Ποδηλασία και Σπονδυλοδεσία.

233 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

1)Το στρώμα μου είναι Tempur και το έχω 4 χρόνια. Έχει τεχνολογία NASA.

2)Προσπαθώ να βγαίνω να περπατάω όσο μπορώ αλλά λόγω κορονοΐου το έχω ελαττώσει.

3)Όταν φοράω την ζώνη οι ενοχλήσεις είναι ελάχιστες, χωρίς ζώνη υποφέρω.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Φίλε μου, μήπως να φοράς τη ζώνη σ υνεχώς; Θα το καταφέρεις, ταλημηρέ!
Ως αφορά τ´άλλα, ο Θεός να σου στείλῃ αγγέλους προστασίας, για να ζης χωρίς πόνους!
Με τις καλύτερες ευχές

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

κωστάνζα wrote:

Φίλε μου, μήπως να φοράς τη ζώνη σ υνεχώς; Θα το καταφέρεις, ταλημηρέ!
Ως αφορά τ´άλλα, ο Θεός να σου στείλῃ αγγέλους προστασίας, για να ζης χωρίς πόνους!
Με τις καλύτερες ευχές

 

Kανονικά η ζώνη βγαίνει στους 3 μήνες και μετά θα έπρεπε στους 4 το πολύ 5 μήνες να είμαι τελείως καλά και να ποδηλατώ κιόλας,

όμως, κλείσαμε 6 μήνες!!! και εγώ σημερα βγήκα και περπάτησα 800μ χωρίς ζώνη και έκανα 35' για να τα διανύσω, δεν μπορούσα να περπατήσω απ'το σφίξιμο στην μέση και την αδυναμία στα πόδια, ειδικά το αριστερό πόδι ήταν όλο μουδιασμένο!!!

Οπότε:

Η πρώτη περίπτωση είναι να έχει αναπτυχθεί ουλώδης ιστός που προκάλεσε φλεγμονή στα νεύρα(παίρνω φάρμακα γι'αυτό ήδη)

Αν δεν συμβαίνει αυτό, η δεύτερη περίπτωση είναι βλάβη μυών και νεύρων και το ηλεκτρομυογράφημα θα δείξει πόσο σοβαρό είναι. Η βλάβη πιθανόν να προήλθε από το χειρουργείο,οπότε ευθύνεται ο Νευροχειρούργος σε κάποιο βαθμό.

Θα δούμε τι τελικά συμβαίνει σε καμιά 10αρια μέρες, αν δεν αρχίσει να υποχωρεί δεν νομίζω ότι και στον 1 μήνα που μου είπε ο Ορθοπαιδικός, ότι θα υποχωρήσει.

Φοβάμαι πάντως ότι σακατεύτηκα, τέρμα όχι μόνο η ποδηλασία αλλά και το απλό περπάτημα!

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Φίλε Υόκο Σόκο, ελπίζω να μήν αληθευθή η διάγνωση του «σακατεύτηκα»!
Μου επιτρέπεις μιαν ερρώτηση; Σ´εμποδίζει η ζώνη στο ποδήλατο ή στο περπάτημα;
Εντάξει, πρώτον περίμενε τι βγαίνει στο ηλεκτρομυογράφημα.
Θα σου σκεφτώ.

Με τις καλύτερες ευχές

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

κωστάνζα wrote:

Φίλε Υόκο Σόκο, ελπίζω να μήν αληθευθή η διάγνωση του «σακατεύτηκα»!
Μου επιτρέπεις μιαν ερρώτηση; Σ´εμποδίζει η ζώνη στο ποδήλατο ή στο περπάτημα;
Εντάξει, πρώτον περίμενε τι βγαίνει στο ηλεκτρομυογράφημα.
Θα σου σκεφτώ.

Με τις καλύτερες ευχές

 

Kαλησπέρα, ποδήλατο δεν κανω, έχω να καβαλήσω από πέρυσι τον Απρίλιο, σχεδόν 1 χρόνο, το Κολνάγκο μου αναπαύεται στο σπίτι. Το βλεπω και το λυπάμαι είναι η αλήθεια.

Η ζώνη με βοηθάει στο περπάτημα, βαδίζω πιο εύκολα με λιγότερες ενοχλήσεις δεν λείπουν όμως, μουδιάσματα στο αριστερό πόδι και τραβήγματα στην μέση. Σήμερα φαίνεται να έχει ελαττωθεί κάπως ο πόνος αριστερά στην μέση προς τον γλουτό, ίσως άρχισε να αποδίδει το TENOXICAM(αντιφλεγμονώδες φάρμακο). Αν σε μία περίπτωση δεν είναι φλεγμονή λόγω ουλώδους ιστού μπορεί να μιλάμε για βλάβη των νεύρων ή αραχνοειδίτιδα(που είναι πολύ σπάνια και δεν θεραπεύεται εύκολα), αλλά δεν θέλω να προτρέχω, ας περιμένω ακόμα 2 εβδομάδες να δώ αν θα βελτιωθεί η κατάσταση και βλέπουμε.

Κωνστάντζα μου εύχομαι σε σένα και σε όλους τους συν-φορουμίστες ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με αγάπη Χριστού.

stelios67
Εικόνα stelios67
Απών/απούσα

Φίλε Yoko Choco σου εύχομαι ό,τι καλύτερο. Κάνε λίγη υπομονή ακόμα, δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι και να αγχώνεσαι από τώρα για το χειρότερο ενδεχόμενο. Μπορεί τα πράγματα να είναι όντως τόσο απλά όσο μια φλεγμονή.. Μη τρελαινεσαι σήμερα για κάτι που μπορεί να συμβεί ή όχι αύριο.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Μίλησα ξανά με τον ορθοπεδικό. Αν δεν υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις ως την Δευτέρα(28/4), τότε πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ηλεκτρομυογράφημα για να δούμε τι ζημιά έχουν τα νεύρα. Σήμερα είναι 9 μέρες χρήσης του αντιφλεγμονώδους, αν και η αριστερά στην μέση μειώθηκε ο πόνος, άρχισε να πονάει το δεξί μπούτι όλο το νεύρο. Δεν ξέρω, αλλά είμαι βέβαιος ότι κάτι συνέβη στο χειρουργείο κάτι δεν έγινε σωστά κ ευελπιστώ από εβδομάδα η εξέταση να το δείξει και να βρεθεί κάποια θεραπεία.

Φοβάμαι πολύ την πιθανότητα για επαναληπτική επέμβαση, δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο.

Τουλάχιστον ο ορθοπεδικός απέκλεισε να είναι αραχνοειδίτιδα θα είχα πυρετό και οξύ πόνο. Πάλι καλά... τουλάχιστον να δούμε τι στο καλό συμβαίνει.

Το κακό είναι ότι φοράω ξανά συνεχώς την ζώνη δεν μπορώ χωρίς αυτή. Ενώ είχα αρχίσει σιγά σιγά και την έβγαζα με όλα αυτά την ξαναφόρεσα πάλι. Όλα δείχνουν το «Σύνδρομο αποτυχημένης χειρουργικής επέμβασης στην μέση» δείτε εδώ   https://www.andreasmorakis.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84/

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Με εξέτασε σήμερα Νευρολόγος, κάνοντας μου Ηλεκτρομυογράφημα, υπάρχει όντως ριζιτική βλάβη στο Ο5-Ι1 και μου έγραψε Neurobion ενέσεις για 9 μέρες και μετά να το παίρνω για 2 μήνες σε χάπι. Είπε ότι ο πόνος οφείλεται κατά 30% σε μυικό τραυματισμό και κατά 70% σε φόβο και αγχώδη διαταραχή, δλδ αν ο πόνος είναι στο 2 με βαθμό 10 τότε γίνεται 8 λόγω άγχους και φόβου. Ότι υπάρχει πρόβλημα υπάρχει φυσικά. Να δώ λέει ψυχίατρο που να μου συνταγογραφήσει αγχολυτικό, εκείνη πρότεινε το πασίγνωστο LYRICA που επίσης θεραπεύει τον νευροπαθητικό πόνο(Το LYRICA δίνεται α) στον νευροπαθητικό πόνο, β) σε μεγάλες δόσεις στην επιληψία και γ) στην γενικευμένη αγχώδη διαταραχή). Το πρόβλημα είναι ότι το έχω ξαναπάρει κ μου έκανε φοβερή δυσκοιλιότητα κ είχα ταλαιπωρηθεί, αλλά το άγχος είχε μειωθεί αισθητά, ήμουνα αρκετά πιο ήρεμος.

Θα συνεχίσω επίσης άλλες 15 μέρες το χάπι TENOXICAM(αντιφλεγμονώδες).

Ως άσκηση μου προτάθηκε ξανά το περπάτημα(χωρίς ζώνη) και να κάνω κολύμβηση, τους είπα ότι δεν ξέρω κολύμπι να πάω λέει στο κολυμβητήριο σε ελεγχόμενο χώρο να κάνω ασκήσεις... επίσης ίσως βοηθήσουν τα McKenzy, κοιλιακοί ραχιαίοι στο σημείο που δεν θα πονάω, γιατί παιδιά πονάω έτσι;

Επίσης θα πρέπει λέει να κάνω ποδήλατο... ωραία, το θέμα είναι ότι πονάω και δεν μπορώ να καβαλήσω.

Το ηλεκτρομυογράφημα θα πρέπει να επαναληφθεί σε 6 μήνες για να δούμε αν θα επιδεινωθεί το πρόβλημα.

Ελπίζω σε μία κάποια βελτίωση, ήδη τις τελευταίες μέρες πάω κάπως καλύτερα, αλλά συνεχίζεται ο πόνος πιο ελαφρά. Καταλήγουμε δλδ σε ένα συμπέρασμα ότι έχω ριζιτική βλάβη που προκαλεί πόνο ο οποίος γίνεται εντονότερος λόγω άγχους.

Η ζώνη.. όσο μπορώ να μην την φοράω, υπάρχει κίνδυνος μυικής χαλάρωσης σε βαθμό να κρεμάσει η κοιλιά και να τραυματιστεί η σπονδυλική στήλη ανεπανόρθωτα(είπε ο Ορθοπεδικός), δλδ μπορεί να πετάξω νέες κήλες λόγω ατροφίας των μυών... οπότε ζώνη όσο το δυνατον λιγότερο κ πιστεύω μαζί με αγωγή και ελαφρά άσκηση να δώ το ''φώς το αληθινόν''(όχι της ιερουσαλήμ το άλλο)!

Ευχαριστίες...

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας.

Εδώ και 4 ημέρες η θεραπεία μου είναι NEUROBION(ενέσεις) και LYRICA 150mg τα οποία εξαλείφουν τον νευροπαθητικό πόνο. Το LYRICA είπε ο νευροχειρουργός ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ την ριζιτική βλάβη και σε κάποιο βαθμό επαναφέρει το νεύρο. Διαφορά θα δώ λέει σε 1 μήνα. Η θεραπεία θα διαρκέσει 3 μήνες(το NEUROBION μετά τις 10 μέρες θα δίδεται σε χάπι μαζί με το LYRICA). Το TENOXICAM το διέκοψα πριν από ημέρες.

Κατάφερα εχθές κ σήμερα να περπατήσω 2,5 χλμ σε 30', να γυρίσω σπίτι να κάνω ραχιαίους, κοιλιακούς, McKenzie και μερικά push ups στηριζόμενος στα γόνατα. Ενοχλήσεις υπάρχουν αλλά αισθητά λιγότερες σε σχέση με πριν.

Προ 20 ημέρες είχα περπατήσει 700-800μ σε 35-40' και υπέφερα. Άρα υπάρχει σημαντική βελτίωση.

Πρέπει να πω ένα μπράβο στην ιατρική που έχει εξελιχθεί τόσο πολύ και όσοι υποφέρουν μπορούν πλέον να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Έχω προσευχηθεί βέβαια αρκετά και στον Θεό ε κάπου θα βοήθησε κι Αυτός.

Περιμένω πως και πώς να ξανακάνω βόλτα με το ποδήλατο!!! Πως και πως...

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

να ζήσεις! 2,5χλα σε 30 λεπτά και μετά έκανες κι ασκήσεις clapping

Κ εγώ συνεχίζω να προσευχηθώ το Θεό, για να μπορέσεις να ξανακαβαλάς το ποδήλατο.

redshift
Εικόνα redshift
Απών/απούσα

ελα εφαγες τον γαιδαρο η ουρα μενει τωρα ,ασκησουλες να δυναμωσεις σιγα σιγα κ θα καβαλησεις ξανα γερος κ δυνατος το χρεπι σου το κολναγκο :p

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Και σήμερα περπάτησα περίπου 2,3 χλμ χρόνο δεν μέτρησα αλλά κανά 30λεπτο πρέπει να ήταν. Στο σπίτι έκανα 50 ραχιαίους, τα McKenzie με δυσκολεύουν πονάω κάπως, και έκανα και 40 πους απς με γόνατα πολύ προσεκτικά. Μετά περίπου 50 κοιλιακούς. Φαίνεται να υπάρχει βελτίωση, είμαι σχεδόν 10 μέρες χωρίς ζώνη. Επιτέλους βλέπω φως στο τούνελ να το πω έτσι.

Πάντως η ένεση Neurobion που γίνεται στον γλουτό πονάει ρε παιδιά. Άλλες τρείς έμειναν και μετά πάει σε χάπι.

Neurobion και Lyrica για 3 μήνες, και ανά 15 μέρες ενημέρωνω τον γιατρό για το πώς πάω κ βλέπουμε, δεν ξέρω ίσως θα χρειαζόταν και καμιά φυσικοθεραπεία δεν ξέρω.

Πάντως μελλοντικά ως άσκηση δεν ξαναπάω γυμναστήριο θα κοιτάξω πιο ήπια προγράμματα πχ ποδήλατο, περπάτημα και Tai Chi Quan(νομίζω είναι θεραπευτικό και ευκολότερο απ'την Yoga).

Ευχαριστώ πολλούς από'σας για τα καλά σας λόγια. Να έχετε την ευχή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

με υπομονή, καλή ιδέα να κάνεις Tai Chi,  ας πουμε καλύτερη από το να ταλαιπωρίζεσαι σε γυμναστήριο thumbs up

Να έχεις κι εσύ την ευλογία του Χριστού.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Σήμερα περπάτησα συνολικά 3 χλμ, σε χρόνο πιθανόν 35' νομίζω, κάπου εκεί. Έχει υπάρξει βελτίωση και αυτό είναι καλό. Νομίζω αρχές Ιούνη θα δείξει πως θα είναι τα πράγματα. Μετά τα 3χλμ έφαγα ένα καταίφι και 2 τρούφες μικρές, νομίζω που κ που χρειάζεται και λίγο γλυκό. Αυτά περί μέσης.. 

Κάνοντας βόλτα στην πόλη, είδα τον κόσμο ρε παιδιά κάπως σκυθρωπό σε γενικές γραμμές δεν χαμογελούσε όπως πριν, μας έχει επηρεάσει όλους πάρα πολύ η όλη κατάσταση. 

@Κωστάνζα μου σε ευχαριστώ, πιθανόν το Ταΐ Τσι να είναι καλή αποθεραπεία και άσκηση, μαζί με περπάτημα και κοιλιακούς ραχιαίους. Γυμναστήριο δεν ξαναπάω, όποτε γράφτηκα μετά από 1 μήνα είχα βαρεθεί κ συνήθως πόναγα στην μέση μέχρι που έφτασα στο χειρουργείο. Θα δείξει αρχές Ιούνη το πράγμα πως θα πάει.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Περπάτημα απόψε 3,8 χλμ(η μεγαλύτερη απόσταση μέχρι στιγμής χωρίς ζώνη, την οποία έχω αφαιρέσει τελείως εδώ και 20 μέρες) περίπου σε 50' χρόνο thumb up. Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής εμφανίστηκαν ψιλοσφιξίματα στην μέση. Πριν ξεκινήσω ήπια 1000αρι ντεπόν αναβράζων και έφαγα μία χούφτα ξηρούς καρπούς. Μετά το περπάτημα  μία φέτα ψωμί με μέλι ερείκης και 1 μπιφτέκι μοσχαρίσιο άπαχο, λίγη φέτα και βραστά καρότα(όσοι είστε vegan μπορείτε να φάτε μπιφτέκι σόγιας και τυρί σόγιας). Βασικά ρύζι με μπιφτέκι θα έτρωγα αλλά βαριόμουνα να το βράσω(το ρύζι όχι το μπιφτέκι) grin big

Εχθές πρέπει να είχα περπατήσει 2,5 χλμ σε 35-40' έκανα μετά πους απς κοιλιακούς ραχιαίους.

Μίλησα με έναν ορθοπεδικό μου είπε ότι το φάρμακο(Lyrica 150mg) χρειάζεται 4-6 εβδομάδες για να δείξει αποτελέσματα, ήδη βρίσκομαι στις 14 μέρες(2 εβδομάδες). Το συνδιάζω 2 Neurobion και μία Centrum Men και βλέπουμε. Το Lyrica έχει την τάση να θεραπεύει τα νεύρα και να ελαττώνει θεαματικά τον νευροπαθητικό πόνο(τα έχουμε ξαναναφέρει όλα αυτά, απλά το υπενθυμίζω μήπως κάποιος πάσχει από χρόνιους πόνους). Απλά όσοι το λάβετε καλύτερα όλη η δόση το βράδυ γιατί κάνει παρενέργειες όπως ζάλη, πονοκέφαλος, υπνηλία, οπότε αν το πάρετε βράδυ οι παρενέργειες θα είναι όταν κοιμάστε άρα δεν θα τις καταλάβετε. Προκαλεί και λίγη αύξηση βάρους, οπότε να τρώτε φρούτα και να πίνετε γάλα(φυτικό οι vegan) αν πεινάτε πολύ, όχι γλυκά, πατατάκια, γαριδάκια κτλ παχαίνουν, μακρυά...

Στο Neurobion η Β1 που περιέχει διάβασα σε άρθρο στο ίντερνετ, συνδέεται με μείωση του πόνου επίσης.

Θα επανέλθω σε μερικές μέρες για το πως πάει η όλη κατάσταση.

ΥΓ: Εχθές το βράδυ πάντως πονούσα δεξιά στην μέση και με τράβαγε λίγο το δεξί ποδί το πρωί όμως καλά δεν ένοιωθα κάτι ιδιαίτερο ίσως λίγο σφίξιμο στην μέση(εκεί που είναι η τομή).

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Kαλησπέρα,

αισίως 22η μέρα θεραπείας με το Lyrica η σημερινή, σε συνδιασμό με 2 Neurobion/ημέρα. Πίνω και μία Centrum Men(μπήκα στο 2ο μπουκαλάκι), ενώ πρόσθεσα και Ω3 μουρουνέλαιο Moller's, μία κουταλιά της σούπας. Το Lyrica κατέβηκε από τα 150 στα 75mg γιατί παρουσίαζα έντονη υπνηλία όλη μέρα και ζάλη(θα έλεγα και ακόρεστη πείνα).

1ον) παρατηρώ μία εξισορρόπηση στο άγχος, αλλά και στην διάθεση, φαίνεται πως εκτός από αγχολυτική δράση, έχει και σταθεροποιητική, γενικά νοιώθω πιο ευδιάθετος(αυτό είναι γενικά καλό).

2ον) το μούδιασμα του αριστερού ποδιού απλά έχει εξαφανιστεί(υπήρχε προ 1,5 μήνα που σερνόμουνα), ο δεξιός αστράγαλος ελαφρώς μουδιάζει εσωτερικά, υπάρχει δλδ ενόχληση. Η μέση με ενοχλεί εκεί που είναι η τομή, όλο το νεύρο, ποναλάκια κάποιες φορές σαν να με σφίγγει και να γίνεται άκαμπτο, άλλες σαν μαχαιριές κάπως έντονες, ΑΛΛΑ έχω βγάλει την ζώνη ΤΕΛΕΙΩΣ εδώ και 1 μήνα.

3ον) αφού προσαρμόστηκε η δόση στα 75mg(Lyrica), νοιώθω πιο ελαφρύς, χωρίς υπνηλίες, χωρίς πρηξήματα στο στομάχι, χωρίς έντονη πείνα ή ζάλη κτλ, μάλλον αυτή η δόση δείχνει προς το παρών εντάξει

Περιμένω να δώ τις επόμενες μέρες πως θα πάει, ο ορθοπεδικός μου είπε στις 30 μέρες πρέπει να φανεί η βελτίωση. Ο Νευροχειρουργός έχει πεί για 3μηνη θεραπεία. Γενικά το Lyrica δίδεται για τον χρόνιο πόνο και επειδή βλέπω ότι βοηθάει και στο άγχος και νοιώθω αρκετά καλά(στο ψυχολογικό κομμάτι-νορμοθυμία) θα έλεγα να το κρατήσω και μετά το 3μηνο.

Για το θέμα ποδηλασία, ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν θα ξανακάνω ποδήλατο. Στην περίπτωση πάντως που δεν ξανακάνω το Colnago δεν θα το πουλήσω απλά θα πάρω μία βάση να το κρεμάσω στον τοίχο. Άλλοι έχουν ένα Da Vinci εγώ θα έχω ένα Colnago.

 

Σας ευχαριστώ για την στήριξη.

Μετά τιμής Yoko

ΥΓ: Περπάτημα κάνω, μία μέρα περίπου 3 χλμ, την δεύτερη 1 χλμ και ασκήσεις, κοιλιακούς-ραχιαίους, την τρίτη ξεκούραση και τούμπαλιν.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Εγώ θα πω ότι θα τα καταφέρεις να κάνεις ποδήλατο και σύντομα. Είχες το μεγάλο θάρρος να κάνεις μια δύσκολη επέμβαση, έχεις το θάρρος να κοντράρεις τον πόνο και την κακή διάθεση μετά. 

Εγώ σε έχω ότι σίγουρα θα τα καταφέρεις και με το ποδήλατο. Περαστικά σου και να μας ενημερώνεις!

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

YokoChoco wrote:

Kαλησπέρα,
αισίως 22η μέρα θεραπείας με το Lyrica η σημερινή, σε συνδιασμό με 2 Neurobion/ημέρα. Πίνω και μία Centrum Men(μπήκα στο 2ο μπουκαλάκι), ενώ πρόσθεσα και Ω3 μουρουνέλαιο Moller's, μία κουταλιά της σούπας. Το Lyrica κατέβηκε από τα 150 στα 75mg γιατί παρουσίαζα έντονη υπνηλία όλη μέρα και ζάλη(θα έλεγα και ακόρεστη πείνα).
1ον) παρατηρώ μία εξισορρόπηση στο άγχος, αλλά και στην διάθεση, φαίνεται πως εκτός από αγχολυτική δράση, έχει και σταθεροποιητική, γενικά νοιώθω πιο ευδιάθετος(αυτό είναι γενικά καλό).
2ον) το μούδιασμα του αριστερού ποδιού απλά έχει εξαφανιστεί(υπήρχε προ 1,5 μήνα που σερνόμουνα), ο δεξιός αστράγαλος ελαφρώς μουδιάζει εσωτερικά, υπάρχει δλδ ενόχληση. Η μέση με ενοχλεί εκεί που είναι η τομή, όλο το νεύρο, ποναλάκια κάποιες φορές σαν να με σφίγγει και να γίνεται άκαμπτο, άλλες σαν μαχαιριές κάπως έντονες, ΑΛΛΑ έχω βγάλει την ζώνη ΤΕΛΕΙΩΣ εδώ και 1 μήνα.
3ον) αφού προσαρμόστηκε η δόση στα 75mg(Lyrica), νοιώθω πιο ελαφρύς, χωρίς υπνηλίες, χωρίς πρηξήματα στο στομάχι, χωρίς έντονη πείνα ή ζάλη κτλ, μάλλον αυτή η δόση δείχνει προς το παρών εντάξει
Περιμένω να δώ τις επόμενες μέρες πως θα πάει, ο ορθοπεδικός μου είπε στις 30 μέρες πρέπει να φανεί η βελτίωση. Ο Νευροχειρουργός έχει πεί για 3μηνη θεραπεία. Γενικά το Lyrica δίδεται για τον χρόνιο πόνο και επειδή βλέπω ότι βοηθάει και στο άγχος και νοιώθω αρκετά καλά(στο ψυχολογικό κομμάτι-νορμοθυμία) θα έλεγα να το κρατήσω και μετά το 3μηνο.
Για το θέμα ποδηλασία, ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν θα ξανακάνω ποδήλατο. Στην περίπτωση πάντως που δεν ξανακάνω το Colnago δεν θα το πουλήσω απλά θα πάρω μία βάση να το κρεμάσω στον τοίχο. Άλλοι έχουν ένα Da Vinci εγώ θα έχω ένα Colnago.

 

Σας ευχαριστώ για την στήριξη.

Μετά τιμής Yoko

ΥΓ: Περπάτημα κάνω, μία μέρα περίπου 3 χλμ, την δεύτερη 1 χλμ και ασκήσεις, κοιλιακούς-ραχιαίους, την τρίτη ξεκούραση και τούμπαλιν.

Καλησπέρα σε όλους/ες, σας εύχομαι ΥΓΕΙΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

σήμερα είμαι στην 33η μέρα θεραπείας με το Lyrica σε συνδιασμό με 2  Νeurobion και έχω ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες χρήση θερμοφόρας στην μέση. Συνεχίζω και το Centrum Men + Ω3 ιχθυέλαιο Moller's μία κουταλιά σούπας(ή εναλλακτικά Tonalin CLA να βοηθήσουμε να χαθεί κ κανά κιλό, Ύψος 1,815 βάρος 80.4-81 παίζω αυτές τις μέρες(άμα φάω γλυκά ανεβαίνω).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

1ον) όντως έχει εξισορροπήσει το άγχος, κ η διάθεση είναι καλή, υπάρχει μία μικρή ευφορία, ΟΜΩΣ κάνω πολλές ώρες ύπνο δλδ μπορεί και 11 σερί αλλά συνήθως 9. Αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να διορθωθεί.

2ον) μούδιασμα στο αριστερό πόδι όπως είπαμε ΔΕΝ υπάρχει εδώ και 12-13 μέρες, ε εδώ και 2 μέρες έφυγε κι απ'το δεξιό αστράγαλο το ελαφρύ μούδιασμα και φαίνεται πως απελευθερώνονται τελείως τα πόδια. Η μέση συνεχίζει να ενοχλεί εκεί που είναι η τομή, όλο το νεύρο, υπάρχουν ελαφρά ποναλάκια και σφιξίματα, φαίνεται όμως μία μικρή βελτίωση στην γενικότερη εικόνα. Σίγουρα πάμε αργά απτην μία αλλά σταθερά απ'την άλλη. Η ζώνη έχει αφαιρεθεί εδώ και 1,5 μήνα τελείως.

3ον) Το Lyrica στα 75mg δεν κάνει ζάλη, νομίζω ότι είναι σχετικά σπάνια, για υπνηλία όμως δεν θα το έλεγα, ίσως κάνω ανά διαστήματα μέσα στην μέρα λόγω και της ήπιας υπνικής άπνοιας(13.1/ώρα) που έχω(αποφάσισα να ξαναφορέσω την CPAP την οποία είχα σταματήσει γιατι με πλήγωνε στο πρόσωπο κ βασικά δεν είδα βελτίωση στις υπνηλίες αλλά λέω να ξαναδοκιμάσω 1-2 εβδομάδες να δούμε πως θα πάει).

Για το θέμα ποδηλασία, ακόμα τίποτα, δεν έχω καν την σκέψη αλλά ούτε και την όρεξη να ξανακαβαλήσω, δεν νοιώθω και έτοιμος. Θα συνεχίσω την θεραπεία όπως έχει χωρίς ρίσκα.

Απόψε περπάτησα 5 χιλιόμετρα, τα περισσότερα απ'την στιγμή που αφαιρέθηκε η ζώνη. Εχθές περίπου 3. Για να δούμε κ τις επόμενες μέρες...

Σας ευχαριστώ κ θα επανέλθω.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Kαλησπέρα σε όλους/ες, σας εύχομαι υγεία πάνω απ'όλα που είναι και το πιο σημαντικό.

Στην 41η μέρα θεραπείας με την αγωγή έχουμε τα εξής

α) Το άγχος όπως είπαμε είναι οκ, δεν έχω θέμα μ'αυτό οπότε πάμε σε ορθοπεδικά

β) προ 3 μέρες για ανεξήγητο λόγο μου έκανε το αριστερό κουντουπιέ ένα μούδιασμα-τρέμουλο το οποίο την επόμενη έφυγε, άγνωστο γιατί υπήρξε τέτοιο σύμπτωμα. Γενικά το αριστερό πόδι πάει αρκετά καλά. Το δεξιό πόδι είναι κι αυτό σχετικά καλά, το μούδιασμα έχει φύγει, δεν νοιώθω παρά ελάχιστες φορές αφού περπατήσω αρκετά κάτι το ελάχιστο. Η μέση όμως έχει ακόμα ενοχλήσεις, πότε τραβάει, πότε τσιμπάει λίγο, εκεί που είναι η τομή, άλλες φορές στο 05-Ι1 κτλ σίγουρα όμως δεν είμαι στα χάλια προ 2 μηνών που φοβόμουνα μέχρι και παράλυση. Η ζώνη κοντεύει 2 μήνες που αφαιρέθηκε τελείως. Σήμερα πήγα σούπερ μάρκετ κ ψώνισα 1 τσάντα πράγματα βάρους 2,5-3 κιλά και τα πήγα σπίτι χωρίς να πονάω(εννοώ σε σακούλα). Το επόμενο διάστημα σκοπεύω να ξαναπάω στον Ορθοπεδικό να μου γράψει φυσικοθεραπείες θεωρώ θα βοηθήσουν. Ο νευροχειρουργός είπε ότι στο 3μηνο το LYRICA θα αποδώσει.

γ) Παρατήρησα ότι η CPAP δεν με αφήνει να κοιμηθώ. Η υπνηλία που υπάρχει πότε πότε οφείλεται στον εξής συνδιασμό φαρμάκων(για όσους έχουν κάποιες γνώσεις από φαρμακολογία θα καταλάβουν), Solian, Lyrica, Aerius, Lexotanil. Αυτά φέρνουν την υπνηλία. Εχθές που δεν πήρα Aerius και πήρα μισό Lexo, σήμερα ήμουνα πολύ καλά πιο ελαφρύς χωρίς υπνηλίες, κόπωση, αδυναμία. Νομίζω όλα μαζί δημιουργούν καταστολή. (Αυτά περί των ''ψυχολογικών'').

Για την ποδηλασία εννοείται ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ να καβαλήσω. Προχθές έκατσα σε μηχανάκι, μετά από 1 χρόνο! Ήταν ''κάπως'' η αίσθηση. Συνεπιβάτης έτσι; Δεν οδηγάω. Κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο κ πρέπει κάποια στιγμή να βγάλω δίπλωμα οδήγησης και να πάρω ίσως κάποιο Smart ή Toyota IQ, γιατί βλέπω στην παρούσα φάση το ποδήλατο να απομακρύνεται(είχα στόχο την αγορά ενός ηλεκτρικού φίτνες πριν 1 χρόνο). Δεν είμαι γιατρός, ούτε προφήτης, απλά ξέροντας την ευαισθησία στο σωμα μου, προβληματίζομαι για το αν θα μπορώ να κάνω αποστάσεις έστω και των 2χλμ. Και είναι κρίμα, το Ρέθυμνο είναι flat πόλη, ιδανική για ποδηλασία.

Απόψε έχει πάλι περπάτημα.

Θα επανέλθω με νεότερα το επόμενο διάστημα. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ότι καλύτερο και να ποδηλατείτε κάνει καλό :)

 

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

lyhadj wrote:

Καλησπέρα, κάτι έγραψες αλλά δεν φαίνεται, εάν θέλεις προσπάθησε από σταθερό η/υ και όχι κινητό. Ευχαριστώ

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Μίλησα με τον νευροχειρουργό απόψε, γιατί ο δεξιός αστράγαλος άρχισε πάλι να εμφανίζει μουδιασμα εσωτερικά, ενώ και η μέση πονάει αρκετά όταν βγαίνω να περπατήσω. Με ρώτησε αν παιρνω το LYRICA 150mg, του ανέφερα ότι παίρνω 75 δεν αντέχω παραπάνω κ μου είπε ότι τότε η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί αντί για 3 μήνες για 5 και βλέπουμε. Αν δεν περάσει πρέπει να γίνει νέα μαγνητική και ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ χειρουργείο. Του είπα ότι δεν ξαναμπαίνω χειρουργείο. Μου ανέφερε ότι από τεχνικής πλευράς είναι μία σωστή επέμβαση αλλά αν ο ασθενής παραπονιέται 8 μήνες μετά για πόνους κτλ τότε πρέπει να με ανοίξει να δεί τι συμβαίνει.

Συμφωνήσαμε στο να κάνω τις επομενες μέρες φυσικοθεραπείες αλλά ήταν προβληματισμένος γιατι συνήθως οι περισσότεροι φυσικοθεραπεύτες δεν  είναι καλοί. Του είπα μέσω ενός φίλου μου γιατρού θα ψάξω να βρώ έναν καλό. Ελπίζω τουλάχιστον με τις φυσικοθεραπείες να δώ μία βελτίωση, πραγματικά τις τελευταίες μέρες με πονάει η μέση. Παίρνω το λεωφορείο κ κατεβαίνω κέντρο κ πονάω.

Σιγουρα το LYRICA έχει βοηθήσει,αν δεν το έπαιρνα θα ήμουν χειρότερα, αλλά έχω πρόβλημα.

Είμαι βέβαιος ότι δεν θα ξανακάνω ποδήλατο. 100%.

 

Ευχαριστώ

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Σήμερα πήρα το bike και το κλείδωσα στην αποθήκη ενός φίλου. Είναι αλήθεια με μισή καρδιά, αλλά έχω συνηθίσει πλέον, πάει 1 χρόνος και κάτι μήνες που δεν καβαλάω, και είναι λίγο παράξενη η αίσθηση, ειδικά όταν το εβγαλα σημερα απ'το σπίτι και το πήγα να το κλειδώσω στην αποθήκη, στην διαδρομή το κράταγα και έλεγα, ωραία θα ήταν να μπορούσα να κάνω, αλλά δυστυχώς δεν... τι να πώ; Ετσι είναι η ζωή, τι να έλεγε πχ και ο Στήβεν Χώκινγκ που ήταν σχεδόν 100% παράλυτος κι ομως το πάλευε. Αυτόν έχω ως παράδειγμα.

Το Lyrica το πήγα στα 150 mg από χθές, υπάρχει μικρή βελτίωση, έφυγαν τα μουδιάσματα στα πόδια, απειροελάχιστο στο δεξί αστράγαλο, η μέση ενοχλεί, αλλά μάλλον φταίει ότι δεν ξεκουράζομαι, είμαι σε διαδικασία μετακόμισης και πακετάρω και τραβάω ολο το λούκι μόνος. Γενικά η μετακόμιση είναι ταλαιπωρία κακά τα ψέμματα. Μένω στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη 9 χρόνια και έχουμε γίνει φίλοι και τώρα που θα φύγω αισθάνομαι περίεργα, σαν να χάνω ένα κομμάτι του εαυτού μου. Σήμερα που τον είδα μου λέει μην χαθούμε να βγαίνουμε για κανά καφέ ή γλυκό κτλ, Τέλος πάντων.

Το επόμενο διάστημα έχει Φυσικοθεραπείες και βλέπουμε, τουλάχιστον να μην πονάω, και αν όντως υπάρξει περίπτωση να βελτιωθούν τα πράγματα, ίσως, αν και εφοσον, τότε μπορεί να ξανακάνω ποδηλασία έστω μέσα στην πόλη, σε κοντινές αποστάσεις. Θα δείξει...

Μετά τιμής Yoko

ΥΓ: Το Ρέθυμνο έχει γεμίσει ποδήλατα, σιγά σιγά γίνονται της μόδας, αυτό μ'αρέσει. Εύχομαι να παρθούν κ πολλά ηλεκτρικά, και γενικά να γίνουν οι πόλεις μας πιο ''πράσινες'', γιατί ο πλανητής και δεν αντέχει και θα μας εκδικηθεί, εμείς άλλωστε προκαλούμε την υπερθέρμανση, ζούμε παρασιτικά είς βάρος των άλλων μορφών ζωής κ πρέπει λόγω του ότι είμαστε πιο ανεπτυγμένοι διανοητικά, να σεβόμαστε την γή και να της φερόμαστε ορθά. Διαφορετικά δεν θα μας βγεί σε καλό..

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Καλησπέρα φίλε και περαστικά, δεν έχω διαβάσει όλο το thread, απλα το αρχικό σου ποστ. Εγω έχω να καβαλήσω 1,5 μηνα και έχω φρικάρει, ποσο εσυ με ενα και χρόνο. Έχω δει άτομα που ύστερα απο ατύχημα πλέον κάνουν καθιστό με πετάλ στα χέρια. Το ξέρω οτι δεν είναι το ίδιο, αλλά το χεις σκεφτεί;

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

και καλό θάρρο! Θα βρεις καλόν φυσικοθεραπευτήν, και μετά θα δεις.

Πολύ λυπάμαι ότι έβασες στην αποθήκευσην το ποδήλατό σου. Όμως, θα σε παρακαλούσα να μήν αποκλείσης τη δυνατότηα του να ξανακάνεις ποδήλατο στους 100%.

Δεν ξέρουμε για το τι γίνεται αύριο, ε;

Καλό θάρρο, γεννιαίε μας φίλε thumbs up

 

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Γειά σας.

Με την αύξηση της δόσης του Lyrica στα 150mg έχει υπάρξει βελτίωση, ο πόνος μειώθηκε θεαματικά. Αρχές Ιούλη θα πάω στον φυσικοθεραπεύτη(που κάνει κ βελονισμό) απλά είμαι σε φάση μετακόμισης κ δεν μπορώ να τα προλάβω όλα.

Επίσης δεν ξέρω δεν με εξιτάρει να κάνω ποδήλατο σε καρέκλα, προτιμώ το Κολνάγκο μου, θα δείξει ο χρόνος αν θα ξανακάνω.

Ο επόμενος μήνας θα δείξει πως θα πάει η κατάσταση, εγώ πάντως το ποδήλατο το αφήνω για το επόμενο εξάμηνο, το βάρος θα πέσει στην αποθεραπεία, ΔΗΛΑΔΗ φάρμακα, φυσικοθεραπείες, περπάτημα κ βλέπουμε, πως θα πάει. Δεν λέω τίποτα, δεν προεξοφλώ τίποτα,  θα δούμε.

Με εκτίμηση Yoko! :)

 

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Φίλε Υοκο, χαίρομαι πρώτον ότι μειώθηκαν οι πόνοι σου με ανώτερη δόση του Lyrica. Θα το καταφέρεις, με την ηρεμία! Όπως μου έκανε θάρρος η Ελληνίδα μητέρα μου το Μαρέλι, έτσι το προσπαθώ με σένα.

Με τέτοιαν δόση, μήν ανησυχείς να μήν προλάβεις όλα! Βήμα με βήμα θα κάνεις αυτά που μπορείς, κι όταν το κατάφερες, αμείβωσε τον εαυτό σου.

Νσ ζήσεις thumb up

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

κωστάνζα wrote:

Φίλε Υοκο, χαίρομαι πρώτον οτι που μειώθηκαν οι πόνοι σου με ανώτερη μεγαλύτερη δόση του Lyrica. Θα το τα  καταφέρεις, με την ηρεμία! Όπως μου έκανε έδινε θάρρος η Ελληνίδα μητέρα μου το Μαρέλι, έτσι το προσπαθώ και με σένα.

Με τέτοιαν δόση, μήν ανησυχείς να μήν αν δεν τα προλάβεις όλα! Βήμα με βήμα θα κάνεις αυτά που μπορείς, κι όταν το κατάφερες καταφέρεις , αμείβωσε άμειψε τον εαυτό σου.

Νσ ζήσεις thumb up

Να ζήσεις κι εσύ φίλη από το Βορρά! Ελπίζω να είμαι χρήσιμος και να μη σε εκνευρίζω με τις μικρές διορθώσεις μου.
Πάντα χαίρομαι να σε διαβάζω και να βλέπω πόσο βελτιώνεις βήμα-βήμα τα ελληνικά σου. Κάθε φορά και καλύτερα. Μπράβο σου.

Υ.Γ.: Κανένα ορθογραφικό λάθος! Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Το συνειδητοποιείς; Πολλοί άνθρωποι με μητρική γλώσσα τους τα ελλήνικά θα το ζήλευαν! Μπράβο σου!

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

κωστάνζα wrote:

Φίλε Υοκο, χαίρομαι πρώτον ότι μειώθηκαν οι πόνοι σου με ανώτερη δόση του Lyrica. Θα το καταφέρεις, με την ηρεμία! Όπως μου έκανε θάρρος η Ελληνίδα μητέρα μου το Μαρέλι, έτσι το προσπαθώ με σένα.

Με τέτοιαν δόση, μήν ανησυχείς να μήν προλάβεις όλα! Βήμα με βήμα θα κάνεις αυτά που μπορείς, κι όταν το κατάφερες, αμείβωσε τον εαυτό σου.

Νσ ζήσεις thumb up

 

Σε ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει ήδη μία βελτίωση, ειδικά στα πόδια, αλλά πονάω δεξιά στην μέση(προ 2 μήνες πόναγα αριστερά), το νεύρο έχει το πρόβλημα και αρχές Ιούλη θα δείξει πως θα πάει με φυσικοθεραπείες. Υπάρχει μία περίπτωση μέσα στον Αύγουστο να πάω κ στο Κολυμβητήριο να κάνω ασκήσεις με την βοήθεια γυμναστή, αν φυσικά δεν περάσει με τις φυσικοθεραπείες, φαίνεται πως μέσα στο νερό, λόγω της άντωσης του, εξαλείφεται η βαρύτητα και ίσως αποσυμπιέζονται τα νεύρα. Θα τα δούμε βήμα βήμα, προέχουν οι φυσικοθεραπείες τώρα.

Σε ευχαριστω thumbs up

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Γεια χαρά,

κάθε άσκηση που επιγής θέλει πάρα πολλή δύναμη, στο νερό ευκολότερα γίνεται.

Άρα, η κολύμπη είναι το άριστο είδος ασκήσεων, αφού κινούμαστε για να μένει το κεφάλι (και τ´άλλα μέρη του σώματος, που εξαρτάται από τα παράμετρα 1, 2, ..., ν, ν+1). Όταν μάθαινα την κολύμπη, χαριόμουν εντελώς όταν το κορμί γλίστραγε «αυτομάτως».

Για να γίνῃ αυτό, κράταγα και τα πόδια ανά ευθείαν, οπότε δουλεύουν αρκετοί μυιοί. Από την άλλη, καλυτερεύει την αντοχήν· Με το μήκος 25 μετρών, «χαλαρώ» συχνότερα, όταν στρέφομαι, οπότε βαριέμαι γρήγορα. Όταν όμως το μήκος είναι 50 μετρών, με τους σπανιότερους στραφούς, μου επι-τρέπεται το να κολυμπώ γρηγορότερα για να τελειώσω· αλλιώς, με την εξάντληση κολυμπώ αργώς.

(Αφού η δεσποινής, το περουκάκι που κολλά στο κεφάλι, δε χωνεύει τη χλωρίνη, προσπαθώ να μήν το βρέξω, ματαίως laugh .)

 

Συμπέρασμα: Κατά τη γνώμη μου, η κολύμπη, ή μοναδικώς οι κινήσεις που σου προσφέρουν, μέσα στο νερό γίνονται θαυμασίως!

 

Σας εύχομαι κάθε καλό give heart