Αγορά ποδηλάτου έως 250 ευρώ

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
pari_ts
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους!

 Είμαι αρχάρια σχετικά με την ποδηλασία συνεπώς δεν γνωρίζω και πάρα πολλα ώστε να μπορέσω να κάνω την πιο συμφέρουσα και σωστή επιλογή έστω και με ένα ποσό το ανώτερο των 250 €. Καταρχήν να πω οτι χρειάζομαι ένα ποδήλατο mountain για το λόγο οτι θα πηγαίνω σε χωμάτινα μονοπάτια, οχι πατημένα και φυσικά και στο δρόμο βόλτα. Οι απορίες μου λοίπον είναι οι εξής

α) Σιδερένιο σκελετό ή αλουμινίου?

β) Τι πρεπει να προσεξω στα περιφερειακά?

γ) Ανάρτηση διπλή ή μονή εμπρόσθια?

δ) Μια βοήθεια επισης θα ήθελα με τις ιντσες των τροχων

 Όσοι έχετε χρόνο και διάθεση να με διαφωτίσετε παρακαλώ :)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
casualbiker
Απών/απούσα

Πιστευω οτι το ποσο που θες να ξοδεψεις ειναι μικρο για αυτο που θες να κανεις εαν μιλας για καινουργιο ποδηλατο. 

Ειδικα αυτο που λες για διπλη αναρτηση για κατι αξιοπρεπες θελεις τουλαχιστον τετραπλασιο ποσο.

stolimer
Απών/απούσα

Με 250€...Μόνο σε μεταχειρισμένο να κοιτάξεις αν θες να πάρεις κάτι της προκοπής.

Ρίξε μια ματιά στο φορουμ και εδώ https://www.car.gr/classifieds/bicycles/?category=41... .

Καλό θα ήταν να βρεις ποδήλατο "επ'ωνυμο" ποδήλατο, με πλαίσιο αλουμινίου, τουλάχιστον 24 ταχύτητες και εμπρόσθια ανάρτηση...

Τροχός 26"= πιο στριφτερός/ευέλικτος, τροχός 29= καλύτερο βήμα και ευκολότερο πέρασμα εμποδίων, αλλά λιγότερο ευέλικτος.. τροχός 27.5 στην μέση σε σχέση με τους άλλους 2..

Επίσης να προσέξεις να είναι σωστό στο μέγεθος και αν πάρεις μεταχειρισμένο να έχει τα χαρτιά του ή απόδειξη αγοράς.. 

pari_ts
Απών/απούσα

Καταρχην να σας ευχαριστησω και τους δυο. Διπλη αναρτηση δεν θελω η αληθεια ειναι γιατι καπου διαβασα οτι η δυναμη σου διοχετευεται στο σπρωξιμο για να φυγει το ποδηλατο και να κρατησεις μια σταθερη ταχυτητα πχ. Σκεφτομαι ενα ποδηλατο με μονη εμπροσθια αναρτηση. Δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω περισσοτερα εννοω στο ποσο αλλωστε δεν με ενδιαφερει κιολας πχ η ταχυτητα απλα με ενδιαφερει στο να αντεχει το ποδηλατο και να εχω φυσικα μια επιλογη στις ταχυτητες για να ελεγχω την βαρυτητα ας πουμε του πεταλιου και της δυναμης που θα πρεπει να βαλω αναλογως την κατασταση. Δεν ξερω αν με καταλαβαινετε τι προσπαθω να πω. Θα μπορουσατε να μου πειτε ποια ειναι τα υπερ και τα κατα του σιδερενιου και του αλουμινενιου σκελετου; γιατι εχω διαβασει διαφορες αποψεις και πολλοι στρεφονται τελικα προς σιδερενιο

pari_ts
Απών/απούσα

https://rebike-art.gr/ποδήλατα-βουνού/ποδήλατο-βουνού-matrix-blossom-lady-26.html

Αυτο εδω μου αρεσε, λετε να μην αξιζει τον κοπο να το παρω; δειτε το σας παρακαλω αν μπορειτε

tasvar
Εικόνα tasvar
Απών/απούσα

Ετσι όπως μας περιγράφεις τη χρήση που θα κάνεις, θέλεις δύο ποδήλατα. Ενα για το δρόμο και ένα για το βουνό.

Επίσης, στα χρήματα που διαθέτεις, μόνο σε μεταχειρισμένο θα κοιτούσα. Δηλαδή ένα hardtail 26 ή 27.5 .

Δεν ξέρω τι ύψος έχεις, ίσως και σε 29άρι.

Οσο για αυτό που λές πως σου άρεσε, από εμένα όχι για βουνό. Είναι πολύ εισαγωγικό και το βλέπω μόνο για βόλτα στην άσφαλτο.

Προσπάθησε να βρείς με 8-9  γρανάζια πίσω.

Επίσης υπολόγισε και τα βασικά. Κράνος-γάντια-φώτα.

pari_ts
Απών/απούσα

Βασικα θελω το ποδηλατο περισσοτερο για χωματινους δρομους, αυτη θα ειναξ η κυρια δραστηριοτητα ας πουμε. Τωρα αν καποια φορα ειναι για βολτα χαλαρα σε δρομο ασφαλτοστρωμενο θα ειναι μεγαλο προβλημα; Το ποδηλατο που εβαλα στο λινκ θεωρησα πως θα εκανε γι αυτο :) αλλα οπως ειπα και στην αρχη ειμαι τελειως αρχαρια και ασχετη χαχαχα Θα μπορουσες μηπως να μου πεις πιο λεπτομερως τι να κοιταξω για να ξερω τι τελικα πρεπει να αγορασω. Πραγματικα σκεφτομαι οντως να παρω ενα μεταχειρισμενο προκειμενου να ειναι καλο για την χρηση που το θελω. Ισως αν μου λεγατε μοντελα ποδηλατων κτλ θα με βοηθουσε παρα πολυ και για να μαθω και για να καταλαβω τις διαφορες 

geatle
Απών/απούσα

α) οτι βρεις φθηνοτερα. δεν θα ελεγα οτι παιζει τοσο ρολο.

β) a-head λαιμο. double-wall στεφανια. ξεχωριστο ελευθερο-κασσετα. αναρτηση της προκοπης.

γ) θελεις ανεση στο χωμα ή θα πας σε ομαλο εδαφος ? ισως και χωρις αναρτηση καθολου?

δ) θα προτεινα 26αρι για πιο φθηνο, γερο, ελαφρυ.

ε) τα λεφτα ειναι λιγα αλλα οχι για πρωτο ποδηλατο. σχεδον ολοι ξεκινησαμε λαθος και βρηκαμε στην συνεχεια τι θελουμε. οποτε παρε οποιο σου αρεσει και κατα 99% θα το ευχαριστηθεις.

tasvar
Εικόνα tasvar
Απών/απούσα

pari_ts 'οπως γράφει και ο geatle, Οταν λες χωμάτινους δρόμους, τι εννοείς; Χωματόδρομο που μπορεί να πάει και αυτοκίνητο; Πέτρες; τι περίπου;

Αν είναι πατημένος χωματόδρομος, πας με οτιδήποτε. Αν έχεις πέτρες, μονοπάτια, άλματα, θέλεις κάτι πιο σωστό για αυτή τη χρήση.

Κοίτα για ποδήλατα βουνού hardtail. Δες παλαιότερα μοντέλα σε στοκ στο μεγεθός σου, ισως βρείς κάποια ευκαιρία.

 

pari_ts
Απών/απούσα

Χμμ για χωματινους δρομους που λεω εννοω οχι τοσο στρωμμενους αλλα ουτε οτι θα παω σε εντελως μη στρωμμενα μονοπατια. Σιγουρα θα εχει πετρουλες χαχαχα και γενικα μια ανωμαλια ο δρομος αλλα οχι και κατι τρελο με κοτρονες και αλματα δεν εχω φτασει σε τετοια επιπεδα για να παω σε εντελως απατητα μονοπατια. Οποτε υποθετω ενα trekking σιγουρα δεν θα εκανε γιατι μπορει και να εκανε ζημια στο σκελετο πχ Θελω να εχει μια μπροστινη αναρτηση που οκ δεν θελω να χαλασει και με το παραμικρο και να ειναι της εντελως πλακας και φυσικα δεν θελω και ενα βαρυ ποδηλατο γιατι μεχρι να προσαρμοστω θα κουραζομαι αρκετα και μετα κλαφτα Χαραλαμπε χαχαχαχα 

Παντως κοιταω για μεταχειρισμενα ποδηλατα που κοστιζαν γυρω στα 500 ευρω καινουρια και ψαχνω ακομα μηπως βρω ακρη, βεβαια και απο την αλλη σκεφτομαι ποσο χαλια μπορει να ειναι αυτα που καινουρια κοστιζουν 250 ευρω? Θα ειναι πολυ βαρια? θα εχουν περιφερειακα που ευκολα θα τιναζουν τα πεταλα με την παραμικρη καταπονηση?

geatle
Απών/απούσα

μεχρι 500-700 μπορω να πω οτι κραταει παραπανω καιρο-πιο γερο. απο εκει και περα απλα ειναι ελαφρυτερα, πιο αποδοτικα, και πιο μαρκα.

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Όταν μιλάμε για μονής ανάρτησης ‘hardtail’ Πάνω από 700, είναι ελαφρύτερα, πάνω από 1000 ακόμα πιο ελαφριά, πάνω από 2000 πούπουλα και στα 3 χιλιάρικα τρέχεις αγωνά marathon 100klm, με mtb 29άρι 8-9,2 κιλών σε large μεγεθος. Επίσης άλλη ρόδα και μετάδοση και φρένα το κάθε ένα. Για να καταλάβεις όμως την διαφορά θα πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Όσο πιο ψηλά σε τιμή ξεκινάς τόσο πιο δύσκολα αναβαθμίζεις κάτι. Όσο πιο χαμηλά σε τιμή ξεκινάς, με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις πετάλι 2-3 φορές την βδομάδα τόσο πιο συχνά θα θες να αλλάζεις πράγματα που σε ενοχλούν, το βασικό είναι στα χαμηλής αξίας ποδήλατα να καταλάβεις ότι σου προσφέρουν γνώση, και δεν χρειάζεται πέραν των αναλώσιμων να τρέχεις για αναβαθμίσεις. Πχ. Σε ποδήλατο 250€ είναι πεταμένα λεφτά να βάλεις καλύτερα φρένα, τροχούς,ανάρτηση, μετάδοση.

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Καλησπέρα, 

όπως είπαν αρκετα παιδιά πριν απο εμένα, επειδη το ποσο είναι χαμηλό, και στην ουσια από οτι καταλαβαίνω θα ναι και η πρώτη σου προσπάθεια σε κάτι με ποδήλατο, ότι και να παρεις σε αυτα τα λεφτά, και ως πρώτη επαφη, θα το καταευχαριστηθείς.

Συν καλο είναι να ξεκινήσεις με κάτι πιο χαμηλο έτσι και αλλιώς, για να δεις οτι σου αρεσει, απο τη στιγμη που δε διαθέτεις και περισσότερα χρήματα.

Γνωμη μου, οτι πάρεις του εμπορίου σε Trekking με μπροτινη, σε αυτα τα λεφτα, ακομη καλύτερα αμα βρεις καλο μεταχειρισμενο, (εχω δει εδω μερικες αγγελίες με 180 αν θυμαμαι, αρκει να σου κανέι) θα σαι υπερικανοποιημένη.

Όλα τα παραπάνω που ρωτας θα αρχισουν να ισχύουν οταν θα αρχισεις να ασχολεισαι αρκετα πιο σοβαρα, να φας και τις πρωτες τουμπες σου, να μαθεις και μερικα πραγματα για το ποδηλάτο.

Οποτε μη κολλάς.

Σιγουρα για μοντελα ξερουν αλλα παιδια να σου πουν πολυ περισσότερα, εγω συμπαθώ τα Ideal και σε αυτην την κατηγορία τους τα trekking τους μου φαίνονται και οικονομικά και ικανοποιητικά.

contact