Αγορα ποδηλατου

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
StefanosGR
Απών/απούσα

Θελω να αγορασω ενα ποδηλατο με 100-120€ το πολυ. Ειδα σε μερικα καταστηματα αλλα και στα σουπερμαρκετ Σκλαβενιτης το Mirage Viper 811. Το δοκιμασα και μου φανηκε αρκετα στιβαρο και αυτο μου εκανε εκπληξη. Εαν ψαξςτε στο ιντερνετ η Mirage ειναι μια ελληνικη εταιρεια οπου συναρμολογη και κατασκευαζεο τα ποδηλατα της στην Θεσσαλονικη. Τι πιστευετε? Ειναι καλο ποδηλατο για τα χρηματα του?(135€ δεν θα δωσω παραπανω).

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

μην αγοραζεις απο σουπερμαρκετ. μονο απο γνωστο ποδηλαταδικο της περιοχης.

grampa
Απών/απούσα

Προσωπικά νομίζω ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής που αναφέρεις (μέχρι 120 ευρώ) δεν υπάρχει καινούριο ποδήλατο που να αξίζει να ασχοληθείς. Το γεγονός ότι η εταιρεία που τα συναρμολογεί είναι ελληνική, είναι σίγουρα θετικό αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι η ποιότητα του σκελετού και των περιφερειακών και η ομοιογένεια του συνόλου.

Είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο άλλο είδος προϊόντος που έχεις γνώση και εμπειρία, δε θα αποφάσιζες ποτέ να αγοράσεις κάτι αντίστοιχης κατηγορίας τιμής. Πχ δε θα αγόραζες ποτέ ένα κινέζικο επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο που κάνει 15 ευρώ στο σούπερ μάρκετ γιατί πιθανώς ξέρεις κάποια μίνιμουμ τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τα watt και η μπαταρία ανεβάζουν τον πήχη στα 40 ευρώ για κάτι αξιοπρεπές... Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα ποδήλατα που τώρα λόγο έλλειψης εμπειρίας μπορεί να σου φαίνονται όλα ίδια (ένας σκελετός, 2 ρόδες, ένα τιμόνι και μια σέλα) αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν ταιράστιες ποιοτικές διαφορές που έχουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία και την αξιοπιστία όσο και στην τιμή.

Έίναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, όσοι ξεκινάνε με τέτοιας κατηγορίας ποδήλατα, να απογοητεύονται και να τα παρατάνε στα μπαλκόνια (λόγω συχνών ζημιών και δυσλειτουργιών) και τελικά αντί για οικονομία, να έχουν πετάξει τα λεφτά τους (η φθήνεια τρώει τον παρά λέγανε οι παλιοί).

Εν ολίγοις η πρότασή μου είναι η εξής: Ή θα πρέπει να ανεβάσεις το μπάτζετ στα 200 τουλάχιστον ευρώ για να συζητήσουμε για κάτι (πάλι ελληνικής συναρμολόγησης πιθανόν) οριακά αξιοπρεπές ή θα ήταν καλύτερα να αναζητήσεις κάτι μεταχειρισμένο. Με 120-150 ευρώ μπορείς να βρεις ποδήλατα 2ετίας ή 3ετίας με αρχική τιμή άνω των 300 ευρώ, που είναι σαφώς ποιοτικότερα από αυτό που προτείνεις.

Σε κάθε περίπτωση, στο αρχικό κόστος αγοράς θα πρέπει να συμπεριλάβεις και κάποια βασικά after market αξεσουάρ όπως το κράνος, τα φωτάκια και την κλειδαριά.

Και φυσικά μην ξεχνάς ότι το ποδήλατο είναι όπως το παπούτσι και για να το βολευτείς και να το ευχαριστηθείς, πρέπει να είναι στο νούμερό σου!

Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου.

contact