Αγορά Ποδηλάτου από 100 έως 150 ευρω

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
apaititikos
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας. Υπέροχο το φορουμ και γενικά η ιστοσελίδα μπράβο σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας όποιος μπορεί γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Δίαβασα τα ποστ για το τι κοιτάμε γενικά και ψάχνω για αγορά ποδήλατου έως 150 ευρώ (η τιμή δεν ανεβαίνει με τίποτα προς τα πάνω για αυτό θέτω ως μαξ αυτό το ποσό και δεν αλλάζει τόσα μπορώ να διαθέσω). Το ποδήλατο που ψάχνω είναι για βόλτα χαλαρά στην παραλία για όποιον ξέρει φάση φλοίσβο κτλπ και αποστάσεις κοντίνές πχ νεασμύρνη-φάληρο η καλλιθέα κτλπ μαξ φαντάζομαι 10 χλμ. Γενικά εντός πόλης. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση μοντέλου ποδηλάτου με αυτά τα δεδομένα και σας ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Holocaust
Εικόνα Holocaust
Απών/απούσα

Με 150 ευρό μπορείς να πάρεις ένα αξιοπρεπές μεταχειρισμένο ποδήλατο που να είχε κάποτε αρχική τιμή 300+ 

Θα σου έλεγα να ψαχτείς σε διάφορα group στο facebook τύπου "for sale or wanted" ή στα γνωστά site με μικρές αγγελίες.

Αν βρεις κάτι που να σου γεμίζει το μάτι, ζήτα να το δει πρώτα μάστορας πρωτού το αγοράσεις.

 

vdimitris
Εικόνα vdimitris
Απών/απούσα

έψαχνα κι εγώ κάτι παρόμοιο πριν κανά δυο χρόνια, αλλά επειδή σε καινούργιο δεν βρήκα κάτι να μου αρέσει, άρχισα να σκέφτομαι κι εγώ (όπως λέει και ο Holocaust) ότι σε αυτή την τιμή μάλλον είναι προτιμότερο ένα μεταχειρισμένο (που είχε αρχική τιμή π.χ. 250-300 ευρώ) σε καλή κατάσταση

apaititikos
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Επειδή και παλαιότερα την είχα πατήσει με μεταχειρισμένο λέω να πάρω ένα καινούργιο στην τιμή που σας είπα. Είδα υπάρχουν αρκετά ποδήλατα στην τιμή αυτή δεν είναι κανένα καλό? 

41ex
Απών/απούσα

Μήπως έχεις ήδη καταλήξει σε κάποιο και απλώς περιμένεις ένα πόστ που θα συμφωνήσει μαζί σου! Ρωτάς σε κάποιο φόρουμ για να πάρεις μια απάντηση που δεν έχεις σκεφτεί όχι για να κάνεις αυτό που είχες από την αρχή στο μυαλό σου.

Σε αυτά τα λεφτά 29 ποδηλάτες συνιστούν μεταχειρισμένο, αυτοί ξέρουν!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Η χρήση που θέλεις να κάνεις είναι ξεκάθαρη. Για τέτοια χρήση, ΟΚ, μπορείς να βρεις ποδήλατο με 150ευρώ που να σε καλύπτει. Ναι, δεν είναι ανάγκη να είναι μτχ-ακριβότερο-με-τελική-τιμή-150.... αφού έχεις και θεματάκι με τα μτχ (δεκτόν).

Απλά, σε αυτήν την τιμή, πάνω-κάτω, όλα τα ποδήλατα είναι της ίδιας ποιότητας. Άρα, ότι βρεις, "καλό θα είναι".....

Βασικές αρχές, απέφυγε αναρτήσεις, ειδικά την πίσω, απέφυγε χοντρά ελαστικά, η χρήση που θα κάνεις είναι 101% ασφάλτινη <=> θέλεις ΑΣΦΑΛΤΙΝΟ ποδήλατο και όχι ΜΤΒ.... Ίσως θα ήταν καλύτερο να το αγοράσεις από κάποιο "κοντινό" σου ποδηλατάδικο, ώστε να έχεις υποστήριξη μετά την πώληση. Αν πχ το πάρεις από σούπερμάρκετ / πράκτικερ, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχεις έστω και την παραμικρή υποστήριξη..... (δεν αναφέρομαι σε θέματα "εγγύησης", αλλά υποστήριξης => μάστορα τρίζει / χάλασε / δεν φρενάρει / δεν αλλάζει ταχύτητες, κοίταξε το λίγο και φτιάχτο.....)

Αυτά και καλές πεταλιές.

apaititikos
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ για το ενδιαφέρον! Όχι δεν έχω αποφασίσει για κάποιο μοντέλο απλά έχω αποφασίσει οτι αυτή την φορά θα αγοράσω σίγουρα καινούργιο. Τα προηγούμενα δύο μου ποδήλατα ήταν μεταχειρισμένα. Θα κοιτάξω σίγουρα τα σημεία που μου αναφέρατε γιατί είναι πολύ σημαντικά για ένα ποδήλατο πόλης όντως. Απλά έλεγα μήπως κάποιος φίλος-ποδηλάτης είχε δοκιμάσει και αυτός να αγόρασει κάτι παρόμοιο και έχει προτίμηση σε κάποιο μοντέλο απο εμπειρία κιόλας. Σας ευχαριστώ και πάλι!

panoss
Απών/απούσα

Την πάτησες με μεταχειρισμένο γιατί, υποθέτω, τότε δεν γνώριζες και πολλά πράματα από ποδήλατα οπότε δεν μπορούσες να κρίνεις αυτό που σου πουλήσανε. Τώρα υποθέτω θα μπορείς να κρίνεις σωστά.

Οπότε σε αυτά τα χρήματα, το μεταχειρισμένο είναι μονόδρομος. Με το μεταχειρισμένο μπορεί να την πατήσεις, με το καινούριο όμως, στα 150 ευρώ, σίγουρα θα την πατήσεις.

Διάβασε διάφορα θέματα στο φόρουμ για το πώς θα ελέγξεις ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Τι προβλήματα είχες με τα δυο σου προηγούμενα μεταχειρισμένα ποδήλατα;

apaititikos
Απών/απούσα

Το ένα φαινοταν οκ στην αρχή αλλα εγώ ως άπειρος δεν κατάλαβα οτι είχε πρόβλημα και μου έβγαλε σε 1 μήνα με λίγη χρήση πολλά λεφτά σε διορθώσεις και το άλλο παρόμοιο πρόβλημα άλλα φαίνεται πως είχε σκουριάσει κιόλας σε κάποια σημεία και το είχε καλύψει με βαφή ο άλλος σε σημείο που δεν φαίνοταν. Το πρόβλημα είναι και απο δική μου πλευρά προφανώς γτ ήμουν μικρός και άπειρος τελείως τότε. Απλά επειδή μια φορά θέλω να αγοράσω κάτι καινούργιο και ας μην μου βγάλει άπειρα χρόνια και δεν θέλω να ψάχνω εκ νέου αν έχει προβλήματα ή αν είναι κλεμμένο επέλεξα αυτό που είπα. 

Holocaust
Εικόνα Holocaust
Απών/απούσα

Το αν είναι κλεμμένο είναι ένα πρόβλημα, ναι. Για αυτό θα έλεγα να αποφύγεις τα βαμένα ποδήλατα. Αν πάρεις ένα μεταχειρισμένο που υπάρχει online με φωτογραφίες (να μην είναι βαμένο), πολύ δύσκολα θα είναι κλεμμένο.

Το να μη σου βγάλει πρόβλημα, αυτό είναι δύσκολάκι. Πιστεύω όλα τα ποδήλατα θα βγάλουν πρόβλημα κάποια στιγμή. Είτε λόγο κακής κατασκευής, είτε λόγο κακής χρήσης/συντήρησης, είτε κάνουν 150 είτε 1000 ευρό.

Ένα ποδήλατο των 150 ευρό, η εμπειρία η δικιά μου λέει ότι θα σου βγάλει πρόβλημα 100% και σύντομα κιόλας. Προσωπικά, πριν 10 χρόνια αγόρασα ένα Clermont στα 140 ευρό και στην πρώτη μου βόλτα (από το καστάστημα στο σπίτι) κόντεψα να σκοτωθώ. Ενώ είχε αναρτήσεις μπρος/πίσω, έπεσα σε μια μια μικρή αλλά βαθιά λακούβα και... λάσκαρε το τιμόνι, έφυγε όλο προς τη μια μεριά! Στη δεύτερη βόλτα, το πήρε ένας φίλος και στούκαρε σε ένα σκαλί με αποτέλεσμα να στραβώσουν οι ακτίνες της μπροστινής ρόδας. Μέσα σε ένα μήνα του άλλαξα και την κασέτα γιατί δεν έπαιρνε τις ταχύτητες. Μετά ξαναλάσκαρε το τιμόνι. Έτριζε και σαν την πόρτα σε στοιχειωμένο σπίτι.... Ένα δράμα και μισό. Στο τέλος το παράτησα και το έφαγε η βροχή.
 

Υπάρχουν αρκετοί τίμοι άνθρωποι που πουλάνε το ποδήλατό τους και σου λένε ότι αναλαμβάνουν και τα έξοδα του πρώτου service. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να ζητήσεις να το πάτε μαζί σε ένα συνεργείο να το δει κάποιος ειδικός, να σου πει αν έχει κάτι και να κρίνεις εσύ αν θα το πάρεις ακόμα κι αν τα έξοδα τις όποιας μικροεπισκευής βαρύνουν εσένα στην τελική.

Σε καταλαβαίνω όμως που θέλεις να πάρεις κάτι καινούριο. Είναι άλλο πράμα το καινούριο.

Αν λοιπόν έχεις φάει τέτοιο κόλημα, βρες 2-3 ποδήλατα που σου αρέσουν, βάλε τα links εδώ, μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος να τα αξιολογίσει. Να ξέρεις όμως, κατά 99% θα σου πουν όλοι "όλα ίδια είναι, πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο". Εκτός αν είσαι τυχερός και πετύχεις κάποια περιπτωσάρα.....

apaititikos
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ πολυ holocaust για τον χρόνο σου και την αναλυτική σου γνώμη όταν βρω κάποια περίπτωση που μου αρέσει θα το ανεβάσω και οτι γίνει! Άμα δεν με πιάσει παρόρμηση και πάω να το πάρω κατευθειαν! :D Ευχαριστώ και παλι!

 

contact