Καλημέρα παιδιά...Σας γράφω από το όμορφο Ρέθυμνο που φέτος γέμισε με ποδηλατόδρομους.
Για αυτό τον λόγο αν και δεν ήξερα καν να ποδηλατώ,τώρα πιά κάθε μέρα το χρησιμοποιώ και κάνω τις βολτούλες μου...
Θέλω τη βοήθεια σας...Σήμερα θα αγοράσω ένα καινούργιο ποδήλατο αφού το προηγούμενο δεν έιναι στο νούμερο μου...θα δώσω 400ευρώ ίσως και λίγο παραπάνω...Είμαι 1,84 και 88 κιλά.
θα το χρησιμοποιώ σε άσφαλτο,σε επαρχιακούς δρόμους ίσως και χωματάκι...Τι λέτε?Τι προτείνετε?Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
εγώ ως συνήθως προτείνω ένα mtb μονής ανάρτησης
με 24 ταχύτητες καλή ανάρτηση καλούς τροχούς
και όχι δισκόφρενα
απλά να το ζητήσεις με λεπτά ελαστικά
:D
φίλε μου έχεις κάτι συγκεκριμένο να μου προτείνεις?Συνήθως όλοι μου λένε για pro rider και hillmaster...εσυ έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις?Συμφωνώ απόλυτα με τα λεπτά ελαστικά έτσι ώστε να είναι πιό άνετο στη πόλη...ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Pro rider είναι καλή λύση για αυτό που θέλεις να κάνεις
εγώ προτείνω ποδήλατα που θα πρέπει να τα παραγγείλεις από θεσ/νικη γιατί μόνο εκεί βρίσκω αυτό που θέλω
απλά για να καταλάβεις μου αρέσει να παίρνω έναν σκελετό και να τον στήνω με αυτά που θέλω πάνω και συνήθως βγαίνει καλύτερο το αποτέλεσμα :D
ε βέβαια φίλε μου εννοείται πως είναι καλύτερο να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου...αλλά εδώ στο Ρέθυμνο έχουμε ελάχιστα μαγαζιά...Δηλαδή πιστεύεις ότι το Pro rider είναι μια χαρά έτσι...Αν πούμε ότι ανεβαίνουμε λιγάκι σε ποιότητα,έτσι ώστε να το έχω για πολλά χρόνια...???
1) ακόμα και το pro rider να πάρεις αν το συντηρείς
και στις διαδρομές που λες ότι θα το πας θα σου αντέξει πολλά χρόνια
2) για να πεις ότι θα πάρω κάτι που θα αντέξει όχι απαρέτητητα περισσότερο απο το pro rider αλλά και καλύτερα θα πρέπει να πας στην λύση που σου λέω πιο πάνω
π.χ. για να βάλεις καλύτερο τροχό σε έτιμη λύση
θέλεις ποδήλατο πάνω απο 1000 ευρό γιατί θα σου ανεβάσει και άλλα πράγματα όπως π.χ. το σασμαν που δεν είναι θέμα αντοχής το καλύτερο αλλά θέμα βάρους
το ίδιο και με την ανάρτηση
οπότε για αν πας σε custom build bike λες θέλω καλούς τροχούς θέλω καλή ανάρτηση και καλά ανταλλακτικα
για σένα καλά ανταλλακτικά ειναι τα allivio δεν χρειάζεται να πας ούτε σε xt ούτε σε xtr
οπότε βάζεις μια σειρά allivio και είσαι οκ
μετά λες θέλω μια καλή ανάρτηση και πάει λέγοντας
για να τα έχεις όλα αυτά θα αναγκαστείς να ξεφύγει στην τιμή
γιατί καλούς τροχούς βρίσκεις από τα 1000 ευρό και πάνω
αλλά στα 1000 ευρό έχει και xt το ποδήλατο σου που θα σου είναι υπερβολή για σένα :D
πω πω...ολόκληρη επιστήμη αυτά που λές...πω πω...ωραία πολύ αυτά που λές μακάρι να γνώριζα τόσα πράγματα για τα ποδήλατα...φίλε μου άλλο μοντέλο εκτός pro rider με 400-450 ευρώ έχεις να μου πείς...?π.χ. zig zag?ή άλλη εταιρεία...?
από το pro rider και το zig-zag μάλλον pro rider
αν είναι να το πάρεις από κρήτη
πάνε μια βόλτα δες τι υπάρχει διαθέσιμο στα χρήματα που μπορείς να δόσεις
και μετά το να σου πω μια μάρκα που δεν υπάρχει δεν έχει νόημα
σωστό και αυτό...σήμερα θα πάω στα Χανιά αφού το Ρέθυμνο έχει πολύ λίγα μαγαζιά και θα κάνω την αγορά μου...μονοπώλιο-αισχροκέρδια...ξέρετε τώρα...πίσω φανάρι ποδηλάτου 8 ευρώ ενώ το βρίσκω 4...
ωραία οπότε κοιτάμε για pro rider...κάποια άλλη αξιόπιστη εταιρεία έχεις να μου προτείνεις αφού δεν μπορώ να ξέρω τί μοντέλα θα έχει το μαγαζί.πάντως ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
εγώ σου είπα τι προτείνω :D
Αντίστοιχα θα βρεις σε Giant, Scott, Specialized, Focus κλπ κλπ.
Λογικά μαζί με τα Ideal θα βρεις και τα Scott. Δες τι πουλάνε τα εκεί μαγαζιά και το συζητάμε. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στην κατηγορία που ψάνχεις.
α ωραία...το μόνο κακό είναι ότι θα πρέπει να αποφασίσω επί τόπου αφού δε θα μπορώ να ξανάπάω σύντομα στα Χανιά...μακάρι να βρώ σε αυτή την τιμή κάτι σε Scott αφού έχω καλή γνώμη για αυτά.Οπότε δεν έχω λέτε και μεγάλες διαφορές σε αυτά τα πεδία τιμών...Ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις σας.Μόλις κάνω την αγορά μου θα σας πώ.
αν είναι να το πάρεις επί τόπου
τότε
24 speed
και όχι δισκόφρενα σε αυτά τα χρήματα
και μονής ανάρτησης
αυτά τα 3 είναι τα κριτήρια σου :D
ωραία τα έγραψα σε ένα χαρτάκι... :-)
Τελικά βρήκα προσφορά ένα περσινό hillmaster 540 ευρώ με υδραυλικά shimano και ρύθμιση σκληρότητας ανάρτησης...σε μπλέ χρώμα...μέγεθος large.δεν μπορούσα να αντισταθώ και το πήρα...απίστευτη αίσθηση,έχω μείνει έκλπηκτος.Τους είπα και μου άλλαξε τα εργοστασιακά λάστιχα και μου έβαλε πιό μαλακά για περισσότερη χρήση σε άσφαλτο.Καλή τιμή το πήρα νομίζετε?Καλή κίνηση?
πολύ καλή περίπτωση και στο σωστό νούμερο
τι λάστιχα έβαλες?
και εννοείτε πως τώρα πρέπει να βγάλεις φωτογραφίες από την πρώτη μεγάλη βόλτα που θα του κάνεις :D
τι μάρκα είναι θα σου τη πώ το απόγευμα...είναι με πιό λίγα > από αυτό που είχε το εργοστασιακό για να είναι πιο άνετο στην άσφαλτο...θα βγάλω φώτο το καμάρι μου,του πέρασα και φώς μπροστά και πίσω και θήκη για την αλυσίδα και είμαι έτοιμος...!!!Να κάνω μια ερώτηση,γιατί δεν είναι σωστό να του βάλω στέκα?αισθητικους λόγους?
για τον λόγο του ότι τα ποδήλατα δεν παίζουν μπιλιάρδο
οπότε τι να την κάνει την στέκα????
πέραν της πλάκας
1)δεν βρίσκεις εύκολα μιας και δεν έχει βάση απο κάτω ο σκελετός
2)γιατί είναι επικίνδυνο μιας και ο αρχικός σκοπός του ποδηλάτου σου είναι το βουνό και στο βουνό γίνεται επικίνδυνο γιατί μπορεί στα μονοπάτια να σου ανοίξει
3)μπορείς παρόλα αυτά να βάλεις στα ψαλίδια πίσω αλλά θα τραυματίσεις τον σκελετό
ή εναλλακτικά να μάθεις να το στηρίζεις χωρίς αυτό :D
ααα νάτες οι διακιολογίες...θα μάθω που θα πάει...χθές είχε την πρώτη του τούμπα καλά καλά δεν το είχα καβαλήσει...πίκρα...θα μάθω με τον καιρό...
και συνεχίζονται οι ερωτήσεις...πρέπει να πατάω με τις μύτες όταν κάθομαι πάνω του έτσι...?το τιμόνι σε ποιό ύψος πρέπει να είναι?επειδή το πήρα από τα Χανιά μου είπε να πηγαίνω για σέρβις αλλά δεν είναι τόσο εύκολο..τί πρέπει να του κάνω και κάθε πότε?επίσης κάποιες φώτο που δείχνουν πώς βγαίνουν οι τροχοί και πώς ξαναμπαίνουν έχουμε γιατί ταλαιπωρήθηκα να τις βάλω... ΄-(
ναι με τις μύτες
για το τιμόνι όχι δεν αλλάζει αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις Low riser τιμόνι ή λαιμό με κλίση προς το παρόν μην κάνεις τίποτα
θα πρέπει όταν κάθεσαι πάνω στο ποδήλατο με ελαφρός λυγισμένα τα χέρια το κούτελο σου να είναι στο ύψος του steerer εκεί που δένει ο λαιμός του ποδηλάτου με την ανάρτηση
γενικότερα θα χρειαστείς 1-2 service που αφορά χαλάρωμα από κάποιες βίδες και ντίζες
αυτά τα λίγα για αρχή
καλές βόλτες να έχεις
Μελέτα καλά τα εγχειρίδια που συνοδεύουν το ποδήλατό σου και θα καταλάβεις πολλά πράγματα.
Περιέχουν και φωτογραφίες απ' όσο θυμάμαι.
Μεγάλη προσοχή - όταν βγάλεις τους τροχούς - στις μανέτες ώστε να μην πατηθούν γιατί θα κλείσουν οι δαγκάνες και θα δυσκολευτείς πολύ μετά. Χρησιμοποίησε τα stop που λογικά σου έδωσε ο καταστηματάρχης και σφήνωσέ τα ανάμεσα στα τακάκια ώστε να μη μπορούν να κλείσουν.
ωραία θα το στεκάρω αυτό αν και είναι άνετα τα χέρια μου πάνω στο τιμόνι...οδηγίες για την τοποθέτηση των τροχών έχουμε???γενικότερα κάποιο λίνκ που να μάθω περισσότερα για το ποδήλατο...πάντως σε ευχαριστώ πολύ plannet για όλες τις συμβουλές...να'σαι καλά και καλές βόλτες και σε σένα.
δυστυχώς τα χαρτιά που μου έδωσε δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εγγύηση της ιντεάλ και ένα βιβλιαράκι της shimano για τα σέρβις...ούτε οδηγίες ούτε φώτο για το βγάλσιμο των τροχών ούτε τίποτα...ούτε στόπ για τις μανέτες...κρίμα...
σου έκανε απ΄ότι κατάλαβα γενικότερα στο ποδήλατο...Πήγαινε στον ποδηλατά της περιοχής σου (ή με την πρώτη ευκαιρία στα Χανιά) με ideal και θα σε ενημερώσει φαντάζομαι...λογικά θα έχει να σου δώσει και τις σφήνες που χρειάζεσαι.
Εναλλακτικά μπορείς να του πείς ότι το πήρες μτχ άν πιστεύεις πως θα στραβώσει επειδή δεν το πήρες από αυτόν.
είχε τόσο κόσμο χθές το μαγαζί που δεν έκατσε να μου το δείξει...μάλλον θα κάνω αυτό που λές...θα πώ για μτχ ότι το πήρα και θα πάω κάπου στο Ρέθυμνο.
καλά
αν είναι να πας
να αγοράσεις και κάποια πράγματα όπως σαμπρέλες λάστιχα κάνα κράνος και πάει λέγοντας :D
και κάνε κάνα χλμ πρώτα
σιγά σιγά θα τα πάρουμε τα αξεσουάρ...προς το παρόν βόλτες να το χαρώ...ευχαριστώ παιδιά και καλά χιλιόμετρα να έχουμε...
η πρώτη μεγάλη βολτούλα έγινε...10 χλμ και λιγάκι σε χώμα...λίγο θόρυβο στις ψηλές ταχύτητες,τα λάστιχα φταίνε?άβολη η σέλα πολύ σκληρή για τα μέτρα μου...πονάω σήμερα...έχω μία καινούργια καλή και άνετη θα μπεί εύκολα λέτε?λίγο βοήθεια θέλω να μάθω πως να χρησιμοποιώ τις ταχύτητες γιατί δεν τα πάω καλά με αυτό το θέμα...έχετε κάτι να διαβάσω?Επίσης τα λάστιχα που βάλαμε είναι 26*1.90 αλλά πάλι δεν θυμάμαι μάρκα...
καταρχήν την σέλα
θα πρέπει να την συνηθίσεις και λίγο
από εκεί και πέρα η σκληρή είναι καλύτερη σέλα
απλά πρέπει να έχει την κατάλληλη ανατομία
αν προβεί σε αλλαγή σέλας μπορώ να σου προτείνω μία αλλά θα την παραγγείλεις από θες γιατί είναι σπάνιο κομμάτι
για τις ταχύτητες να ξέρεις πως θα χρειαστεί 1-2 service μέχρι να στρώσουν
α ωραία ελπίζω να φτιάξουν οι ταχύτητες να γίνουν λίγο πιο άνετες...το θέμα είναι ότι πρίν ένα μήνα αγόρασα την άλλη σέλα,διπλάσια σε μέγεθος από την μαμά σέλακαι με έχει βολέψει αρκετά,έχει χώρισμα στη μέση,κόστιζε περίπου 17 ευρώ αν θυμάμαι και φαίνεται καλή...Πρότεινε μου και εσύ...
όχι απο την στιγμή που λες ότι σε βόλεψε δεν χρειάζεται