Σαββατόβραδο στο ΧΑΟΣ

124 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Μιας που με αρκετούς το συζητούσα καιρό και αφού αρκετοί πλέον δεν είμαστε σε θέση να πηγαίνουμε εύκολα διακοπές, σκέφτηκα να ρίξω την ιδέα μήπως και μπορούμε να οργανωθούμε και να οργανώσουμε μια μικρή εκδρομή στα πέριξ.

Η πρόταση αφορά μόνο τους Αθηναίους (δυστυχώς) και συνοψίζεται στο εξής:

Σαββατόβραδο στο ΧΑΟΣ.

Το ΧΑΟΣ βρίσκεται στον δρυμό του Σουνίου. Ξεκινάμε Σάββατο μεσημέρι, φτάνουμε κάπου απόγευμα, αράζουμε έξω, τσιμπολογάμε, ανοίγουμε sleeping bag και χαζεύουμε τα αστέρια. Την επόμενη μέρα γυρισμός με πιθανή μικρή στάση για βουτιά. Κάπου μεσημεροαπόγευμα επιστροφή.

Πιθανή ημερομηνία σε ένα περίπου μήνα δηλαδή 24-25 Ιούνη.

ΧΑΟΣ
Φωτό: το ΧΑΟΣ

Οποιοδήποτε ποδήλατο είναι μια χαρά.
Ο δρόμος είναι ισιάδα στο μεγαλύτερο μέρος του.
Τα συνολικά χιλιόμετρα είναι πάνω-κάτω 100 πήγαινέλα.
Συνάντηση/Εκκίνηση από το Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.
Θα μπορούσε να γίνει και αυθημερόν αλλά αμαρτία να χάσουμε τ' αστέρια.
Η διανυκτέρευση θα γίνει στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, λίγο μετά το ΧΑΟΣ.
Υπάρχουν τραπεζάκια για μινι πικ νικ.

εκκλησσακι
 Φωτό: Εκκλησάκι Αγ. Τριάδας

Χρειάζεται ένα sleeping bag, κάτι να στρώσεις απο κάτω (πχ. υπόστρωμα, ψάθα, κουρελού ή τίποτα), ξηρά τροφή για τη διαδρομή και το βραδάκι (σάντουιτς και μπύρες!) και ένα παγουράκι το οποίο θα ανεφοδιάζουμε συχνά. Αν θέλει κάποιος να βουτήξει στην επιστροφή πιθανά να χρειάζεται μαγιό ή/και πετσέτα. Το αντηλιακό δεν είναι κακή ιδέα μιας που οι θερμοκρασίες θα είναι ψηλά ενώ αντικουνουπικό μάλλον δεν θα χρειαστεί. Αν κάποιος θέλει και οδοντόβουρτσα μαζί, κανείς δεν θα του φέρει αντίρρηση!

Ακολουθεί ένα λινκ με το χάρτη της διαδρομής για να πάρετε μια ιδέα και να προτείνετε αλλαγές, αν σας ενδιαφέρει.

Υπάρχουν αρκετές στάσεις ενώ ο ρυθμός θα είναι ΑΡΓΑ ΒΑΔΙΖΩ, ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΩ!

Επειδή θα υπάρξει ενδιαφέρον από πολλούς, ενημερώνω πως θα τηρηθεί σειρά απόλυτης προτεραιότητας!

Εσύ τι λες?

ΥΓ: Ο τίτλος θα αλλάξει αν τυχόν καταλήξουμε κάπου.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

αν βρω πού ν' αφήσω το βλαστάρι μου λογαριάστε κι εμένα παρείτσα που το'χω μανία να διανυκτερεύσω στο Σούνιο που λατρεύω...και να αγναντέψω το Αιγαίο πιάτο...πανσέληνο παρακαλώ να φροντίσετε να έχουμε, αν και εδώ και καιρό τις πανσελήνους τις έχω σαν πολύ έντονη ενέργεια πάνω μου και τις αποφεύγω...ε...αυτή τη φορά που θα είμαστε σε μυστηριακό μέρος, φροντίστε να έχουμε φεγγάρι σωστό να μας φωτίζει...

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Δεν θα έχει πανσέληνο αλλά θα έχει μια διακριτκή νέα σελήνη.
(Μην με ρωτησεις τι είναι αυτό, στο γκουγκλ το βρήκα)

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Μεσα !!! Δηλωστε συμετοχες και ως τοτε το ματαξανασυζηταμε και το κραταμε ζεστο..διαδρομες υπαρχουν πολλες για Αγ. Κωνσταντινο..απο οπου γουσταρουμε παμε...

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

είμαι από άποψη τοποθεσίας...το ξαναείδα τώρα και είμαι του ασχέτου, γιατί Λαύριο λογιάζεται εκεί...

εγώ πρέπει να δω πού θ αφήσω το παιδί...

και νέα σελήνη ίσον όχι φεγγάρι...τώρα έχουμε νέα σελήνη και είναι μεγαλούτσικο νυχάκι, άντε να το καταλάβεις...δεν θα φτιάξω για όλους σάντουιτς, ή αν φτιάξω θα μοιραστούμε το βάρος...και να'μαστε καμιά εικοσαριά! να βλέπω συμμετοχές!!!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Το μυστικό εδώ είναι να μην κουβαλάμε τίποτα περιττό. Όσο λιγότερο βάρος τόσο πιο πολύ θα ευχαριστηθούμε τη βόλτα. Η ζέστη εκείνες τις μερες θα είναι αρκετή και χρειάζεται να είμαστε αυτάρκεις (ο καθενας μας).

Καπέλο να μην ξεχάσετε.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Royal Oak ,αυτο ελειπε να σε βαλουμε να μας μαγειρεψεις κιολλας..ο καθενας τα δικα του θα φερει και τις μπυρες του..

Το Σουνιο διπλα ειναι και θα το βλεπουμε απο ψηλα..

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

ζηλεύω, θέλω κι εγώ ν´άρθω

Σας εύχομαι κάθε καλό <3

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Θα μεινουμε μεσα στην εκκλησια? Δεν χρειαζεται σκηνη δηλ?

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Δεν χρειάζεται σκηνή ούτε χρειάζεται να μείνουμε στην εκκλησία. Θα μείνουμε (απ)έξω. Τώρα αν κάποιος θέλει να κουβαλήσει σκηνή και να "στήσει" για ένα βράδυ δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά μου φαίνεται πολύς κόπος, άσε που δεν θα δει τ' αστέρια.

OldSteel
Απών/απούσα

+1, από όσο μπορώ να ξέρω για τόσες μέρες μετά. Μήπως είστε γρήγοροι για να ακολουθήσω;

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

"Μη φοβάσαι αν προχωρείς αργά. Να φοβάσαι αν μένεις ακίνητος".
(Κινέζικη παροιμία)

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Royal Oak wrote:
εγώ πρέπει να δω πού θ αφήσω το παιδί...

Άσε το παιδί στον κόσμο και πήγαινε στο... χάος. wacko1

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Θα χρειαστει αρκετη....οργανωση για να φτασουμε στο...χαος.crazy

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

laugh

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:

 

Royal Oak wrote:

εγώ πρέπει να δω πού θ αφήσω το παιδί...

 

Άσε το παιδί στον κόσμο και πήγαινε στο... χάος. wacko1

καμιά αυτοσχέδια καρότσα για 28 κιλά παληκάρι;;; μήπως τον σύρω μαζί μου;

 

 

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

28 κιλά παλικάρι να το σύρεις μαζί σου στο χάος. Σα δε ντρέπεσαι. Και με θες και συνένοχο.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Χάος: Όταν το παρόν καθορίζει το μέλλον, αλλά η προσέγγιση του παρόντος δεν προσδιορίζει κατά προσέγγιση το μέλλον.

Edward Lorenz (Μετεωρολόγος)

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

είναι πως μυρίστηκα φιλοσοφικό προβληματισμό στο όλο θέμα και κάτι τέτοια με τραβάνε σαν μαγνήτης...δεν ξέρω τι θα κάνεις θέλω ξενάγηση στο χάος έμεσα και άμεσα...κανόνισε την πορεία σου...αλλιώς τι αρχηγός αποστολής θα είσαι...

 

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Και βεβαιως βεβαιως ,μεγαλη προσοχη εκεινη την ημερα ,μηπως καποια πεταλουδα κουνησει τα φτερα της στην Αθηνα ,γιατι τοτε θα προκαλεσει βροχη στο Χαος και θα πλυμηρισουν τα πηγαδια..

https://1.bp.blogspot.com/-hI28vzzD-Ic/WNqxNm7NhGI/A...

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

αλλά πού μας πάτε;;;

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

τα πηγάδια - πλυντήρια είναι πιο πέρα, παρακάτω..... όχι πολύ μακρυά από το εκκλησάκι, .... αλλά όποιος πχ σηκωθεί βράδυ για κατούρημα, δεν έχει φόβο να πέσει σε κανα πηγάδι.....

Επίσης έχουν μπαλώσει και το οδόστρωμα (κάποτε ήταν βομβαρδισμένο τοπίο, μόνο για FS mtb....) ..... και ευτυχώς δεν είναι και εποχή για κάμπιες (δεν θυμάμαι να έχω δει περισσότερες κάμπιες μαζεμένες ποτέ μου... αλλά εγώ μιλάω για πριν 3-4 χρόνια και μήνα Μάρτη - Απρίλη... αν θυμάμαι καλά...)

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Εχουμε χρονο ακομα μπροστα μας και μακαρι να πανε ολα καλα να τα καταφερουμε εκεινη την ημερομηνια και να ερθει και αρκετος κοσμος..

Κουβεντα να γινεται και με οτι πω σεκαμμια περιπτωση δεν εχω διαθεση να δυσκολεψω τον διοργανωτη.... μηπως θα επρεπε πρωτα να δουμε απο ποιες περιοχες θα ερθουν οσοι θα συμμετασχουν για να αποφασισουμε απο που θα ξεκινησουμε?εγω ας πουμε ερχομαι απο Αργυρουπολη οποτε θελω μια ωρα τουλαχιστον ζωηρουτσικο πεταλι μεσημεριατικο για την Αγ.Παρασκευη , οπου θα εχω κανει πισω στην ουσια..

Επειδη βλεπω στον χαρτη δεν εχει καθολου παραλια ,υπαρχει και η εναλακτικη της παραλιας ως το Λαγονησι ,απο εκει ανεβαινουμε στην Αναβυσσου και παμε Συντερινα..σαυτην την περιπτωση θα μπορουσαμε να συναντηθουμε ας πουμε στις στηλες του Ολ. Διος  και απο Βουλιαγμενης να κατεβουμε Γλυφαδα και ολο παραλια Λαγονησι..

Αλλα ...θα ακολουθησω απο οπου κιαν αποφασιστει..

Αλλο θεμα..τιπ για τους μερακληδες του καφε και της ..σπανακοπιτας ας πουμε..

Ξυπνας πρωι στο χαος..τα μαζευεις και κατεβαινεις την κατηφορα της Καμαριζας ,στριβεις αριστερα προς Λαυριο και σε εναμμιση χιλιομετρακι φουρνος με καναδυο τραπεζακια εξω για καφε και φοβερη σπανακοπιτα..και εκει περιμενεις οσους ξυπνανε αργα..cool

 

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

εγώ early bird μαζί σου! καθ' ότι σπανακόπιτα ένα απ' τα πάθη μου...αν στίβει και πορτακαλοχυμό φρέσκο...δεν το συζητώ! να ένα καλό πρωινό!

καλημέρα Χαοτικοί!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Μιας που το 'φερε η κουβέντα και για να μαθαίνουν όσοι δεν το ξέρουν, επειδή είναι δύσκολο να βρούμε στο χάρτη κάποια σημεία ενδιαφέροντος, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να το βρούμε στους χάρτες της γκουγκλ https://www.google.gr/maps/ και πάνω στο σημείο που θέλουμε, να πατήσουμε το δεξί πλήκτρο του ποντικιού μας και να επιλέξουμε "Τι υπάρχει εδώ;".

Κατόπιν θα δούμε ένα μικρό πλαίσιο κάτω όπου θα φαίνεται η οδός/περιοχή αλλά το πιο σημαντικό είναι κάποια νούμερα που φαίνονται από κάτω και είναι οι συντεταγμένες του σημείου που κάναμε το κλικ. Αυτό συμβαίνει και αν κάνουμε απλά αριστερό κλικ. Αν λοιπόν ψάχνουμε ένα σημείο που δεν έχει ή δεν ξέρουμε τη διεύθυνσή του, βρίσκουμε τις συντεταγμένες του.

Αν κάποιος μας δώσει τις συντεταγμένες ενός σημείου εμείς θα πάμε να τις γράψουμε στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, εκεί δηλαδή που θα αναζητούσαμε την οδό. Για παράδειγμα οι Φίλοι του Ποδηλάτου έχουν συντεταγμένες 37.976891, 23.718554 τις οποίες αν γράψω στην αναζήτηση, ο χάρτης θα κεντράρει στους ΦτΠ στην Επταχάλκου.

Μετά τα παραπάνω αιθεροβάμωνα, δεν έχεις δικαιολογία ώστε να μην αποκαλύψεις τις συντεταγμένες αυτού του ωραίου φούρνου για να τον εντάξουμε στο πρόγραμμα!

Για τα υπόλοιπα κατ' αρχήν το "διοργανωτής" ακούγεται λίγο βαρύ για τις πλάτες μου αφού απλά δημοσιοποιώ τη βόλτα που λέω να κάνω και αν μαζευτούμε παρέα την κάνουμε μαζί. Οπότε όλα είναι ανοιχτά σε προτάσεις.

Την διαδρομή "από πάνω", παρόλο που κι εγώ δεν μένω ΒΠ, την προτιμώ επειδή έχει μια φοβερή ησυχία στο μεγαλύτερο μέρος, δεν έχει σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα, έχει χωράφια, λιβάδια, μικρούς οικισμούς, σκόνη, μέρη για να σταματήσεις και ελάχιστο κόσμο και όλο αυτό με ηρεμεί.

Την διαδρομή από παραλία πάντα την αποφεύγω γιατί το καλοκαίρι έχει κόσμο παντού και είμαι σε μια εγρήγορση που δεν μου αρέσει και με κουράζει. Γι αυτό έφτιαξα τη διαδρομή ώστε να πάμε "από πάνω" αλλά να γυρίσουμε από Ανάβυσσο, αποφεύγοντας όσο γίνεται την παραλιακή (αν ήμουν μόνος μου θα γύρναγα πάλι "από πάνω").

Την Αθηνών-Σουνίου δεν τη θεωρώ ασφαλή, όχι μόνο για ποδήλατα αλλά ούτε για μηχανές ή αυτοκίνητα. Ειδικά τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα δεν την πλησιάζω γι' αυτό και εγώ δεν θα την ακολουθήσω. Αν μαζευτούμε κάμποσοι και μπορεί να βγει ένα γκρουπάκι που να έρθει από τη παραλία, μια χαρά, θα "κυκλώσουμε το χάος" αλλά εγώ προτιμώ, τις λίγες φορές που βγαίνω έξω, να πηγαίνω από δρόμους που είναι πιο ήπιοι.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

σκραμπ έχεις απόλυτο δίκιο για την κίνηση στην παραλιακή κι ως το Σούνιο, αλλά δώσε μια περιγραφή, μιλάμε για χωματόδρομο ή άσφαλτο ή και τα δυο και σε τι αναλογία; αν απ' το Σταυρό κατά το γνωστό χωνόμαστε στα Μεσόγεια και πάμε, όλοι στο Σταυρό μαζευόμαστε

αν κατεβαίνει η διαδρομή προς το κέντρο για να πιάσει Βουλιαγμένης, όπως λέει και ο αιθεροβάμων, δεν έχει νόημα να σκαρφαλώνουμε ως το Σταυρό όσοι μπορούμε να σας βρούμε κάπου ενδιάμεσα...ρωτώ για την ποιότητα του δρόμου γιατί τα ποδήλατά μου δεν αντέχουν πολλή αγροτιά... θα είμαι κακή συμμέτοχος, θα σας αργώ δηλαδή ...

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Κατ' αρχήν χώμα δεν υπάρχει. Απλά επαρχιακοί στενοί ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι χωρίς κίνηση, άλλες φορές καλοί άλλες με λακούβες, όπως είναι όλα τα Μεσόγεια.

Επειδή σας μπέρδεψε μάλλον η διαδρομη, έσβησα το κομμάτι Βουλιαγμενης μέχρι Σταυρό. Η ουσιαστική διαδρομή είναι να ξεκινησουμε απο Σταυρό και να καταλήξουμε στη Βάρη/Βουλιαγμένης. Όπου και να μένεις τα ίδια χιλιόμετρα θα κάνεις. Ο αιθεροβάμωνας  ως Νότιος θα ποδηλατίσει μέχρι Σταυρό αλλά ο γυρισμός θα τον φέρει σπίτι του. Αυτός που μένει στην Αγία δεν θα ποδηλατίσει πολύ μεχρι σταυρό αλλά στην επιστροφή έχει να κάνει το κομμάτι που ο αιθεροβάμωνας έκανε πριν ξεκινήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση το "αστικό" κομμάτι το κάνουμε όπως θέλουμε μιας που υπάρχει και το μετρό, από τη μια η Αγία Παρασκευή ή η Παλλήνη κοντά στο Σταυρό κι από την άλλη το Ελληνικό κοντά στη Βουλιαγμένης.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Κανενα προβλημα με την διαδρομη..παμε οπως θετε...αν και δεν συμφωνω πως η παραλιακη ειναι μη ασφαλης..θεμα συνηθειας ειναι..

αλλα ας τα αφησουμε αυτα και ας πουμε τα σημαντικα..ταβερνα Σταματης λεει στον χαρτη αλλα επειδη δεν ειμαι σε υπολογιστη δεν ξερω πως γινεται νσ το δειξω..αν καποιος γνωστης εχει ορεξη ειναι μετα το σουνιο προς λσυριο περπου 2.5 χλμ. απτο σουνιο..βεβαια αν πιεις εκει καφε εχεις μια βαρβατη ανηφορα 3.5 χλμ. μετα για να ξανανεβεις στο χαος..

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Μετά από την επίσκεψη στο φούρνο δεν χρειάζεται ανάβαση στο Χάος αλλά μια μικρότερη ανάβαση προς Πλάκα που καταλήγει στον δρόμο του γυρισμού, αν ξαναγίνει από Μεσόγεια. Επίσης υπάρχει η εναλλακτική γυρισμού από Λεγρενά (μετά από το Σούνιο κόβεις δεξιά) σε πολύ ωραίο δρόμο που καταλήγει και αυτός προς Κερατεα. Στο Σούνιο πάει κανείς και από κορυφογραμμή της Λαυρεωτικής αν δεν κατέβει για σπανακόπιτες (η/και για το περίφημο ξακουστό παγωτό του Ιταλού...)

Την παραλιακή θα την απεφευγα μια και προσφέρεται για "βάζω κάτω το κεφάλι και πηγαίνω" που μάλλον δεν είναι το ζητούμενο της συγκεκριμένης βόλτας..

Edit-διόρθωση: ειχα καταλάβει το φούρνο του Λαυρίου, επίσης πολύ καλός. Για αυτόν που λες μπορεί κανείς να κατέβει από τη  κορυφογραμμή που έλεγα και μετά τις τυροπιτοσπανακοπιτες συνεχίζει είτε παραλιακά είτε από Λεγρενά -Μεσόγεια..

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Να και ο χάρτης της διαδρομής που λέω https://ridewithgps.com/routes/7100202

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Καλημερα..ναι σωστα και η διαδρομη απο λεγραινα προς αγ.κωνσταντινο ειναι πολυ ωραια αλλα εχει περιπου 4χλμ.χωματοδρομο στο μεγαλυτερο μερος του καλο αλλα σε καποια σημεια χαλαει τον χειμωνα απτις βροχες..παντως ειναι βατος..και ωραια ιδεα..

contact