Μεγάλος Περίπατος. Συν, Πλην, Επί, Διά, Υπέρ, Κατά, Υπό, Παρά, Μετά, Από, Ανά και προφανώς και ...Προ.

73 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

morgoth wrote:

Τι να πεις πραγματικά...

Και μετά θα μας λένε σας κάναμε ποδηλατόδρομο και δεν τον χρησιμοποιούσαμε, τι θέλετε πια...

Exactement!
Σιγά μην πας από κει μέσα!
Εγώ πάντως σου είπα: παρόλο που είμαι ακόμη με το νταχονάκι και δεν έχω αξιωθεί να πάρω σωστό ποδήλατο της προκοπής, μια χαρά "εμπλέκομαι με την ροή της κινήσεως των διερχομένων αυτοκινήτων"  και κάνω τη δουλειά μου σαν άνθρωπος.
...
Τα υπόλοιπα Είδωμεν!
Καλό να είσαι doer, καλό και το bricolage urbanistique αλλά ελλοχεύει και η πραγματικότητα κάπου σε κάποια γωνία.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Η Οδός Ρήγα Φεραίου θα είναι ελεύθερη από Ι.Χ.  Με τα λεωφορεία όμως θα υπάρχει ένα θέμα, είτε στρίβουν από τη Ρήγα Φεραίου, είτε νωρίτερα από την Σίνα.

Η Β. Όλγας θα συνδέεται ποδηλατικά με το Σύνταγμα με μια από τις δύο γραμμές του τραμ.  Ήδη έχουν βουλώσει τις ράγες στο μεγαλύτερο μέρος τους.  Οπότε από εκεί θα μπορεί κάποιος να μπει στο κομμάτι της Πανεπιστημίου που είχε λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής, να περάσει απέναντι από το φανάρι των πεζών, και να μπει κάπως στον ποδηλατόδρομο της Πανεπιστημίου.

Μήπως θα έπρεπε να είχαν βάλει τον ποδηλατόδρομο στην αριστερή λωρίδα της Πανεπιστημίου;  Έτσι θα έμπαινε ο ποδηλάτης από την Αμαλία χωρίς να πάει στην δεξιά μεριά.  Έχει μόνο μια αριστερή στροφή, στην Σοφοκλέους.  Όταν έφτανε στην Ομόνοια θα μπορούσε να συνδεθεί με την Αθηνάς, μέσω της πλατείας Ομονοίας.

Δεν ξέρω γιατί βάλαν άσχημα χρώματα.  Υποψιάζομαι για να θεωρηθεί "βελτίωση" όταν τα αντικαταστήσουν με κυβόλιθους ή άλλα ακριβά υλικά.  Το κίτρινο όμως ίσως είναι πιο ασφαλές γιατί είναι έντονο και βλέπουν τα Ι.Χ. όταν στρίβουν οτι πάνε σε κάποιου άλλου είδους οδόστρωμα.

Για την Β. Όλγας, άκουσα τον Δήμαρχο να λέει στο βίντεο οτι ο κόσμος ζητάει να βάλουν ψηλά δέντρα στη μέση, για ίσκιο.

Σήμερα που πέρασα κατά τις 12:00 είδα πολύ λίγους πεζούς ή ποδηλάτες στην Πανεπιστημίου.  Την Κυριακή απόγευμα ήταν πολλοί για βόλτα, οικογένειες με παιδιά σε ποδήλατα, πατίνια, κ.λ.π.  Περνούσαν ποδήλατα πιο συχνά από 1 κάθε λεπτό:

Δυστυχώς κυκλοφορούν η σταθμεύουν στον πεζόδρομο οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, περιπολικά ή μοτοσυκλέτες.  Υπάρχουν όμως και δημοτικοί αστυνόμοι με ποδήλατα.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα.  Πώς να πας βόλτα στην Πανεπιστημίου όταν έχεις αυτή την δυνατή κακοφωνία δίπλα σου;

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Δελτίο Τύπου

1. Να συνδεθούν ποδηλατικά όλα τα κομμάτια του Μεγάλου Περιπάτου

2. Να συνδεθούν με Β. Άξονα και Πανεπιστημιούπολη

3. Επέκταση προς τα έξω

4.  Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο

Athws
Απών/απούσα

https://filopappou.wordpress.com/2008/07/31/56/

με βασικό επιχείρημα για την Πανεπιστημίου ότι θα συνηθίσουμε, θυμήθηκα τον παραλογισμό του περιφερειακού Φιλοππάπου που (ψευτο)έκλεισε από το 2002. Όλα συνηθίζονται στην Ελλάδα.

mcbike
Εικόνα mcbike
Απών/απούσα

Βελτίωση με κυβόλιθους ; δεν υπαρχει περιπτωση,μονο  mtb με αναρτηση παει καπως καλα σε κυβολιθους και ο,τιδηποτε αλλο εκτος απο ασφαλτο.Εγω αλλαζω δρομο οταν συναντω δρομο με κυβόλιθους ,δεν μπορω ,τρανταζεται και ολο το ποδήλατο (κουρσα) .Αυτο ειναι σιγουρα κατι που δεν πρεπει να γινει.Σε κυβολιθους και σε δρομους με πετρα οπως η Αρεοπαγιτου και η Ερμου δεν μπορουν να πανε ολα τα ποδηλατα

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1. Βγάινει δελτίο τύπου δημοτικής αστυνομίας και τροχαίας ότι πχ "...σε 15 ημέρες αρχίζουμε να κόβουμε κώλους σε όσους παρκάρουν παράνομα, και σε όσους καίνε κόκκινα και σε όσους οδηγούν επικίνδυνα και γράφουν τον ΚΟΚ στα @@ τους".

2. όντως σε 15 ημέρες, μετά από έντονο βομβαρδισμό / ενημέρωση στα ΜΜΕ για τα παραπάνω, αρχίζουν να γεμίζουν μπλοκάκια με κλήσεις.

3. μαζεύεται χρήμα ζεστό.

4. Εκτελούνται εργασίες ώστε να μεταφερθεί η γραμμή του ΤΡΑΜ [που τώρα περνάει δίπλα στα αρχαία και κραδάζει το σύμπαν όλο και τρέμουν οι κολώνες.....] από την άλλη πλευρά του δρόμου, [πλησίον του Ζαππείου, μακρυά από τα αρχαία, στο πεζοδρόμιο που βλέπει το συντριβάνι και όχι τα αρχαία... γκέκε?]. Ο κόσμος πλέον μπορεί ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ να φτάσει μέχρι το Σύνταγμα, και όχι να μένει ξεκρέμαστος στον Ν. Κόσμο με το π0υ^! στο χέρι.....

5. Αυξάνονται τα δρομολόγια των ΜΜΜ που περνούν από το κέντρο. [είπαμε, έχουμε μαζέψει χρήμα ζεστό - οι κακοί οδηγοί γίνονται "αιμοδότες" των έργων - λεφτά υπάρχουν.....!!!!!]

6. Φτιάχνεται δίκτυο διασύνδεσης ποδηλατοδρόμων για το κέντρο. Όπως περίπου το περιγράφουν οι από πάνω της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας. Στην Πανεπιστημίου επιστρέφει μια λωρίδα στους ΙΧήδες. Οι πεζοί στα τεράστια πεζοδρόμια. Οι ποδηλάτες στη μία λωρίδα που τελικά πάρθηκε. Οι ΙΧήδες στις υπόλοιπες 4.

7. Προχωράμε σε Δεντροφύτευση στην Πανεπιστημίου και συνεχίζουμε την συχνή αστυνόμευση για παράνομα παρκαρισμένα κλπ κλπ.

ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. Όσοι διαμαρτύρονται, να τους ψοφήσει το βίντεο, να τους κολλήσει το κινητό και να τρώνε παγκολίνο από την Κίνα μέχρι να πάρει κύπελο η Παναχαϊκή.... Το ίδιο και σε όσους έστω_το_σκεφτούν για κυβόλιθους, ξανά-μανα, σε όλη την επικράτεια.... [οπότε, αναγκαστικά, δημιουργείται ταμείο για την συνταξιοδότηση όλων όσων ασχολούνται με κυβόλιθους, λιθοξόοι και τεχνίτες κυβολιθοστρώστες όπως_διάλο-λέγονται. Είπαμε, έχουμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.]

Αυτά.....

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

1 ψήφος από μένα! yes

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Σήμερα μου την είπανε! Και δεν είχανε και πολύ άδικο!
Μπαίνω την Πανεπιστημίου από Σύνταγμα και ως συνήθως δεν μου πάει με τίποτα να χωθώ μέσα στην κιτρινοπράσινη "διαμόρφωση" και συνεχίζω όπως ήμουν ακάθεκτος με το άσπρο μου νταχονάκι, είναι και καρηφόρα, και φτάνω σε dt Χαριλάου προς Ομόνοια.
Αν πήγαινα από τη "διαμόρφωση" θα ήμουν  ακόμη στη Ρήγα Φερραίου και αν.
Πρέπει να ήμουν λοιπόν με καμιά 30αριά χιλιόμετρα περίπου όταν με πλευρίζει από αριστερά ένας παλικάρι με ένα BΜW GS650, με το κράνος του ανοιχτό, και μου λέει: "Όλη αυτή τη μαλακία για σας την κάνανε κι εσύ πας από δω;"
...
Κάτι πήγα να του πω αλλά ...τίποτα. Δεν μου βγήκε.
Κάτι σκέφτηκα αλλά από την άλλη είχε δίκιο .
Μέχρι να το σκεφτώ είχε γκαζώσει και είχε ήδη φύγει μπροστά ψιλοτσαντισμένος.
...
Ίσως, λέω "ίσως" γιατί δεν είμαι ακόμα απόλυτα πεισμένος, να πρέπει εφόσον χρησιμοποιούμε την Πανεπιστημίου, να μπαίνουμε στην "διαμόρφωση" μόνο και μόνο γιατί αν δεν το κάνουμε εκνευρίζουμε τους υπόλοιπους ακόμα περισσότερο.
...
Δεν ξέρω όμως. Κι αυτό κάπως μου ακούγεται.

Theodore
Απών/απούσα

didotou wrote:
Σήμερα μου την είπανε! Και δεν είχανε και πολύ άδικο!

Αν πας όμως από τη «διαμόρφωση» και σε φάει το λεωφορείο που στρίβει δεξιά θα σου πουν «α, δεν έχει παραδοθεί ακόμα το έργο κύριε...». Σίγουρα είχε άδικο ο μαλάκας κύριος.

Έπρεπε να του πεις ότι δεν χρησιμοποιείς τον ποδηλατόδρομο γιατί είναι απλώς επικίνδυνος. Έχω περάσει ήδη 3-4 φορές, οι δεξιές στροφές είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά εκείνη στο Πανεπιστήμιο. Συν τους πεζούς που σουλατσάρουν ή κάθονται μες τη μέση σα να είναι πεζοδρόμιο, συν τα παρκαρισμένα (Ι.Χ. και δημοτική αστυνομία), να το χέσω το «έργο».

Κάνω 21 χλμ πήγαινε-έλα στη δουλειά, διασχίζω όλη την Πατησίων με τα διπλοπαρκαρισμένα στους λεωφορειόδρομους και το άθλιο, επικίνδυνο οδόστρωμα και νομίζουν ότι θα χαρώ ως αστικός ποδηλάτης με 700 μέτρα επικίνδυνο ποδηλατόδρομο;

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Theodore wrote:
Έπρεπε να του πεις ότι δεν χρησιμοποιείς τον ποδηλατόδρομο γιατί είναι απλώς επικίνδυνος. Έχω περάσει ήδη 3-4 φορές, οι δεξιές στροφές είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά εκείνη στο Πανεπιστήμιο.
Δεν μπορω να σας καταλαβω. Οταν λεγατε να γινει ποδηλατοδρομος στην Συγγρου και ελεγα οτι δεν βολευει σε τετοιους δρομους ο ποδηλατοδρομος γιατι τα αυτοκινητα που θα θελουν να βγουν απο την Συγγρου και να μπουν στην Συγγρου θα τον κανουν πολυ επιικινδυνο με λεγατε ασχετο και οτι θα σταματανε τα αυτοκινητα κτλ κτλ. Τωρα στην Πανεπιστημιου (που οι ταχυτητες ειναι πολυ μικροτερες απο την Συγγρου) ειναι πολυ επικινδυνο. Που ειναι τωρα αυτοι που μου ελεγαν οτι στην Συγγρου θα σταματανε τα αυτοκινητα για να περναμε??

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

είναι αρχή ακόμα, και μιλάμε για Ελλάντα και ελληνάρες οδηγούς. Το οδόστρωμα τους ανήκει και ξαφνικά βγήκε κάποιος και τους περιόρισε.... Έχει χαθεί η μπάλα. Υπομονή, θα βρεθεί η άκρη.

Κάθε μέρα και καλύτερα, κάθε μέρα που περνάω βλέπω ΜΙΚΡΗ βελτίωση. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι όλα στη θέση τους και θα έχουμε συνηθίσει ενθεν_και_ένθεν.!!!!!!!

Σήμερα είδα και τις ζαρντινιέρες με λουλούδια - πρασινάδα. Έχουν φύγει και τα ΙΧ και τα βανάκια τροχαίας / δημοτικής / εργολάβων. Υπάρχει ένα θεματάκι με τις στάσεις, ο κόσμος είναι κάπως χύμα ... και μπαίνει και στις κιτρινές λωρίδες... αλλά θα τη βρούμε την άκρη.

Για τις δεξιές στροφές που λέτε, δεν σας καταλαβαίνω. ΌΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, με προσοχή - διπλοτσεκάροντας, .....με τον κάθε παπάρα να κόβει χωρίς φλας και να στρίβει από την τέρμα αριστερά στην τέρμα δεξιά... ε έτσι και τώρα... Θέλει προσοχή, θέλει συγκέντρωση και όλα καλά.

Το έχουμε πει, ο μόνος τρόπος να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ οι ΙΧήδες πώς έχει πλέον η κατάσταση, είναι να μας βλέπουν εκεί έξω, στην μεριά μας, με προσοχή και με συγκέντρωση, με σταθερή πορεία και με σεβασμό προς τους άλλους (ειδικά τους πεζούς).

 

 

morgoth
Απών/απούσα

Δεν είναι το ίδιο ρε συ ρόκα. Όταν κινείσαι μαζί με την κίνηση δεν είσαι ποτέ πλάι πλάι με αυτόν που πάει να στρίψει, από πίσω του είσαι και είσαι σαφώς πιο ορατός.

Φυσικά και ο συγκεκριμένος που λέει ο Διδότου έχει δίκιο από την δικιά του οπτική, γι'αυτό φωνάζουμε τόσα χρόνια ότι προκειμένου να γίνουν κακές και πρόχειρες υποδομές καλύτερα να μην γίνονται καθόλου. Σου λέει μας κόψανε τον μισό δρόμο για να μπαίνουν τα ποδήλατα και αυτός δεν τον χρησιμοποιεί ενώ κατεβαίνει από εδώ; Σαν πρόκληση το βλέπει.

Για εμένα, και δεν το λέω με διάθεση υποτίμησης, αυτού του τύπου τα έργα δεν είναι για εμάς, είναι για ανθρώπους που δεν κάνουν ποδήλατο και φοβούνται να βγούνε στον δρόμο. Εγώ το έχω πάρει απόφαση και απλά αποφεύγω εντελώς την Πανεπιστήμιου όταν κατεβαίνω κέντρο, αφού η επιλογή μου είναι Ρίτα να με φάει κανας αφηρημένος σε καμία δεξιά στροφή είτε να πλακωθω με κανέναν γιατί πάω από τον δρόμο. Υπάρχουν εναλλακτικές μια χαρά.

Σε αυτό που λες Κώστα φυσικά έχεις δικιο αλλά πολλοί παρασύρονται από μαξιμαλισυικα και ουτοπικά αιτήματα και δεν κοιτάνε πως να βελτιώσουμε έστω λίγο την κατάσταση μέχρι να έρθει η μέρα που θα γίνει η Αθήνα Άμστερνταμ. Τεσπα τεράστια κουβέντα από μόνη της...

Theodore
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Για τις δεξιές στροφές που λέτε, δεν σας καταλαβαίνω. ΌΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, με προσοχή - διπλοτσεκάροντας, .....με τον κάθε παπάρα να κόβει χωρίς φλας και να στρίβει από την τέρμα αριστερά στην τέρμα δεξιά... ε έτσι και τώρα... Θέλει προσοχή, θέλει συγκέντρωση και όλα καλά.

Τι ήθελα και μίλαγα χθες...

Κατεβαίνοντας σήμερα πολύ προσεκτικά και πολύ συγκεντρωμένος, μια τύπισσα με μηχανάκι που ήρθε από πίσω και δεν πρόλαβα να την δω έστριψε δεξιά μπροστά μου χωρίς να ελλατώσει ταχύτητα και χωρίς να ελέγξει, αναγκάζοντάς με να φρενάρω απότομα με αποτέλεσμα να πέσω. Σταμάτησε μεν, αλλά δεν κατάλαβε καν γιατί την έβριζα. Σταμάτησε και ένας τροχαίος και με ρώταγε αν είμαι καλά. Μόλις σηκώθηκα στα πόδια μου εξαφανίστηκαν και οι δύο. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που ήταν παρκαρισμένοι λίγα μέτρα πιο κάτω δεν πήραν χαμπάρι τι συνέβη (κλειστά παράθυρα, κλιματιστικό). Όταν τους ενημέρωσα και επεσήμανα ότι θα έπρεπε να υπάρχουν φανάρια, η απάντηση ήταν ότι το «έργο» είναι ακόμα υπό κατασκευή και θα μπουν αργότερα. Αποτέλεσμα, μερικές γρατζουνιές, ένα σχισμένο τζιν και ένα σπασμένο φωτάκι.

Συμπεράσματα:

- Ο ποδηλατόδρομος, εκτός από όλα τα άλλα, δεν έχει πρόσφυση. Είναι η πρώτη φορά στα πάνω από 10 χρόνια που κυκλοφορώ με ποδήλατο στην Αθήνα που χάνω το μπροστινό από φρενάρισμα σε στεγνό δρόμο. Μόνο σε βρεγμένο μου έχει συμβεί.

- Αυτός ο ποδηλατόδρομος, όσο δεν καταργούνται οι δεξιές στροφές ή δεν υπάρχουν φανάρια, είναι επικίνδυνος. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί το «έργο», ας τον κλείσουν μέχρι να τελειώσει.

- Μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση, θα πρέπει να ψάξω να βρω εναλλακτική διαδρομή.

- Απ' ό,τι φαίνεται, πρέπει να είμαι ο πρώτος ποδηλάτης που παθαίνει ατύχημα στον ποδηλατόδρομο, συνεπώς απαιτώ να ονομαστεί «Θεοδώρειος Ποδηλατόδρομος».

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

morgoth wrote:
[1] Δεν είναι το ίδιο ρε συ ρόκα. Όταν κινείσαι μαζί με την κίνηση δεν είσαι ποτέ πλάι πλάι με αυτόν που πάει να στρίψει, από πίσω του είσαι και είσαι σαφώς πιο ορατός.

[2] μέχρι να έρθει η μέρα που θα γίνει η Αθήνα Άμστερνταμ. Τεσπα τεράστια κουβέντα από μόνη της...

1. ναι, δεν είναι το ίδιο..... ο μπροστά ΙΧης στις 99,999% φορές ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ φλας όταν θα στρίψει, αν πας πλακωμένος θα πρέπει να πέσεις σε φρένα πανικού... Όταν είναι στη δίπλα λωρίδα, ειδικά τώρα που είναι ανοικτό το οπτικό πεδίο, ξεκινάει να στρίβει ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ που πας παράλληλά του, δίπλα του, στην πράσινη.... κανονικά πρέπει να σταματήσει και να σου δώσει προτεραιότητα.... ΦΥΣΙΚΑ επειδή είσαι ποδήλατο και είναι βενζινοκουράδα, εννοείται ότι κόβεις, είσαι στην τσίτα, κοιτάς συνέχεια μην κάνει τη μ@λ@κί@ και προχωράς στη λωρίδα σου μεταφόβουθεού....

2. δεν θα γίνει ποτέ αυτό. Πέρασαν ΤΡΟΜΕΡΕΣ ευκαιρίες και τις αφήσαμε να φύγουν ανεκμετάλλευτες. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε στα επίπεδα Β. Ευρωπης. Στο κάτω-κάτω δεν με πολυνοιάζει κιόλας. Μου αρκεί ΚΑΠΟΤΕ οι οδηγοί και οι ποδηλάτες να συνυπάρξουν ειρηνικά και με σεβασμό να μοιράζονται ότι οδόστρωμα υππαρχει εκεί μπροστά τους..... και να μπορούν μικρά παιδιά του γυμνασίου και μαντράχαλοι του λυκείου να πηγαίνουν ποδηλατικώς ΚΑΙ με ασφάλεια στις δραστηριότητες / εξόδους / σχολείο τους..... Μέχρι εκεί....

morgoth
Απών/απούσα

Στο 2 ακρίβως το ίδιο λέμε. Επειδή δεν θα γίνουμε Άμστερνταμ ποτέ ας αφήσουμε τα ουτοπικά 'να πεζοδρομηθεί όλη η αθηνα' και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Για το 1 φυσικά και δεν βγάζουν φλας αλλά έχουμε εκπαιδευτεί και όταν ο δρόμος έχει δεξιές στροφές είτε μένουμε πίσω από τον προπορευόμενο είτε περνάμε από αριστερά. Ο 'ποδηλατοδρομος' σε βάζει υποχρεωτικά δεξιά οπότε κλαφτα.

Theodore και εγώ το παρατήρησα αυτό που λες αλλά ευτυχώς στην δικιά μου περίπτωση με τον ταξιτζή δεν γλίστρησε η μπροστινή αλλά μόνο η πίσω οπότε δεν έπεσα...

mcbike
Εικόνα mcbike
Απών/απούσα

Μιλανε και αυτοι με τις μηχανες που πηγαινουν πανω στις διαχωριστικές,κανουν προσπεράσεις απο τα δεξια ,περνάνε τα κοκκινα περισσότερο απο καθε αλλον ,παρκαρουν και κινούνται πανω σε πεζοδρόμια και ποδηλατοδρομους περισσότερο απο καθε αλλον ; αυριο μεθαυριο αυτος που εκανε την παρατήρηση για το ποδηλατο στο δρομο θα ειναι εκεινος που με τη μηχανη του θα μπει μεσα απο τον ποδηλατοδρομο για να γλιτωσει κινηση και φυσικα δε θα σταματησει ποτε για να περασει κανενας αλλος ουτε με ποδηλατο,ουτε πεζος ουτε καν ιχ .Μιλανε ολοι μιλανε και τα μηχανακια...Παρατηρήστε οτι τα περισσότερα (κράξιμο,παραπονα,βρισιμο) απο μηχανακια θα τα ακουσετε,εχουν θράσσος,Καλα κανετε οσοι αποφευγετε τον ποδηλατοδρομο εφοσον εχει θεματα ασφαλειας.Εγω δεν εχω παει ακομη αλλα αν παω και γλιστραει εννοείται πως θα βγω δρομο ,θα αλλαζω διαδρομη κλπ 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

We are a happy family!

Από FB:

 

Άντε Καλημέρα όλοι

Αθήνα 2020
Η τέχνη του απαγορεύεται ενάντια στην τέχνη του δρόμου!

Χθες το απόγεμα πήγα στον μεγάλο περίπατο και έγραψα στην άσφαλτο με κιμωλία μια καλημέρα λίγο μεγάλη για να ταιριάζει με τον περίπατο...

Μια ώρα έκανα να την γράψω δεν με ενόχλησε κανείς, όταν την τελείωσα την φωτογράφισα για να κρατήσω την στιγμή της εφήμερης τέχνης μου. Δεν πρόλαβα καλά καλά να βγάλω 5 φωτογραφίες με κόσμο να περνάει. Τσουπ... να σου 2 μηχανές της δημοτικής αστυνομίας. Με ρώτησαν αν το έγραψα εγώ, τους απάντησα ναι, βλέπετε έχω πάρει σωστές αρχές από το σπίτι μου, δεν λέω ψέματα.

Με ρώτησαν με τι το έγραψα, τους είπα με κιμωλία και πως φεύγει αμέσως με νερό. Εκείνοι μου είπαν πως απαγορεύεται, είχα αντίθετη άποψη και τους ζήτησα να μου φέρουν τον νόμο που λέει πως απαγορεύεται.
Μίλησαν στο ασύρματο και ενημέρωσαν πως κάποιος έχει γράψει μια "Καλήμερα" με κιμωλία στο κράσπεδο.
και να στείλουν κάποιον αρμόδιο να το δει, ο αρμόδιος δεν ερχόταν, στον ασύρματο ήρθε εντολή οι δημοτικοί να καλέσουν την ΕΛΑΣ, μετά στον ασύρματο ήρθε εντολή να ακυρωθεί το κάλεσμα της ΕΛΑΣ εντωμεταξύ έχει περάσει μια ώρα και ήρθε ο υπεύθυνος από τον δήμο, ε και αποφάνθηκε πως πρέπει να έρθει άμεσα μια υδροφόρα να το ξεπλύνει με το πιεστικό.
Ωραία οι δημοτικοί κάλεσαν να έρθει η υδροφόρα, πήραν τα στοιχεία μου και ήμουν ελεύθερος να φύγω. Δεν έφυγα γιατί περίμενα την υδροφόρα να το σβήσει να δω τι φθορά είχα προκαλέσει, με τα λεγόμενα τους περί φθοράς δημόσιας περιουσίας και εικονορύπανσης του αστικού πεδίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα, είχα πιάσει κουβέντα με τους δημοτικούς αστυνομικούς περί νόμου κλπ όμορφα και πολιτισμένα τουλάχιστον από πλευράς μου, γιατί όπως είπα και πριν έχω πάρει σωστές αρχές από το σπίτι μου. Εκεί που περίμενα την υδροφόρα ξάφνου ένας αστυνόμος της ΕΛΑΣ με καφεδάκι ανά χείρας σκάει μύτη και λέει τι έχουμε εδώ; του εξηγούμε όλοι μαζί, αλλά δεν λέει να καταλάβει και μου λέει πως ήμουν παράνομος και δεν μπορώ κάνω ο,τι θέλω στον δρόμο και κανονικά όλο αυτό ήταν για αυτόφωρο. Προσπάθησα να κάνω κουβέντα με τον αστυνόμο της ΕΛΑΣ (που δεν είναι τις παρούσης να αναφερθεί), αλλά άδικος κόπος.
Ήταν αμετάκλητος αυτό που έκανα ήταν φθορά λέει δημόσιας περιουσίας και η δημόσια περιουσία ανήκει στο κράτος που το κράτος δεν είμαστε εμείς αλλά η Κυβέρνηση (σας καταλάβαμε κύριε)
Κάποια στιγμή αφού ο αστυνόμος κατάλαβε ότι δεν ιδρώνει το αυτί μου, μέσα σε άλλα είπε πως "όλοι ξέρουμε ότι η κιμωλία δεν καταστρέφει κάτι" και πού είναι η φθορά ρωτώ.
Η φθορά είναι λέει ότι κινήθηκε ολόκληρος κρατικός μηχανισμός για να βγει η υδροφόρα να σβήσει αυτό που έγραψα...

Μ' αυτά και μ' αυτά ήρθε η υδροφόρα, δεν είχε και πολύ νερό το έσβησε εκεί πέρα όπως όπως μέχρι να έρθει η γεμάτη.
Έπιασα κουβέντα και με τον οδηγό της υδροφόρας και μου είπε πως στα κεντρικά έχει βουίξει ο τόπος για κάποιον (για μένα μιλούσαν) που γράφει υβριστικά συνθήματα στον μεγάλο περίπατο.
...τελικά δεν μου έκαναν τίποτα και έφυγα...αυτοί το μήνυμα το περάσανε... και τέλος όλοι μαζί πάνε στην ακρογιαλιά.

 

aldro
Απών/απούσα

  Ώρα για αλλαγή νοοτροπίας

https://www.tanea.gr/2020/06/17/lifearts/orthopetali...

Theodore
Απών/απούσα

Υπήρξε περίπτωση τυφλού πεζού που χτυπήθηκε από ποδήλατο:

Quote:

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση ανθρώπου που περιγράφηκε στη χθεσινή συνεδρίαση: Τυφλός συμπολίτης μας πήγαινε στη στάση λεωφορείου και χτυπήθηκε από ποδήλατο. «Το ότι ο ποδηλατόδρομος του Μεγάλου Περιπάτου τοποθετήθηκε αγνοώντας αυτό το μέρος των ανθρώπων της πόλης νομίζω ότι δείχνει πως οι παρεμβάσεις γίνονται όχι πρόχειρα, αλλά βάζοντας πάνω από όλα τον τουρισμό και τα συμφέροντά του», σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Π. Κωνσταντίνου.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Από τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα του Μεγάλου περιπάτου είναι εκείνο που ξεκινάει:
Μετά τη Βουκουρεστίου και μέχρι την Αμερικής. Πρόκειται για τα πρώτα μέτρα όπου τα ποδήλατα και οι πεζοί καλούνται να ξεφυτρώσουν από το πουθενά ως εκ δια μαγείας στο σημείο Α και να σταματήσουν μετά από 80 μέτρα στο σημείο Β για την δεξιά στροφή των αυτοκινήτων στην οδό Αμερικής.
...
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ κακόπιστος για να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατον να γεμίσει ο Μ.Π. με ποδήλατα εφόσον δεν είναι συνδεδεμένος με ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Είναι σαν να έχεις τοποθετήσει μια βρύση που δεν την έχεις συνδέσει με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
...
Επίσης νομίσω ότι αυτά τα πρώτα μέτρα δείχνον τον πανικό με τον οποίο έχει σχσεδιαστεί και υλοποιείται το όλο εγχείρημα. Στην ουσία είναι άχρηστα αυτά τα μέτρα. Κανένας δεν διανοείται να εμπλακεί σε ένα δρομάκι 80 μέτρων μήκους για να ξανασταματήσει για να μην τον πατήσουν μετά από ελάχιστο διάστημα. Ένα ποδήλατο διανύει 80 μέτρα (με ταχύτητα βόλτας 15χ.α.ω.) σε 19.2 δευτερόλεπτα! Για 19.2 δευτερόλεπτα πρέπει να είσαι τρελός να μπλέξεις σ' αυτό το πράγμα.

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

https://www.youtube.com/watch?v=lIRuIdvRMJ4

Δόθηκαν, πάρθηκαν πολλά εκατομμύρια για την πίτσα, πίστα. Είναι φανερό, οτι ου Δήμαρχους θέλει να μας βελτιώσει ως ποδηλάτες Κατα τον χρόνο (δύο με τέσσερα λεπτά, ο οποίος ειναι κρυφός), δεν πρέπει να πέσεις, δεν πρέπει να ακουμπήσεις με άλλον, δεν τρως, δεν κάνεις διανομή.Καλά, κανείς δεν κατάλαβε το πόσο καλύτεροι θα βγούμε μετά απο αυτό;!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
....

4. .....εργασίες ώστε να μεταφερθεί η γραμμή του ΤΡΑΜ [που τώρα περνάει δίπλα στα αρχαία και κραδάζει το σύμπαν όλο και τρέμουν οι κολώνες.....] από την άλλη πλευρά του δρόμου, [πλησίον του Ζαππείου, μακρυά από τα αρχαία, στο πεζοδρόμιο που βλέπει το συντριβάνι και όχι τα αρχαία... γκέκε?]. ....

... ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των Ελλήνων πολιτικών των τελευταίων 2.000 ετών, μίλησα (έγραψα) χωρίς να γνωρίζω.... Οπότε, αντιλαμβάνοντας το λάθος μου, και σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς των τελευταίων 2.000 ετών, ζητώ να μην με ψηφίσετε.

Η διαδρομή του ΤΡΑΜ έχει διακοπεί και έχει κολλήσει εκεί πέρα στο Ν. Κόσμο, γιατί το υπέδαφος στην Καλλιρόης μάλλον υποχωρεί (ο μπαζωμένος ποταμός, έχει αντίθετη άποψη με τους "επιστήμονες" που έκαναν τις μελέτες για το ΤΡΑΜ. Και δείχνει να κερδίζει.....!!!!!). Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έχουν σχέση οι κολώνες και η πύλη του Ανδριανού - όπως λάθος έγραψα πιο πάνω - και όλα αυτά τα αρχαία, που έχουν θεμελιωθεί 2.000 χρόνια πριν, αντέχουν (φαίνεται ότι οι τότε μηχανικοί έκαναν καλύτερες σπουδές, αρτιότερες μελέτες και είχαν καλύτερη αντίληψη του φυσικού κόσμου που μας περιβάλλει........).

.... όλα αυτά τα γράφω γιατί προς μεγάλη μου έκπληξη σήμερα το πρωί είδα ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΕΝΟ (... μου θύμησε ΑΥΡΙΑΝΗ εποχής Ανδρέα....sarcastic2) όλο τον τροχειόδρομο του ΤΡΑΜ μπροστά από τον κήπο και μέχρι τη Βουλή.... Και αποφάσισα να τον καβαλήσω. Πλάκα είχε. Γρήγορα έφυγα από τα μποτιλιαρισμένα ΙΧ. Αν και μου έλειψε η δροσιά που βγαίνει από τον κήπο......

... λοιπόν, από όσο διάβασα, οι λωρίδες του ΤΡΑΜ έγιναν ποδηλατόδρομος για το επόμενο 3μηνο. Μετά, θα ξανα-μανα-επανα-λειτουργήσει η γραμμή του ΤΡΑΜ (ο ποδηλατόδρομος σε εκείνο το σημείο θα ξαναβαφτεί χρώμα "ασφαλτί" και δεν θα είναι ποδηλατόδρομος) και θα φτάνει μέχρι Σύνταγμα, όπως παλιά. Αντιγράφω από το άρθρο που διάβασα ".... η ΣΤΑΣΥ θα εγκαταστήσει άμεσα στην κοίτη του ποταμού Ιλισού, ειδικό σύστημα αισθητήρων που θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν σε μόνιμη βάση και σε πραγματικό χρόνο τις όποιες παραμορφώσεις στη θεμελίωση του υπόγειου έργου....". Χωρίς να είμαι "τέτοιος" μηχανικός, από όσο καταλαβαίνω, θα μετράνε την υποχώρηση του εδάφους, οπότε αν κάποια στιγμή, κάποιος συρμός του ΤΡΑΜ βρεθεί παρέα με τον Ιλυσό, εκεί κάτω (κυριολεκτικά ΚΑΤΩ) από την Καλλιρόης, παρέα με τα βατράχια, θα ξέρουμε ότι έφταιγαν τα βατράχια και τα ποντίκια και οι 40ποδαρούσες που σκάβουνε το υπέδαφος..... dashed1.

... γράψτε μια γνώμη για τις ζαρντινιέρες. Πως σας φαίνονται. Μικρές και μεγάλες. Έχει δει κανείς το τελικό σχέδιο? Υπάρχει κάπου όλη η ανάπτυξη του έργου? ... γενικά, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, έχω την εντύπωση ότι όλοι μιλάνε (-με) και γράφουν (-ουμε) για το έργο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ. Και καλά, από δημοσιογράφους και πολιτικάντηδες επιπέδου ΚασιδοΦύρερ δεν περίμενα κάτι παραπάνω.... αλλά μου φαίνεται ότι το 50% γλύφει χωρίς να έχει ιδέα και το άλλο 50% θάβει χωρίς να έχει ιδέα.... [Ωραία χώρα να μεγαλώνεις τα παιδιά σου...!!!! ]. pumping

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

............................να αντιμετωπιστεί το ποδήλατο ως ένα ακόμα χρήσιμο μέσο μεταφοράς.

Ένας απλός ποδηλατόδρομος γίνεται με μοναδικό σκοπό να κατοχυρώσει στην συνείδηση του καθενός πως το ποδήλατο έχει κάθε δικαίωμα να αποτελεί την επιλογή οποιουδήποτε ως ένος ακομά μέσου/τρόπου αστικής μετακίνησης.

Τέτοιου μεγέθους έργα,με απίστευτες παρεμβάσεις,διαχωρισμούς κτλ,κατοχυρώνουν το ακριβώς αντίθετο δηλαδή ενισχύουν την πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί πως το ποδήλατο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ισότιμο μέσο μεταφοράς και αστικής μετακίνησης.

Κερδίσαμε λίγα μέτρα αλλα οι αποστάσεις μεγαλώσανε ακόμα περισσότερο,χάσαμε ακόμα περισσότερο πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια ανάδειξης και απόδοχής του ποδηλάτου.

 

Athws
Απών/απούσα

airpeace79 wrote:

Κερδίσαμε λίγα μέτρα αλλα οι αποστάσεις μεγαλώσανε ακόμα περισσότερο,χάσαμε ακόμα περισσότερο πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια ανάδειξης και απόδοχής του ποδηλάτου.

έτσι

άμα ο νταβατζής ρώταγε πώς το θέλεις, δε θάταν νταβατζής

Πρόσφατα είδα πώς κατάντησαν ποδηλατόδρομοι στη Βούλα. Κλάμα.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

- Μπάμπη!!!!!! Πιάσε τη μπατανοβουρτσα και το κιτρινο χρώμα! Ο Δημαρχος είπε να φτιάξουμε ποδηλατόδρομο!!!
- Εφτασε!!!!!!!!! Τα πλακάκια που έχει να τα βγάλουμε?
- Όχι ρε συ, θα τα βάψουμε, κανείς δεν θα το προσέξει!!!!
 

- Με τις γραμμές? θα τις βουλώσουμε τις τρύπες?
- Ρε βάψε που σε λέω και μη ρωτάς πολλά, κανείς δεν θα το παρατηρήσει!
 

- Μα στη διασταύρωση? Αν θελει να μπει κανένας?
- Μ εχεις πρήξει! Βάλε εκεί τα εμποδια! Τι δεν καταλαβαίνεις?

- Εντάξει αλλά φωνάζουνε πως δεν ενώνεται ο ποδηλατόδρομος!
- Δεν έχεις άλλο χρώμα?
- Εχω!!!!
- Τότε σκάσε και βάφε!!! Μ επρηξες!!

- Λίγο επικινδυνο μου φαίνεται!
- Σώπα ρε συ, μια χαρά είναι, εγω που ειδα τις φωτογραφιες απο ντρον νομιζα πως ειμαι στο Αμστερνταμ!!! Και που σαι, να χεις το νου σου, κάθε δυο-τρεις μερες να βάφεις!!!

 

ΥΓ: Επιτέλους, οι ποδηλάτες της Αθηνας απέκτησαν τον ποδηλατόδρομο που τους αξίζει!

mcbike
Εικόνα mcbike
Απών/απούσα

οπως βλέπω απο τις παραπάνω φωτογραφιες ειναι επικίνδυνες οι γραμμές για τα ποδήλατα και ειδικά για την κουρσα .Αρα λοιπον οσοι ειμαστε με κουρσα θα πρεπει να αποφευγουμε ΚΑΙ αυτον το δρομο οπως αποφεύγουμε και τους λιθόστρωτους στην Ερμου,την Αρεοπαγίτου ,το Θησείο κλπ ;

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

mcbike wrote:

οπως βλέπω απο τις παραπάνω φωτογραφιες ειναι επικίνδυνες οι γραμμές για τα ποδήλατα και ειδικά για την κουρσα .Αρα λοιπον οσοι ειμαστε με κουρσα θα πρεπει να αποφευγουμε ΚΑΙ αυτον το δρομο οπως αποφεύγουμε και τους λιθόστρωτους στην Ερμου,την Αρεοπαγίτου ,το Θησείο κλπ ;

 

Αν πηγαίνεις αργά και προσεκτικά, αν έχεις το νου σου στο δρόμο και δεν αφαιρεθείς, αν προσέχεις τους πεζούς και τις στασεις και αποφευγεις τις γραμμές κι αν κρατιεσαι στην ακρη αποφευγοντας τα πλακάκια αλλά προσέχεις και τα μηχανακια/ΙΧ στις δεξιές στροφές μανουβράροντας στις ζαρτινιέρες, τότε είναι μια χαρά ποδηλατόδρομος!

ΥΓ: Πως μου 'ρθε ετσι ξαφνικά και θυμηθηκα τ ανεκδοτο: Άλα κουστουμιά ο σακάτης!

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Σε όρκο σιωπής έχουν  πέσει απ' ό,τι μαθαίνω οι σχιζόμενοι υπερ αλλά και οι σφαζόμενοι κατά του μεγάλου περιπάτου τόσο στον double-t χώρο όσο και στον double-s.
Βαριά meditation.
Βαθύς αναστοχασμός.
Οι σχιζόμενοι μάλλον είναι σε κάποιο Power Yoga Retreat κάνοντας χαιρετισμούς στον ήλιο.
Οι σφαζόμενοι αυτομαστιγώνονται μέσα στην ντάλα κάνοντας ψυχαναγκαστικά αστική ποδηλασία.
Αναμένουν όλοι που θα κάτσει η μπίλια.
Μην εκτεθούμε κιόλας.
Δεν ξέρεις τι γίνεται.
Άμα κάτσει μη μας πουν και γκρινιάρηδες.
Κι άμα δε μαραθούν οι φοίνικες; Κι άμα πιάσουν οι ψευδοπιπεριές; Άσε. Περίμενε.
Μη μείνουμε και στην απ' έξω. Τόσο καιρό ποδήλατο κάναμε. Να πάει χαμένο;
Αν δεν κάτσει πάλι μη γίνουμε και ρόμπες. Δεν ξέρεις τι γίνεται.
Δύσκολες αποφάσεις.
Καταλαβαίνω.

Στο μεταξύ να ένα ανάγνωσμα για την ηλιοθεραπεία στα ωραία κυκλικά παγκάκια στο Σύνταγμα:
Τι λέει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων για τον Μεγάλο Περίπατο.
(καλά μην τρελαθείτε κιόλας με το κατεβατό (σεντόνι στα ελληνικά) και πάθετε και τίποτα.
Χοντρικά λένε κάτι εκεί για Διαβούλευση, Συμμετοχικό σχεδιασμό, Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, Πολεοδομικούς διαγωνισμούς, Αστικό σχεδιασμό και έλεγχο, παράδοση του κέντρου της πόλης στην βραχυχρόνια μίσθωση, gentrification, αποστείρωση του δημόσιου χώρου. 
Πολύ κακές λέξεις.
Ψιλά γράμματα δηλαδή, γκρίνια, παραλήρημα, επικίνδυνοι ακροβατισμοί, ανευθυνότητες, ενοχλητικές σχολαστικότητες κλπ.
Διότι στο κάτω κάτω δηλαδή τι προτείνουν; Ε; "Τι προτείνουν πια;" όπως μου είπε και η κολλητή μου η Σία από τον αγαπημένο μου σταθμό στην τβ.
Αν είσαστε από την σχιζόμενη μεριά διαβάστε το δεν είναι κακό, δημοκράτες άνθρωποι είσατε, θα το αντέξετε. 
Αν πάλι είσαστε από την σφαζόμενη διαβάστε το κι εσείς γιατί διατυπώνει επιχειρήματα.
...
Δείγμα γραφής εν είδη προειδοποίησης προς τους σχιζόμενους για να μην το διαβάσουν ολόκληρο και το καταπιούν αμάσητο απότομα, μην πάθουν και τίποτα καλοκαιριάτικα:

"Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, λείπει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ο οποίος θα έπρεπε να προηγείται μιας τόσο σημαντικής παρέμβασης και θα έπρεπε να αφορά το σύνολο του σχεδιασμού. Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα της πλατείας Ομόνοιας για την οποία η δημοτική αρχή υπόσχονταν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στο προεκλογικό της πρόγραμμα και τελικά υλοποίησε αυθαίρετο σιντριβάνι με άδεια δαπεδόστρωσης, με σχεδιασμό και δωρεά του ξενοδοχειακού κεφαλαίου."

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

.... από ότι φαίνεται, όλα συνηγορούν ότι πάμε για άλλη μια φορά στο "φαίνεσθαι", στο "άρπα-κόλλα", στο "χωρίς σχεδιασμό και βλέπουμε"....

Το κίτρινο ξεβάφει. Οι ζαρντινιέρες ποτίζονται με υδροφόρα του δήμου και το νερό τρέχει απο παντού..... Οι διασταυρώσεις θέλουν πολύ προσοχή, κανείς δεν κόβει, ελάχιστοι βγάζουν φλας και ακόμα λιγότεροι τσεκάρουν. Οι πεζοί στην κοσμάρα τους μέσα-στη-μέση, στις στάσεις κυριαρχεί το μπάχαλο και κανείς δεν ελέγχει τα ποδήλατα που περνάνε ξυστά. Τώρα είδα (φώτος Γιώργου) και τις ράγες ΤΡΑΜ δίπλα στα αρχαία, δεν έχουν καν βουλώσει το λούκι σωστά, κινδυνεύεις να σαβουριαστείς πολύ άσχημα.

Και το νόημα όλων αυτών πιοό είναι? Περίπατο δεν είδα. Ελάχιστοι περπατούν στα πράσινα, προτιμούν το πεζοδρόμιο δίπλα, πολύ πιο όμορφο, πολύ πιο ασφαλές. Ελάχιστοι και οι ποδηλάτες στα κίτρινα....

.... κρατάω μια πισινή, μπας και με την ολοκλήρωση προκύψει κάτιτις....

.... άιντε να δούμε......

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Θα γίνει ανοιχτή συνάντηση σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου στις 19.30 στο ανοικτό θεατράκι που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ερμού, πλάι στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.  Ανακοίνωση της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗς Κοινότητας εδώ.

Μεταξύ της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας, Ποδηλατ-ισσ-ών και Φίλων του Ποδηλάτου έχουν γίνει πολλαπλές συναντήσεις με υπευθύνους του Δήμου Αθηναίων.  Ελάτε σήμερα να συζητήσουμε πώς θα πορευθούμε.

contact