τον κόσμο; Ουουουου, ουρές κόσμου πάσης μόρφωσης και πολιτικής αντίληψης θα έβλεπες να θέλει να το κάνει. Αλλά αυτή η δουλειά είναι απλά κοροϊδία. Υπάρχει μόνο για να χαρακτηριστούν κάποια πράγματα ‘παράνομα’ οπότε και να ανέβει η τιμή τους.

orcatattoo
Απών/απούσα

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσω την αναζήτηση σε παζάρια και αγορές..
Τα μάτια τα έχω ορθάνοικτα από χθες το βράδυ που το ποδηλατάκι μου έκανε φτερά μέσα απο τον προαύλιο χώρο της εταιρείας που δουλεύω στο Ν. Ηράκλειο!
Leaderfox λευκό (γυναικεία γεωμετρία λέει αλλά φαίνεται για αντρικόcoraline 2011) Coraline μοντέλο του 2011 (η διαφορά από αυτό της φωτογραφίας είναι οτι το δικό μου είχε δισκόφρενα μπρος - πίσω).

Αν και έχω αποφασίσει ήδη την αγορά του επόμενου (πάει το δώρο Χριστουγέννων δηλώνω με σώας τας φρένας οτι αν δω κάποιον να το καβαλάει, πρώτα θα πέσει ράβδος και μετά λόγος! Ντόμπρα πράματα!

Το καλό για μένα είναι οτι δεν κυκλοφορούν πολλά (μπορεί και κανένα) οπότε...

someone
Απών/απούσα

μου κλεψανε το ποδηλατακι μου ενα ΛΕΥΚΟ (με ασημί στο τελειωμα πισω) GT AGRESSOR, το ειχα προσαρμοσει πανω μου με σχάρα (ασημί χρωμα) κ τα σχετικα (λαμπακια , κλειδαρια κτλ). εξω απο το μαγαζι μου στην Αργυρουπολη. Βρηκανε την ευκαιρια κατι πιτσιρικια απο οτι μου ειπαν καποιοι πελατες, κινουνταν υποπτα και περιμενανε την καταλληλη στιγμη.
Σπανια δεν υπάρχει καποιος πελατης εξω απο το μαγαζι (ενα πρακτορειο ΟΠΑΠ), ομως εκεινη την ωρα αρχιζε ματς κ μπηκαν μεσα ολοι (συνηθως εχει κοσμο εξω λογο του οτι δεν επιτρεπεται το καπνισμα).
Κανεις δεν εβλεπε προς τα εξω , και βρηκαν το ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ χρονικο διαστημα και καναν τη δουλεια.
Που ειναι οι πιατσες τα γκετο οπως λετε να παω να ριξω μια ματια;
ειναι το 2ο που μου κλεβουν (ενα IDEAL ηταν το προηγουμενο).

ευχαριστω.

Z3RatuL
Απών/απούσα

Για πείτε ρε παιδιά τις πιάτσες με τα κλεμμένα, γιατί τα 2 ποδήλατα που μας έκλεψαν (εμένα και του αδερφού μου) σήμερα 9/4/2014 δεν το χωνεύω με τίποτα...

kounoupis
Απών/απούσα

η θησειο χαμηλα ερμου η ελαιωνα

LostreGR
Απών/απούσα

Ξερει κανεις θεσσαλονικη πιατσα με κλεμμενα;

slow-downhill
Απών/απούσα

Δεν διαβασα ολοκληρο το θεμα -και ισως να εχει ηδη αναφερθει-, ομως θεωρω καλη ιδεα σε ακριβα/μοναδικα/συναισθηματικης αξιας ποδηλατα την προσθηκη GPS Tracker... (να μου πεις αντε και το εντοπισες... τι κανεις?)

EDIT: Τωρα που το ξανασκεφτομαι, ειναι χρησιμο και σε αλλες περιπτωσεις εκτος απο κλοπη/απωλεια, πχ εντοπισμος καποιου που αγνοειται πολλες ωρες σε ερημικη διαδρομη/ downhill/ δυσβατη περιοχη.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

εθεάθη σήμερα κατα τις 16:00 στη Σοφοκλέους στη στοά (κλειδωμένο στα κάγκελα απο ενα μαγαζί μαζί με κάποια αλλα στη σειρά ) ideal mtb μαύρο (ή σκουρο χρώμα λογικά hillamster ή zigzag) θεωρώ πρόσφατο μοντέλο απο οτι είδα το σχέδιο του (περνουσα με το αυτοκίνητο )

είχα να περάσω απο πέρσι , φέτος τα εχουν όλα κλειδωμένα με συρματόσχοινα .

hertz
Απών/απούσα

Αναζητώντας μια άκρη μήπως και ξαναβρώ τα 2 κλεμμένα ποδήλατα

ενα CUBE Analog '15: http://www.podilates.gr/node/41765
και ένα Ideal Boommax '04: http://www.podilates.gr/node/41764

και προσδοκώντας λίγη από την τύχη του IronMan πήγα σημερα Κυριακή κατα τις 11 το πρωι στο Θησείο και περπάτησα 1-2 ώρες στις γύρω περιοχές: προς Πετράλωνα, προς Μοναστηράκι στα στενά και προς Πειραιώς κατω από την πλ. Ασωμάτων.

Τζίφος!!! τίποτα σχετικό με ποδήλατα.

Ρώτησα και πολλούς με ταιριαστό προφίλ μηπως ξερουν τιποτα, πηρα κάτι αοριστίες περι Ομόνοιας, Μαινάνδρου κλπ. Ειχα παει εκεί την Παρασκευή και ουτε ίχνος από παζάρι κλεμμένων.

Αν έχει καποιος ομοιοπαθής φίλος βρει άκρη και εχει προσφατη πληροφορηση ας πει κάτι, έστω και με pm.

tasvar
Εικόνα tasvar
Απών/απούσα

Και εγώ έψαξα εκεί που λες.
Τίποτα.
Και είχα πάει και ξημέρωματα. Και αργότερα το βράδυ.
Δοκίμασε και την Κυριακή στην Ιερά οδό στο παζάρι που γίνεται.
Επίσης είχα πληροφορία οτι χαμηλά στο Θησείο τα ξημερώματα τα έχουν σε φορτηγάκια. Πήγα όπως είπα, αλλά μέχρι και στο Γκάζι έφτασα και δεν είδα τίποτα.
Στο κέντρο της Αθήνας μάλιστα ένας αλλοδαπός μου είπε "Οχι εδώ ποδήλατο. Εφυγαν αλλού". Αυτό μάλλον σημαίνει οτι τα πάνε αλλού πλέον.
Καλή τύχη στην αναζήτηση.

funky miata
Απών/απούσα

Την έπαθα κι εγώ χθες, κυρίως από ανοησία.
Είναι και το μοναδικό μέσο μετακίνησής μου αυτή την περίοδο.

Αν κάποιος γνωρίζει κάποιες πιάτσες που μπορώ να ψαχτώ, ας μου στείλει pm.

Ευχαριστώ πολύ!

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Είμαι η μόνη που θεωρώ πως τέτοια νήματα είναι οι κράχτες των κλεφτών;;;
Είναι η άποψή μας πως δεν αγοράζουμε απ' αυτούς ή κάνω λάθος;

Μήπως να τα εξαφανίσεις κάποιος; πώς έρχονται ξανά κάπου-κάπου στην επιφάνεια, ενώ χάνονται. Σαν μια πρόκληση. Να εδώ είμαστε, ελάτε όσοι χάσατε το ποδήλατό σας αλλά και οι άλλοι ...

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για την εξάπλωση του ποδηλάτου από την κλεψιά. Κάτι πρέπει να γίνει γιαυτό.

Ακόμα μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται άνθρωποι να παρατάνε τα ποδήλατά τους με κλειδαριές/σύρματα που κόβονται και με ψαλίδι! Στην Αθήνα!

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Ορίστε με τι κλειδαριά κυκλοφορώ στην Πάτρα τα τελευταία 4 χρόνια. Σημειωτέον, το ποδήλατό μου είναι 30 ετών και βάλε...

κλειδαριά

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Pandoheas wrote:
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για την εξάπλωση του ποδηλάτου από την κλεψιά. Κάτι πρέπει να γίνει γιαυτό.
Ακόμα μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται άνθρωποι να παρατάνε τα ποδήλατά τους με κλειδαριές/σύρματα που κόβονται και με ψαλίδι! Στην Αθήνα!

Δεν ειναι δυνατον να φανταστεις, το ποση ασχετοσυνη κυκλοφορει σε πολυ νεοφωτιστο (ποδηλατικα) κοσμο, οσον αφορα το κλειδωμα και την ασφαλιση του ποδηλατου ΤΟΥ.
Οι περισσοτεροι, εχοντας βαθυτατη αγνοια για το τι συμβαινει με τις κλοπες ποδηλατων, και βοηθουντων ΚΑΙ των διαφορων ποδηλαταδων, πιστευουν οτι με ενα σπιραλ της πλακας, ειναι απολυτως ασφαλεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και το χειροτερο δεν ειναι αυτο.
Το χειροτερο ειναι οτι οταν τους το επισημαινεις ευγενικε και φιλικα, σαν αγνωστος προς αγνωστο, παρα πολλοι στραβωνουν, και κατ'ευθειαν περνανε στην "αντεπιθεση", με εχθρικο υφος, λεγοντας οτι αυτοι ξερουν καλυτερα και δεν εχουν αναγκη συμβουλες, και οτι το προσεχουν το ποδηλατο τους, επομενως δεν προκειται να τους το κλεψει κανεις, κλπ, κλπ.
Με λιγα λογια, σου λενε με τον τροπο τους "μεγαλε μη φυτρωνεις εκει που δε σε σπερνουν", η αλλιως "δεν εχουμε αναγκη συμβουλες, κοιτα καλυτερα την παρτη σου και παρατα μας".
Το σεναριο το εχω ζησει αρκετες φορες.
Υπαρχει βεβαια και μια αλλη κατηγορια, που οταν τους επισημαινεις οτι το ψευτοσπιραλ ειναι προκληση για τον κλεφτη, σου απαντουν οτι εχουν θετικη ενεργεια κι οτι λογω καρμα κλπ, ΔΕΝ προκειται να τους κλεψει κανεις ΠΟΤΕ το ποδηλατο.
.
Εν πασει περιπτωσει, εγω ευγενικα το επισημαινω καθε φορα, κι απο κει και περα, οπως λεει και η λαϊκη σοφια:
Καθε αρνακι, απο το ποδαρακι του θα κρεμαστει.

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:

Pandoheas wrote: Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για την εξάπλωση του ποδηλάτου από την κλεψιά. Κάτι πρέπει να γίνει γιαυτό.
Ακόμα μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται άνθρωποι να παρατάνε τα ποδήλατά τους με κλειδαριές/σύρματα που κόβονται και με ψαλίδι! Στην Αθήνα!

Δεν ειναι δυνατον να φανταστεις, το ποση ασχετοσυνη κυκλοφορει σε πολυ νεοφωτιστο (ποδηλατικα) κοσμο, οσον αφορα το κλειδωμα και την ασφαλιση του ποδηλατου ΤΟΥ.
Οι περισσοτεροι, εχοντας βαθυτατη αγνοια για το τι συμβαινει με τις κλοπες ποδηλατων, και βοηθουντων ΚΑΙ των διαφορων ποδηλαταδων, πιστευουν οτι με ενα σπιραλ της πλακας, ειναι απολυτως ασφαλεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και το χειροτερο δεν ειναι αυτο.
Το χειροτερο ειναι οτι οταν τους το επισημαινεις ευγενικε και φιλικα, σαν αγνωστος προς αγνωστο, παρα πολλοι στραβωνουν, και κατ'ευθειαν περνανε στην "αντεπιθεση", με εχθρικο υφος, λεγοντας οτι αυτοι ξερουν καλυτερα και δεν εχουν αναγκη συμβουλες, και οτι το προσεχουν το ποδηλατο τους, επομενως δεν προκειται να τους το κλεψει κανεις, κλπ, κλπ.
Με λιγα λογια, σου λενε με τον τροπο τους "μεγαλε μη φυτρωνεις εκει που δε σε σπερνουν", η αλλιως "δεν εχουμε αναγκη συμβουλες, κοιτα καλυτερα την παρτη σου και παρατα μας".
Το σεναριο το εχω ζησει αρκετες φορες.
Υπαρχει βεβαια και μια αλλη κατηγορια, που οταν τους επισημαινεις οτι το ψευτοσπιραλ ειναι προκληση για τον κλεφτη, σου απαντουν οτι εχουν θετικη ενεργεια κι οτι λογω καρμα κλπ, ΔΕΝ προκειται να τους κλεψει κανεις ΠΟΤΕ το ποδηλατο.
.
Εν πασει περιπτωσει, εγω ευγενικα το επισημαινω καθε φορα, κι απο κει και περα, οπως λεει και η λαϊκη σοφια:
Καθε αρνακι, απο το ποδαρακι του θα κρεμαστει.

Μπράβο που μπαίνεις στη διαδικασία να ενημερώσεις. Δεν είναι εύκολο. Ειδικά εάν μερικοί αντιδράνε σα γίδια.

Παλιότερα έκανα και γω την προσπάθεια να τους ενημερώσω. Συνήθως αντιδρούσαν με ευγενικό τρόπο. Έλα όμως τώρα που δε βλέπω συχνά ποδηλάτες για να το κάνω!!!

Υπάρχει πάντως και αλλη μια κατηγορία που ειναι πολύ ιδιαίτερη. Συνήθως ειναι πωρωμένοι κουρσάδες με αριβά ποδήλατα. Σου λένε εγώ δεν το αφήνω έξω, κοστίζει 5000 και το χρησιμοποιώ μόνο για προπονήσεις. Και όταν τους ρωτάς γιατί δεν καβαλάνε κάτι πιο φθηνό ώστε να μετακινούνται και να μπορούν να το κλειδώνουν έξω, τι σου απανάνε; Ότι έχουν συνηθίσει σε ακριβά εργαλεία και δεν μπορούν να καβαλήσουν χρέπια....

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Pandoheas wrote:
..... Υπάρχει πάντως και αλλη μια κατηγορία που ειναι πολύ ιδιαίτερη. Συνήθως ειναι πωρωμένοι κουρσάδες με αριβά ποδήλατα. Σου λένε εγώ δεν το αφήνω έξω, κοστίζει 5000 και το χρησιμοποιώ μόνο για προπονήσεις. Και όταν τους ρωτάς γιατί δεν καβαλάνε κάτι πιο φθηνό ώστε να μετακινούνται και να μπορούν να το κλειδώνουν έξω, τι σου απανάνε; Ότι έχουν συνηθίσει σε ακριβά εργαλεία και δεν μπορούν να καβαλήσουν χρέπια....

.... αν κατάλαβα καλά από αυτά που γράφεις.... θίγεις δύο διαφορετικά πράγματα εδώ:
1ον. Κυκλοφορούν και κάνουν προπονήσεις με ακριβά ποδήλατα, που δεν αφήνουν στιγμή από τα πόδια τους (γνωστό το σκηνικό να κατουράνε καθισμένοι πλάγια στον οριζόντιο.....
2ον χρησιμοποιούν ακριβά ποδήλατα, σε αναντιστοιχία με την χρήση που κάνουν.

Για το 1ο, δεν έχω να γράψω κάτι. Άλλος βλέπει το ποδήλατο, το κινητό, το αυτοκίνητο, το σπίτι, το ρούχο του, τα παπούτσια του, το ποτό που πίνει, σαν ένα απλό ρούχο / σπίτι / ποδήλατο / ΙΧ για να κάνει τη δουλειά του, άλλιως το βλέπει ως status symbol και άλλος το βλέπει ως πορωμένος χομπίστας ή ενθουσιώδης λάτρης κλπ κλπ κλπ.
3 διαφορετικές κατηγορίες. 3 διαφορετικές νοοτροπίες.
Μπορεί να κυκλοφορώ με ποδήλατο των 5.000 ευρώ και το κινητό μου να στοιχίζει 80 ευρώ, τα παπούτσια μου 40 ευρώ και διακοπές να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ. Μπορεί το ποδήλατό μου να είναι των 120 ευρώ από σούπερ μάρκετ, το κινητό μου να στοιχίζει 800 ευρώ και τα παπούτσια μου να έχουν 150 ευρώ το κάθε ένα από τα 10 ζευγάρια που έχω......
Κάπως έτσι θα σου σχολιάσω και το 2ο. Υποθέτεις ότι όσοι κυκλοφορούν με ΙΧ των 20 - 30 - 40 - 50 χιλιάδων ευρώ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ τέτοιο ΙΧ? Αποσβένουν τα χρήματά τους? Ή κάνουν χρήση που να δικαιολογεί το συγκεκριμένο ΙΧ? Έχεις δει πόσες τζιπάρες κυκλοφορούν εκεί έξω? Νομίζεις ότι έχουν πατήσει ποτέ χωματόδρομο? Έστω και καλοστρωμένο χωματόδρομο.....
Όσοι κυκλοφορούν με κινητό των 700 - 800 ευρώ, κάνουν χρήση που να δικαιολογεί την τιμή αυτή? Αποσβένουν τα χρήματά τους?
Όσοι αγοράζουν αθλητικό παπούτσι των 150 ευρώ, το κάνουν για την άνεση και την ασφάλεια και την υγεία και γιατί δεν μπορούν να βρουν άλλο?
Όσοι αγοράζουν ηλεκτρική κιθάρα των 1.500 ευρώ νομίζεις ότι είναι οι νέοι Gallagher ή Hentrix?
Μην τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι και μάθε να έχεις ανοικτό μυαλό και σε αυτόν τον τομέα (όπως έχεις αποδείξει ότι έχεις ανοικτό μυαλό σε άλλα, και σου βγάζω το καπέλο και σε παραδέχομαι).

Με άλλα λόγια, και κυρίως με πολύ λίγα λόγια: ο καθένας κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του.
Και έτσι πρέπει να είναι.
Το ότι μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ (πχ να γυρίσεις τον κόσμο όλο) με ένα ποδήλατο κάτω των 400 ευρώ, το έχουν αποδείξει πολλοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για ακριβότερα ποδήλατα.
Το ότι υπάρχει ματαιοδοξία, ωραιοπάθεια, ψώνιο, ανάγκη επίδειξης κλπ κλπ δεν είναι κάτι που ακούς για πρώτη φορά από μένα.... ε?

και επειδή είμαστε σε ποδηλατικό φόρουμ, ... το θέμα για μένα είναι να κάνεις ποδήλατο.....

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Pandoheas wrote: ..... Υπάρχει πάντως και αλλη μια κατηγορία που ειναι πολύ ιδιαίτερη. Συνήθως ειναι πωρωμένοι κουρσάδες με αριβά ποδήλατα. Σου λένε εγώ δεν το αφήνω έξω, κοστίζει 5000 και το χρησιμοποιώ μόνο για προπονήσεις. Και όταν τους ρωτάς γιατί δεν καβαλάνε κάτι πιο φθηνό ώστε να μετακινούνται και να μπορούν να το κλειδώνουν έξω, τι σου απανάνε; Ότι έχουν συνηθίσει σε ακριβά εργαλεία και δεν μπορούν να καβαλήσουν χρέπια....

.... αν κατάλαβα καλά από αυτά που γράφεις.... θίγεις δύο διαφορετικά πράγματα εδώ:
1ον. Κυκλοφορούν και κάνουν προπονήσεις με ακριβά ποδήλατα, που δεν αφήνουν στιγμή από τα πόδια τους (γνωστό το σκηνικό να κατουράνε καθισμένοι πλάγια στον οριζόντιο.....
2ον χρησιμοποιούν ακριβά ποδήλατα, σε αναντιστοιχία με την χρήση που κάνουν.
Για το 1ο, δεν έχω να γράψω κάτι. Άλλος βλέπει το ποδήλατο, το κινητό, το αυτοκίνητο, το σπίτι, το ρούχο του, τα παπούτσια του, το ποτό που πίνει, σαν ένα απλό ρούχο / σπίτι / ποδήλατο / ΙΧ για να κάνει τη δουλειά του, άλλιως το βλέπει ως status symbol και άλλος το βλέπει ως πορωμένος χομπίστας ή ενθουσιώδης λάτρης κλπ κλπ κλπ.
3 διαφορετικές κατηγορίες. 3 διαφορετικές νοοτροπίες.
Μπορεί να κυκλοφορώ με ποδήλατο των 5.000 ευρώ και το κινητό μου να στοιχίζει 80 ευρώ, τα παπούτσια μου 40 ευρώ και διακοπές να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ. Μπορεί το ποδήλατό μου να είναι των 120 ευρώ από σούπερ μάρκετ, το κινητό μου να στοιχίζει 800 ευρώ και τα παπούτσια μου να έχουν 150 ευρώ το κάθε ένα από τα 10 ζευγάρια που έχω......
Κάπως έτσι θα σου σχολιάσω και το 2ο. Υποθέτεις ότι όσοι κυκλοφορούν με ΙΧ των 20 - 30 - 40 - 50 χιλιάδων ευρώ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ τέτοιο ΙΧ? Αποσβένουν τα χρήματά τους? Ή κάνουν χρήση που να δικαιολογεί το συγκεκριμένο ΙΧ? Έχεις δει πόσες τζιπάρες κυκλοφορούν εκεί έξω? Νομίζεις ότι έχουν πατήσει ποτέ χωματόδρομο? Έστω και καλοστρωμένο χωματόδρομο.....
Όσοι κυκλοφορούν με κινητό των 700 - 800 ευρώ, κάνουν χρήση που να δικαιολογεί την τιμή αυτή? Αποσβένουν τα χρήματά τους?
Όσοι αγοράζουν αθλητικό παπούτσι των 150 ευρώ, το κάνουν για την άνεση και την ασφάλεια και την υγεία και γιατί δεν μπορούν να βρουν άλλο?
Όσοι αγοράζουν ηλεκτρική κιθάρα των 1.500 ευρώ νομίζεις ότι είναι οι νέοι Gallagher ή Hentrix?
Μην τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι και μάθε να έχεις ανοικτό μυαλό και σε αυτόν τον τομέα (όπως έχεις αποδείξει ότι έχεις ανοικτό μυαλό σε άλλα, και σου βγάζω το καπέλο και σε παραδέχομαι).
Με άλλα λόγια, και κυρίως με πολύ λίγα λόγια: ο καθένας κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του.
Και έτσι πρέπει να είναι.
Το ότι μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ (πχ να γυρίσεις τον κόσμο όλο) με ένα ποδήλατο κάτω των 400 ευρώ, το έχουν αποδείξει πολλοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για ακριβότερα ποδήλατα.
Το ότι υπάρχει ματαιοδοξία, ωραιοπάθεια, ψώνιο, ανάγκη επίδειξης κλπ κλπ δεν είναι κάτι που ακούς για πρώτη φορά από μένα.... ε?
και επειδή είμαστε σε ποδηλατικό φόρουμ, ... το θέμα για μένα είναι να κάνεις ποδήλατο.....

Βρε, τσάμπα γράφεις! Εννοείται πως ο καθένας κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του! Το ότι στοιχίζει 5000 ευρώ δεν ήταν κριτική, αφορούσε στην περιγραφή αυτής της ομάδας ατόμων (που τυχαίνει να έχω γνωρσει μερικούς). Οτι δηλαδή επειδή έχει συνηθίσει να ποδηλατεί ένα καταπληκτικό ποδήλατο, δεν μπορεί να 'υποβιβαστεί' σε αστικό ποδηλάτη με πολύ πιο ταπεινό ποδήλατο ώστε να μπορεί να το κλειδώνει έξω.

Οπότε κυκλοφορεί με αυτοκίνητο/μηχανή μέσα στην πόλη, επειδή δεν μπορεί να αφήσει έξω το πανάκριβο ποδήλατό του ή/και δεν μπορεί ξεσυνηθίσει και να καβαλήσει κάτι λιγότερο ελκυστικό. Αυτό ήταν το point.

orkoulini
Απών/απούσα

εκλάπη τα ξημερώματα της Τρίτης από μπαλκόνι 2ου ορόφου στο Παλαιό Φάληρο..

έγινε μήνυση κατά αγνώστων κ δηλώθηκε με τον σειριακό του αριθμό.

ξέρει κανείς που θα μπορούσα να το αναζητήσω??

Pyrosvestis
Απών/απούσα

Παίδες με βάση και τα αρχικά μηνύματα του IronMan τα πράγματα είναι απλά.

Όποιος ψάχνει βρίσκει (ίσως)... και εξηγούμαι:

Αν σου κλέψανε το ποδήλατο, τότε ψάχνεις για ένα κλεμένο ποδήλατο. Άρα θες να έρθεις σε επαφή με τον κλέφτη ή τον κλεπταποδόχο. Επομένως θες να έρθεις σε επαφή με τον υπόκοσμο. Πηγαίνεις λοιπόν στα γνωστά στέκια του υποκόσμου και ζητάς να αγοράσεις "μεταχειρισμένο" ποδήλατο. Από εκεί και πέρα σιγά σιγά θα τη βρεις την άκρη και από παλιάνθρωπο σε παλιάνθρωπο ίσως φτάσεις και στον κλέφτη ποδηλάτων.

Μου κλέψανε το ποδήλατο. Η αστυνομία εμμέσως και διακριτικά ξεκαθάρισε ότι δε θα ασχοληθεί όταν δήλωσα κλοπή (ή ας πούμε ότι εγώ είμαι κακεντρεχής τύπος και έτσι μου αρέσει να λέω). Άρχισα να ρωτάω πρεζάκια, κλεφτρόνια και μικροαπατεονίσκους που όλοι ξέρετε που θα βρείτε και σε 2 ώρες έμαθα όλα τα στέκια. Αυτό λοιπόν δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Το πραγματικά δύσκολο που πρέπει όλοι να ρωτήσετε τον εαυτό σας είναι το εξής: Πόσο άξιζε το ποδήλατο μου; Θέλω να έρθω σε επαφή με υπόκοσμο και ενδεχομένως συμμορίες για να το πάρω πίσω; Είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά πηγαίνοντας στο γνωστό γκέτο που λέει και ο IronMan;; Μήπως πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος;;

Αν λοιπόν το ποδήλατο σας άξιζε μια περιουσία μπορεί και να αξίζει... Αν το ποδήλατο άξιζε 200-300 ευρώ καινούργιο που σημαίνει ότι μεταχειρισμένο έτσι κι αλλιώς έχασε τη μισή του αξία τότε ίσως και να μην αξίζει.

Εγώ πάντως πήγα στον υπόκοσμο, δε φοβήθηκα. Το ποδήλατο όμως δεν το βρήκα δυστυχώς!! Καταλαβαίνω ως παθών το συναίσθημα όλων σας... Σκεφτείτε όμως πριν ενεργήσετε