Ρύθμιση ύψους τιμονιού

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
karby
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Είμαι καινούριος εδώ. Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω ένα ποδήλατο παρασυρομενος από τον γιο μου. Του αγόρασα ένα ideal trial πριν κάνα μήνα και ξεμυαλιστικα κι εγώ και έτσι αγόρασα μεταχειρισμένο ένα ideal cityrun. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ποδήλατο που πήρα αν και το έχω μόνο 5~6 μέρες. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα. Καταρχήν πονάει ο ποπος. Πως να το αντιμετωπίσω; να αγοράσω άλλη σέλα ή να αγοράσω ποδηλατικό κολαν με προστασία; ή κάτι άλλο;

Επίσης ξέρει κάποιος να μου πει αν ρυθμίζεται το ύψος του τιμονιού στο συγκεκριμένο ποδήλατο;

Ευχαριστώ προκαταβολικά και σορρυ για το μεγάλο ποστ. 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
morgoth
Απών/απούσα

Εισαι πολυ φρεσκος ακομα για να κρινεις αν η σελα δεν σε βολευει, γραψε καμποσες ωρες και θα δεις, ο,τι σελα και να εχεις δηλαδη σαν αρχαριος θα εχεις θεματα στην αρχη.

Κολαν με μαξιλαρακι παντα βοηθαει και δεν εχει αρνητικα οποτε προχωρα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Καλώς όρισες και ελπίζω να χαρείτε τα ποδηλατά σας οικογενειακώς.

Καλή αγορά έκανες, μάχιμο ποδήλατο, αλλά ο αναβάτης θα πρέπει να επιδείξει υπομονή... τώρα στην αρχή. Ο πισινός πονάει όταν δεν έχει συνηθίσει σε ποδηλατικές σέλες και όταν καθόμαστα "άτσαλα" (το γράφω κομψά, συνήθως γράφω "όταν καθόμαστε σαν κούτσουρα").

Όλοι - μα όλοι οι ποδηλάτες, όταν πρωτοξεκίνησαν είχαν θέμα με τη σέλα. Μοιάζει να είναι από πέτρα και ο πισινός ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΑΕΙ. Θέλει να βγαίνεις συχνά, να γράφεις κάποια χλμ μέρα-παρά-μέρα, ώστε να συνηθίσεις. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι δεν καθόμαστε σαν κούτσουρα στο ποδήλατο. Κατά καιρούς σηκωνόμαστε ελαφρά, ώστε να αιματώνεται η κάτω πειοχή (ακόμα περισσότερο εμείς τα αγοράκια...!!!) Στις ανωμαλίες του οδοστρώματος επίσης σηκωνόμαστε. Για να ξεπιαστούμε σηκωνόμαστε. Στο τσκίρ κέφι και αν αντέχουν τα πόδια, βαράμε και ένα ορθοπέτλαο. Καλό κάνει.

Μέχρι να σφίξουν πόδια και πισινός, βοηθάει σορτς / κολάν με μαξιλαράκι (ακριβή, αλλά ΣΩΣΤΗ λύση). Αν η χρήση που κάνεις δεν δικαιολογεί τέτοια αγορά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θα πρέπει να πας σε κάλυμα σέλας με τζελ.... ΔΕΝ είναι η καλύτερη λύση, αλλά βοηθάει, είναι οικονομικό, μπαίνει πανεύκολα (το φοράς σαν κάλτσα...).

Για τον λαιμό - το να σηκωθεί που ρωτάς, δυστυχώς, ελάχιστα μέχρι καθόλου. Αν έχει κανα αποστάτη πάνω από το λαιμό, τον βάζεις από κάτω και κερδίζεις 1-2 πόντους... τρίχες. Για να δεις χαρά, είτε θα πρέπει να πάρεις νέο λαιμό με μεγάλο μήκος και κυρίως μεγάλη κλίση (θα εξέχει σαν "να_μην_το_πω" αλλά μάλλον το κατάλαβες), αλλά θα κάνεις δουλειά. Εναλλακτικά, υπάρχει παρέκταμα, που μπαίνει πρόσθετα και σου δίνει αρκετό ύψος. Ζήτα το στον ποδηλατά σου.

 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

karby wrote:
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ποδήλατο που πήρα αν και το έχω μόνο 5~6 μέρες. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα. Καταρχήν πονάει ο ποπος. Πως να το αντιμετωπίσω; να αγοράσω άλλη σέλα ή να αγοράσω ποδηλατικό κολαν με προστασία; ή κάτι άλλο;

Επίσης ξέρει κάποιος να μου πει αν ρυθμίζεται το ύψος του τιμονιού στο συγκεκριμένο ποδήλατο;

Καλώς όρισες!
Με γειά τα ποδήλατα!
...
Απαντήσεις:
Α. Ο ποπός σταματάει να πονάει με τους εξής τρόπους:
1.κάνοντας ποδήλατο και σκληραγωγώντας τον .
2.ρυθμίζοντας το ύψος και την κλίση της σέλας και το εμπρός- πίσω της σέλας έτσι στε να πατάνε μόνο τα δύο κοκαλάκια του ποπού και όχι άλλα μέρη τα οποία δεν πρέπει να (πολυ) φορτίζονται) youtube tutorials  άπειρα στο θέμα.
3.μαθαίνοντας να σηκώνεσαι κατά 1-2-3 χιλιοστά; εκατοστά; τόσο όσο χρειάζεται - για να μην πέφτεις στις κακοτοπιές με τον ποπό.
4. Όταν τα κάνεις όοολα αυτά και περάσουν και κάποια τέρμινα (βδομάδες; μήνες; χιλιόμετρα;) θα ξέρεις πια τι ακριβώς χρειάζεται ο ποπός σου και ίσως και να ψάξεις να του πάρεις δώρο μια άλλη σέλα που όμως για να ξέρεις ποιά θα είναι η μέλλουσα θα πρέπει να έχεις φορτώσει με χιλιόμετρα την νυν!

Β. το κολάν βοηθάει αλλά (τώρα μεταξύ μας) όντως; Ποιός βάζει κολάν με ένα cityrun για να πάει βόλτα με το γιό του; Ίσως να κοίταγες και κάτι mtb βερμουδες που έχουν κάτι πράματα εκεί στον ποπό. Αλλά κολάν σε χρήση απλής βόλτας με το παιδί ...χμμμ. Υπερβολικό μου φαίνεται εμένα προσωπικά. Αλλά ότι βοηθάει, βοηθάει. Κακά τα ψέματα. :)

Γ. Όπως είπε και ο φίλος από πάνω η ρύθμιση του τιμονιού είναι κάτι που θα γίνει (ίσως) κι αυτή αφού περάσουν τα τέρμινα.
...Ι
Αλλά να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Από μέγεθος καλά όλα; Ύψος - καβάλος - μέγεθος Cityrun συνάδουν;
...
Καλές βόλτες φίλε karby και σε σένα και στον γιό σου!
...
αφού το έστειλα είδα ότι σε πολλά με καλύπτει ο RR.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

didotou wrote:
Β. το κολάν βοηθάει αλλά (τώρα μεταξύ μας) όντως; Ποιός βάζει κολάν με ένα cityrun για να πάει βόλτα με το γιό του; Ίσως να κοίταγες και κάτι mtb βερμουδες που έχουν κάτι πράματα εκεί στον ποπό. Αλλά κολάν σε χρήση απλής βόλτας με το παιδί ...χμμμ. Υπερβολικό μου φαίνεται εμένα προσωπικά. Αλλά ότι βοηθάει, βοηθάει. Κακά τα ψέματα. :)
Μπορεί να πάρει εσώρουχο, που και πιο φθηνό από βερμούδα είναι, και θα μπορεί να το φοράει με ότι ρούχο θέλει.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Ναι οκ σωστά. Υπάρχει κι αυτό.
Αλλά κι αυτό ακόμη μωρέ... δεν ξέρω...χμμμ... οκ ...δεν ξέρω ...δεν ξέρω ...δεν μιλάω.
Υπάρχει κι αυτό. Σωστά.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Πηρα ενα κολαν mtb και ενα εσωρουχο καποτε. Τα δοκιμασα μια-δυο βολτες αλλα απο τοτε μενουν στην ντουλαπα...

Πρεπει να συνηθισει ο ποπος σου αλλα μπορει και να μην συνηθισει ποτε αυτη τη σελα που εχεις. Αλλα αν δεν συνιθισει γενικα τη σελλα πρωτα, δεν θα ξερεις :)

Κατι που ξεχασαν να πουν οι προλαλησαντες ειναι οτι θα μπορουσες ισως να καλυφθεις με τιμονι με μεγαλυτερο rise αντι για σπαστο λεμο που και ελαφρυτερο θα ειναι και θα δειχνει πιο καλα

makips
Απών/απούσα

Το θεμα της σελας ειναι ενα δυσκολο κομματι πανω στο ποδηλατο προκαλει πολλα προβληματα στην ευαισθητη περιοχη σε πολυωρη χρηση οτι και να κανουμε δεν μπορουμε να το αποφυγουμε οσοι γραφουν πολλα χιλιομετρα. Και το κολαν απλα περιοριζει το προβλημα δεν το λυνει μαλιστα σε σχετικη αναζητηση στο ιντερνετ θα δουμε πολλες μελετες απο ειδικους για την σελα αρνητικες ακομα και για καρκινο του προστατη μπορει να προκαλεσουν συμφωνα με αυτες. Ειναι ισως το μοναδικο σοβαρο μειονεκτημα στα τοσα ωφελη του ποδηλατου

 

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Μήπως έχεις πολύ ψηλά και πίσω τη σέλα;

contact