AliExpress (και άλλα κινέζικα)

90 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Anonymous (χωρίς επαλήθευση)

Γνωρίζετε αξιόλογα καταστήματα για αγορά εξοπλισμού και αξεσουάρ στο AliExpress;
Φώτα, καθρέπτες, πετάλια, ψιλοπράγματα όπως σφηκτήρες, βιδούλες, αυτοκόλλητα, αντανακλαστικά, κλιπσάκια κτλ.

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Καποια καλα απο κινα αλλα απο fasttech και οχι aliexpress. Πατα τις εικονες για λεπτομεριες

 

Πεταλια kaktus. Τα εχω σε δυο ποδηλατα. Μικρα και παναλαφρα. Το παπουτσι δεν κουνιεται απο τη θεση του αν δεν το θες.

 

Φωτα. Επαναφορτιζομενα, εχω 3 (2 κοκκινα, ενα μπλε) και εχω παρει και για φιλους. Τα φορτιζουμε μια-δυο φορες το μηνα. Μικρα, ελαφρια και ΠΟΛΥ δυνατα

 

Ταινια. Δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, ειναι η τυπικη ταινια που θα βρεις σε ετοιμα ποδηλατα (π.χ. kona), απλα ειναι τσαμπα

 

Presta to Schrader adaptor

 

Κουδουνι. Οχι οσο δυνατο ειναι το original αλλα σε καθε περιπτωση απο τα πιο δυνατα κουδουνια που μπορεις να εχεις

 

Handlebar extender

 

Αυτα δυστυχως δεν τα εχει πια σε μαυρο αλλα ειναι τρομερα πολυ-χρηστικα αντικειμενα και οχι μονο για το ποδηλατο. Τα βαζω γιατι η τιμη τους ειναι αστεια για να μην τα παρεις αν ψωνισεις απο εκει

 

Τα παραπανω τα εχω ολα εκτος απο το κουδουνι που εχω ενα που δεν το φερνει πια. Περα απο αυτα εχει μερικα απο rockbross και gub που ειναι γνωστες ασιατικες με καποια αξιολογα πραγματα (για την τιμη τους παντα). Επισεις 2-3 αυθεντικα shimano, 8αρα αλυσιδα νομιζω, ενα tourney derailer, μηχανικες δαγκανες δισκοφρενου... Ρωτησε με αν δεις κατι αλλο που σε ενδιαφερει και θες αποψη.

Εχει καταπληκτικους hi-end φακους και μαχαιρια αν σε ενδιαφερει. ..Για φακους δες εταιριες οπως convoy, astrolux, nitecore, dqg, xtar, lumintop κ.α. αλλα τα best bang for money ειναι με διαφορα της convoy. Απο μαχαιρια ganzo και sanrenmu ειναι κορυφη

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

rnd wrote:
. Πατα τις εικονες για λεπτομεριες
Υποτίθεται θα ανοίξει κάποιο λινκ; ΔΕν λειτουργεί.

Το fasttech δεν το ήξερα. Είναι πολλά τελικά...

Το aliexpress έχει καλύτερες τιμές από dealextreme, gearbest, banggood σε πολλά πράγματα. Η διαφορά του με αυτά είναι ότι δεν είναι ένα απλό online shop αλλά μια πλατφόρμα που φιλοξενεί πολλούς πωλητές. Μπορείς να βρεις το ίδιο προϊόν από 20 διαφορετικούς πωλητές. Αυτό που ψάνω είναι να βρω ποιοι από αυτούς είναι οι καλύτεροι. Οκ, υπάρχουν ta reviews... Αλλά επειδή είναι τόσο πολλοι οι πωλητές, είναι δύσκολο να τους τσεκάρεις όλους. Kαι αν πάμε στο alibaba, ακόμη μεγαλύτερος χαμός. Αυτό είναι κυρίως για επαγγελματίες;

Για τους nitecore κ τα ganzo ξέρω.

Για καθρέπτη κοιτάζω αυτόν.

Βασικά, νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα thread αποκλειστικά για Κίνα. Κατά καιρούς έχουν γίνει σκόρπιες αναφορές σε διάφορες συζητήσεις αλλά χρειάζεται ένας οδηγός. Τι και απο που ψωνίζουμε. Τι παιζει με τα προϊόντα που είναι πανομοιότυπα και τα βρίσκουμε απο δεκάδες διαφορετικούς πωλητές ή με διαφορετικές επωνυμίες. Προϊόντα oem/odm κτλ.
Κινέζικο προϊόν το φτηνιάρικο που πουλάνε στους πάγκους κ στα κινεζομάγαζα της Ελλάδας. Κινέζικο αυτό που παίρνει μια ευρωπαϊκή εταιρεία από εργοστάσιο της Κινας κ απλά βάζει το λογότυπο της κ που το ίδιο το βρίσκεις σε πιο χαμηλές τιμές από Κίνα. Κινέζικο αυτό που δίνει παραγγελία μια ευρωπαϊκή εταιρεία με δικές της προδιαγραφές σε κινέζικο εργοστάσιο. Κινέζικο και αυτό που φτιάχνει μία δυτική εταιρεία στο δικό της εργοστάσιο στην Κίνα.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

Γνωρίζετε αξιόλογα καταστήματα για αγορά εξοπλισμού και αξεσουάρ στο AliExpress;
Φώτα, καθρέπτες, πετάλια, ψιλοπράγματα όπως σφηκτήρες, βιδούλες, αυτοκόλλητα, αντανακλαστικά, κλιπσάκια κτλ.

 

Rockbros

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

ααα ναι εχεις δικιο τα πιανει το lightbox και τα ανοιγει σαν εικονες (που δεν ειναι) και ετσι βγαζει σπασμενη εικονα.

Κανε δεξι click στις φωτογραφιες και ανοιγμα σε νεα καρτελα.

Οι nitecore ειναι πολυ ακριβοι γιατι παιζουν ανοιχτα με την παγκοσμια αγορα και εχουν κατωτερο οριο στις τιμες παντου. Convoy FTW

Το ft ειναι εμπιστο και καλο μαγαζι αλλα οχι παντα το φθηνοτερο πια. Ειναι γνωστο για φακους, μαχαιρια και ηλεκτρονικα τσιγαρα κυριως. Ψωνιζα χρονια απο εκει μεχρι που απαγορευσαν εισαγωγη ηλεκτρονικων τσιγαρων απο ιδιωτες. Τωρα πια σπανια.

 

Πολυ συνοπτικα:

Γενικος για κινα πολλα προιοντα τα αντιγραφουν και καποιοι αντιγραφουν τα αντιγραφα. Αλλα ερχονται ολα απο το ιδιο εργοστασιο. Πολλες φορες καποιος ζηταει κατι επο ενα εργοστασιο και μετα το εργοστασιο το πουλαει απευθειας ή μεσω αλλου πωλητη με αλλες τιμες. Δεν βγαζεις ακρη γιατι σπανια ξερεις ποιος το εφτιαξε. Πρεπει να ξερεις το προιον και τον πωλητη για να ξερεις οτι κατι ειναι καλο. Επισεις εχεις περισσοτερα θεματα με quality control. Το ενα ζευγαρι πεταλια π.χ. στο μηνα εβγαλε τζογο στο ενα και θελουν αλλαγη οι μπιλιες και σιγουρα θελουν και τα δυο καλυτερο γρασσο. Στα φωτακια 2 ηρθαν με κομμενη τσιμουχα για να το προσαρμοζεις. μπορει να παρει οποιαδοιποτε οποτε δεν ασχοληθηκα.

Γενικως τζογαρεις συνιθως, μπορει να κερδισεις, μπορει να χασεις. Εχει την πλακα του αυτο. Απο εμπιστους πωλητες κατα κανονα βγαινεις κερδισμενος αν σου τυχει στραβη και το παιξεις σωστα. Οποτε στην τελικη χανεις κυριως χρονο.

Εχασες τις χρυσες εποχες ομως, ειναι ζορικα τα πραγματα με το τελωνειο πια:

  • Μικροπραγματα μεχρι 20€ (τιμη μαζι με μεταφορικα) περνανε, για τα αλλα εχεις φορους και εξοδα.
  • Που και που γινεται και κανενα λαθος και περνανε χωρις απιβαρυνση πραγματα που δεν θα επρεπε βαση νομου.
  • Καποιοι προσφερουν τροπους να προσπερασεις τα τελωνια του τελωνειου αλλα συνηθως κοστιζει
  • Καποιοι εχουν ευρωπαικες αποθηκες, ειναι ακριβοτεροι και τα μεταφορικα ειναι ακριβοτερα απο κινα αλλα περνανε τελωνειο και ερχονται πιο γρηγορα
dhiotis
Απών/απούσα

Εγω πάντως αγόρασα τον παρακάτω καθρέφτη, που είναι πολύ καλός, τόσο, που όταν μου έσπασε (η βάση,οχι το καθρεφτάκι) αγόρασα 2, για να έχω.

 

Βρίσκεις ακριβώς την ΟΠΟΙΑ γωνία θες, ....και την ""κρατά"" ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. (Γουβες χαντάκια, βουνό, αέρα)

Επίσης υπερβολικά ελεφρύ 65 γρ.

 

Εδω θα το βρεις με μόνο 2€! !!!

Θα περιμένεις περίπου 2 εβδομάδες.

*Μην ξεχάσεις να βγάλεις την προστατευτική μεμβράνη

 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

dhiotis wrote:
Εγω πάντως αγόρασα τον παρακάτω καθρέφτη, που είναι πολύ καλός, τόσο, που όταν μου έσπασε (η βάση,οχι το καθρεφτάκι) αγόρασα 2, για να έχω.

Σε ποιο σημείο και πως έσπασε;

dhiotis
Απών/απούσα

Μου έσπασε η βάση που μπαίνει μέσα στο τιμόνι, και σφίγγωντάς την ανοίγει {διαστέλλεται] μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. 

Αυτό ομως εγινε μετά απο πτώση...

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Λογικό, πλαστική βάση... Αλλά θα μου πεις, με αυτό το κόστος...Παίρνεις 2-3 να υπάρχουν.

Γενικά αυτού του τύπου καθρέπτες  αποφάσισα να τους αποφύγω γιατί επεκτείνονται πέρα απο την άκρη του τιμουνιού και σου μεγαλώνουν το πλάτος με κίνδυνο να βρεις κάπου κ να κάνεις ή να πάθεις ζημιά. 

Σαν καθρέπτης είνα καλός, έχει καλή ορατότητα; Από τι υλικό είναι (ο καθρέπτης, όχι η βάση);
 

dhiotis
Απών/απούσα

Είναι σαν να έχεις ακροτίμονο, απο την μία πλευρά.

Εξέχει μόλις 1 cm (μόλις πήγα και το μέτρησα)

Το υλικό του καθρέπτη είναι πλαστικό, αλλά πολυς καλής ποιότητας.

 

*δεν έχω βρει τον τρόπο να ανεβάσω φωτογραφία, αλλά είναι έτσι οπως το "δείχνει" ο κινέζος. Θα προσπαθήσω αύριο να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες εστω και κάπου αλλού για να δεις.

dhiotis
Απών/απούσα

Ξέχασα να σου πω, πως εάν "βρεί" κάπου ο καθρέπτης επειδή "εξέχει", δεν υπάρχει πρόβλημα.  Διπλώνει χωρίς να κάνει ζημιά ούτε στο "σώμα του" ούτε στο αντικείμενο που θα βρεί. ( μου εχει συμβεί με τον τοίχο την ώρα που έβαζα μέσα στο δωμάτιο το ποδήλατό μου) 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

rnd wrote:
πολλα προιοντα τα αντιγραφουν και καποιοι αντιγραφουν τα αντιγραφα. Αλλα ερχονται ολα απο το ιδιο εργοστασιο. Πολλες φορες καποιος ζηταει κατι επο ενα εργοστασιο και μετα το εργοστασιο το πουλαει απευθειας ή μεσω αλλου πωλητη με αλλες τιμες. Δεν βγαζεις ακρη γιατι σπανια ξερεις ποιος το εφτιαξε. Πρεπει να ξερεις το προιον και τον πωλητη για να ξερεις οτι κατι ειναι καλο. Επισεις εχεις περισσοτερα θεματα με quality control.

Α) Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή. Είπες, δεν βγαίνει άκρη αλλά να το δούμε λίγο;

  1. Κάποιο εργοστάσιο κατασκευάζει αυτό το φανάρι, με κωδικό v9c 400 κ το πουλάει σε κάθε ενδιαφερόμενο βάζοντας το λογοτυπο του.
  2. Μία από τις 3 εταιρείες (ή κάποια άλλη) σχεδίασε κ παρήγγειλε το φανάρι από κάποιο εργοστάσιο το οποίο στη συνέχεια το πούλησε κ στους αλλους.
  3. Άλλο...

Παίζουν όλα τα σενάρια; Και πρακτικά, τι διαφορές μπορεί να περιμένει κάποιος; Πχ υπάρχει διαφορά στην τιμή. Οπότε κάποιοι δεν πλήρωσαν τους ελέγχους ποιότητας, τους βγήκε φθηνότερα κ γι' αυτό τον πουλάνε πιο φθηνά; Που σημαίνει ότι είναι πιθανότερο (αλλά όχι απαραίτητο) να πετύχεις ελατωματικό κομμάτι;

Επίσης, πέρα από τα διαφορετικά brand name, τα διαθέτουν κ πολλοί κ διάφοροι πωλητές. Πχ τον v9c 400 tης rockbros δεν τον βρίσκεις μόνο στο δικό τους κατάστημα αλλά κ σε άλλα 10 στο aliexpress. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Τον έχουν προμηθευτεί από την rockbros ή απευθείας το εργοστάσιο κ πλαστρογάφησαν το λογότυπο της rockbros?

Β) Πέρα από το θεωρητικό ενδιαφέρον, με ενδιαφέρει κ πρακτικά, σκέφτομαι να τον παρω.  Συγκεκριμένα τον V9C-800. Οπότε θα ήθελα μια γνώμη. Παίζει βέβαια ένα θέμα με τις τιμές. 22€ μου είπαν ότι είναι το όριο (μαζί με μεταφορικά) για να μην περάσει τελωνείο.  Βρίσκω οριακά έναν.
Και η άλλη μου επιλογή είναι ο V9F-600.

V9C-800: XPG2, 800L, 2500mAh, IPX6
V9F-600: XPG3, 600L, 2500mAh, IPX6

Λιγότερα λούμενς ο 2ος αλλά νεότερο xpg κ διαφορετικό σχεδιασμό με διαφορετικό φακό.

Γ) Αν υπάρχει άλλη προταση για φαναρι γύρω στο 20ρικο, δεκτή. Βρίσκω αρκετούς που είναι τούμπανα αλλά δεν μου αρεσουν γιατί θέλουν power bank κ γιατί έχουν απλούς φακούς ενώ αυτοί είναι πιο "οδηγικοί".

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Εγω εχω εναν convoy s+ και μαλιστα στα πιο χαμηλα lm για να κραταει η μπαταρια. Συνηθως τον εχω στη μεσαια σκαλα. Τον πηρα στα 4000-4500κ που ειναι το κλασσικο χρωμα αυτοκινιτων/μηχανων. Εχω δει παπακια με σημαντικα λιγοτερο φως. ~$16
 

Μπορεις να του παρεις αλλους φακους, για μεγαλυτερη διαχυση, οβαλ δεσμη, κτλ κτλ δες στο ledna. Απλα θελει μια μικροεπεμβαση για να αλλαξει στον s+ ενω σε καποια αλλα σωματα απλα ξεβιδωνεις και αλλαζεις

dhiotis
Απών/απούσα

Ιπτάμενο μυρμήγκι, επειδή σου είχα υποσχεθεί φωτογραφίες απο τον καθρέπτη μου και δεν κατάφερα να βρω τον τρόπο να τις ανεβάσω εδω μέσα στο πόστ, εφτιαξα ενα γρήγορο βίντεο σήμερα, που έχει και τον καθρέπτη, αλλα και το φως που χρησιμοποιώ.

 

Θα το δεις εαν θέλεις εδω το πρώτο μέρος.

Και εδω το δεύτερο  (φυσικά έκανα "πατάτα" σχετικά με τον τρόπο που το τράβηξα, αλλά οκ...είνιι λίγα δευτερόλεπτα)

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

rnd Έναν convoy γύρω στο 10αρικο, τον ζαχάρωνα πρόσφατα αλλά για φακό γενικής χρήσης, όχι για το ποδήλατο. Μου έχε κολλήσει να παώ σε ποδηλατικό φακό. Ένα πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει με κανονικό φακό στο ποδήλατο, ήταν ότι άλλαζε μόνος του σκάλες απο τις αναταράξεις. Σου έχει τύχει;

dhiotis  Ρε φίλε, με έχεις σκλαβώσει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Το καθρεπτάκι θα το δοκιμασω μάλλον. Δεν κατάλαβα τι μπαταρία χρησιμοποιείς για το φανάρι.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ναι, μου εχει τυχει με φθηνο κινεζικο. Δεν συμβαινει με τους καλους επωνυμους. Εχω παρει αλλους 2 s2+ για φιλους για ποδηλατικη χρηση, αλλα ειχα ρωτησει και σε φορουμς συγκεκριμενα για χρηση σε ποδηλατο γενικοτερα για τους 18650 της convoy. Το μονο που ελεγαν ηταν να παρω πιο δυνατο ή να βαζω δυο, αλλα το βρισκω υπερβολη. Πηρα και καποιους φακους να δοκιμασω αλλα δεν το εκανα ποτε, αυτος ο οβαλ μου αρεσε σαν ιδεα...

Που τον βρικες $10?

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

rnd wrote:
Που τον βρικες $10?
Οχι τον συγκεκριμένο. Έναν convoy που μου είχε φανεί καλός. 11-12€ στο bangood νομίζω, σε κάτι προσφορές που βγάζουν κατά καιρούς.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Δελεαστικο, αυτον εχω, S2+ XM-L2 T6-4C αλλα στα 460-LM. Ενας δευτερος θα ηταν βολικος... Μην παρεις σετ με τυχαιες κινεζικες 18650. Εχει καλες, σε τιμες κινας, στο discount-store, χαμηλα στη μπενακη. Οι πιο ψυχρες αποχρωσεις ειναι καλυτερες για ορατοτητα στην πολη. Αν παρεις τετοιο, να του παρεις και απο αυτες τις σιλικονενιες καποτουλες που τον μετατρεπουν σε φαναρακι. Οι πιο ακριβες συνηθως ειναι καλυτερες, πιο γαλακτερες, λιγοτερο διαφανες. Αλλα και οι φθηνες θα κανουν τη δουλεια. Ειναι πολυ βολικες για καμπινγκ ή διακοπη ρευματος.

Αν εισαι αθηνα μπορεις να τον δεις και απο κοντα.

dhiotis
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

dhiotis  Ρε φίλε, με έχεις σκλαβώσει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Το καθρεπτάκι θα το δοκιμασω μάλλον. Δεν κατάλαβα τι μπαταρία χρησιμοποιείς για το φανάρι.

Χρησιμοποιώ Lipo 2 cell στα 7.4v [ παράδειγμα ] και όχι τις 18650 που συνήθως έρχονται με τους φακούς - φώτα τέτοιου τύπου. 

Χρειάζεται να έχεις ειδικού τύπου φορτιστή,...οπότε πάει αλλού το budget

 

@δεν υπάρχει πρόβλημα υποχρέωσης ή κάτι άλλο.

Προς Θεού,

Το φόρουμ για αυτούς τους λόγους δεν υπάρχει ? να ανταλλάσσουμε πληροφορίες ? 

dhiotis
Απών/απούσα

Εδω σας παραθέτω μια λίστα απο διάφορα "καλούδια" που εχω πάρει απο Ali,  εχουν έρθει και είναι όπως τα περιγράφουν.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

 

 

1  Μετρητής φθοράς αλυσίδας.

Προστατευτικό για το σώμα του ποδηλάτου απο την αλυσίδα

Συρματόσχοινα 

Πέταλο ενίσχυσης πλαισίου για φρένα V brake

5  Εξωλκέας "σπαστήρι" αλυσίδας

6  Μπαταρίες κουμπιά cr 2032

7  Σούπερ δυνατό πίσω φως, φορτίζει με usb  εχει εσωτερική μπαταρία, πολυ δυνατό. Εγω πήρα αυτό με τον μπλέ και κόκκινο συνδυασμό,που θυμίζει αμερικάνικο αστυνομικό wink

8  Βάζεις μια 2η βάση για μπουκάλι νερού, αγοράζεις αυτό, πετάς τα τσαντάκια και φορτώνεις σχεδόν τα πάντα μέσα !

9  Ολα σε ενα. Μετρητή καρδιακών παλμών, μετρητή cadence, μετρητή καύσης θερμίδων, θερμοκρασία περιβάλλοντος, και ολα τα άλλα που κάνουν οι υπολογιστές ποδηλάτων. Αποστασεις, ωρα, χρονόμετρο, υπενθύμηση σέρβις, κλπ.  Το μόνο αρνητικό είναι, οτι την νύχτα δεν βλέπεις, γιατι το backlight πραμένει αναμμένο για 1"  Α!....και το μοναδικό ακριβό κομμάτι της λίστας...

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

dhiotis wrote:
7  Σούπερ δυνατό πίσω φως, φορτίζει με usb  εχει εσωτερική μπαταρία, πολυ δυνατό. Εγω πήρα αυτό με τον μπλέ και κόκκινο συνδυασμό,που θυμίζει αμερικάνικο αστυνομικό wink

Το συγκεκριμένο το κοιτούσα κ εγώ αυτές τις μέρες γιατι είμαι σε φάση να παραγγείλω αλλά μάλλον θα πάω σε αυτό κυρίως λόγω μπαταρίας. Έχει διαφορά στην τιμή αλλά το zacro έχει αποστολή σε 30-50μέρες, ενώ το xanes 7-35. Αν επιλέξεις καλύτερο τρόπο αποστολής για το zacro, έρχονται στα ίσα οι τιμές.

Γενικά, σου έχει τύχει καμιά στραβή με αγορές από aliexpress?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ξεκινώ με το σχόλιο για τους φτηνούς φακούς που αλλάζουν σκάλες απο τις αναταράξεις... Ναι, συμβαίνει στα πολύ οικονομικά μοντέλα, αλλά εύκολα διορθώνεται, δίπλωσε αλουμινόχαρτο (ή κάτι άλλο αγώγιμο) και βάλτο εκεί που κάνουν επαφή οι πόλοι της μπανταρίας με τον φακό, κεφάλι και κώλος....

 

Και κάποιες πληροφορίες αν θέλετε: Συνήθως αγοράζω από DX. Δεν είχα ποτέ θέμα, δεν βιάζομαι να παραλάβω (πάντα κάνει πολύ χρόνο, 5-6 βδομάδες και βάλε, αλλα δεν με νοιάζει), δεν έχω χάσει παραγγελία, δεν έχω παραλάβει κάτι DOA ή φθαρμένο, δεν έχω πληρώσει ποτέ δασμούς / μεταφορικά / άλλα έξοδα (πλέον κάνω μικρές παραγγελίες μέχρι 15 ευρώ, παλιότερα είχα πάρει μέχρι και tablet, κανένα πρόβλημα....). Το AliExpress το "ξέρω", έχω χαζέψει, δεν έχει τύχει να αγοράσω ποτέ. Πόσο ασφαλές το θεωρείτε, από ότι είδα έχει μέσα "μαγαζάκια", τι παίζει με δαύτα, αρκεί να έχουν καλό feedback ή κοιτάω και κάτι άλλο? Για παραγγελίες μέχρι 15 ευρώ να υποθέσω ότι δεν έχει μεταφορικά και άλλα έξοδα / τελωνεία κλπ? ε?

Επίσης, από το DX έχουν κόψει τις μπαταρίες, δεν στέλνουν πλέον, παλιά είχα πάρει καρτέλες 2032 & 2025, πλέον δεν μπορώ να παραγγείλω - το κόβουν. Από  AliExpress έρχονται ακόμα κανονικά ?

dhiotis
Απών/απούσα

Απο Aliexpress δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τώρα, και έχω κάνει πολλές αγορές απο εκεί. (μέχρι και ποδηλατικά ρούχα, σέλλες, τιμόνια)

Πάντα κοιτάω το προϊον να έχει αγοραστεί και απο άλλους, και κοιτώ τα feedback (συνήθως αυτα με 1 ή 2 αστεράκια, για να διαβάσω τα χειρότερα), επίσης και το γενικό feedback του καταστήματος, ή του πωλητή.

Πλέον όμως λόγο δασμών, ψάχνω για αντικείμενα που με ενδιαφέρουν, κάτω των 20€ και έτσι δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα τελωνείου.

Το μόνο πρόβλημα είναι ο χρόνος παραλαβής...αλλά το ίδιο ισχύει και για dx και για bangood

2032 μπαταρίες πήρα πριν 6 μήνες, και ήρθαν κανονικά.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Απο τα βάθη της Κίνας, πίσω από τα βουνά κ πιο κάτω :)  από ali έχω κανει περίπου 100 αγορές, όχι μονο ποδηλατικά.

Από τα βάθη της Κίνας, πίσω από τα βουνά κ πιο κάτω :)  από ali έχω κάνει περίπου 100 αγορές, όχι μόνο ποδηλατικά, και περιμένω να ερθουν αλλα 5 – 6 πραγματακια.
Σε μία περίπτωση έχασα χρήματα (κάτω από 1Ε) και λόγω διακοπών το ξέχασα και δεν τον κυνήγησα.
Έχουν έρθει όλα εκτός από ένα άντε δύο max αγορές μου. Εχω πάρει και xiaomi Κινητό πριν έρθει εδώ η αντιπροσωπεία κ περνούσε από τελωνείο εύκολα.

22.5€ είναι το όριο για να περάσει από τελωνείο. Και γω βάζω 20ε τα όρια στην αγορά.

ΕΔΩ είναι ένας οδηγός για αγορά από κίνα χωρίς τελωνείο κ από το aliexpress δε θα βρεις τρόπο αλλά παίζουν άλλα. Το λινκ είναι από Σεπτέμβριο οπότε νομίζω δεν έχει αλλάξει κάτι

Οι μπαταρίες θεωρούσα ότι πλέον δεν έρχονται αφού είναι επικίνδυνο φορτίο αλλα

Στο search στο αλιεξπρεςς βαζεις αυτο που ψάχνεις και μετά από κάτω πατάς το orders και σορτάρεις τα μαγαζια με τις περισσότερες παραγγελίες του προϊόντος.
ΤΟ feedback δεν εχει καμια σχέση με αυτό που βλέπεις στο ebay, ωστόσο δεν εχω ασχοληθεί αφού ακολουθώ τα Orders και δεν εχω πέσει έξω.

Ο χρόνος ταξιδιού κυμαίνεται από 4-5 εβδομάδες μέχρι 2 και κάτι μήνες.  98 στα 100 τα εχω λάβει.
 

ΑΠο ποδηλατικά ρουχα δεν εχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος στο παρελθόν οπότε εχω πολύ καιρο να παρω (όχι επειδη έχω κόψει το ποδήλατο :P)

 

 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Κάπου στον οδηγό λέει " Κλείνουμε όλα τα παράθυρα του Banggood και μπαίνουμε πάντα από αυτό τον σύνδεσμο στο Banggood.  "

Πατώντας το λινκ μπαίνουμε στο banggood όπου βλέπουμε: https://imgur.com/a/gJNtOco

Αυτό το λινκ έχει σχέση με αυτόν που έγραψε το άρθρο. Είναι το "id" του κ παίρνει κάποια μπόνους αυτός, για όποιον κάνει αγορές χρησιμοποιόντας το συγκεκριμένοο λινκ. Δεν είναι απαραίτητα κακό, κακό είναι που δεν λέει την αλήθεια κ προσπαθεί να επωφεληθεί με ύπουλο τρόπο.
Δεν υπάρχει κάνενας λόγος ασφάλειας να μπαίνεις στο banggod ή στο gearbest με οποιονδήποτε άλλον σύνδεσμο πέρα από τους κανονικούς.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

αρα μαλακίες λέει.

Συγγνωμη που το ανέβασα έπρεπε να το ειχα ψάξει περισσότερο.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Μαλακίες δεν λέει, απλά κάνει 2 σε 1.Συνδυάζει τις συμβουλές για να αποφύγεις τελωνείο, μαζί με την προώθηση του πρότζεκτ του. Μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα δικά του λινκς αλλά τα κανονικά. Έτσι όπως γράφει, κάνει τον αναγνώστη να πιστέψει ότι για να συμβεί ότι περιγράφει, πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα λινκς. Αυτό είναι το άτιμο της υπόθεσης.
Βέβαια, κάπου παρακάτω μέσα στο κείμενο εξηγεί τι είναι αυτά τα λινκς. Αλλά το "κακό" έχει ήδη γίνει.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

nvm

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Roul αν έχεις απορίες με τελωνία κλπ στείλε εχω κάνει διατριβή απο τα κινεζομάγαζα ,  αν θέλει κάποιος  να πάρει πληροφορίες να δει τον Σωτήρη  unboxing specialist  μονο αυτός αποφεύγει τις παπατζες .
Το όριο που βάζουνε (ατέλια )  στα 21Ε είναι για τα προφανή  καλόειναι να προυπολογίζουμε το τελωνείο , μαγαζιά οπως το bangood σου πληρώνουν και τελωνιά κλπ εαν κάτσουν 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

RockaRolla wrote:
Για παραγγελίες μέχρι 15 ευρώ να υποθέσω ότι δεν έχει μεταφορικά και άλλα έξοδα / τελωνεία κλπ? ε?
Τελωνείο έχει από 22€ κ πάνω.
Στην πρώτη αγορά δίνει new user bonus κοντά στα 3€.
Τρόποι αποστολής υπάρχουν αρκετοί για να επιλέξεις (ανάλογα τον πωλητή κ το προϊόν). Κάποιοι είναι δωρεάν, κάποιοι έχουν πολύ μικρή χρέωση κ κάποιοι μεγαλύτερη. Κάποιοι έχουν track number κ κάποιοι όχι.
Μερικά παραδείγματα.

Επίσης, δεν δέχεται paypal. Έχει δικό του σύστημα, το alipay που θεωρείται αξιόπιστο.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Αυτός ο φορτιστής πως σας φαίνεται;

contact