Καλημέρα,
νέος στο φόρουμ και χρειάζομαι τη βοήθεια σας για επιλογή ποδηλάτου.
Το ποδήλατο το χρειάζομαι για λόγους άσκησης αποκλειστικά μιας και έχω ξεφύγει με τα κιλά (1,85 ύψος 123 κιλά).
Μένω στην επαρχία και κατα βάση οι διαδρομές που θα ακολουθώ θα είναι άσφαλτος και λίγες φορές ήπιος χωματόδρομος.
Το budget μου είναι 300-320 Ευρώ και μετά απο μελέτη κατέληξα στο να αγοράσω κάτι επώνυμο για αξιοπιστία καθώς και ανταλλακτικά.
Αυτό που με προβληματίζει έιναι η επιλογή του τύπου: MTB ή Trekking?
Τείνω στην αγορά κάποιων εκ των εξής:
MTB Ideal Freeder 26"
Trekking Ideal Moovic 28"
Trekking Ideal Nergetic 28"
Σκοπεύω να επισκεφτώ κάποια ποδηλατάδικα απο βδομάδα αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Διαβασε εδω
http://www.podilates.gr/node/38504
και θα δεις γιατι οι επιλογες σου δεν ειναι οι καλυτερες δυνατες.
που από επαρχεία?
Ερυθρές Αττικής.
Μετά απο συζήτηση με φίλο ο οποίος βολτάρει καιρό μάλλον πάω για MTB για να μπορέσω πλήρως να ανταπεξέλθω και στις δασικές διαδρομές της περιοχής....
τα 320 ευρό δεν θα φτάσουν για να πάρεις κάτι αξιοπρεπές
Σε όλους λες να αγοράσουν πιο ακριβά... Για πες μας ρε πλάνετ, η αξιοπρέπεια στα πόσα ευρώ πάει???
Για να πάρεις ένα αξιοπρεπές (εισαγωγικό) mtb από Ελλάδα πρέπει να δώσεις to λιγότερο 400-450 ευρώ.
Τι λε ρε φίλε! Δηλαδή αν δώσω 350 είμαι αναξιοπρεπής? Ε??? Ψηλά τον πήρατε τον αμανέ μου φαίνεται! Και που ξέρεις εσύ τι ψάχνω εγώ και τι με ικανοποιεί???
Κατσε ρε φιλε γιατι μαλλον παρεξηγησες αυτα που λενε οι παραπανω.
1.Δεν μιλαμε για εσενα αλλα για το ποδηλατο. Δλδ δεν θα εισαι εσυ αναξιοπρεπης αλλα ενα οποιοδηποτε ποδηλατο για να μπορει να ανταπεξελθει αξιοπρεπως σε καποια χρηση πρεπει να εχει πανω καποια πραγματα που εχουν ενα αλφα κοστος. Εαν πεσεις κατω απο αυτο το κοστος κατι εχεις θυσιασει και καπου θα εχεις συμβιβαστει.
2.Το τι θα σε ικανοποιει εχει να κανει και με τι ειχες πριν και τι εμπειριες εχεις και τι θες να κανεις τωρα. Δλδ για τις χαλαρες βολτες σε χωματοδρομο που θελεις να κανεις (εαν θυμαμαι αυτο δηλωσες εκει που ρωταγες για εσενα) σχεδον οποιοδηποτε συγχρονο ποδηλατο και να παρεις ικανοποιημενος θα εισαι. Οταν θα αρχισουν να μπαινουν χλμ στα ποδια σου ή αλλαξεις λιγο την χρηση θα δεις μετα που υστερει ο συμβιβασμος που εχεις κανει.
Συνδιαζοντας τωρα το 1. και το 2.
Εαν θυμαμαι παλι καλα τελικα πηρες το ideal freeder (και γλυτωσες και καποια χρηματα σε σχεση με το ακριβοτερο (αλλα και χειροτερο) ideal freeder disk). Και σου λεω οτι για τις χαλαρες βολτες που λες μια χαρα θα εισαι και ικανοποιημενος θα αισθανεσαι. Εαν ομως πας στο επομενο σταδιο και θελεις να χρησιμοποιησεις το ποδηλατο σαν ΜΤΒ που ειναι και θελεις να κανεις ΜΤΒ χρηση (οχι τοσο χαλαρη) γνωριζεις που εχεις συμβιβαστει σε σχεση με το "αξιοπρεπες" ΜΤΒ που λενε οι παραπανω??? Δλδ για να το πω αλλιως ξερεις που υστερει το ποδηλατο σου σε σχεση με το ελαχιστο που χρειαζεται για ενα ΜΤΒ??
Ξαναλεω οτι για τις χαλαρες βολτες σε χωματοδρομο που το θες ειναι μια χαρα ποδηλατο.
δίκιο έχεις
συγνώμη
Φίλε κατ΄αρχάς δεν αναφέρθηκε κανείς στην δική σου αξιοπρέπεια. Απ' οτι είδα, όλοι αναφέρθηκαν στο ποδήλατο και όχι σε σένα, οπότε καλό θα ήταν να μην τα συγχέεις.
Προφανώς και όλοι αγοράζουμε το ποδήλατο που μπορούμε και όχι αυτό που μπορεί κάποιος άλλος. Αυτό ενδεχομένως ενίοτε να περιορίσει τις δυνατότητες μας για κάποια επίπεδα χρήσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας καθιστά αναξιοπρεπείς ή μη.
Αυτό που -όπως το αντιλαμβάνομαι- προσπαθούν να πουν στον φίλο με το mountain και την χρήση για δασικούς δρόμους, όπως εκείνος την περιγράφει, είναι οτι θα έχει περιορισμούς με αυτό το ποδήλατο, πράγμα που είναι αλήθεια.
Παλιά δεν υπήρχαν ποδήλατα με αναρτήσεις κι όμως πηγαίναμε στα βουνά -προσωπικά αλώνιζα σε Διόνυσο και Πεντέλη με ένα σιδερένιο carrera- ή π.χ. ο πατέρας μου έκανε τον γύρο της Ευρώπης οδικώς με ένα σκαραβαίο του '65. Όλα όμως εξελίσσονται και μπορούν να γίνουν και με πιο εύκολους-ανώδυνους-ακίνδυνους τρόπους. Υπό αυτό το πρίσμα και υπό τον όρο οτι ο φίλος που μίλησε για δασικούς και βουνά, εννοεί το ίδιο πράγμα με τους υπόλοιπους, ένα "σωστό" mtb -ή "αξιοπρεπές" κατά άλλους- δηλ. με ανάρτηση που λειτουργεί σωστά, ταχύτητες που επίσης αλλάζουν σωστά και αλυσίδα που δεν πηδάει, ανθεκτικούς τροχούς, σωστά φρένα κτλ. κτλ. δεν μπορεί να πάρει κανείς με αυτά τα λεφτά για χρήση βουνού.
Τελικά ο καθένας μας αγοράζει οτι μπορεί και κάνει με αυτό όσο καλύτερη και περισσότερη χρήση μπορεί. Απλώς το ακατάλληλο ποδήλατο ή όχι σωστό για την επιθυμητή χρήση, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την παραμονή μας στην ποδηλασία και κάτι τέτοιο υποννοείται και εδώ. Η ουσία τελικά, είναι να χαιρόμαστε τα ποδήλατά μας χωρίς κόντρες και ανταγωνισμούς.
Έχεις ένα μικρό πρόβλημα κατανόησης ή απλά ψάχνεις κάπου να ξεσπάσεις; Εγώ αγόρασα πέρυσι ένα Bottecchia με 350 ευρώ. Και είμαι μια χαρά. Έτερον εκάτερον
- Συμβαίνει αρκετες φορες ψάχνοντας για καποιο προιον, υπολογιστη, τηλεοραση φωτγραφ μηχανη κλπ να προσπαθουμε μεσα απο ενα εξειδικευμενο φορουμ να πάρουμε ιδεες - βοηθεια. Προσωπικα το εχω επιχειρησει πολλες φορες. Αυτο που αναπόφευκτα συμβαινει ειναι εγω , ενας αδαεις του συγκεκριμενου χωρου, να βρισκομαι σε ενα περιβαλλον ανθρωπων που εχουν αριστη γνωση του θεματος. Νομιζω οτι οφειλω τουλαχιστον να σεβαστω την αποψη τους ανεξαρτητως αν τελικα την ακολουθήσω. Αν εχω ορισει ολες τις αναγκαιες παραμετρους 9 στις 10 φορες θα χουν δικιο (αφηνω την 1 καβατζα για περιπτωσεις ιδιοτελειας).
- Η ζωη ειναι ενα παιχνιδι συμβιβασμων. Το ιδιο ακριβως ισχυει και για το ποδηλατο. Ειναι λιγος καιρος που ανακάλυψα το συγκεκριμενο φορουμ αλλα εχω διαβασει μεγαλο μερος του. Σας πληροφορώ ότι εχω αλλαξει σημαντικα τις αρχικες αποψεις που ειχα οι οποιες βεβαιως βασιζονταν στην ημιμαθεια. Νομιζω ότι ειμαι πλεον σε θεση να εχω μια ιδεα για τι ειδους συμβιβασμο θα ΕΠΙΛΕΞΩ να κανω αναλόγως της οικονομικης μου δυνατότητας, ή των αναγκων που θελω να καλυψω. Αν δεν ειμαι σιγουρος θα γυρισω στο φορουμ θα κανω σαφες τι ακριβως θελω και ποσα μπορω να διαθεσω και θα ειμαι ετοιμος να ακουσω την οποια απαντηση, γιατι απευθύνομαι σε ανθρωπους που ξερουν περισσοτερα απο εμενα .
Καλοπροαιρετα και αντεχοντας και την πλακα.
Τελος και εγω διαβαζοντας ολο το νημα , δεν νομιζω οτι η αναξιοπρεπεια αναφεροταν σε προσωπο αλλα σε αντικειμενο
jester7 προσπαθησε το ποδηλατο που θα παρεις να εχει 24 ταχυτητες και εναν επωνυμο σκελετο...συνηθως τα ποδηλατα με 24 ταχυτητες εχουν καλυτερο δισκοβραχιονα απο αυτα με τις 21, αλουμινενια πεταλια (αντι για πλαστικα) και αλλα καλουδια που θα τα εκτιμησεις μιας και εχεις καποια κιλα παραπανω(καλυτερη αναρτηση, καλυτερη σειρα ταχυτητων, ισως και καλυτερο σκελετο σε καποιες περιπτωσεις)...Οποτε αφου σκεφτεσαι να δωσεις αρκετα λεφτα (δεν είναι λιγα τα 320€) βαλε κατι παραπανω για να "προστατεψεις" τα 320 που θα δωσεις και να τα ευχαριστηθεις περισσοτερο.. Για μενα και απο τα λιγα που μας ειπες ψαξε για mountain 29αρι.. Θα πας και τις δασικες σου βολτες και θα εχεις και σχετικα ανετη θεση οδηγησης (τουλαχιστον σε σχεση με ενα 26 mtb)...
Tις 24 ταχυτητες τις προτιμας γιατι συνηθως συνοδευονται απο πισω κεντρο με κασσετα (που σημαινει λογω θεσης των ρουλεμαν μεγαλυτερη αντοχη) και οχι για τον δισκοβραχιωνα και τα αλλα που αναφερονται.
Απο εκει και περα τα αλλα τα βλεπεις και δεν ισχυουν οπως τα λεει ο stoli.
ΠΧ υπαρχουν ποδηλατα που εχουν πλαστικα πεταλια (ή πλαστικα-μεταλικα και οχι ολο μεταλικο) και εχουν 27 ταχυτητες (ουτε καν 24). Αλλα που στην εκδοση με τις 21 ταχυτητες εχουν καλυτερο πιρουνι απο αλλης μαρκας ποδηλατο με 24. Και παει λεγοντας.
Καποια πραγματα απλως τα ελεγχεις και δεν πανε αυτοματα (μπορω να σου δειξω αρκετα ποδηλατα με 21 ταχυτητες που ειναι καλυτερα απο αλλα (αλλης εταιρειας) με 24).
Ας πουμε στην προταση παραπανω (δωσε κατι παραπανω και παρε 29αρι για δασικες βολτες). Το 29αρι θα ταιριαζει παραπανω, ως εδω καλα. Το ποσα παραπανω χρηματα θα πρεπει να δωσεις δεν αναφερεται, δεδομενου οτι εισαι λιγο παραπανω σε κιλα και ο 29αρης τροχος λογω μεγαλυτερης ακτινας και μεγαλυτερου βαρους στα ακρα θελει αλλα και καλυτερης ποιοτητας εξαρτηματα για να εχει ιδια αντοχη με ενα 26αρι.
Δεν ειναι λαθος σαν προταση απλως θα πρεπει να ελεγξεις μονος σου εαν μπορεις να δωσεις τα παραπανω και εαν με την χρηση που λες να κανεις αξιζει να δωσεις τα παραπανω.
για πες μου 2-3 ποδήλατα με 21 ταχ. που είναι καλύτερα από κάποιο με 24 ταχ.
μιλάμε για βιδωτό γρανάζι
πέραν τούτου λες πολλά χωρίς να λες τπτ
οι εταιρίες οι φτηνές βάζουν πλαστικά πεντάλ
οι "καλές" βάζουν μεταλλικά πεντάλ του κόλου που σε μία απότομη πετάλια μπορεί να σου φτήσει τις μπίλιες μια προς μία
έτσι και αλλιώς όταν αγοράζω ποδήλατο το πεντάλ το θεωρώ αναλώσιμο
και ή βάζω εξαρχής κάτι που να με αντιπροσωπεύει ή αφήνω αυτά που έχει και με την πρώτη ευκαιρία τα αλλάζω
και μια ερώτηση μιας και σου αρέσουν τα μυστήρια
αυτά τα πλαστικά πεντάλ
http://www.chainreactioncycles.com/gr/en/odyssey-twisted-pc-plastic-peda...
δεν είναι καλά?
γιατί εμένα άλλα μου έχουν πει
γενικότερα στα πεντάλ έχω δει μεταλικά πεντάλ να είναι για πέταμα
και εγώ δει πλαστικά πεντάλ ή μισό μισό να είναι άψογα
και πάντα εξαρτάτε την χρήση
π.χ. σε κόρη μια φίλης ζήτηση αποκλειστικά πλαστικά πεντάλ
αυτά τα κακά πεντάλ που τα λες ώς μη καλά
ο λόγος
κοπελίτσα 13 ετών για πιο λόγο να γραντζουνιέται
έτσι και αλλιώς το βάρος της δεν είναι αρκετό για να τα σπάσει
οπότε ήταν καλύτερη επιλογή
και για τέλος
όχι το να έχει 24 ή 27 ή ακόμα και 30 ταχ. δεν σημαίνει ότι παίρνεις ποδήλατο κορυφαίο
απλά το να έχει 21 με 24 ταχ. αλλάζεις κατηγορία με ότι σημαίνει αυτό
αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άθλια ποδήλατα με 24 ταχ. και ακόμα πιο άθλια με 27ταχ.
αλλά αν πας στην ίδια εταιρία το 21 ταχ. είναι πιο άθλιο από το άθλιο των 24 ταχ.
βέβαια δεν περιμένω να καταλάβει κάποιος που μου έλεγε πως βάζει joytech (κινεζίλα) κέντρο με δισκόφρενο και βιδωτό γρανάζι
γιατί απλά κάποιος μπορείς να θέλει στον κουβά του δισκόφρενα
Τελικα,μετα τις τοσες γνωμες που διαβασες ποιο ποδηλατο σκεφτεσαι να παρεις?
Βιαζεσαι τοσο πολυ να μου την πεις που δεν διαβαζεις τι γραφω.
Που εγραψα για την ποιοτητα των πεταλιων????
Εγραψα απλως οτι υπαρχουν ποδηλατα που εχουν 27 ταχυτητες και εχουν πλαστικα δλδ οτι δεν ισχυει αυτο που ειπωθηκε παραπανω οτι αλλαζεις κατηγορια και ενω ειχε πλαστικα εχει μεταλικα δλδ οτι δεν ειναι κανονας αυτο.
Το καταλαβαινεις ή πρεπει να το εξηγησω ακομα πιο απλα????
Για το αλλο που ρωτας στην αρχη
Παρε ενα με 21 ταχυτητες
http://www.specialized.com/us/en/bikes/mountain/hardrock/hardrock-26#specs
και ενα με 24 ταχυτητες
http://www.orient-bikes.gr/?q=hardtail/de-tox-26
και πες μου εσυ με επιχειρηματα ποιο απο τα δυο προτιμας. Η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη οποτε μην δωσεις την απαντηση κανενα απο τα δυο. Μιλαμε συγκριτικα ποιο απο τα δυο συγκεκριμενα ποδηλατα ειναι καλυτερο.
υ.γ.Την αλλη φορα για να μην κουραζεσαι αδικα και γραφεις σεντονια χωρις λογο καλο θα ειναι να διαβαζεις τι γραφει ο αλλος.
και τα 2 είναι άθλια ποδήλατα
αν και το όριεντ φοράει την πανάθλια zoom ανάρτηση
η 3030 δεν και αμάν καλύτερη αν είχα επιλογή από τις 2 αναρτήσεις θα διάλεγα την 2
αλλά από τα ποδήλατα θα διάλεγα το οριεντ
έτσι και αλλιώς είναι και τα 2 εισαγωγικά ποδήλατα και δεν κάνουν για πολλά πολλά
η χρήση και των 2 ποδηλάτων είναι για κάνα χωριό να κόβεις βόλτες σε κάνα πατημένο χωματόδρομο
οπότε θα προτιμούσα την αντοχή του orient
ειδικά αν μπορούσα αργότερα να το αναβαθμίσω με μία 80-100Mm ανάρτηση
για τα πετάλια λες
αν καταλάβεις τι λες
θα καταλάβω και εγώ τι γράφεις
κατηγορία αλλάζεις σε ένα ποδήλατο δεν αλλάζεις όταν το όλο σύνολο βελτιώνετε αισθητά
και όχι από τον αριθμό των ταχυτήτων
αυτή την βελτίωση την βλέπουμε ειδικά όταν ένα ποδήλατο αντί για 21 ταχ. έχει 24
αναγκαστικά πάει σε καλύτερα περιφεριακά
σε καλύτερους τροχούς και συνήθως έχουν και καλύτερες αναρτήσεις
όχι την ζοομ που έβαλε η Orient για να γλιτώσει 10 ευρό στο κόστος
εσύ βέβαια πήγες και έγραψες ότι έχεις δει ποδήλατα με 27 ταχ. να έχουν πλαστικά πεντάλ και όχι μεταλικά
so what???
τι θέλεις να μας πεις πως οι εταιρίες για να γλιτώσουν 2 ευρό κάνουν μαλακίες
δλδ πόσο κοστίζει στην χ εταιρία το μεταλικό πεντάλ που λες???
όταν στην λιανική κοστίζει 7-8 ευρό
ακόμα και έτσι όταν πας από 21 σε 24 ταχ. δλδ από βιδωτό γρανάζι σε κουμποτό αλλάζεις κατηγορία
και μόνο από τον περιορισμό των 14 δοντίων να βάλεις φτάνει
βέβαια ώς συνήθως δεν καταλαβένω τι λες μιας και αυτή θα είναι η απάντηση σου
:D
Το γνωριζω οτι ειναι αθλια ποδηλατα (για τελειως διαφορετικους λογους). Αλλα οπως εγραψα και παραπανω σε ρωτησα συγκριτικα μεταξυ των δυο ποδηλατων. Τωρα εαν εσυ απο τα δυο θα διαλεγες το orient και δεν το λες μονο απο πεισμα απλως για να με κοντραρεις και να υποστηριξεις την οποια γνωμη εχεις λυπαμαι πολυ αλλα νομιζα οτι δεκα πραγματα τα καταλαβαινες. Τωρα δειχνεις απλως ασχετος.
Επειδη οντως δεν καταλαβαινεις να στο κανω ακομα πιο νιανια.
Εγραψα.
"Tις 24 ταχυτητες τις προτιμας γιατι συνηθως συνοδευονται απο πισω κεντρο με κασσετα (που σημαινει λογω θεσης των ρουλεμαν μεγαλυτερη αντοχη) και οχι για τον δισκοβραχιωνα και τα αλλα που αναφερονται.
Απο εκει και περα τα αλλα τα βλεπεις και δεν ισχυουν οπως τα λεει ο stoli."
σαν απαντηση στον stolimer. Για να δειξω στον stolimer οτι δεν ισχυει αυτο που ειπε "συνηθως τα ποδηλατα με 24 ταχυτητες εχουν καλυτερο δισκοβραχιονα απο αυτα με τις 21, αλουμινενια πεταλια (αντι για πλαστικα) και αλλα καλουδια που θα τα εκτιμησεις" και οτι αυτα τα βλεπεις και δεν ισχυει ουτε καν σε μεγαλο ποσοστο το "εχει 24 ταχυτητες αρα και μεταλικα πεταλια κτλ" εφερα σαν παραδειγμα τα πεταλια (το ΠΧ στην αρχη σημαινει Παραδειγματος Χαριν) και ανεφερα οτι ανεξαρτητα απο ταχυτητες υπαρχουν ποδηλατα με 27 ταχυτητες που εχουν πλαστικα και το αναποδο.
Και γι'αυτο κλεινω με αυτη την προταση
"Καποια πραγματα απλως τα ελεγχεις και δεν πανε αυτοματα"
Τωρα το καταλαβαινεις ή πρεπει να το γραψω με μικρες λεξουλες μονο???
Που το ειδες εσυ οτι γραφω για αλλαγη κατηγοριας, για ποιοτητα πεταλιων, και ολες τις αλλες μπουρδες που γραφεις παραπανω πολυ απλα με ξεπερναει. Πολυ απλα για αλλη μια φορα απαντας ασχετα με το τι εχει γραψει αυτος στον οποιο υποτιθεται οτι απαντας
γράψτω με μικρές λεξούλες
:D
πες μου ένα ανταλλακτικό που είναι καλύτερο στο specialized σε σχέση με το orient
όλα είναι υποδιέστερα από
με μερικά να είναι και νο-ναμε
για το πιο διάλεξα ήμουν ήδη ξεκάθαρος
ναι μόνο που όπως και στα 2 ποδήλατα που αναφέρεις
το μεν 21 ταχ. φοράει νο-ναμε δισκοβραχίονα ή η specialized ντρέπετε να πει την μάρκα
και το άλλο φοράει shimano 311 Που είναι ένας καλός δισκοβραχίονας
βέβαια εσύ θα ξεθάψεις κάμια καμένη εταιρία για να αποδείξεις ότι να υπάρχει αυτό που λέω
για τα πετάλια σε έχασα παντελώς
αν και δεν βρίσκω νοήμα να πούμε κάτι άλλο πάνω στο θέμα πεντάλ
και πάντα να γράφεις με μικρές λεξούλες
Ρωτα οποιον θες απο τους φιλους αγωνιζομενους (που εχεις πει οτι παιρνεις την γνωση), ρωτα οποιον ποδηλατα ξερεις, ρωτα οποιον γνωστη νομιζεις οτι μπορεις να βρεις, θα σου πει ακριβως το παρακατω.
Ενα ποδηλατο και ο τροπος που αποδιδει και κυλαει κρινεται απο το
1.frameset
2.Τροχους
και μετα απο ολα τα υπολοιπα. Το οτι με ρωτας για τα περιφερειακα μεταξυ δυο ποδηλατων που η διαφορα στο frameset τους ειναι απλως τεραστια απλως δειχνει ασχετο.
Για τα υπολοιπα στις αλλες δυο απαντησεις προσπαθησε να τα ξαναδιαβασεις. Παλι ασχετα λες.
Πιστευεις οτι μου τη λες ή οτι βοηθας τον φιλο με αυτη την απαντηση σου..εκτος αν σου αρεσει απλα να τρολαρεις...Εννοειται οτι ενα ποδηλατο με 24 ταχυτητες ειναι αρκετα καλυτερο απο ενα με 21 (σε όλα τα σημεια) και σιγουρα πιο αξιοπιστο (μιλαμε παντα για την ιδια εταιρεια η παρομοιου επιπεδου, γι' αυτο του ειπα "επωνυμο" σκελετο, μην παει και μου βρει κανα τσιρκο με 24 ταχυτητες και κλαιει τα λεφτα του)..Α και συγνωμη που ξεχασα την κασσετα στα + των ποδηλατων με 24 ταχυτητες... Και 80€ να δωσει παραπανω και να παρει ενα pro rider 29 θα εχει παρει ενα πολυ καλο ποδηλατο για τη χρηση που το θελει, ασχετα αν για σενα η για καποιον αλλο μπορει να ειναι "λιγο"..
δλδ θέλεις να πεις πως η specializes νοιάζεται για το super wow frameset που έχει το συγκεκριμένο ποδήλατο και το θεωρεί τόσο καλό που το ντύνει με 21 ταχ. και ανάρτηση που αν την ζορίσεις θα σου μείνει στα χέρια
άσε που έχει χειρότερους τροχούς από το orient
οπότε μπορείς να συνεχίσεις και να λες ότι βλακεία θέλεις
γενικότερα καλό frameset με τροχούς και μια μέτρια ανάρτηση κάνουν από μόνα τους 500 ευρό χωρίς την ανάρτηση κάνουν 350-400
και εσύ δίχνεις ποδήλατο με 450
που το βρήκες το καλό το frameset?
και τους καλούς τροχούς
βέβαια ξέρω θα βρεις κάνα σιτε στην ουαλία και θα πεις να αυτό το frameset κάνει 90€ και το έχω δοκιμάσει και είναι super wow δεν ξανάγινε
και για να μην νομίζεις ότι σε αποφεύγω σε αυτό που είπες
σε ένα mtb είναι όντως το βασικότερο κομμάτι
σκελετός ανάρτηση τροχοί λάστιχα
με την σειρά που τα λέω
αλλά όταν έχεις την δυνατότητα να πάρεις κάτι τέτοιο
όταν συγκρίνουμε 21 με 24 ταχ.
δεν συγκρίνουμε σαν στόκοι
αλλά με λογική
δλδ τροχοί αλλάζουνε λόγο διαφοράς σώματος
οπότε μπαίνουν πιο καλοί
μιας και δεν υπάρχουν καλά κέντρα με βιδωτό γρανάζι (ξέρω στο κατάστημα στην ουαλία θα βρούμε ότι θέλουμε)
μετά οι σειρές που είναι συμβατές με 21 ταχ. είναι οι χειρότερες της shimano
οι σειρές που είναι για 8ρί ξεκιναν από τις χειρότερες και ανεβένουν
και με ελάχιστα χρήματα παραπάνω
αντί να πάρεις μια altus παίρνεις μια acera 27 tax.
και το παίζεις και μάγκας με πολλές ταχύτητες
και κάτι που θα έπρεπε να ξέρεις αλλά σαν γνήσιος στόκος δεν μπορείς να το διαχειρηστείς
το γρανάζι για 21 ταχ. είναι πιο ακριβό από το γρανάζι με 24 ταχ. και τα κέντρα έχουν σχεδόν ίδια τιμή
οπότε πες μου γιατί να βάλω 21 ταχ.???
να σου πω τα μυστικά της δουλειάς σου
γιατί αν βάλω 24 θα πρέπει να βολέψω φτηνό δισκοβραχίονα (για να παραμείνει φτηνό το ποδήλατο) φτηνή αλυσίδα τα φτηνές μανέτες οι οποίες δεν είναι συμβατές και πάει λέγοντας
οπότε πατάω το 21 και φτιάχνω ένα φτηνό ποδήλατο
γιατί 24 και φτηνό απλά δεν παίζει
ελπίζω να σε κάλυψα
ρε εδώ πρότεινε ποδήλατο με 21 ταχ και υποδοχή για δίσκους
δλδ αυτά που κοροϊδεύουμε όταν τα βλέπουμε στα super market
θα το κάνουμε custom επιλογή
Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε τι γραφει ο αλλος??
Γραφεις οτι πηγαινε σε 24 ταχυτητες ειναι καλυτερο για δισκοβραχιωνες κτλ κτλ.
Γραφω οτι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα των 24 ταχυτητων ειναι πρωτα απ'ολα το κεντρο που παιρνει κασσετα λογω κατασκευης του κεντρου. Και οτι ολα τα αλλα που ειναι κομματια που φαινονται μπορεις να τα ελεγξεις (και πρεπει να τα ελεγξεις).
Το οτι λες εσυ σε καποιον παρε εναν επωνυμο σκελετο τι σε κανει να πιστευεις οτι ο αρχαριος που ρωταει εδω ξερει ποιος ειναι ο επωνυμος σκελετος οπως τον εννοεις εσυ?? Σου φαινεται πολυ παραξενο να υπαρχουν πολλοι που θεωρουν επωνυμα τα Everest επειδη δεν γνωριζουν και εχουν δει αρκετα στο δρομο?? Το παραδειγμα του orient παραπανω δεν ηταν καθολου τυχαιο.
Για το 29αρι συμφωνω και εγω οτι ειναι καλυτερο (και παραπανω συμφωνησα). Επισης ομως τα παραπανω χρηματα (τα 80 ευρω που λες ειναι πανω απο 20% στην αρχικη τιμη) ξερεις εαν μπορει να τα δωσει αυτος που ρωταει, εαν θελει να τα δωσει, εαν δεν θα μεινει καλυμενος με το αντιστοιχο 26αρι για την χρηση που θελει οποτε να ειναι απαραιτητο να τα δωσει και στην τελικη δεν ειμαστε εμεις που θα μπουμε στην τσεπη του και θα του πουμε δωστα. Δεν τα δινουμε μαζι.
Εαν νομιζεις τωρα οτι το κανω για να σου παω κοντρα λες και δεν εχω αλλη δουλεια να κανω, στο εχω ξαναπει οτι τις προτασεις σου πρεπει να τις αναλυεις παραπανω για να μπορει να καταλαβει και ο αρχαριος και μη γνωστης που ρωταει. Το οτι εγω καταλαβαινω γιατι ειναι καλυτερος ο 29αρης τροχος για χαλαρη χρηση σε χωματοδρομο δεν σημαινει οτι το ξερουν ολοι οσοι ρωτανε. Και εαν στην λεω για κατι ειναι αυτο (το οτι δεν αναλυεις οσο πρεπει). Στα υπολοιπα εαν διαφωνουμε θα πεις τα επιχειρηματα σου θα πω τα δικα μου και εαν το αναλυσουμε οσο πρεπει θα μπορει αυτος που ρωταει να κρινει. Εαν αυτο θεωρειται οτι τρολαρω τοτε ναι ειμαι τρολ.
Με προβληματισες. Εψαξα αυτο που λες.
Αυτη την προταση δεν την βρηκα. Και εψαξα και απαντησεις του πρωτου k απο το kktsol (απο το 2011) και δικες μου. Ουτε καν με τα τοτε δεδομενα που τεσσερα χρονια μετα θα εχουν αλλαξει.
Για τα υπολοιπα τι να πω, παλι γυμναστικες επιδειξεις κανουμε(κολωτουμπες).
Μικρε ανοητε. Ποιος σου ειπε οτι ενας καλος σκελετος κανει τοσο οσο λες?? Ποιος σου ειπε οτι οι εταιρειες τους πληρωνουν οσο νομιζεις??
Και ποιος σου ειπε οτι η ποιοτητα ενος σκελετου κρινεται απο το ποσο κανει??
Ξεκινησαμε απο τα περιφερειακα, μετα το γυρισαμε στο οτι ενας σκελετος ειναι πολυ ακριβος οποτε αποκλειεται να ειναι καλος ή να ειναι στοκ που θελουν να ξεφορτωθουν αφου "καηκε" η διασταση (26'τροχοι).
Οι γνώμες σας με κάλυψαν με το παραπάνω ΑΛΛΑ
1)επειδή το budget μου για ποδήλατο δεν είναι υψηλό
2)Απλά δεν ήθελα ποδήλατο απο supermarket
3)δεν ήθελα να επενδύσω σε κάτι που μπορεί να το χρησιμοποιήσω για ένα μήνα και μετά να το φάει η σκόνη
κατέληξα να παραγγείλω ένα ideal trial και ΑΝ καταφέρω να κρατήσω στο πρόγραμμα μου το ποδήλατο καθώς και να κόψω το τσιγάρο,τότε σίγουρα θα αγοράσω εκ νέου κάτι πολύ καλύτερο καθώς θα σιγουρέψω οτι τα λεφτά μου θα πιάσουν τόπο....
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας....
είπαμε στο μαγαζί στου ουαλία θα βρούμε κανά μοντέλο 2006 που θα είναι super wow Και φτηνό
για την πραγματική αγορά δυστυχώς αυτές είναι οι τιμές