Γειά σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
Με ενδιέφερε ένα ποδήλατο να μπορώ να πηγαίνω σε μονοπάτια και σε βουνό σε έδαφος που ένα απλό mointain χωρίς αναρτήσεις δεν θα με πάει.
Επίσης μου αρέσει πολύ το παιχνίδι μέσα στην πόλη(καμιά σουζίτσα,να καβαλάω πεζοδρόμια).
Δεν ξέρω αν στην περίπτωση μου χρειάζομαι downhill,εξάλλου δεν έχω και τα 2 χιλιάρικα για να πάρω ένα της προκοπής.
Βρήκα αυτά τα 3:
https://www.smartfitness.gr/torpado-podilato-torpado-hurricane-275-t550-...
http://www.sellisbike.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=36_42&pr...
http://www.podilatorama.com/index.php?option=com_virtuemart&view=product...
Αξίζουν?Αν ναι εσείς πιό θα διαλέγατε?
Δεν είναι downhill ε?απλά Mountain με 2 αναρτήσεις η μήπως κάνω λάθος?
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
οχι, οχι και ξανα οχι. προτιμω να δωσω 1000ευρω για ενα χωρις καθολου αναρτηση που θα ειναι ποιοτικο και θα πηγαινει καλυτερα απο ενα με μπρος-πισω που δεν θα λειτουργει καμια απο τις δυο αναρτησεις σωστα. η συμβουλη μου εμενα ειναι να μαζεψεις λιγα χρηματα παραπανω και να παρεις ενα hardtail που τουλαχιστον να δουλευει. αν δεν μπορεις να μεινεις περισσοτερο με το παλιο σου ποδηλατο και θες αμεσως ενα αλλο, τοτε κοιτα στα μεταχειρισμενα.
α επισης downhill=κατηφορα. στην ευθεια δεν παει.
Ευχαριστώ.
Χιλιάρικο δεν έχω να δώσω για ποδήλατο και το θεωρώ κι υπερβολή.
Μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο μοντέλο?
Τα hardtail είναι για ανώμαλες διαδρομές?
Επειδή είμαι 1.93 να μήπως να προτίμαγα τις 27,5 ζάντες?
ok για να ξεκαθαρισουμε λιγακι τα πραγματα. τι εννοεις ανωμαλες διαδρομες? σε χωμα μπορει να παει καθε ποδηλατο. αν θες να παει οσο πιο ανετα γινεται αυτο ειναι αλλη ιστορια. αν θες να παει οσο πιο γρηγορα γινεται αυτο ειναι επισης μια αλλη ιστορια. οσο για τα πεζοδρομια και τα σκαλια, ισχυει το ιδιο πραγμα. ολα τα ποδηλατα μπορουν να το κανουν. αλλα πιο ευκολα και αλλα πιο δυσκολα.
μπορεις να διευκρυνησεις λιγο περισσοτερο τι σκοπευεις να κάνεις με το ποδηλατο που θα πάρεις? ποια ειναι τα θέλω σου? θα περνας περισσοτερη ωρα στα βουνα ή στα πάρκα?
Τα παραπάνω σωστά αλλά άποψη μου πάρε με το 500άρικο ότι καλύτερο μπορείς να βρεις σε Hardtail με 29' τροχούς και τα υπόλοιπα μην τα ψάχνεις και πάρα πολύ τώρα που δεν γνωρίζεις.
Πιο πολύ θα μπερδευτείς με όλα αυτά που θα σου πουν.
Μετά από κανένα χρόνο στο πετάλι που θα έχεις καταλάβει και θα ξέρεις περισσότερα τα ξαναλέμε.
Το HD 29' είναι μια ασφαλής επιλογή τώρα που δεν ξέρεις ακριβώς τι,που και πως.
Με του σχετικούς συμβιβασμούς κάθε φορά κάνει τα πάντα περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία.
Όσον αφορά τώρα το οικονομικό να ξέρεις πως για καινούργιο με 500 ψωνίζεις εισαγωγικά-οικονομικά μοντέλα.
Διαβάζω οτί με 26 ή 27,5 τροχούς θα είναι πιο παιχνιδιάρικο.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος η χρήση που το θέλω είναι να κάνω καθημερινά τις δουλειές μου κάνοντας ταυτόχρονα παιχνίδι όπως είπα.
Να κατεβαίνω τίποτα σκαλοπάτια να κάνω καμιά σουζίτσα,και το σαβ/κο να πηγαίνω κανά βουνό μέσα από μονοπάτια.
Για αυτό το λόγο θα ήθελα να έχει 2 αναρτήσεις και ας μην είναι οι καλύτερες του εμπορίου.
Νομίζω οτί τα παραπάνω μοντέλα με καλύπτουν εσείς πως τα βλέπετε αυτά τα 3?
Κάνω σχεδόν 30 χρόνια ποδήλατο αλλά πάντα είχα φτηνιάρικα μοντέλα οπότε πιστεύω μόλις κάτσω σε ένα από αυτά τα 3 θα μου φανούν σαν ferrari σε σχέση με αυτα που είχα έως τώρα.Τι λέτε?
Εγώ λέω οτι δεν έλαβες υπόψιν σου τίποτα απ ότι σου είπαν, οπότε τζάμπα έχασες τον χρόνο σου κι έγραψες εδώ.
Τα ποδήλατα που έχεις ανεβάσει είναι σκουπίδια! Τέλος! Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις με αυτά καλά.
Επιπλέον -από την μικρή εμπειρία μου- θέλω να τονίσω οτι ΑΛΛΟ ποδήλατο θέλουμε για βουνό και χωμάτινες διαδρομές και ΑΛΛΟ για σούζες και σκαλοπάτια. Mtb για βουνό και bmx κόλπα. Οι αναρτήσεις -ειδικά οι εισαγωγικές που αγοράζεις με αυτά τα λεφτά- καθώς και οι τροχοι, θα τα παίξουν μόλις αρχίσεις τα σκαλοπάτια.
Φυσικά κι εγώ τζάμπα τα λέω αφού είσαι αποφασισμένος να πάρεις αυτά με τους σουμιέδες, που θα σου φανούν φεράρι.
Πάρε ένα τέτοιο για να έχεις κι εσύ άποψη κι έλα μετά από ένα χρόνο να το συζητήσουμε, που θα έχεις καταλάβει λίγο καλύτερα την κατάσταση.
αν θες να με ακουσεις κοιτα το SCOTT Voltage YZ 20.
Κάθε άλλο τα έλαβα υπόψη όλα απλά ζήτησα και μία δεύτερη γνώμη.
Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια των χρημάτων για να έχω ένα ποδήλατο για την κάθε χρήση.
Ένα που να τα κάνει όλα μέτρια θέλω.
Ωραίο φαίνεται αυτό το scott και είναι και επώνυμο και μέσα στο budget μου.
Ευχαριστώ πολύ φίλε geatle
πιστυεω οτι ειναι ακριβως οτι ζητας και θα σε εξυπηρετησει αφανταστα. ειναι πολυ καλο ποδηλατο.
Συγγνώμη τώρα του λες να πάρει ποδήλατο με 26' τροχούς;
Μια κατηγορία που έχει πεθάνει;
εχει πεθανει σαν xc mtb. αλλα σχεδον ολα τα dirt jump και trial ποδηλατα βγαινουν με 26" τροχους. αφου ο φιλος εχει ξεκαθαρισει οτι θελει να κανει ευκολα μανουβρες τοτε η μικρη ροδα ειναι καλυτερη. οσο αφορα το βουνο ναι-μεν-αλλα. οι 27,5 ή 29αριδες τροχοι ειναι πιο ακριβοι ή αναγκαστικα γινονται καποιοι συμβιβασμοι.
Απ'αυτά που διάβασες δηλαδή εσύ κατάλαβες πως ''ξέρει'' τι θα κάνει με το ποδήλατο και του προτείνεις το εξειδικευμένο εργαλείο γι'αυτό.
Έγινε,την καλησπέρα μου......
οκ υπαρχει και το aspect 760/960 σαν ενναλακτικη απο την ιδια εταιρια. βεβαια σαν καθαροαιμο mtb, θα ειναι συγουρα πιο ανετο σε χτυπηματα και τρανταγμους που βρισκεις στο βουνο. αλλα δεν ξερω ποσο θα βολεψει μεσα στην πολη.
τα δυο ποδηλατα (voltage & aspect) ειναι διαφορετικων κατηγοριων. και καθαρη συγκριση μεταξυ μηλων και πορτοκαλιων εμενα μου εμαθαν οτι δεν γινεται. απλα πρεπει ο φιλος να κατσει και να σκεφτει πια γευση προτιμα.
απο τα λιγα που ειπε, βγαινει συμπερασμα για την χρηση.
Θελει ποδηλατο για > και παιχνιδι στην πολη και κανενα μονοπατι.
Δυσκολα τον βλεπω να χρησιμοποιει το ποδηλατο για αποστασεις σημαντικες με μονοτονο πεταλαρισμα.
Τωρα αν με τη χρηση αλλαξει προτιμησεις και θελει κατι αλλο, δεν μπορουμε να μαντεψουμε.
Σιγουρα το 29αρι εγω δεν το θεωρω τη καλυτερη λυση για αυτο που εγραψε. Το dirt του geatle προσεγγιζει παραπανω τις αναγκες αλλα ειναι πολυ περιορισμενο αν τυχον αλλαξουν.
..
Η προταση μου ειναι ενα σπιρτοζικο 27.5αρι hardtail, και θα πας καλα. Ακου και τον τασακο και ολους μας εδω οτι οι διπλες αναρτησεις δεν κανουν για την τιμη που κοιτας
Ναι αυτό διαπιστώνω.
Έστω τότε να έχει μια μπροστινή αρκεί να είναι της προκοπής.
Παιδιά και εγώ διαβάζω ότι οι 26άρες ζάντες τείνουν να εγκαταλειφθούν.
Μήπως έχετε να προτείνετε κανένα μοντέλο με 27,5 ζάντες?
το εψαξα και βρηκα αλλο ενα ποδηλατο που να ταιριαζει τα κριτηρια. specialized pitch
Σε αυτά τα χρήματα όλα πάνω κάτω ίδια είναι.
Πάρε κάτι επώνυμο από μαγαζί της περιοχής σου με καλή φήμη.
Προσοχή ψάξε λίγο το μέγεθος.
Τώρα όσον αφορά 27.5' η 29'.....το 29' το πρότεινα γιατί ξέρουμε πως συνήθως τα περισσότερα χωματερά καταλήγουν πιο πολύ να κινούνται στην άσφαλτο.
Αλλά και το 27.5 οκ είναι μια μέση λύση.
Δεν είναι και ''λάθος''.
Αν υπάρχει κάποιος γνωστός που να ξέρει πέντε πράγματα από ποδήλατα,σε μεταχειρισμένο πιθανόν να βρεις κάτι αρκετά καλύτερο.
geatle μπορείς να μου στείλεις και πάλι το link γιατί δεν μου το βγάζει?
Οκ άκυρο το βρήκα.
Μάλλον για αυτό πάω.
Με 27,5 τροχούς δεν είναι?Δεν λέει πουθενά στα specs του.
Και πάλι ευχαριστώ.
27.5 ειναι το ιδιο με 650b
Γειά σας και απο εμένα, λέγομαι Θανάσης. Είπα να μην ανοίξω νεο θέμα μιας και ο τίτλος με καλυπτει απόλυτα. Απλα εγω ενδιαφερομαι για δυο συγκεκριμένα ποδήλατα σε αυτα τα χρήματα τα οποία ειναι το ideal zig zag και το scott aspect 750. Σίγουρα οτι πληρώνεις παίρνεις αρα δεν θα έχουν τρομερή διαφορά αλλα θα ήθελα μια γνώμη μιας και δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις. Η χρήση του θα ειναι για οικογενειακές βολτες στην άσφαλτο και σε χωματόδρομους λογω οτι μενω Ηλιούπολη και ανεβαίνω συχνα στον Υμηττό. Να πω για την ιστορία οτι είχα μεχρι πριν πέντε μήνες ενα gt aggressor το οποίο μου εκλεψαν και δεν είχα παράπονο με καλυπτε απόλυτα απλά με την ( ευκαιρία ) ειπα να παω σε κατι ακριβότερο με δισκόφρενα. Ευχαριστώ
Για την χρήση που το θέλει τα δισκόφρενα δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω, αλλά μόνο αυξάνουν την τιμή αγοράς και την πολυπλοκότητα και κόστος συντήρησης.
Σε εσενα που θες βολτουλες με οικογενεια και γενικα χαλαρες καταστασεις, προτεινω το ideal ή καποιο cube.
ntpro ισως να έχεις δίκιο απλα επειδή διαθετο αυτό το ποσό λεω να πάρω κατι πιο ολοκληρωμένο.
geatle αν δεν κανω λαθος το cube σε αυτή την κατηγορία χρημάτων είναι το aim. Ισως να ειναι καλύτερο απο αυτά που αναφέρω αλλα δεν μου αρέσει εξωτερικά και ετσι απορρίπτεται. Ευχαριστώ παντως.
παω πασο. η εμφανιση παιζει σημαντικο ρολο. αλλα γιατι δεν κοιτας για 29αρι?
Το 29αρι μου φαίνεται αρκετα μεγάλο. Όσο για την εμφάνιση για μενα παίζει τον πρώτο λόγο απλά βλέπω καλές γνώμες για τα ideal και ετσι είπα να ρωτήσω μιας και παίζουν στα ιδια λεφτά
ωραια λοιπον. απλα προσεχε να μην σε ξανακλεψουν.