Αφιέρωμα στο Παράνομο Παρκινγκ

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
jeanmarat
Απών/απούσα
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα, ΜΠΡΑΒΟ και στους συντελεστές του αφιερώματος, εύγε και στον ΟΡ που το ανέβασε.

Βέβαια, αν είδα καλά (είπαμε, γρήγορη ματιά) δεν έχει καμία αναφορά σε ήπια μέσα μετακίνησης. Αναφέρει ΜΜΜ (ΟΚ) ..... και ταξί (.... ώπα... χχμμμμ.... αυτό είναι λύση ή μεταφορά του προβλήματος και γιγάντωση του συνολικού προβλήματος "ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ_ΣΤΗΝ_ΑΘΗΝΑ"????).

Πάντως γράφτηκαν σωστά πράγματα, σε γενικές γραμμές. Καλό είναι να ακούγονται οι απόψεις των ειδικών - από διαφορετικές μεριές / ειδικότητες / μετερίζια - και να καταγράφεται το πρόβλημα σε όλη του την έκταση.

Και ένα τελευταίο, σχετικό - άσχετο, εσείς θα το κρίνετε. Ακούγεται / λένε / πήρε το αυτί μου..... το τελευταίο διάστημα, ότι λόγω ανατιμήσεων και ακρίβειας στα πάντα κλπ κλπ, έχει πέσει σύρμα προς τα όργανα: "κάντε κράτει, χαλαρά, μην πολυ-ασχολείστε, να γλιτώσουμε την γενική κατακραυγή...."

Το έχω γράψει αρκετές φορές. Οι παραβάσεις του ΚΟΚ λειτουργούν ως ένδειξη μαγκιάς και εκτόνωσης της κοινωνίας, αλλά παράλληλα δημιουργούν / παγιώνουν μοτίβα συμπεριφοράς. Τι εννοώ: Από το πρωί που θα σηκωθώ και θα ξεκινήσω τη μέρα μου - ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ - το μυαλό μου συνηθίζει ότι μπορώ εύκολα να σπάω το νόμο, να καταργώ τον ΚΟΚ, να κάνω ότι γουστάρω και κανείς δεν με ελέγχει. Κυκλοφορώ όπως γουστάρω, παρκάρω όπου γουστάρω, κινούμαι με το όχημά μου όπως θέλω και είμαι και βασιλιάς....Και αν μου βγεις παραπονούμενος, σε βρίζω πατόκορφα, κάνω χειρονομίες, ή και επικίνδυνους ελιγμούς ΓΙΑ ΜΑΓΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Και όλα αυτά ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, κάθε μέρα. Όσο αυτό μένει ατιμώρητο, λογικό είναι να παγιώνει μια συμπεριφορά σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας του ατόμου. [ΟΚ, προφανώς γενικολογώ και υπερβάλλω, δεν είναι όλοι οι οδηγοί καθάρματα, ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω....].

Και από τη μεριά όσων υφίστανται τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς, το αποτέλεσμα είναι ένα: η μίζερη καθημερινότητα της πόλης μας, που ξεκινάει από το πρωί και αυτή - με το καλημέρα..... [αν κάνεις 45 λεπτά για μια δαδρομή 8-10 χλμ, και διαπληκτιστείς και με 2-3 μ@λ@κες κάθε μέρα, ε, δεν νομίζω να φτιάχνει η μέρα σου.....].

.......... ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ (και πείτε με γραφικό...) ότι πρέπει να βγει η τροχαία να κόψει κώλους. Επί ένα μήνα να παίξει ενημέρωση ΠΑΝΤΟΥ (κανάλια και μίντια) και να κόβονται/επιδίδονται  κλήσεις-χωρίς-πρόστιμο, προς γνώση_και_συμμόρφωση του κόσμου ό,τι άλλαξαν τα πράγματα και δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά. Και μετά το τέλος του μήνα_του_μέλιτος, να κόβει κάθε τροχονόμος ένα μπλοκάκι τη μέρα.... Απλά τα πράγματα. Τα έσοδα από τις κλήσεις να πάνε για την αναδιοργάνωση των ΜΜΜ και τέλος. Case closed. Πάμε παρακάτω. [ψηφίστε με..... wink θα σας λύσω όλα τα προβλήματα....]

 

jeanmarat
Απών/απούσα

gisanalysis.gr

αυτό παραπάνω θεωρείται ρουφιανιά για τα ελληνικά δεδομένα δυστυχώς.

στο Άμστερνταμ η τροχαία έχει ένα αμάξι με κάμερα απάνω σαν το google car και σαρώνει για παράνομη πάρκιγν σε χρόνο dt περνάει σαρώνει και αναγνωρίζει παράνομα αμάξια και παίρνει την πινακίδα.

Υ.Γ. Ο ΟΡ ποιος ειναι ;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

αυτός που έθεσε/έγραψε/ανέβασε πρώτος το θέμα, άρα εσύ....

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Για την παράνομη στάθμευση ειδικά (όχι για όλα τα υπόλοιπα που ανέφερε πολύ σωστά ο RR) ένας τεράστιος λόγος, ίσως πιο μεγάλος από την μαγκιά και την άναρχη συμπεριφορά λόγω (και) αποφυγής απόδοσης κλήσεων από την τροχαία, είναι -δυστυχώς- τα μαγαζιά. Οι μαγαζάτορες.
...
Πως θα δουλέψει ο τάδε "podil.gr" ή "psygio.com" ή "kanapes.org" όταν δεν μπορεί να παρκάρει ο πελάτης ακριβώς μπροστά του για όσο θέλει;
...
Εκεί είναι μια τεράστια ρίζα του κακού.
Και εκτός των άλλων συγκοινωνιολογικών θεμάτων είναι στην ουσία θέμα χωροταξίας:
Λέγεται "Χρήσεις Γης".
Όταν όλες οι κύριες οδοί είναι γεμάτες μικρο-μεγαλομάγαζα που λειτουργούν με την πελατεία τους έτσι, τότε δεν μπορείς να αγγίξεις τίποτα.
...
Όταν πριν καμιά δεκαριά χρόνια (αν θυμάμαι καλά) είχε αναγγελθεί μια τέτοια πολιτική δίωξης της παράνομης στάσης και στάθμευσης, οι πρώτοι που αντέδρασαν δεν ήταν οι οδηγοί. Ήταν οι καταστηματάρχες του κέντρου!
...
Και βέβαια μην ξεχνάμε ποτέ το κάκιστο παράδειγμα των παρκαρισμένων κυβερνητικών αυτοκινήτων στην Πανεπιστημίου, στο αριστερό ρεύμα, μπροστά ακριβώς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  στον αριθμό 37 εδώ και δεκαετίες!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Καλά τα λες, έτσι είναι. Πάντα και πρώτα οι καταστηματάρχες. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, τότε που τρέχαμε (μαζί με πολλά μέλη από εδώ μέσα) για τους μικρούς-δημοτικούς ποδηλατοδρόμους στα βόρεια προάστια... Είχαν προκύψει κάτι Ευρωπαϊκά κονδύλια, οι Δήμοι βρήκαν ευκαιρία, έκαναν σχεδιασμό για μικρά τμήματα ποδηλατόδρομων που φυσικά συνέδεαν το πουθενά με το τίποτα, .....αλλά περνούσαν και από μια πλατεία.... Οπότε, έξαλλοι όλοι οι μαγαζάτορες. Αν δεν μπορεί να παρκάρει η τζιπάρα 3.000 κ.εκ. πάνω στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα, πάει την χάσαμε την πελάτισσα με το πεκινουά και τον σοφέρ....

Συνήθως όμως, ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι, μαζί με σωστό σχεδιασμό στα ΜΜΜ, μάλλον αυξάνουν την κίνηση των πελατών, παρά εμποδίζουν.

Τώρα πια έχουμε και άλλο πρόβλημα. Μένω στο Κουκάκι, ε, όλα τα μικρομάγαζα έχουν κάνει (εκτός από κατάληψη στα πεζοδρόμια) και κατάληψη οδοστρώματος μπροστά από την φάτσα του μαγαζιού. Κάθε τρύπα που προσφέρει ένα καφέ σε πλαστικό, έχει και τραπεζάκια με καρέκλες αλλά και γλάστρες / κενές καρέκλες / σαπισμένο μηχανάκι στο δρόμο για να καπαρώσει τη θέση...... ΟΜΟΡΦΙΕΣ. Η δημοτική αστυνομία περνάει καθημερινά, δεν είδα να ιδρώνει κανείς.... όλα καλά...

Kikaksotiko
Εικόνα Kikaksotiko
Απών/απούσα

Η αστυνομία ροκαρόλα γενικά είναι για να σου κόψει πρόστιμο αν κάτσεις στο έκτρωμα - καφετέρια και δεν είσαι εμβολιασμένος. Αυτή είναι η δουλειά τους αφού τους λαδώνουν τα μαγαζάκια όλα καλά