Αγορά ποδηλάτου City γυναικέιο.

20 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
LizaKon
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας,

Πριν λίγο διάστημα αφού εκλάπηκε το ποδήλατο μου το οποίο ήταν city γυναικείο, με φρένο κόντρα, τρεις ταχύτητες ,  δυναμό και αποφάσισα να αναζητήσω το επόμενο.

Καθώς μένω στην πολη της θεσσαλονίκης η ευρεση ποδηλάτου με φρενο κόντρα ηταν αρκετα δυσκολη εως ανύπαρκτη και κατόπιν συζητήσεων αναθεωρησα τα χαρακτηριστικα τα οποία χρειάζομαι στο ποδηλατο.

Εχω βρεί ωστόσο δύο ποδήλατα τα οποία διαφέρουν μεν και η διαφορά τους είναι στα 100 ευρώ περιπου.Να σημειώσω πως δεν εχω καποιο περιορισμό στο κόστος του ποδηλάτου. 

Τα ποδήλατα είναι : - Montana Lunapiena City Lady με 7 ταχτυτητες- η και 21 με κόστος 400 και το άλλο είναι το 

                                    Romet Gazela Lady με 21 ταχύτητες και αναρτησεις στα 290 ευρώ. 

Δεδομένου οτι είναι αρκετα κοντά στα χαρακτηριστά ήθελα να αναζητήσω απόψεις και αξιολογήσεις  για αυτά τα δύο ποδηλατα για να καταλήξω. Για παραδειγμα προσπαθω να βρω τι παραπανω προσφερει το montana το οποιο κοστίζει 400 ευρω και πόσο αξιοπιστο είναι το romet με λιγότερα λεφτα. 

Σας ευχαριστώ :) 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Καλησπέρα.
Μια βασική διαφορά είναι η ποιότητα κατασκευής που αναμένεται να έχουν τα δύο ποδήλατα.
Από άποψη χαρακτηριστικών, το romet έχει ανάρτηση που είναι μειονέκτημα. Επίσης ο δισκοβραχίονας του (28/38/48) θα σου είναι πιο βαρύς σε σχέση με του Montana (24/34/42). Και είναι και πιο βαρύ το Romet.
Εφόσον δεν υπάρχει περιορισμός μπάτζετ και αν είσαι αποκλειστικά ανάμεσα σε αυτά τα δύο ποδήλατα, τότε montana. Δεν υπάρχει κανενας λόγος να κοιτάς το Romet.
Αν είσαι ανοιχτή στην αγορά κάποιου άλλου ποδηλάτου περαν των δυο, τότε δεν αποκλείεται να υπάρχει και καλύτερη επιλογή. Σε μια τέτοια περίπτωση, πες το μπάτζετ που θες να διαθέσεις και θα σου γίνουν προτάσεις.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

400 ευρό για 21 ταχ. είναι αρκετά

βέβαια από τα 2 το μοντάνα δίχνει καλύτερο

να ρωτήσω κάτι άλλο με 400 ευρό παίνρνεις αρκέτα καλύτερο ποδήλατο από ένα city

γιατί επιμένεις σε αυτή την κατηγορία

?

 

LizaKon
Απών/απούσα

Καλησπέρα, 

Γιατι η ανάρτηση αποτελεί μειονέκτημα στην περίπτωση του Romet? Και τι ακριβώς  είναι το 28/38/48 και το 24/34/42? Ρωτάω αρκετά γιατί προσπαθώ να καταλάβω τις διαφορές στα ποδήλατα καθώς με το προηγούμενο ποδηλατο ήταν πιο απλά τα πράγματα.

Επίσης όντως είναι πιο βαρύ κατά 1,5 κιλό αν δεν κάνω λάθος. 

Το ποσό που διαθέτω είναι εκει στα 400-450 ευρώ . Θα είχες κάτι άλλο να προτείνεις σε αυτή την κατηγορία ποδηλάτου ?

Σ'ευχαριστώ :) 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

η ανάρτηση είναι μειονέκτημα

γιατι δεν έχει θετικά να προσφέρει

πόσο μάλλον σε ένα ποδήλατο με όρθια θέση οδήγησης

 

LizaKon
Απών/απούσα

Γιατί η χρήση που κάνω είναι μέσα στην πόλη και δεν αναζητώ φοβερά specs  και μου αρέσει  αισθητικά αυτή η κατηγορία ποδηλάτων. 

Θα είχες ωστόσο κάποιο μοντέλο να μου προτείνεις? 

:) 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

LizaKon wrote:

Γιατί η χρήση που κάνω είναι μέσα στην πόλη και δεν αναζητώ φοβερά specs  και μου αρέσει  αισθητικά αυτή η κατηγορία ποδηλάτων. 

Θα είχες ωστόσο κάποιο μοντέλο να μου προτείνεις? 

:) 

σε city

όχι

σε άλλες κατηγορίες ναι

θα πρέπει να ξέρω περισσότερα πέραν του αισθητικού

 

LizaKon
Απών/απούσα

Η χρήση που κάνω είναι καθημερινή οχι για αθλητισμό η για αγώνες.

Και παίζει ρόλο να είναι και ελαφρυ το ποδήλατο γιατι το μετακινώ στις σκάλες με τα χέρια κλπ κλπ.  Τι άλλο θα χρειαζόταν να αναφέρω για να σε κατατοπίσω ?

 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τι μάρκες έχεις δει στα καταστήματα που κοιτάς?

 

LizaKon
Απών/απούσα

Montana, Romet, Olmo, Ideal ,

 

LizaKon
Απών/απούσα

Για να σε διευκολύνω θέλω να το χρησιμοποιώ για βόλτες και μετακίνηση μέσα στην πόλη .

Πιστευω με τις 7 ταχύτητες είμαι οκ δεδομένων των αποστάσεων που συνηθίζω να κάνω και σίγουρα αναζητώ ευελιξία στο ποδήλατο να είναι καλοζυγισμένο και ελαφρυ. 

 

 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

LizaKon wrote:
τι ακριβώς  είναι το 28/38/48 και το 24/34/42?

Είναι οι αριθμοί από τα δοντάκια που έχουν οι μπροστινοί δίσκοι που πάνω τους κυλάει η αλυσίδα. Όσο πιο μεγάλος είναι ο δίσκος (περισσότερα δοντάκια) τόσο πιο βαρύ πάτημα έχει, δηλ. χρειάζεται  περισσότερη δύναμη όταν πατάς πετάλι. Οι μικροί δίσκοι έχουν πιο ελαφρύ πάτημα. Όπως πχ είναι η 1η του αυτοκινήτου που θα την βάλεις για να ξεκινήσεις ή για να ανέβεις μία ανηφόρα και όπου με 4η θα σου σβήσει, κάπως έτσι είναι και οι δίσκοι. ΒΕΒΑΙΑ το τελικό αποτέλεσμα  εξαρτάται από τη σχεση μπροστά και πίσω δίσκου. Όπως υπάρχουν οι 3 δίσκοι μπροστά έτσι υπάρχουν κ 7 δίσκοι (στα ποδήλατα που κοιτάζεις, γι' αυτό κ 21 ταχύτητες, 3*7) πίσω και πάνω τους κυλάει η αλυσίδα, καθε φορά σε 2 δίσκους, έναν μπροστινό κ έναν πισινό. Προς το παρόν δεν χρειάζεαι να αναλυθεί παραπάνω. Αν υποθέσουμε ότι  έχουμε επιλέξει ίδιο δίσκο πίσω κ μπροστά στη μία περίπτωση έχουμε 42άρι κ στην άλλη 48αρι δίσκο, τότε στην πρώτη περίπτωση το πάτημα θα είναι πιο ελαφρύ, θα στροφάρει πιο άνετα κ γρήγορα , ενώ στη 2η περίπτωση θα είναι πιο βαρύ κ θα δίνει μεγαλύτερη τελική.
Δεν σημαίνει ότι κάποιος από τους 2 δισκοβραχίονες είναι απαγορευτικός για χρήση σε πόλη απλά αν έπρεπε να επιλέξεις με βάση μόνον αυτό, τότε για τη δικη σου περίπτωση οι δίσκοι με τα λιγότερα δοντάκια θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

https://www.idealbikes.net/?section=2151&language=en...

κάτι τέτοι θα ήταν καλύτερο

πιο ελαφρύ πιο γρήγορο και καλύτερα περιφεριακά

στα χρήματα που θέλεις να δώσεις

σε οποιαδήποτε μάρκα και να το βρεις

 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Κάποια επιπλέον στοιχεία που θα ήταν χρησιμα για να σου γίνουν οι καλύτερες δυνατόν προτάσεις:
Ποιο ειναι το αγαπημένο σου βιβλίο;
Με ποια ταινια έκλαψες τελευταία φορά;
Βραδινό μπάνιο και ύπνο χύμα στην ακρογυαλιά ή διανυκτέρευση σε σκηνή στο βουνό κ πρωινή βουτιά στο ποτάμι;
Είσαι γενικά του κλασικού ή του μοντέρνου;
Λεμόνι ή λάιμ; Παγωτό ή γλυκό; Με γλυκάνισο ή χωρίς (το "δεν πίνω" δεν είναι αποδεκτή απάντηση).

Οκ σόρυ. Για το ποδήλατο σε αφηνω στα έμπειρα χέρια του πλάνετ. Θα είχε κάποια αξία να πεις για το ποδ'ηλατο που σου κλέψανε. Ποιο ήταν, αν ήσουν ευχαριστημένη και αν όχι, τι προβλήματα είχες, τι διαφορετικό χρειαζόσουν. Αυτές οι απαντήσεις θα βοηθήσουν στην επιλογή του νέου ποδηλάτου.
 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1. Το όσο_δυνατόν_μικρότερο_βάρος στα ποδήλατα έχει τεράστια αξία. Δυστυχώς έχει και κόστος. Αλλά, ειδικά σε χρήση όπως αυτή που γράφεις είναι κρίμα να το δυναμιτίζουμε προς την αρνητική πλευρά. Οι αναρτήσεις μπροστά (ακόμα περισσότερο πίσω) είναι άχρηστο βάρος, μεγάλο βάρος και συχνά ανεβάζουν και την τιμή. Διπλό το κακό. Ακόμα χειρότερα, σου "κόβουν" δύναμη από τα πετάλια και κάνουν το ποδήλατο ακόμα πιο αργό / μαλθακό / "βαρύ" χωρίς να υπάρχει κανένανς λόγος......

2. Άρα, πρόστασή μου, ΕΙΔΙΚΑ αφού θα έχεις και σκάλες, κοιτάς μόνο ποδήλατα ΧΩΡΙΣ κανενός είδους αμορτισερ / ανάρτηση / ελατήρια κλπ κλπ κλπ. ΞΕΡΟ, ΘΕΟΞΕΡΟ ποδήλατο.

3. Επειδή η χρήση θα είναι καθαρά και μόνο ασφάλτινη, αστική, καθημερινή, απλή μετακίνηση, δεν χρειάζεσαι πολλές σχέσεις / ταχύτητες / γρανάζια. Ειδικά μπροστά, το τρίδισκο (στο ανέφεραν ως 28/38/48 ή 24/34/42) δεν σου χρειάζετα, ανεβάζει το κόστος και μαζί με χειριστήριο/ντεραγιέ/ντιζοκαλώδια ΑΝΕΒΑΖΕΙ και το βάρος. 5 ή 6 ή 7 ταχύτητες ΦΤΑΝΟΥΝ και ΑΡΚΟΥΝ για την χρήση που αναφέρεις. Αν στο μέλλον, αποφασίσεις ότι θέλεις να ανεβαίνεις πχ στην Καλαμαριά (δεν ξέρω, είναι ανηφόρα μεγάλη να πας εκεί?) και ο μονός δίσκος μπροστά είναι πολύ δύσκολος / βαρύς, τότε μπορείς να προσθέσεις τρίδισκο και ντεραγιέ (με κάποιο κόστος φυσικά) κλπ κλπ.....

4. Τα γυναικεία ποδήλατα πόλης, έχουν λόγο ύπαρξης όταν θέλεις εντελώς όρθια στάση οδήγησης και low pass σκελετό (αυτό το κουρμπαριστό, που βοηθάει όταν φοράς φούστα κλπ....). Αν σκοπεύεις να ποδηλατείς με παντελόνι / κολάν / σορτς, και αν η μέση σου μπορεί να σκύβει και ελάχιστα, τότε δεν υπάρχει κανας σοβαρός λόγος να μείνεις σε γυναικείο ποδήλατο. ΟΚ, κάποια είναι ρομαντικά / όμορφα / θυμίζουν Ιταλία / καπέλα με κορδέλα και όλο αυτό το σκηνικό, αλλά εδώ πιθανόν να μιλάμε για πιο πρακτικές εφαρμογές.... (..... πιθανόν...... εσύ ξέρεις....)....

5. Τα γυναικεία ποδήλατα πόλης, συνήθως έχουν πλούσιο εξοπλισμό. Καλαθάκι μπροστά, φτερά, φώτα, σταντ/ποδαράκι, προφυλακτήρα αλυσίδας, ακόμα και ηλεκτρικό δυναμό.... Όλα αυτά μπορεί όντως να είναι απολύτως απαραίτητα και χρήσιμα, αλλά μπορεί και να μην είναι. Σίγουρα όμως ανεβάζουν το βάρος και το κόστος. Ειδικά το δυναμό, κόβει και δύναμη από το πετάλι. Άρα, έχουμε και λέμε: θα ποδηλατείς νύχτα? με βροχή? θα κουβαλάς φορτίο? χρειάζεσαι σταντ?

6. Ένα τελευταίο, έχω την αίσθηση ότι τα γυνακεία ποδήλατα πόλης, είναι από τις τελευταίες κατηγορίες που μπορεί να βρεις ατσάλινο σκελετό. ΠΟΣΟΧΗ, οτιδήποτε και αν αγοράσεις, πρόσεξε / τσέκαρε / επιβεβαίωσε ότι ο σκελετός θα είναι αλουμίνιο και μόνο αλουμίνιο. Οτιδήποτε άλλο, μπορεί να είναι ελκυστικό λόγο τιμής, αλλά θα είναι βαρύ, ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ.

 

 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Oi 7 ταχύτητες είναι ΟΚ για την πόλη αλλά θα σου πω τη δικιά μου εμπειρία με το dahon που έχει κι αυτό 7 ταχύτητες: 

Μόλις ξεμυτήσεις έστω και λιγάκι από την φλατ διαδρομή αρχίζουν να λείπουν μια, δυο ή και τρεις ταχύττητες.
Και εκεί ή σταματάς ή σηκώνεσαι ορθοπέταλο που δεν ξέρω αν το συνηθίζεις.
Συμφωνώ θεωρητικά ότι οι 7 για μέσα στην πόλη αρκούν (δηλ. στη Θεσσαλονίκη που είσαι εσύ, σημαίνει πάντα παράλληλα με τη θάλασσα γιατί αν αρχίσεις να ανεβαίνεις προς τα πάνω δεν...)
Αλλά αν πας  μια εκδρομούλα κάπου, μια βολτίτσα λίγο πιο πέρα, μια μικρή άνοδο (δεν λέω Ανω Πολ...το κόβω, αλλά βρε αδελφέ μέχρι την Τούμπα πχ) αρχίζουν να λείπουν αυτές οι έρημες 2-3 ταχύτητες κάτω. Οι πιο ελαφριές. Οι κατάλληλες για ανηφόρες.
Για τις πάνω που επίσης θα λείπουν δεν μιλάω γιατί δεν θα τρέχεις οπότε μπορεί  και να μην σου λείψουν ποτέ εκτός κι αν ακολουθήσεις κάποια παρέα που πάει ελάχιστα πιο γρήγορα.
Αλλά οι κάτω; Οι πιο κατάλληλες για μια μικρή ή και μεγαλούτσικη ανηφορίτσα; Να λείπουν;
Η έλλειψή τους θα είναι πάντα εκεί και θα λες γμτ ...

Το επιπλέον βάρος του τριπλού δισκοβραχίωνα στην πετσλιέρα σου θεωρώ ότι είναι εντελώς αμελητέο κατά τη γνώμη μου μπροστά στο ώφελος που θα έχεις με ένα σοβαρό καλό ποδήλατο εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες ταχύτητες για ένα σωρό χρήσεις.

Το cityrun lady είναι ένα τέτοιο πολύ ωραίο και σωστό ποδήλατο. Μια χαρά.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@didotou

καταρχήν να ξεχωρίσουμε λίγο τις 7 ταχ. με τις 7 ταχ.

αν οι 7 ταχ. πίσω είναι με βιδωτό γρανάζι σημαίναι πως έχουμε 14-28 δεν έχουμ τελική ταχύτητα αλλά έχουμε έχουμε ανηφόρα μέχρι ένα σημείο

αν οι 7 ταχ. είναι κασέτα τότε έχουμε 11-28 ή 12-28

και έχουμε όλες τις διαδρομές εκτός από τις πολύ μεγάλες ανηφόρες

αν το συνδιάσουμε με τριπλό δίσκο μπροστά πάμε στις 21 και καλύπτε όλλες τις αστικές διαδρομές

(εκτός από τα κάστρα)  έκει θέλεις μοτοσακό

βέβαια όλα ωραία αυτά

αλλά με το city kai 45 tax. να έχεις το πρόβλημα παραμένει στον τύπο του ποδηλάτου

δλδ ένα ποδήλατο σαν το cytirun με 1χ7 κασέτα θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή ποδηλάτου για αστική μετακίνηση

αν βρεις ένα κλασικό μαμαδίστικο city δοκίμασε να πας σε μια μικρή ανηφόρα

θα δεις ότι δεν πάει

είτε έχει ταχύτητες είτε όχι

 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Δεν μιλάω καν γι αυτά. Είναι κατ αρχάς ασήκωτα.
Ύστερα καλά όλα αυτά με τις 7 και τις 7 και τα βιδωτά και τις κασέτες κλπ αλλά εγώ σου λέω ότι σε έναν που δεν σηκώνεται ορθοπέταλο (έναν που δεν έχει στοιχειώδη αθλητικό προσανατολισμό) θα λείπουν οι 2-3 κάτω σίγουρα μόλις παει λιγάααακι πιο πάνω από την ΄Ολγας. 
 

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

didotou wrote:

Δεν μιλάω καν γι αυτά. Είναι κατ αρχάς ασήκωτα.
Ύστερα καλά όλα αυτά με τις 7 και τις 7 και τα βιδωτά και τις κασέτες κλπ αλλά εγώ σου λέω ότι σε έναν που δεν σηκώνεται ορθοπέταλο (έναν που δεν έχει στοιχειώδη αθλητικό προσανατολισμό) θα λείπουν οι 2-3 κάτω σίγουρα μόλις παει λιγάααακι πιο πάνω από την ΄Ολγας. 
 

εννοείται ότι θα σου λείπουν

απλά για αστική μετακίνηση στο 90 % των διαδρομών σε καλύπτουν οι 7

σαν ταχ.

όσο αφορά το θέμα των city

1) για τέτοιο κοιτάει η κοπέλα

2) το πρόβλημα δεν είναι στο βάρος

και το δικό μου ποδήλατο είναι πάνω από 16 κιλά

αλλά μια χαρά πάει στην πόλη και όχι μόνο

:D
 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Plannet wrote:

εννοείται ότι θα σου λείπουν

απλά για αστική μετακίνηση στο 90 % των διαδρομών σε καλύπτουν οι 7

σαν ταχ.

όσο αφορά το θέμα των city

1) για τέτοιο κοιτάει η κοπέλα

2) το πρόβλημα δεν είναι στο βάρος

και το δικό μου ποδήλατο είναι πάνω από 16 κιλά

αλλά μια χαρά πάει στην πόλη και όχι μόνο

:D

Ναι οκ αλλά καλύτερα να πάρει το cityrun που προτείνεις άλλωστε.
Και το βάρος ...χμμμμ ....μόλις πας να το σηκώσεις σε καμιά σκάλα τα λέμε...όχι εσύ κι εγώ... η φίλη μας.

contact