Κόντρα που κανει θόρυβο.

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Απλός ποδηλάτης
Απών/απούσα

Καλησπέρα, έχω κάνει ανακατασκευή και μετατροπή μια κούρσα Carrera Alpina του 1988 και του έχω βάλει κόντρα. Το θέμα μου είναι ότι όταν απλα ρολαρω( δλδ δεν κάνω πεταλ αλλά ούτε κάνω πεταλ προς τα πίσω για να φρενάρω) και πατάω κάποια μικρή λακούβα ακούγεται ένας ήχος. Αυτός ο ήχος μοιάζει λες και χτυπάει μια αλυσίδα στο σκελετο. Το παράξενο είναι ότι η αλυσίδα είναι σωστά τεντωμένη και δεν μπορεί να ακουμπήσει πουθενά πάνω στον σκελετό. Επίσης, όταν κάνω τα πεταλ προς τα πίσω και φρενάρει δεν ακούγεται κανένας ήχος όταν πατάω κάποια λακούβα. Κάθε συμβουλή σας για να το διορθώσω θα μου ήταν χρήσιμη. Αν χρειάζεστε κάποια διευκρινηση ή κάποια άλλη πληροφορία πείτε μου.

Συνημμένες εικόνες: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Νομίζω ότι έτσι λέγεται στα ξένα... chain slap... Η αλυσίδα μαστιγώνει / χτυπάει το κάτω δεξιά ψαλίδι. Συμβαίνει σε όλα τα ποδήλατα. Συνήθως έχουν ένα λεπτό προστατευτικό αυτοκόλλητο (πχ στα carbon σκελετά, έχει πάντα....) αλλά είτε έχει είτε δεν έχει, τον θόρυβο τον ακούς, γιατί είναι απλό λεπτό αυτοκόλλητο ίσα να μην γδέρνεται το χρώμα.

Έχουν βγει υφασμάτινα μακρόστενα καλύμματα, με σκρατς, που αγκαλιάζουν το ψαλίδι και δεν ακούγεται τίποτα. Είναι πάμφθηνα, μπαίνουν πανεύκολα, ταρειάζουν σε όλα τα ποδήλατα ..... και βρωμίζουν από τη 2η βόλτα.... χχχαχαχχα.

Για να σιγουρευτείς ότι είναι αυτό, βάλε ένα χαρτόνι, τύλιξέ το γύρω από τ οψαλίδι και βγες μια καλή βόλτα με κοπάνημα. Στο τέλος της βόλτας δες αν έχει σημάδια αλυσίδας / μαυρίλες / λάδια το χαρτόνι.... ε, τότε βρήκες την λύση...

EDIT, ώπα, τώρα είδα ότι μιλάμε για μονοτάχυτο. ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Με πήγες... πίσω σε ηλικίες που  το φρένο "κόντρα" αποτελούσε κανόνα....
...
Αχ
...
Ας μείνουμε στα τεχνικά όμως γιατί με τα ψυχολογικά δεν ....
...
Όταν πατάς προς τα πίσω το πετάλι για να πιάσει η "κόντρα", τεντώνεις αναγκαστικά το κάτω μέρος της αλυσίδας.
...
Όταν κάνεις πετάλι για να πας μπροστά, τεντώνεις περισσότερο το πάνω μέρος της αλυσίδας σου.
...
Και στις δύο περιπτώσεις τεντώνεις οριακά, (τανύζεις) την αλυσίδα σου πάνω ή κάτω σε αντίθεση με το όταν ρολάρεις όπου η αλυσιδα αφήνεται στην αρχική της ρύθμιση.
...
Ε εκεί στην αρχική ρύθμιση χρειάζονται και μερικά μπόσικα τα οποία με τη σειρά τους παράγουν ελευθερίες πρός τουλάχιστον τέσερεις κατευθύνσεις και βαράνε στο σκελετό (στο ψαλίδι της αλυσίδας όπως σου περιγράφει ο RR πιο πάνω).
...
Σκεφτόμενος αυτά νομίζω ότι μάλλον δεν βλέπω κάποιο τρομερό λόγο ανησυχίας.

Απλός ποδηλάτης
Απών/απούσα

Γεια σας, τελικά βρήκα την λύση εδώ και αρκετό καιρό αλλά τώρα αποφάσισα να την δημοσιεύσω. Ο θόρυβος ήταν τα τακάκια που χτύπαγαν στο εσωτερικό της κόντρας. Η λύση ήταν αρκετά απλή, χρειαζόταν απλά να γρασάρω την κόντρα. Μάλλον επειδη το γράσο δεν είναι και πολύ καλής ποιότητας ''καίγεται'' γρήγορα. 

contact