kaffenback diy

72 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Το kaffenback λοιπον παραγγελθηκε..η τιμη ηταν πολυ καλη για να αντισταθω για το πρωτο μου ατσαλινο ποδηλατο..αποφασισα να το στησω μονος ολο , ,περισσοτερο για την χαρα της δημιουργιας και σαν ευκαιρια να γνωριζω απο ...πρωτο χερι τα ...σωψυχα του ποδηλατου που θα με ταξιδευει..

Μεχρι να ερθει λοιπον ο σκελετος ,ξεκινησα το λυσιμο του υπαρχοντος ποδηλατου,(kona rove), τα πραγματα του οποιου θα τοποθετηθουν στο καινουργιο..τα περισσοτερα ( τιμονι μανετες φρενα κλπ.) , δεν με προβληματιζουν ,το εχω ξανακανει..αγορασα και δυο εργαλειακια για την μεσαια τριβη ,( κλασικη τετραγωνη), και εχθες την ελυσα απο την αριστερη μερια..η δεξια με παιδευει λιγο αλλα πιστευω με εναν σωληνα σαν προεκταση στην λαβη του εργαλειου θα λυθει κιαυτη..επισης δεν κατεχω καθολου πως μπαινουν τα ποτηρια του πηρουνιου αλλα φανταζομαι οταν θα τα εχω στα χερια μου θα την βρω την ακρη..

Δυο ψιλο αποριες εχω ως τωρα ,αν ηξερε καποιος να μου πει..
Το πηρουνι στην βαση του steerer θα επρεπε να εχει μια τρυπα οπου βιδωνει το φτερο και καποια μπροστινη σκαρα..απο οτι ειδα στις φωτο στο ποδηλατο που εστησε ο thessalos , αυτη η τρυπα δεν υπαρχει..θα πρεπει να βρω καποιον με καθετο τρυπανι να μου την κανει η να δοκιμασω μονος με απλο τρυπανι ?ξερετε καποιον που μπορει?

Επισης επειδη το πηρουνι δεν εχει στην μεση τρυπες για σκαρα,μηπως ξερετε αν υπαρχουν ανταπτορες βιδωτοι οπου εκει βιδωνει η σκαρα? Ειμαι σιγουρος πως καπου εχω δει αλλα δεν θυμαμαι που...
Για την ωρα αυτα..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Σε ότι αφορά την τρύπα στη βάση στου πηρουνιού, όσα kaffenback έχω προσέξει δεν έχουν τέτοια τρύπα. Προφανώς μπορείς να το τρυπήσεις αλλά δεν γνωρίζω πόσο ασφαλές είναι.

Για αντάπτορες δεν είμαι σίγουρος ποιες τρυπες εννοείς αλλά αν μιλάς για low rider υπάρχουν λύσεις όπως αυτά εδώ τα δαχτυλίδια που πιανουν κάπου στη μεση του πηρουνιου. Εκεί μπορείς να στηρίξεις είτε μπροστινη σχάρα είτε low rider σχαρα. (Θα πρέπει να έχεις και τρύπες χαμηλά προφανώς για low rider/φτερά)

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Σωστος..κατι τετοιο εννοω..ευχαριστω..επειδη ομως δεν σκεφτομαι low rider αλλα σκαρα, θα χρειαστει και τρυπα στο πηρουνι για να στηριχτει..αν δεις στο σαιτ του planet x στις φωτο που εχουν με τα χρωματα των σκελετων ,αλλα εχουν τρυπα και αλλα οχι..θελω να πιστευω πως δεν ειναι θεμα ασφαλειας ( αν εχεις αλλη αποψη πες μου), αλλα θεμα φτηνης παραγωγης ,οποτε δικαιολογει και καποιες..αβλεψιες..οπως καποια σχολια που διαβασα πως δεν ειναι σωστα καθαρισμενες οι βολτες της μεσαιας και χρειαζονται λιγη προσοχη...

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Ριξε μια ματια στα pm σου.
Η τρυπα μπορει να ειναι ειτε "περαστη" (να τρυπαει δηλαδη την κορωνα απο μπροστα εως πισω), ειτε να εχει σπειρωμα.
Υπαρχει καποιος που το κανει αριστα (μηχανουργος), και πολλοι επαγγελματιες απευθυνονται σε αυτον σε τετοιες περιπτωσεις, αλλα επειδη δεν θελω να θεωρηθει διαφημιση...

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Και μιας και η γριπη με πετυχε κιεμενα, βρηκα ευκαιρια να τελειωσω το λυσιμο του rove..αποφασισα να μην βγαλω μ.τριβη και ποτηρια ,ωστε να τον εχω ετοιμο για στησιμο και παλι..το rove τελικα ειναι ενα πολυ τιμιο ποδηλατο (για τις δικες μου αναγκες παντα ),και το πιο πιθανο ειναι οτι θα τον κρατησω κιαυτον τον σκελετο.αλλωστε αν εχεις εναν σκελετο ετοιμο με μ.τριβη και ποτηρια ,ολα τα υπολοιπα ,για εμας τους ερασιτεχνες ειναι ενα απογευμα υποθεση..

Εν αναμονη λοιπον του kaffenback..

bleach
Εικόνα bleach
Απών/απούσα

Να αναμένουμε φωτορομάντζο δηλαδή με το στήσιμο;; :-D

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Μεταφορά αντικειμένων με το ποδήλατο

Κάποια λινκ δεν παίζουν αλλά παίζει το αρχικό κομμάτι δλδ πριν το πρώτο "/".

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

https://konatour.blogspot.gr/

Ευχαριστω για τις πληροφοριες..οσο για το φωτορομανζο θα παιξει στο αποπανω λινκ ,γιατι οσο και αν προσπαθω εδω δεν μπορω να βαλω φωτο..οποτε θα εχω νεα θα ενημερωνεστε..

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Λοιπόν,
Το πιρούνι δεν έχει την κλασική τρύπα (εκεί που βιδώνει το caliper brake) έχει όμως ακριβώς "απέναντι" δηλαδή απ την μέσα μεριά του πιρουνιού, αυτή που βλέπει στο downtube
Και γω ήθελα αυτή τη τρύπα μπροστά για να βάλω φως σ αυτή τη θέση και όχι πάνω στο τιμόνι, κάτι σαν το παρακάτω δηλαδή:

Image and video hosting by TinyPic

Αιθεροβάμων: καλή επιτυχία στο project!
Δεν ξέρω αν παρέλαβες αλλά εμένα έκανε 2 εβδομάδες. Είχα βέβαια tracking number DHL και ήξερα άνα πάσα στιγμή που είναι το πακέτο!

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Ο ποδηλατας μου πρότεινε, να αποφύγω να τρυπήσω μπροστά, όχι ότι θα χαλάσει, αλλά καλύτερα να μην το κάνω. Θα μπλέξεις μετά και με βαψίματα αν θες να είσαι ψειρας... για τα 2 χιλ που θα φύγει το χρωμα!

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Ευχαριστω για τις πληροφοριες..οχι δεν εχουμε παραλαβει ακομη..
Οσο για την τρυπα μαλλον θα την κανω μπροστα ,γιατι η πισω δεν εξυπηρετει νομιζω ουτε για βαση σκαρας ουτε για φτερο..οχι δεν ειμαι τοσο ψειρας οποτε δεν θα ενοχληθω και ιδιαιτερα με λιγο χρωματακι....☺

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Καλώς ήρθατε στο θαυμαστό κόσμο των On-One και PlanetX.
Μην αρχίσετε να προβληματίζεστε για τα γιατί και πως στις επιλογές που έχουν κάνει στο σχεδιασμό… απλά δεν θα καταλήξετε κάπου.
Που να δείτε πόσες ανούσιες και προβληματικές ιδιαιτερότητες έχει το ο pompetamine του 2012…
Αν εσείς προβληματίζεστε για την τρύπα, εγώ είχα να προβληματιστώ με το εσωτερικό δισκόφρενο πίσω και την πορεία που έπρεπε να έχει το καλώδιο του, την πορεία του καλωδίου του alfine από το διαγώνιο και όχι από το οριζόντιο chain, την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε σημείου για τοποθέτηση σταντ, το μονό eyelet πίσω για σχάρα και φτερά μαζί κλπ κλπ.
Το ίδιο ισχύει και με το ίδιο το μαγαζί και τις υπηρεσίες του.
Απλά το αποδέχεσαι και τους αγαπάς όπως είναι!
Καλορίζικα τα kaffenback και καλές διαδρομές!

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Η αληθεια ειναι πως ακομα δεν εχουμε παραλαβει τους σκελετους και ηδη εχω ανακαλυψει καποιες τετοιες ...ιδιαιτεροτητες οπως λες...οπως η τρυπα στο πηρουνι που ειναι μονο στην πισω πλευρα , οπως και η τρυπα στην γεφυρα στα ψαλιδια οπου βιδωνει το φτερο ,που ειναι απο κατω και οχι πισω..οπως και η ελλειψη στηριξης σκαρας στο κεντρο του πηρουνιου..
Παντως για εναν αρχαριο σαν κιεμενα στο στησιμο απτην αρχη ,πιστευω θα εχει πλακα και ενδιαφερον..☺

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Πρωτες εντυπωσεις..
Το kaffenback εφτασε κανονικα σε λιγοτερο απο δυο εβδομαδες.
Δεν εχω ξαναπαραλαβει κατι ποδηλατικο σε κουτα , αλλα νομιζω οτι η συσκευασια του και η προστασια του ηταν πολυ καλες..
Οπτικος ελεγχος και η βαφη του δινει την εντυπωση οτι ειναι καλη πραγμα που να πω την αληθεια δεν το περιμενα ...
Αρκετα μαζεμενος σε διαστασεις ο σκελετος , σε σχεση με τα kona που ειχα ως τωρα...πιο κουρσαδικος..αυτο με προβληματισε λιγο στην αρχη φοβουμενος μηπως δεν ειναι αρκετα..χαλαρο στην οδηγηση οπως το θελω εγω..ανυπομονος οπως παντα το επομενο πρωι πηγε σε κοντινο μαστορα και μου τοποθετησε τα ποτηρια..επισης εκανα και την περιβοητη τρυπα στο πηρουνι και φυσικα χαλασα λιγο το χρωμα..καλυφτηκε με μπογια που δεν ταιριαζει βεβαια το χρωμα ,αλλα στην πορεια θα καλυφτει απο την βαση της σκαρας...το βραδυ στο σπιτι εστησα τα υπολοιπα ,εγιναν οι δοκιμες για το υψος του τιμονιου και το κοψιμο του πηρουνιου.στημενο στο προπονητηριο βρεθηκε η πιο ξεκουραστη θεση και η πρωτη εντυπωση ειναι οτι μαλλον θα ειναι ανετο στο δρομο..
Σημερα θα ξαναπαει στον μαστορα να βρουμε καποιον τροπο να στηριξουμε το μπροστα ντεραγιε ,ισως με καποιον ανταπτορα ,γιατι ειναι διαφορετικη διασταση απο το αλουμινιο που το εβγαλα..
Οποτε τοποθετηση αλυσιδας μετα , κοψιμο οτι περισεψε στο πηρουνι και ετοιμο...πρωτο στησιμο με καφε μπρουκς και μαλλον τυλιγμα μια καφε ταινια πανω απο την μαυρη..
Περισσοτερες πληροφοριες και φωτορομανζο μολις ολοκληρωθει..☺

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

https://konatour.blogspot.gr/2017/01/is-steel-real.html
Ολοκληρωθηκε το στησιμο και στο λινκ υπαρχουν λιγες φωτο..περισσοτερες και εξωτερικου χωρου, μολις περασει η γριπη..
Βαρος με πεταλια και παγουροθηκες 12.5 κιλα..

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Μεγειές!!!
Όμορφο φαίνεται παρόλο που οι φωτό είναι σκοτεινές και σιγουρα θα χρειαστούν κάποιες σε εξωτερικό χώρο (γινε γρηγορα καλά!).
Στη θέση σου νομίζω πως -σε δεύτερο χρόνο- θα κοιταγα κάποια ταινία τιμονιύ στο καφέ της μπρουκς για να σπασει λίγο η μαυρίλα μπροστά.
Τι πλατος έχουν τα λαστιχάκια?

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Ευχαριστω..ναι η καφε ταινια ειναι στο προγραμμα ..
Τα λαστιχα ειναι 28αρια..

p_george
Απών/απούσα

Kαλοταξιδο Γιαννη,
περαστικα και περιμενουμε εντυπωσεις σε συγκριση με το rove που και για μενα ειναι ενα ιδιαιτερα ολοκληρωμενο ποδηλατο.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

p_george wrote:
Kαλοταξιδο Γιαννη,
περαστικα και περιμενουμε εντυπωσεις σε συγκριση με το rove που και για μενα ειναι ενα ιδιαιτερα ολοκληρωμενο ποδηλατο.

Ευχαριστω..εισαι ο Γιωργος με το rove?
Οπως τα λες..το rove ειναι ιδανικο ποδηλατο για φορτωμα , για μεγαλες αποστασεις κλπ..ο μονος λογος που πηρα αυτον τον σκελετο ειναι γιατι δεν ειχα καμμια εμπειρια απο χρωμολη και θα ηθελα να δω τις διαφορες..δεν ειναι βεβαια και ο καλυτερος ,καταρχην του λειπουν καποιες τρυπες για τοποθετηση σκαρας μπροστα ,κατι που το rove το εχει παρολο που ειναι καπως διαφορετικου χαρακτηρα...σε γενικες γραμμες πιστευω πως αν εξαιρεσεις την ανεση της χρωμολης , κατι που ελπιζω να αντιληφθω , κοιταζοντας τα και τα δυο ,το kaffenback πρεπει να ειναι πιο γρηγορο..ειναι πιο ..μαζεμενο και μεταφερει την δυναμη καλυτερα...θα ελεγα πως ειναι πιο πολυ..μπρεβετοποδηλατο απο οτι το rove..
Βεβαια το rove θα παραμεινει στην συλλογη ως ..αξιο και δοκιμασμενο ποδηλατο..☺..νεωτερα σε λιγες μερες...

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Μεγειά! Καλές βόλτες! Για το μπροστά ντεραγιε, όντως θέλει ένα αποστάτη, διότι και γω τον κλαρίς έχω τριπλό, θα βάλω αύριο καμία φωτό για λεπτομέρειες και τα λοιπά... Επίσης, ισχύει ότι έχει κουρσαδικο προσανατολισμο, πράγμα που φαίνεται και από το κοντό chainstay. Γι αυτό θα το δεις γρήγορο και "νευρικο" στο δρόμο! Για το rove που λες δεν έχω άποψη... αλλά αν είναι αλουμινίου και το είχες με 28αρι, τώρα στο καφενμπακ θα δεις διαφορά. Το πόση ακριβώς διαφορά, θα το καταλάβεις μόνο εσυ!
Για παράδειγμα, έχω κούρσα αλουμινίου με καρμπον πιρούνι και 25αρια λάστιχα. Όταν ανεβαίνω στο kaffenback με τα 32αρια, η διαφορά είναι όπως όταν από πεζώ ραλλύ πίτα χαμηλωμένο κούτσουρο, ανεβαίνεις σε μερσεντές Ε200... χαχαχα τραβηγμένο αλλά κάπως έτσι είναι σε αίσθηση!

p_george
Απών/απούσα

αιθεροβάμων wrote:

p_george wrote: Kαλοταξιδο Γιαννη,
περαστικα και περιμενουμε εντυπωσεις σε συγκριση με το rove που και για μενα ειναι ενα ιδιαιτερα ολοκληρωμενο ποδηλατο.

Ευχαριστω..εισαι ο Γιωργος με το rove?.


Ναι Γιαννη.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

@ p - george ..γεια σου Γιωργο...
@ thessalos..οι δοκιμες θα γινουν με τα 28αρια 4 season..αν ειναι να καταλαβω διαφορα μαυτα θα την καταλαβω..γιατι αυτο το μερτσεντε που λες οφειλεται κατα πολυ στα λαστιχα που εχεις....☺

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

εδω ειναι ο δακτυλιος για το εμπρος ντεραγιε και κόστισε 16euro!
postimage

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Πρώτα απ' όλα να σου πω ότι έγινε πολύ όμορφο και εύχομαι να το χαρείς!

Προσωπικά έχω ένα κόλλημα με αυτά τα ποδήλατα. Η λύση του 1x είναι μονόδρομος, ειδικά αν προορίζεται κυρίως για την πόλη.
(Με αυτό τον τρόπο λύνεις και το θέμα που έχεις με τον μπροστά εκτροχιαστή )
Στη θέση σου, θα το έτρεχα για λίγο καιρό να δω τι χρειάζομαι από σχέσεις και ίσως να καλοέβλεπα μια μελλοντική αναβάθμιση σε 1x...
Απλά ενδεικτικά, ένα ποδήλατο που μου άρεσε... http://48x17.com/en/products/english-carlos-surly-crosscheck-sparrow-com...

Σε ότι αφορά στο αισθητικό, λόγω του χρώματος του σκελετού, θα προτιμούσα μαύρη brooks παρά καφέ ταινία.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

@thessalos ..τελικα στο εμπρος ντεραγιε εβαλα απο μεσα ενα κομματι λαστιχο η κατι τετοιο και εσφιξε μια χαρα...@ vasscot...ευχαριστω..η μαυρη μπρουκς υπαρχει οποτε θα γινει δοκιμη..οσο για το 1*11 δεν νομιζω...επειδη θα παει και κανενα ταξιδακι (λεμε τωρα) , μαλλον για 3 *8 το βλεπω...☺

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Μια μικρη βολτα εχθες , ο βηχας δεν βοηθουσε για κατι παραπανω..
Πρωτες εντυπωσεις..ανετο , ξεκουραστη θεση οδηγησης , πραγματι η χρωμολλη αποροφα τους κραδασμους και τους περναει γλυκα στο σωμα..δεν υπαρχει πλεον το.. ξερο γκουπ του αλουμινιου...δεν μπαινω ακομα στην διαδικασια να το συγκρινω με το rove ...αργοτερα..
Εχω μια απορια και ερωτηση προς τους γνωστες της χρωμολης...
Ειναι δυνατον να εχει τοσο φλεξ ο σκελετος που στο ζορισμα στο ορθοπεταλο να ακουω τα δισκοφρενα να βρισκουν???τα εχω και τα κιλακια μου..
Για καμμια φωτο της προκοπης ελπιζω στο σαββατοκυριακο..

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Εκανα το λαθος να μην παρω απο το planet x κολαρο σελας..η διασταση ομως του συγκεκριμενου ειναι 29.8 .οποτε το 31.8 οτι και να κανω δεν κλεινει σωστα..μηπως καποιος εχει η ξερει που θα βρω αυτην την διασταση για να μην ξαναπαραγγελνω απο εκει ?

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

... μήπως έχω κάτι να κάνεις τη δουλειά σου.
Δεν υπόσχομαι όμως.
Σου κάνει και 30.0
Εγώ αντίστοιχα που είχα κάνει το ίδιο λάθος με εσένα, πήρα ένα 30άρι από τον πιράνχα στο Μαρούσι, αλλά πάει καιρός.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Ευχαριστω vasscott...αν βρεις μου λες..

Marios90
Εικόνα Marios90
Απών/απούσα

"Ειναι δυνατον να εχει τοσο φλεξ ο σκελετος που στο ζορισμα στο ορθοπεταλο να ακουω τα δισκοφρενα να βρισκουν???τα εχω και τα κιλακια μου.."

το ίδιο ακριβώς παθαίνω και εγώ, με την χρόμολή μου και τα κιλάκια μου!!

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Marios90 wrote:
"Ειναι δυνατον να εχει τοσο φλεξ ο σκελετος που στο ζορισμα στο ορθοπεταλο να ακουω τα δισκοφρενα να βρισκουν???τα εχω και τα κιλακια μου.."
το ίδιο ακριβώς παθαίνω και εγώ, με την χρόμολή μου και τα κιλάκια μου!!

Χαχα..να μην ανησυχω δηλαδη..δεν ειμαι μονος ...

contact