Έξω από τα δόντια: αιολική ενέργεια και χρήμα, πολύ χρήμα

97 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Σε ποσοστό 30,5% του πληθυσμού τα κρούσματα

«Επτά στους δέκα θανάτους στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας οφείλονται σήμερα σε καρκίνο ή σε θρομβοεμβολική νόσο (έμφραγμα, εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή) και μόλις τρεις στους δέκα αποδίδονται σε άλλες αιτίες. Τα κρούσματα καρκίνου είναι κατά 16% περισσότερα σε σχέση με το 1950 και ο αριθμός αυξάνεται κάθε δεκαετία με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Σήμερα τα κρούσματα καρκίνου φτάνουν στο 30,5%. Επιπλέον, μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας θανάτου στην περιοχή. Η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 45 – 65 ετών, ενώ μικρότερη αύξηση παρατηρείται στην ομάδα άνω των 65»

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/greece/153575

 

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

....αφού τα πυρηνικά είναι OFF.

... αφού τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι τσάμπα--ο-κόπος-και-ακριβα-χωρις-να-προσφερουν-κάτι-ουσιαστικό

... αφού τα υδροηλεκτρικά (με τα Ελληνικά ποτάμια) μοιάζουν με ανέκδοτο (η αλήθεια είναι ότι ό,που υπήρχε δυναμικό, το εκμεταλλευτήκαμε / εκμεταλλευόμαστε)

... το μόνο που μένει είναι ενέργεια από κύματα.... ή από σύντηξη πυρήνων ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει....

Για μείωση κατανάλωσης ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, .... γελάμε από τα κλάμματα, ανάψτε το 5φωτο για να βλέπετε τηλεόραση, και δίπλα αναμένο και το τάμπλετ και ο Η/Υ και το κλιματισιτκό, και η πόρτα ανοικτή για να μπαίνει και λίγο καθαρός αέρας.....

Οπότε φάτε / ας φάμε τον καρκίνο με το κουτάλι....

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Μπαταρίες υγρού μετάλλου για αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μπαταρίες υγρού μετάλλου με σκοπό τη φθηνότερη και αποδοτικότερη αποθήκευση ενέργειας.

Η μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενη λύση περιλαμβάνει τη χρήση άλλου τύπου μπαταριών, η οποία όμως έχει υψηλό κόστος, στοιχείο που πολλές φορές λειτουργεί αποτρεπτικά για την εγκατάσταση συστημάτων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Engadget, το Πανεπιστήμιο του ٍΣτάνφορντ έχει αναπτύξει μία τεχνολογία μπαταριών υγρού μετάλλου, η οποία μπορεί να αποθηκεύει μεγάλα ποσά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς η χρήση των διαφορετικών υλικών είναι εκείνη που μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον τη διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Σύμφωνα με το Engadget η εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας αυτής της διάταξης δεν είναι κάτι απλό, καθώς απαιτείται ειδική τεχνική στην κατασκευή του αρνητικού πόλου της μπαταρίας. Στη φάση αυτή, η εν λόγω μπαταρία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και αναπτύσσεται σε εργαστηριακές συνθήκες, με απώτερο σκοπό των επιστημόνων να μπορέσουν να μειώσουν το κόστος κατασκευής μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, έτσι ώστε να είναι δελεαστικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές λόγω του μειωμένου κόστους. Μένει να φανεί εάν η διάταξη αυτή θα καταφέρει να βρει και εμπορική εφαρμογή.

click
Απών/απούσα

Meanwhile in Germany...

1. Το αφεντικό της εταιρίας που δουλεύω παρήγγειλε εγκατάσταση φωτοβολταικών στην οροφή του κτιρίου με σύστημα φόρτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μου είπε πως το συνολικό κόστος της εγκατάστασης είναι 40.000 ευρώ και πως όσοι υπάλληλοι έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να τα φορτίζουν στο πάρκινγκ της εταιρίας τις ώρες εργασίας τους εντελώς δωρεάν! καθώς από την μία η ηλιακή ενέργεια είναι δωρεάν στην παραγωγή της και από την άλλη για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία η φορολογία για την πράσινη ενέργεια είναι μηδενική. Με άλλα λόγια όποιος έχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο πάει και έρχεται στην δουλεία με μηδενικά έξοδα μετακίνησης. Μου είπε επίσης πως το ίδιο σύστημα μπορείς να το βάλεις και στο σπίτι σου αν έχεις μονοκατοικεία. Για την ώρα βέβαια μόνο ο CEO της εταιρίας έχει παραγγείλει ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

2. Αυτόν τον καιρό είμαι σε διαδικασίες για να χτίσω σπίτι. Το σύστημα θέρμανσης που προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρία είναι με θερμενόμενο ανακυκλώμενο αέρα ο οποίος θερμαίνεται από τα φωτοβολταικά που βρίσκονται στην σκεπή σε συνδυασμό με μπάταρίες αποθήκευσης και με ειδικά μονοτικά υλικά στο σπίτι. Δηλάδή στους κρύους γερμανικούς χειμώνες το σπίτι θερμαίνεται επαρκώς και συνεχόμενα για όλο τον χρόνο με 100% ηλιακή ενέργεια από την στέγη του σπιτιού σου. Το επιπλέον κόστος για τα φωτοβολταικά, τις μπαταρίες και το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα για ένα σπίτι γύρω στα 150τμ. το οποίο είναι χτισμένο με αυτά τα τελευταία στάνταρ είναι κάπου στα 18.000 ευρώ. Αν δεν βάλεις εγκατάσταση φωτοβολταικών με μπαταρίες μπορείς να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική ενέργεια του δικτύου για θέρμασνη αλλά με ειδικό μειωμένο τιμολόγιο. Με αυτό το τιμολόγιο το κόστος θέρμανσης για το ίδιο σπίτι είναι γύρω στα 500 ευρώ τον χρόνο. Τα ίδια φωτοβολταικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για φόρτηση του αυτοκινήτου προσθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό τροφοδοσίας.

 

jfrederiksen427
Απών/απούσα
Aνεπιθύμητo διαφημιστικό μήνυμα (spam).
contact