αστικα και ποδηλατα

βρισκομαι αριστερα σε μονοδρομο με τρεις λωριδες με το ποδηλατο, 10m πριν την στροφη αστικο με προσπερνα και στριβει διακοπτοντας την πορεια μου με κινδυνο να πεσω πανω του. Πρεπει να περιμενει να περασω πρωτα και μετα να στριψει ή τα αστικα εχουν παντα προταιρεοτητα, οπως μου ειπε διερχομενος οδηγος? θα με τρελανουν.

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
natasa
Απών/απούσα

αυτοι εχουν δικους τους νομους ουτε καν κανονες..
αλλα για ποια προτεραιοτητα μιλας σε μονοδρομο?

soulishead
Απών/απούσα

ο οδηγος μιλησε για προταιρεοτητα. το θεμα ειναι αν επιτρεπεται να με κλεισει το αστικο λεωφορειο για να στριψει.Αν εχει δικαιωμα να θεσει σε κινδυνο την σωμ. ακαιρεοτητα μου(βλεπε προηγουμενο blog) γιατι λεει πως ειναι μεσο μαζικης μεταφορας.

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

σύμφωμα με τον ΚΟΚ , εαν βρίσκεσαι στην αριστερή (ή οποιαδήποτε) λωρίδα κυκλοφορίας, υποτίθεται πως την καταλαμβάνεις, άσχετα αν το πλάτος του ποδηλάτου είναι τέτοιο που επιτρέπει σε άλλο όχημα να βρεθεί μαζί του στην ίδια λωρίδα ! Συνεπώς το λεωφορείο (που έχει προτεραιότητα κατ' εξαίρεση όταν βγαίνει από τη στάση) δεν δικαιούται να σε πλαγιάσει και να στρίψει κλείνοντας σε.
Ρεαλιστικά τώρα, θα 'πρεπε σε περιπτώσεις που η ταχύτητά σου δεν είναι πολύ μικρότερη της κυκλοφορίας, να κινείσαι σχεδόν στο μέσο της λωρίδας, ώστε να προστατεύεις τον "ζωτικό σου χώρο" και να αποφεύγεις τέτοια συμβάντα. Όταν κάποιος "κάλος" βλέπει την λωρίδα άδεια και ένα ποδήλατο στην άκρη, θεωρεί καθήκον του να περάσει όσο κοντύτερα μπορεί, ρίχνοντας σε στο πεζοδρόμιο. Αν είσαι στη μέση της λωρίδας, απλά δε χωράει.
Σχετικά με το τι σου είπε ο άλλος οδηγός τώρα. Υπάρχουν κάποια θέσφατα, που δικαιώνονται και διαιωνίζονται από την βαθειά άγνοια των οδηγών.( Μιλάμε για τον εκπαιδευτικό μεσαίωνα της οδήγησης. ) Όπως έγραψα πρίν, η μόνη περίπτωση κατά την οποί ατα λεωφορεία αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα από τον ΚΟΚ , είναι όταν ξεκινάνε από την στάση.

soulishead
Απών/απούσα

ευχαριστω γαι την ενημερωση παιδια!

teaser
Απών/απούσα

εγώ πάλι προτείνω την ακόλουθη λύση...

http://www.klistro.gr/oplismos.html

ο κοκ δεν σε καλύπτει...ένα smith&wesson σίγουρα ναι!

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact