1.95m - 95Kgr

51 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gothrog
Απών/απούσα

Καλημέρα σας.

Θέλω να αγοράσω ένα ποδήλατο (άντε!). Είμαι 35 ετών, 1.95 και 95 κιλά. Μάλλον θα πρέπει να πάρω κάποιο σχετικά στιβαρό ποδήλατο με μέγεθος 58 (?). Θέλω να δώσω γύρω στα 500 ευρώ.

Σκέπτομαι ότι θα κινούμαι κυρίως μέσα στην πόλη (δρόμους, πάρκα, λακούβες, πεζοδρόμια!), αλλά θα κάνω και βόλτες σε κοντινούς λόφους (πχ Υμητός). Ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου αν θα έπρεπε να πάω σε mtb ή trekking (μήπως TOR?).

Είδα μέχρι τώρα ποδήλατα της Ideal, και μοιάζουν να ταιριάζουν σε εμένα τα:Megisto, Zig zag, και Hillmaster. Δεν έχω δει καμία άλλη μάρκα, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια (από φίλους) για τα Scott, Mongoose, Speciallized.

Κάθε ιδέα/σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο!

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

Βασίλης.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skywalker
Απών/απούσα

Δες και Ideal pro rider και GT avalanche 2.0 & 3.0. Δες στο site της ideal, βαζεις υψος και σου βγαζει μεγεθος. Να πας σε εναν καλο ποδηλατα να σου πει για το μεγεθος να σου δωσει να δοκιμασεις κτλ. Αν εισαι Αθηνα, ριξε μια ματια στον Φρειδερικο (Πατησιων και Στουρναρη, μεσα στη στοα του θεατρου Αλφα). Για τιμες δεν ξερω, παντως θα σου δωσει ακριβως το μεγεθος που θελεις και κανει και καλο service. Επίσης δες και στον Αλτιπαρμακη (τηλ 210 5227851), είναι στην Αριστοτελους, απλα πριν πας ριξτου ενα τηλεφωνο, γιατι αυτος κανει κυριως service και δεν εχει πολλα ποδηλατα για πουλημα.

gothrog
Απών/απούσα

skywalker: ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το είχα δει και το pro rider. Η διαφορά του από το zig zag είναι στα δισκόφρενα (νομίζω!) Να προτιμήσω τα δισκόφρενα ή δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά για τη χρήση που θα του κάνω; Έχει νόημα να πάρω το (ακριβότερο) hillmaster;

Τι γνώμη έχεις για τα trekking ποδήλατα;

Ευχαριστώ.

skywalker
Απών/απούσα

Για μεσα στην πολη και σε χωματοδρομο τα V brakes ειναι μια χαρα. Δεν χρειαζεσαι δισκοφρενα. Αν τα προτιμησεις παντως, να παρεις υδραυλικα, αυτα με το συρματοσχοινο ειναι χαλια. Δεν ξερω το zig zag τι εχει. Εμενα το pro rider μου αρεσει πολυ για τα λεφτα του.

Απο τα treking, ποια μοντελα εννοεις; Η ideal θεωρει treking π.χ. το multigo, το οποιο ειναι πολυ καλο, αλλα εχει 600+. Τα ergomax και megisto, μπορει να μην τα εχει στην ιδια κατηγορια, αλλα μοιαζουν πολυ με το multigo, το οποιο απλα εχει πολλα εξτρα. Αν δεν εισαι για πολυ χωμα, αλλα περισσοτερο δρομο, προτιμησε κατι με 28" ροδες, οπως τα megisto και ergomax. Το mountain ειναι λιγο κουραστικο για να κανεις μεγαλες αποστασεις στην πολη.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

για απορίες που θα δημιουργηθούν από τα λεγόμενα μου δες εδώ κατηγορίες ποδηλάτων
http://www.podilates.gr/node/2251

καταρχήν εγω θα σου προτείνω σε mtb γιατί προσωπικά το ποδήλατο το θέλω και για γυμναστική
scott aspect 40
καλή λύση δεν ξέρω αν η ανάρτηση σηκώνει τα κιλα σου
http://www.scottusa.com/gb_en/product/2412/11761/scale_80
καλύτερη λύση αλλά πάλι δεν ξέρω αν θα σε αντέχει η ανάρτηση
μια καλή λύση είναι να πας στο pro rider και να του αλλάξεις ανάρτηση (marzocchi mz comp) όπως έκανε ένα παιδί σε ένα άλλο forum εκείνος πήρε ένα giant
νούμερο είσαι 56 λογικά αλλά αυτό εξαρτάτε από την αναλογία ποδιών - σώμα
εγω έχω σχετικά κοντά πόδια
μια ποιο ακριβή λύση αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα μεγέθους ειναι να πας σε χειροποίητο
το μειονέκτημα ειναι το κόστος (900 ευρο περιπου)
και το ότι θέλει 2 μήνες για να φτιαχτεί
τα πλεονεκτήματα είναι ότι βγαίνει στα μέτρα σου στα χρώματα σου
και με επώνυμους σωλήνες

βασικά δες διάφορα ποδήλατα καβάλησε τα και πες μας τι είδες
δώσε βάση στην ανάρτηση να σηκώνει τα κιλά σου σωστά και όχι οριακά
και εννοείτε στο σωστό μέγεθος

για trekking ας πούνε αυτοί που τα προτιμούν απλά αν πας σε trekking βρες κάτι χωρίς ανάρτηση κατά την ταπινη μου άποψη
εμένα δεν μου αρέσουν γιατί τα θεωρώ ποδήλατα για αυτούς που θέλουν απλά να μετακινηθούν άνετα και ξεκούραστα χωρίς να δυναμώσουν το κορμί τους

αυτά από μένα

dimitrisantegia
Εικόνα dimitrisantegia
Απών/απούσα

... 1.92, 98 κιλά, 40 χρονών.

είναι πρόσφατη η αγορά ενός mtb, με 500 ευρώ (άρα είμαστε πολύ κοντά σε όλα όσα έθεσες).
καί είμαι πολύ ικανοποιημένος από το fidusa victeam
http://www.fidusa.gr/?page_id=9&nr=&bike=57

σε no 51 πού μού έκατσε πολύ καλά (υπάρχει καί 53).

Επίσης (επειδή καί εγώ πρόσφατα έψαχνα την αγορά) σαν άλλη λύση είχα σταμπάρει ένα gt (δεν θυμάμαι μοντέλο) στην γωνία Στουρνάρη καί Γ Σεπτεμβρίου με 380 (450 με δισκόφρενα μηχανικά πού εμένα ... κάποιοι άλλοι με έπεισαν να μην προτιμήσω).

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν πρότεινα fidusa για φοβήθηκα να μην του είναι μικρό το fidusa πάντως το παραγγέλνεις με ότι ανάρτηση θέλεις

gothrog
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας.

Ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια.

skywalker: Το ideal multigo μου πέφτει λίγο ακριβό (περίπου 750 ευρώ), αλλά τα megisto και ergomax θα τα δω οπωσδήποτε. Το megisto ήταν μια από τις αρχικές επιλογές μου άλλωστε...

plannet: Συμφωνώ και εγώ ότι το ποδήλατο είναι και γυμναστική. Για το λόγο αυτό κοιτάω και σε mtb. Θα δω από κοντά τα scott scale και aspect (αλήθεια που θα τα βρω;). Το χειροποίητο δυστυχώς είναι πολύ ακριβό...

dimitrisantegia: Τα fidusa δεν τα ήξερα... Θα τα δω και αυτά, καθώς και το victeam.

Μια ακόμα ερώτηση: πώς θα καταλάβω αν η ανάρτηση είναι καλή για εμένα (και όχι οριακή); Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος;

Σας ευχαριστώ όλους. Θα σας ξαναχρειαστώ μόλις περάσω από τα μαγαζιά και τα δω από κοντά ;-)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

θα την βάλεις μαλακή και θα ανέβεις ορθοπεταλια και θα δεις αν τερματίζει

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Πολύ γενικά, όταν ανεβαίνεις επάνω η ανάρτηση πρέπει να βυθίζεται ενα 20-25%
Οπότε κάνε μια δοκιμή στην σκληρή ρύθμιση και δες τι παίζει. Αν βυθιστεί πολύ τότε άστην.

Καλύτερα να προτιμήσεις Suntour αναρτήσεις αντί για RST.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Οι rst gila δεν ειναι για πολλά κιλά
θέλεις από Omega και πάνω
απλά suntour βρίσκεις και τα καλά τους modela

dbasilis
Απών/απούσα

συνονόματε βασίλη :)

δές το GT avalance 3.0 στα 500 € με μηχανικά δισκόφρενα....
πάντος από θέμα ανάρτησης τα πάει μία χαρά... και σε σκληρή χρήση στο βουνό....
είχα τα ίδια κιλά όταν το πήρα...
βέβαια έχασα καμία 10 κιλά μετά την αγορά του σε 2-3 μήνες... (yes yes)
δεν ξέρω αν τελικά αξίζει να πάρεις αναρτήσεις-δισκόφρενα για χρήση μέσα στη πόλη....
μήπως ανεβάζεις το κόστος συντήρησης και τελικά δεν χρειάζονται και τόσο....
(πχ πιό άνετα ήτανε η βόλτα με σλικ λάστιχα και χωρίς ανάρτηση... παρά με το GT με τρακτερωτά και ανάρτηση).. βέβαια άμα έχεις σκοπό για βουνά δεν το συζητώ!!!

μην βαρέσετε... μία άποψη είπα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καποιος θα πει πάλι ότι σχίζονται σαν αλουμινόχαρτα
εγώ θα πω να δεις modela χωρίς μηχανικά δισκόφρενα

gothrog
Απών/απούσα

OK. Κατάλαβα τη δοκιμή που θα πρέπει να κάνω για την ανάρτηση! Τώρα όμως γεννήθηκε το πρόβλημα επιλογής ανάρτησης (και που είσαι ακόμα) ;-)

Λοιπόν, το Fidusa Victeam έχει Rst Gila Tnl, ενώ τα Ideal ergomax και hillmaster έχουν RST Neon-ML 60mm και RST Gila-ML 100mm, αντίστοιχα.

Το Scott Scale έχει Rock Shox Dart 2 (Coil Spring / Keyturn Lockout reb. Adj. / 100 mm travel), ενώ το Scott Aspect έχει Suntour XCR (with Lockout 100mm travel).

Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο net θα έλεγα ότι η κατάταξη είναι:
1) Rock Shox Dart 2
2) Suntour XCR
3) Rst Gila
4) RST Neon-ML

Ο φίλος Eaglos προτείνει Suntour αναρτήσεις αντί για RST, και ο plannet μοίαζει να συμφωνεί, αφού οι Rst Gila (ίσως) να μην είναι για το βάρος μου. Νομίζω, ότι αν επιλέξω ένα από τα Scott, από ανάρτηση τουλάχιστον θα είμαι ΟΚ. Βέβαια είναι σε άλλη κατηγορία τιμής, αφού το SCOTT SCALE-80 κάνει 700 ευρώ :-(

Νομίζω ότι η επιλογή ανάρτησης είναι σημαντική για εμένα (λόγω βάρους), οπότε ίσως και να με οδηγήσει στο κατάλληλο μοντέλο.

Σας ευχαριστώ και πάλι...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι
απλά πρόσεχε τι γίνετε εδώ
μπορείς να παραγγείλεις στο fidusa με άλλη ανάρτηση
rst gila ειναι για λίγα κιλα
omega λογικά σε σηκώνει
omega θεωρητικά είναι ίδια με την xcr αλλά καλό είναι να δοκιμάσεις
dart 2 δεν εχω άποψη λογικά σε σηκώνει
η καλύτερη ανάρτηση ειναι μια marzocchi mz αλλά άντε να την βρεις

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σε πρώτη φάση ρώτα στα μαγαζιά που πηγαίνεις αν μπορούν να σου αλλάξουν την ανάρτηση και να πληρώσεις τη διαφορά. Εγώ τις RST δεν θα τις κοίταζα καν, θα πήγαινα είτε σε Suntour είτε ακόμα καλύτερα στην σειρά Dart της Rock Shox.

Την Dart 2 την έβαλε φίλος σε ένα Ideal Pro Rider και από μια βόλτα που της έκανα έδειξε καλύτερη συμπεριφορά από RST. Ρώτα λοιπόν στα μαγαζιά αν κάνουν αλλαγή στην ανάρτηση.

gothrog
Απών/απούσα

Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Στα μαγαζιά θα πάω αύριο ή την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε θα έχω νέες απορείες ;-)

Μέχρι τότε όμως, ξέχασα να αναφέρω κάτι σημαντικό που ίσως επιρρεάζει την επιλογή ποδηλάτου. Θα κινούμαι κυρίως σε περιοχές με άσφαλτο, αλλά με πολύ μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες! Τα mtb είναι προτιμότερα για τέτοια χρήση λόγω των περισσότερων ταχυτήτων ή πάλι τα trekking λόγω (στενότερων και λείων) τροχών έχουν πλεονέκτημα στην άσφαλτο;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ούτε το ένα ούτε το άλλο ισχύει μιας και οι 2 κατηγορίες βγαίνουν με πολλές ταχύτητες και με λεπτά λάστιχα

στις ανηφόρες θα σε βοηθήσει η γεωμετρία του mtb ή ενός fitness

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν κινείσαι περισσότερο σε άσφαλτο, μάλλον πας σε τρέκκιν. Επειδή θα κινείσαι σε ανηφόρες, θέλεις αρκετές σχέσεις (θα τις έχεις έτσι κι αλλιώς) και λεπτά - λεία λάστιχα. Άρα όχι ΜΤΒ. Επειδή είσαι ΠΟΛΥ ψηλός θεωρώ ότι ΠΡΕΠΕΙ να πας σε τροχό 700C. Άρα μάλλον ξεχνάς τα ΜΤΒ. (είδες το πήγα λάου - λάου για να μην με κράξεις με "το καλημέρα").......
Είμαι 1,93 και γύρω στα 100 κιλά, ΜΤΒ και για χρήση σε πόλη ΔΕΝ με βόλεψε, ένα pro-rider που έχω, έχει μετακομίσει μόνιμα στην Σάμο και το χρησιμοποιώ τα καλοκαίρια. Για τις καθημερινές μου μετακινήσεις (δουλειά - βόλτες κλπ) έχω ένα TOR και "ορκίζομαι" στο όνομά του.
Το πιρούνι το τσεκάρεις όταν θα κάνεις την βόλτα σου, να μην τερματίζει με το που θα σηκωθείς από την σέλλα( όχι όταν φρενάρεις, εκεί λογικά θα τερματίσει).

Απορεία: ξέρετε κανα ποδήλατο που να μην είναι για γυμναστική? Δηλαδή οι κούρσες δεν είναι για γυμναστική? Ή γυμναστική κάνεις μόνο σε off road καταστάσεις? Δεν το κατάλαβα αυτό.
Κάνω καθημερινά 8 χλμ για να πάω στη δουλειά μου (σιγά την απόσταση θα μου πείτε). Νομίζετε ότι δεν είναι γυμναστική? Έχω αποδείξεις για το αντίθετο. ΕΙΝΑΙ και παραείναι, και τα πόδια σφίγγουν, και ο κ*λος, και συνηθίζεις να ελέγχεις σωστά το ποδήλατο και να πεταλάρεις χαλαρά και να φρενάρεις και να αλλάζεις σχέσεις εκεί που πρέπει, και βάρος χάνεις κλπ
Μικρή διαδρομή ΑΛΛΑ καθημερινή. Αρκετή για να σε βάλλει και στο "τριπ" και να προχωρήσεις για τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα. Γνώμη μου.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Η γυμναστική έχει να κάνει με τη στάση του σώματος πάνω στο ποδήλατο.
Όσο πιο όρθια κάθεσαι τόσο πιο άνετα και ξεκούραστα πας και τόσο λιγότερο δουλεύει το άνω μέρος του σώματος. Όσο πιο σκυφτός είσαι τόσο περισσότερο ζορίζεσαι και τόσο περισσότερο γυμνάζεις μέση και κοιλιά.

Το ότι κάποιος νιώθει να γυμνάζεται με ένα ποδήλατο πόλης στο οποίο είναι όρθιος, αραχτός και ατενίζει το δρόμο σημαίνει ότι μάλλον είναι ο ίδιος λίγο σκουριασμένος.

@gothrog
Αν τελικά καταλήξεις σε Mountain θα πρέπει να αλλάξεις τα λάστιχά του με λεπτότερα για δρόμο. Επίσης θα χρειαστείς φτερά τώρα που θα αρχίσουν οι βροχές (και καλά....).

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Δέχομαι αυτά που λες και σε προσκαλώ την Κυριακή πρωί να κάνουμε μια βολτούλα με ποδήλατα : Κέντρο - Ανάβυσο και πίσω, ή κάτι αντίστοιχο, όπως έκανα εχθές, μιας και είμαι αγύμναστος (και υπέρβαρος - 100 κιλά....).
Δεν το λέω με κακία ούτε για να σε κοντράρω, απλά πιστεύω ότι από την στιγμή που αφήσεις καναπέ - καρέκλα - κρεβάτι ΚΑΙ ΙΧ και ανέβεις σε ποδήλατο => ότι ΚΑΝΕΙΣ γυμναστική.
ΟΚ, αν χτυπηθείς στην κοπηλατική του τοπικού γυμναστηρίου για καμια ωρίτσα ΣΑΦΩΣ και κάνεις περισσότερη / καλύτερη / ανώτερη (βάλε ότι θέλεις) γυμναστική και αν καβαλήσεις κούρσα και πας μέχρι το Σούνιο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάνεις περισσότερη / καλύτερη / ανώτερη (βάλε ότι θέλεις) γυμναστική από ότι αν κάνεις "όρθιος" διαδρομή 7 χλμ στην πόλη.
Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς?

Συμφωνώ απόλυτα για την παρατήρησή σου σχετικά με λάστιχα και φτερά.

Φιλικά,
Πέτρος

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όσο πιο "ξεκούραστο" είναι το μέσο τόσο μεγαλύτερες αποστάσεις και τόσο περισσότερη ώρα πρέπει να κάνεις για να γυμναστείς. Δηλαδή ξεκινάς με το Trekking σου και κάνεις χαλαρές διαδρομές οι οποίες όσο περνά ο καιρός θα πρέπει να μεγαλώνουν σε απόσταση για να έχεις αποτελέσματα.

Βέβαια, όπως έγραψες και εσύ, το ζήτουμενο είναι διαφορετικό για τον καθένα και σίγουρα δεν αγοράζουμε όλοι ποδήλατο για να γίνουμε "φέτες" :) Το όλο θέμα είναι, όπως επίσης έγραψες, να σηκωθούμε από τον καναπέ. Ας είναι και σε σπαστό ποδήλατο :P

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Βασικά δεν ειναι θέμα ζορι αλλα οταν εχεις σκυφτη θέση και κάνεις ποδήλατο βοηθανε και οι κοιλιακοι
βασίκα μπορει ο κάθε ενδιαφερόμενος να ρωτησει καποιον γυμναστη επι του θέματος

gothrog
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας.

Γύρισα από τη βόλτα μου στα μαγαζιά και πλέον είμαι περισσότερο μπερδεμένος από πριν :-(

Λοιπόν, για αρχή αποφάσισα ότι θα πάρω mtb και ότι θα δώσω παραπάνω χρήματα από αυτά που αρχικά σκόπευα (πάντα έτσι δεν γίνεται;).

Έχω (μάλλον) καταλήξει στο Specialized Rockhopper Disc. Πώς σας φαίνεται; Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το μοντέλο του 2008 δεν υπάρχει και το μοντέλο του 2009 είναι (νομίζω) πολύ κατώτερο σε περιφεριακά...

Δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος τι θα "φοράει" το νέο, αλλά νομίζω ότι η Rock Shox Tora 302 SL γίνεται Rock Shox Dart 3 SL, τα φρένα από Avid Juicy 3 SL γίνονται Tektro Auriga Comp, και το πίσω ντεραγιέ από Shimano LX RD-M581 γίνεται Shimano Deore... Έχει βέβαια μείνει ίδιος ο πολύ καλός σκελετός (Specialized M4 manipulated alloy frame)...

Θα ήθελα για άλλη μια φορά τη βοήθειά και τα σχόλιά σας. Υπάρχει κάτι άλλο που θα προτείνατε περίπου στα 700 ευρώ;

Ευχαριστώ,

Βασίλης.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μπορείς να δεις το scale 80
σε αυτά τα χρήματα ειναι μια καλή λύση

από εκεί και πέρα μπορείς να εξοπλίσεις ένα fidusa me deore και δισκόφρενα αν και θα προτιμούσα χωρίς

το rockhopper το βλέπω στα 980 ευρο
οχι 700

http://tsirikosbikes.gr/bike.asp?id=77579

γιατί είναι καλός αυτός ο σκελετός
?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Δεν ξέρω αν θέλεις να πάρεις κατι απο το ιντερνετ, αλλά αν το σκέφτεσαι , υπάρχουν σε ΜΤΒ http://www.vortrieb.com/group.php?frame_id=1&και σε τρεκινγκ http://www.vortrieb.com/group.php?frame_id=12& στην www.vortrieb.com, που έχουν δοκιμαστεί απο αρκετά παιδιά που έχουν παραγγείλει και ειναι πολύ καλά (απο οτι λένε αυτοί και τα μαγαζιά που τα έχουν δεί). Το θετικό τους πανω απο όλα είναι τα περιφερειακα/τιμή και αν θέλεις, αλλάζεις κάτι που θέλεις σε κάτι πιο καλό ή πιο οικονομικό ή οπως θέλεις. Τα μεταφορικά τους ήταν 20 ή 30 ευρώ.
ΥΓ. Για να δεις τα μοντελα ολόκληρα, πηγαινε στο "neu starten" και μετα στο konfigurator starten.

gothrog
Απών/απούσα

Πράγματι το 2008 μοντέλο είναι γύρω στα 950 ευρώ. Όμως το 2009 θα είναι αρκετά φθηνότερο, αλλά θα έχει (μάλλον) τις αλλαγές που γράφω πιο πάνω...

Θα δω οπωσδήποτε (αύριο!) και το scale 80...

gothrog
Απών/απούσα

@lyhadj: Δεν θέλω να ρισκάρω αγορά από το δίκτυο. Θα δώσω κάτι παραπάνω (ίσως) αλλά θα το έχω δει/καβαλήσει και θα έχω και υποστήριξη.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δες scale

και δες και fidusa
www.fidusa.gr/dealers

απλά το fidusa έχει ποιο αγωνιστική γεωμετρία το scale ποιο παιχνιδιάρικη
πράγμα που σημαινει οτι στο fidusa μπορείς και βάζεις ποιο πολύ δύναμη
πάνε ρίξε μια ματιά και τα ξαναλέμε

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

To specialized βλέπω ότι θα φοράει μηχανικά δισκόφρενα οποτε δεν έχει και πολύ νόημα.
http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.jsp?spid=32233

gothrog
Απών/απούσα

Καλημέρα.

@Eaglos: Που είδες ότι έχει μηχανικά δισκόφρενα; Στο link που στέλνεις βλέπω την κεντρική σελίδα με τα ποδήλατα και πιο μέσα περιγραφή μόνο για το μοντέλο 2008...

Βρήκες κάπου (επίσημα) τι θα φοράει το μοντέλο του 2009?

Οι μόνες πληροφορίες που έχω είναι:
http://www.leisurewheels.co.uk/products.php?plid=m1b3s2p4639

contact