Καλήν Άνοιξη

Γεια χαρά παιδιά,

σας χαιρετώ από τον Βόρρα, όπου έχουμε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Μόλις μεταφεράγαμε τα πράγματά μας στο σπίτι πεθερών: ζούμε τώρα στη «ζώνη λίπους», δλδ. στα εξωτερικά προάστεια του Αμβούργου.

Πολύ καλή η γειτωνιά: επειδή αγαπάγανε πολύ την πεθερά, η οποία αρχιτέκτωνας κήπων βοηθούσε όπου χρειαζόταν, μας δέχονται φιλικά. Σιγά σιγά, θα συνηθίζουμε τη ζωή λιπαρών αρμαδίλλων.

 

Σας εύχομαι κάθε καλό give heart

 

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Ευχαριστούμεεεεε! ❤️
...
Ερωτήσεις:
"Ζώνη λίπους;"
"Ζωή λιπαρών αρμαντίλο;"
"

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Μου συγχωρείτε ότικατευθείαν μετέφρασα τις λέξεις »Speckgürtel« ως «ζώνη λίπους» και το »Leben als Speckgürteltier« ως «ζωή αρμαντίλλων λίπους», που γενικώς σημαίνει ότι λύθηκαν τα οικονομικά σου προβλήματα.

Εννοώ κάτι απερίγραπτο στα ελληνικά,  που έχει να κάνει με την  παρουσίαση του κόσμου: (κυρίως σε τενεκειδούχα δοχεία με την ίδια συμπεριφορά). Όταν ρωτιέμαι για το που να μένω, απαντώ «σε χωριό μέσα στη ζώνη λίπους του Αμβούργου»: »im Hamburger Speckgürtel.« [όπου μένουν οι πλούσιοι, ή εμείς που αναλάβαμε το σπίτι με τα χρέη]. Ως αφορά τη γειτωνιά, δεν ισχύουν αυτά, ευτυχώς. Πολύ καλός κι ευγενικός ο κόσμος.

Εάν υπήρχε, ευχαρίστως θα κοίταγα σε κάτι σαν »εγκυκλοπαιδεία ιδιωματισμών της νεοελληνικής γλώσσας»

 

Σας εύχομαι κάθε καλό give rose

 

 

 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Δηλαδή μετακομίσατε σε κάποιο σπίτι στην ζώνη με τα ακριβά προάστεια του Αμβούργου;
Αλλά παράλληλα αναλαμβάνεται και το χρέος για αυτό το σπίτι;

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Μάλιστα, μετά την αποψύχωσην πεθερών, ο Αντρέας αποφάσισε να κρατά το σπίτι. Επειδή η αδελφή του, στην οποία ανήκει το μισό, ήθελε τα πάντα χρήματα αμέσως, υποθήκεψε το σπίτι, για να την πληρώσει.  Έγιναν οι αναγκαίες ανανεώσεις, και τώρα καθημερινά χαιρόμαστε για το δικό μας σπίτι. Έχει αρκετήν ησυχία, καλές_ους γείτων_ισσες, όπως και μιαν μικρή χορωδία: με δυο-τρεις τένορους.

Την 1η Μαρτίου, αρχίζει να δουλεύει για μεγάλη εταιρία στο Αμβούργο, γεγονός που καλυτερεύει την αναπλήρωση. Αυτές τις ημέρες, κάνουμε τις απαραίτητες δουλίτσες, για ν´αρχίζει με τα καλά.

Τ´αδέλφια μου συμφωνάγανε, κάπως σαν «Πολύ σημαντικό το ν´αχεις δικό σου σπίτι!», άρα αναβάμε τούτην την περιπέτεια.

 

Σας εύχομαι κάθε καλό, να ζήσετε give heart

 

 

ninpo
Εικόνα ninpo
Απών/απούσα

Όλα καλά. Μπράβο!!

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Ninpo, ευχαριστώ πάρα πολύ, θα μεταδώσω την απάντησή σου give rose

 

Σας εύχομαι καλό ΣΚ και κάθε καλό give heart

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Παντως το εχω ξανακουσει το "Ζωνη λιπους". Το ελεγαν για μια περιοχη που συνηθως ζουνε πλουσιοι, καλοθρεμενοι και που συνηθως δεν κανουν τιποτα οποτε ειναι υπερβαροι κτλ. 

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact