Αγορά Ballistic Element (fitness) MY2012

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Χαιρετώ όλους τους ποδηλατοσυμφορουμίτες!

Γιώργος απο Λάρισα αλλά μενω και εργάζομαι Θεσσαλονίκη.
Εντελώς ασχετος με ποδηλατα, τωρα αρχισα να ψαχνομαι και να μαθαινω περι treking, fitness, mountain, πιρουνια δισκους, παλουκόσελα, v brakes και όλη την σχετικη διάλεκτο!
Ας πάρουμε τα πραγματα απο την αρχη:
οπτικα μου αρεσαν αυτα με τα μεγαλα δισκοφρενα και αναρτησεις και μαλιστα αεριου - λαδιού! Στη συνεχεια ενας φιλος μου χρονια ποδηλατης μου προτεινε την κατηγορια fitness. Στη συνέχεια ανακάλυψα αυτό εδώ το φορουμ (οπου και γράφτηκα βεβαίως βεβαίως) και το εριξα στη μελέτη!
''Πείστηκα'' οτι ο φιλος μου ειχε δικιο για fitness... διοτι οι περισσότεροι απο δω μεσα θεωρουν περιττά με τζάμπα βαρος την εμπρός ανάρτηση. Πειστηκα οτι τα vbrakes, μπορεί να ειναι τεχνολογικά λιγο πισω και παλαιομοδιτικα σε σχέση με τα δισκόφρενα, αλλά κάνουν τη ιδια δουλειά στο φρενάρισμα και οτι είναι value for money!

Ξέχασα ν' αναφέρω για την χρήση που το θέλω: Δεν ασχολούμαι με βουνα και με λαγκάδια και ουτε με καταβάσεις! όπως ειπα μενω Θεσσαλονίκη (κέντρο) μια ανάσα απο τον ποδηλατόδρομο στον Λευκό Πύργο!

Οι απορίες λοιπόν που έχω είναι:
Ποια η γνώμη σας για το ποδήλατο του θέματος?
Ξέρει κανείς ακριβώς το βάρος του?
Ποιος ο μεσος όρος βαρους των mountain και των treking και ποιος των fitness?
Μπορώ να βάλω εκ των υστέρων υδραυλικά δισκόφρενα στο συγκεκριμμένο ποδήλατο? (διότι λεφτά αυτή τη φορά δεν υπάρχουν! χεχεχεχε)

ευχαριστώ Γιώργος!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Tasakos10
Απών/απούσα

Το ποδήλατο που σε ενδιαφέρει φίλε συνποδηλάτη, δεν το έχω οδηγήσει. Από την φωτογραφία που έχουν τα καταστήματα και μόνο, μου φαίνεται -αν βλέπω σωστά- οτι ο σκελετός έχει υποδοχή για δισκόφρενα. Όμως:
1) Ακόμα και αν ισχύει αυτό, για να μπουν δισκόφρενα, θα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογοι τροχοί με κέντρα για δισκόφρενο, άρα θα χρειαστείς επιπλέον τροχούς ή κέντρα αν οι υπάρχοντες δεν διαθέτουν.
2) Θα πρέπει να αλλάξεις και τις αλλαγές των ταχυτήτων αν έχουν ενσωματωμένη την μανέτα του φρένου για να μπουν οι μανέτες δισκόφρενου.
3) Για την χρήση που το θες, δεν ακούγονται απαραίτητα τα δισκόφρενα.

Υ.Γ. Το ποδήλατο φαίνεται όμορφο και έχει αν κατάλαβα καλά μια μικρή αναρτησούλα 30mm στο πηρούνι. Για τα μέσα βάρη δεν γνωρίζω αλλά στο περίπου μπορώ να σου πω οτι ένα αξιοπρεπές φιτνες μπορεί να είναι π.χ. 10 κιλά ενώ ένα αντίστοιχο mtb τουλάχιστον 2-3 κιλά βαρύτερο.

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

thanks φίλε!!!!
αρα ή παιρνεις δισκόφρενα απο την αρχή ή δεν παίρνεις και το ξεχνάς!!!
Σήμερα μου κόλλησε και ενα άλλο ποδηλατο: το ideal optimus. Tι λέτε γι αυτό? Επίσης άλλος μου συστησε να μην πάω σε ideal αλλά κατι σε GT μάρκα...
ο ανιψιος μου πήρε το gt avalance 3.0. Δεν λέω πολύ όμορφο και φανταχτερό, αλλά τα εχει και τα κιλάκια του. 630 του βγήκε και νομίζω ξεφευγει για μενα αυτή η τιμή...

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Τελικά όσο περνάνε οι μέρες τόσο ανακαλύπτω και άλλα μοντέλα ....
έκανα βόλτα το Merida crossway 40d και έχω να λέω μόνο θετικά. Δεν ξέρω αν θελουνε να το προωθήσουνε, αλλά σε 2 ποδηλατάδικα που μπήκα (που εμπορεύονται την συγκεκριμμένη μάρκα), μου προτείνανε κατευθειαν το συγκεκριμμένο!

Κανένας κάτοχος με Merida crossway 40d?

Tasakos10
Απών/απούσα

Αγαπητέ φίλε, νομίζω οτι είσαι αρκετά μπερδεμένος. Αποφάσισε πρώτα για τι χρήση θέλεις το ποδήλατο για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Δεν είπες οτι δεν χρειάζεσαι την μπροστινή ανάρτηση; Τί να το κάνεις το crossway;

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Ναι έχεις δίκιο, έτσι όπως τα έγραψα φαίνονται μπερδεμένα! Μόνο που όταν τα έγραφα, δεν είχα ξεκινήσει τα ''test drive'' !!!!
Για την ανάρτηση που εγραψα, επηρεάστηκα απο δω μεσα κυρίως! Κάνοντας όμως μερικές βόλτες Θεσσαλονίκη πιστέυω οτι είναι must! Τωρα αν ειναι 1,5 κιλο παραπάνω .... τι να πω δεν ξερω ....
Να ξαναπώ οτι η χρήση θα ειναι κυρίως στον ποδηλατόδρομο στην παραλιακή Θεσ/νικης και μετά Εύοσμο και κέντρο
Πάντως όσο δοκιμάζω διάφορα μοντέλα, τόσο ξεδιαλύνει το τοπίο!

Tasakos10
Απών/απούσα

Η αλήθεια είναι οτι και να ακούσεις από δω δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει την δική σου άποψη. Υπάρχει και μια άλλη αλήθεια όμως που λέει οτι το test drive που έκανες, σε βοήθησε να σχηματίσεις εικόνα και εμπειρία για το τι είναι ξεκούραστο, ευέλικτο και γρήγορο σε μια διαδρομή 10-20-30 άντε και 50 χιλιομέτρων. Όταν αρχίσεις να γράφεις χιλιόμετρα υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκτήσεις άλλη άποψη και ίσως αυτό προσπαθεί να σου μεταφέρει πληροφόρηση από τις συζητήσεις στο φόρουμ.
Από την άλλη όμως, επειδή η εμπειρία είναι εντελώς βιωματικό θέμα -κανείς δεν έμαθε τίποτα από περιγραφές άλλων- ίσως να χρειάζεται να το δεις μόνος σου. Εξάλλου δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσεις με την άποψη που επικρατεί εδώ μέσα. Μπορεί να έχεις και άλλες ποδηλατικές ανάγκες. Π.χ. για κάποιον που κάνει ποδηλατικές βόλτες σε ίσωμα 5km την ημέρα, πραγματικά δεν νομίζω να τον χαλάσει μια φτηνή ανάρτηση κι ενδεχομένως να νιώθει οτι τον βοηθάει κιόλας.
Σε μπέρδεψα; Προσπάθησα να έρθω και στην δική σου θέση πάντως.

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Ο κύβος ερίφθη...
Είμαι πλέον κάτοχος ενός Ideal ergomax 2012!!!!
όχι τίποτα άλλο, αλλά τωρα είναι και λάθος ο τίτλος του θέματος!!!
ευχαριστω και τον τασακο για το ενδιαφέρον!

Tasakos10
Απών/απούσα

Μεγειά σου! Καλοτάξιδο φίλε μου και καλά χιλιόμετρα με ασφάλεια.

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ! μόλις γυρισα απο βόλτα!
εισέπραξα και την 1η βρισιά πάντως απο οδηγο με παπάκι, διότι άλλαξα λωρίδα κάπως....
θέλει πολλή προσοχή μες στην πόλη ...

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

Πω ρε φίλε... που να 'ξερα τότε οτι θα αλλαζα 5-6 ποδήλατα ...
πάνε 4 χρόνια και κάτι!

contact