....Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό.....

35 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

 Σωστή και η Παναγιώτα και ο Didotou με τις εμβριθείς αναλύσεις/διακλαδώσεις του στα θέματα με τα οποία καταπιάνεται και δεν αφήνει κάτι να πέσει κάτω, που θα λέγαμε οτι είναι τόσο διεξοδικές που θυμίζουν σχηματισμό κεράτων ελαφιού.

 Η περίοδος στην οποία αναφέρεσαι πάντως μου άφησε και θετικές αναμνήσεις, κάπως σαν το ανέκδοτο (ήταν ένας Αγγλος, ενας Γάλλος και ένας Έλληνας).  Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ένας Έλληνας, ιταλικής αντιπροσωπείας που πούλησε ένα (ή περισσότερα, δεν με ενδιαφέρει στη τελική, μαγκιά σου που λέμε και στο χωριό μου) ποδήλατα σε μιά Ρωσσίδα. Το τι είμαστε ή δεν είμαστε σε ένα φόρουμ, δεν είναι απαγορευτικό του λόγου, δηλαδή για όλα όσα πρέπει να πούμε. Θα μιλήσουμε, επειδή πρέπει να μιλήσουμε, ορθά, έτσι όπως ειναι δικαίωμά μας, κατα το Αρχαιο Αθηναϊκό, "τις αγορεύει βούλεσθαι", το οποίο πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι.

 Είναι θέμα πραγματικό το ποιά ιδιότητα έχει ο κάθε ένας μας εδώ μέσα (την ώρα που γράφει)και πρέπει  να κατατίθονται όλες οι χρήσιμες απόψεις. Δε σου είπα μη γράφεις, ή μη γράφεις χιουμοριστικά θέματα, ή γράφε μόνο τεχνικά.

Στο θέμα υπερφόρτωση     https://www.mistral-ltd.gr/images/%CE%91%CF%83%CF%86... και τι πραγματικά γίνεται στα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ή με εμπλοκή πεζών ποδηλατών, ανηλίκων (επειδή έχει παραγίνει το κακό με Παντελίδηδες, Τραπ, ραπ και λοιπούς φτιαγμένους απο χημικές ουσίες), πρέπει να ενημερωνόμεθα όλοι, για να διαπιστώνουμε τη θλιβερή κατάσταση της Ζουγκλας στην οποία κυκλοφορούμε καθημερινά.

Το πόσα χιλιόμετρα γράφω εγώ και εσύ στο ποδήλατο δεν έχει καμία σημασία. Μιά φορά θα γίνει το κακό. As shit, happens όπως θα έλεγε και ο Didotou.Τα 30€ που θα πληρώσει πρόστιμο (ααααν θα πληρώσει ποτέ) δεν έχουν ουδεμία σημασία. Το ουσιαστικό θέμα είναι (πέρα απο τις αναλύσεις των ιατροδικαστών, ή των δοτών Εμπειρογνωμόνων, υπάρχουν και τέτοιοι στην Ελλάδα, οπου γνωριζόμαστε όλοι), είναι πως μισός τόνος παραπάνω φορτίο, μπορεί να είναι δυό πόντοι πιό κοντά στο έδαφος. Αυτό απο μόνο του είναι μιά εγκληματική πρόθεση, γνωστή στους φορτηγατζήδες όμως, αφού ίσως ένα cm να έσωνε όποιον είχε την τύχη να εμπλακεί με φορτηγό. Ο Θεός να σε φυλάει. Οι Ερινύες όμως και το τί πραγματικά έγινε, δεν θα πάψουν ποτέ να στοιχειώνουν το μυαλό των πραγματικά υπευθύνων.

Kάναμε εμείς ότι ήταν απαραίτητο για την ασφάλεια όλων μας? αυτό έχει σημασία. Πάρε ένα τηλέφωνο (αν αναγράφεται βέβαια πάνω στο βαριά φορτωμένο όχημα), πες του έχω φωτογραφίες απο το φορτηγό, να δεις θα το ξανακάνει?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

kktsol wrote:

RockaRolla wrote:

........................

Η εναλλακτική που αναφέρεις "κόψε από Θησέως ή άλλο παράδρομο", μειώνει θεωρητικά την βαρύτητα των αποτελεσμάτων, και ίσως και την πιθανότητα, αν τελικά με πάρουν σβάρνα. Θεωρητικά, στη Συγγρού τρέχουν πιο πολύ και πιο πολλοί. Αλλά, η πράξη έχει δείξει ότι και στη Θησέως, αλλά και στα στενότερα στενάκια, αν ο άλλος έχει πήξει στη μ@λ@κία, πάλι μπορεί να τρέχει σαν τον Schumacher-πριν-το-ατύχημα με διάθεση, να γίνει ο ίδιος ή να κάνει άλλους, Schumacher-μετά-το-ατύχημα..... Άσε που στη Συγγρού έχεις ανοικτό πεδίο, βλέπεις τους άλλους. Ενώ στα στενάκια σου πετάγονται τελευταία στιγμή ότι-μπορείς-να-φανταστείς, από τις πιο κρυφές γωνίες ή πίσω από παρκαρισμένα φορτηγά.... ή ανοίγουν πόρτα ή σταματούν απότομα, ή ΦΥΣΙΚΑ στρίβουν χωρίς να βγάλουν φλας... ['ετσι θέλω να πείσω τον εαυτό μου, ώστε να δικαιολογώ ό,τι κάνω............................

.....................

.......εχω σαν κανονα στο μυαλο μου οτι δεν παω απο δρομους που η διαφορα της ταχυτητας μεταξυ εμενα και των βαρυτερων οχηματων ειναι πανω απο 30-40 χλμ. Για αυτο σου ειπα οτι κατεβαινω και εγω την Συγγρου αλλα δεν την ανεβαινω. Δεν εχει νοημα παραπανω αναλυση.....

Όπως είχα πει εξαρχής..... κάτι δεν μου κόλαγε καλά στο μοτίβο που ακολουθούσα.... Δεν το ένιωθα και 100% καλά. Δεν ένιωθα άνετα. Ειδικά το βράδυ.

ΟΠΌΤΕ..... εχθές το βράδυ δοκίμασα και πήγα από εσωτερικό δρόμο. Όχι Θησέως (που είναι "απέναντι" και παρεκκλίνει πολύ από τον προορισμό μου) αλλά από Ευρυδάμαντος και Πλαστήρα. Ουσιαστικά ακολουθείς τη Συγγρού, πίσω από Intercontinental / Αγ. Σώστη / κωλόμπαρα κλπ μέχρι που πέφτεις στην Αμφιθέας. Και το ευχάριστο είναι ότι σε εκείνο ακριβως το σημείο έχει πεζοφάναρο, οπότε διασχίζεις κάθετα με ασφάλεια. Πιάνω Ζησιμοπούλου και είμαι τζετ.

Η διαδρομή είναι πιο αργή. Κατεβαίνοντας ντουγρού την Συγγρού, έκανα πχ 25' μέχρι τον τελικό προορισμό μου. Τώρα θέλω 30'. Μικρό το κακό.

Στην επιστροφή είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Ήταν και μαύρα σκοτάδια, ψιλοχάθηκα μέχρι να ξαναβγώ από τη Ζησιμοπούλου στην Πλαστήρα. Ήξερα περίπου που ήμουν, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο έσκασα στην κάτω μεριά της εστίας Ν. Σμύρνης (δίπλα είναι η Πλαστήρα, αλλά εγώ ήμουν "αλλού"....). Προφανώς η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη.

Το άλλο ευχάριστο είναι ότι "άλλαξα διαδρομή". Όσο να 'ναι, βαριέσαι την ίδια διαδρομή κάθε φορά. Χρόνια ανεβωκατεβαίνω τη Συγγρού. Δεν βλέπεις και τίποτα, είσαι συνέχεια στην τσίτα για τα ΙΧ ολόγυρά σου.... Τώρα, από "μέσα", είσαι πιο ήρεμος, πχ δεν χρειάστηκε ούτε μια στιγμή να κοιτάξω πίσω μου. Είχε και ελάχιστη κίνηση.

Συμπέρασμα: Ναι, υπάρχει και η "άλλη διαδρομή". Κάτι προσφέρει, κάτι αφαιρεί. Ο καιρός θα δείξει τι θα με "κερδίσει". thumbs up

morgoth
Απών/απούσα

Να σου πω εγω προτιμω να κατεβαινω την Συγγρου προσωπικα και να ανεβαινω την Θησεως. Στο κατεβασμα υπαρχουν 2-3 δεξιες στροφες που θελουν προσοχη αλλα κινεισαι με ταχυτητα κοντα στην ταχυτητα της κινησης των υπολοιπων οχιματων οποτε ειναι πιο ασφαλες, στην ανηφορα ειναι που θελει πολλη περισσοτερη προσοχη νομιζω και γι'αυτο και προτιμαω την Θησεως πιο συχνα στο ανεβασμα, που δεν με ενοχλουν και τα φαναρια και η καθετη κινηση τοσο πολυ αφου ανεβαινω πιο αργα.

Οι εναλλακτικες διαδρομες btw οντως ειναι καλη φαση γιατι σου αλλαζουν την ρουτινα.

Kikaksotiko
Εικόνα Kikaksotiko
Απών/απούσα

Το γεγονός είναι ένα... Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό δυστυχώς.... @μω τους τενεκέδες όλου του κόσμου...και τα σκατοφορτηγά τους ουσττττ... Φυσικά και την ευθύνη την έχει ο άχρηστος να μην έβγαζε δίπλωμα για τέτοιον τενεκέ αν είναι τόσο @@@ρας.να κάτσουν καραντίνα οι τενεκέδες μέχρι να σβήσει ο κόσμος που θέλουν και να οδηγούν... Ποιο ον με νοημοσύνη θα ρίξει ελαφρυντικά στον δολοφόνο;;; κρίμα την κοπέλα και την οικογένειά της που την κλαίει ήμαρτον δηλαδή.... Αν υπάρχει δικαιοσύνη θα σαπίσει στην φυλακή εκεί που του αξίζει... Πήραν σβάρνα τους δρόμους όλοι οι εγκληματίες και ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει ;; ;είμαστε καλά;