Καλημέρα σας και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Αγόρασα ένα bmx στο γιο μου μάρκας dhs jumper και παρόλο που είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά έχω ένα θεματακι γιατι δεν έχει μπροστινο φρένο... Θα ήθελα να του τοποθετήσω v-brakes που πιστεύω είναι τα πιο αποδοτικά φρένα μετά τα δισκόφρενα. Έχω δει κάτι ανταπτορες για v-brakes που βιδωνουν με κολάρο στο πιρούνι και κάνεις τη δουλειά σου αλλά δεν μπορώ να τα βρω κάπου... Έχει κανένας υπόψη του κάτι? Σας ευχαριστώ πολύ!
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Δεν πιστεύω να εννοείς κάτι τέτοιο https://www.bike-components.de/en/Magura/Montageplat... , τη "γέφυρα" που λέμε για μεγαλύτερη ακαμψία στο πηρούνι? Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη ήδη υποδοχών για v-brakes. Και ναι τα v-brakes για μένα είναι τα πιο αποδοτικά φρένα μετά τα δισκόφρενα, αλλά το να προσθέσεις υποδοχές σε ένα πηρούνι εκ των υστέρων χωρίς συγκόλληση, μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ασκούνται πολύ μεγάλες δυνάμεις, τόσο ώστε να ανοίγουν τα πιο αδύναμα πηρούνια, και να πωλούνται ενισχυτικές "γέφυρες" σαν αυτή που σου πόσταρα. Το να μπούν τέτοιου τύπου βιδωτές βάσεις μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο να υπάρχουν, αλλά εάν υπάρχουν βάλε ένα link να καταλάβουμε τι εννοείς
Αυτό που μάλλον θες είναι αυτό http://www.ebay.com/itm/DIA-COMPE-BULLDOG-BMX-BRAKE-... δηλαδή ένα φρένο ΒΜΧ, σαν της κούρσας που μπαίνει στη μοναδική τρύπα του πηρουνιού αλλά να μπορεί να χωρέσει τα μεγάλα λάστιχα του ΒΜΧ. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα το πάρεις γουρούνι στο σακκί, θα πρέπει να μετρήσεις την απόσταση ζάντας-τρύπας και να βεβαιωθείς ότι σου κάνει το φρένο.
Η καλύτερη λύση είναι φυσικά να το πετάξει και να πάρει ένα πραγματικό ποδήλατο. Το ΒΜΧ είναι για να κάνει κάποιος κόλπα, σούζες κλπ, που στην ουσία πολύ λίγος κόσμος μπορεί να τα κάνει χωρίς να σπάσει χέρια-πόδια-κεφάλι. Μάλλον ατυχώς το ΒΜΧ έχει καθιερωθεί σαν παιδικό ποδήλατο λόγω του μικρού του μεγέθους, αλλά τελικά καντάει προβληματική αυτή η λύση για τα περισσότερα παιδιά που θέλουν να νιώσουν την ταχύτητα και την ευκολία μετακίνησης με ένα σωστό ποδήλατο.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ο λόγος που του πήρα bmx είναι περισσότερο για την απλότητα χρήσης χωρίς πολλά πολλά μπιχλιμπίδια και για την ανθεκτικοτητα του μιας και πρόκειται για ταλιμπαν! Διαλεξα απ τα πιο ελαφριά που μπορούσα να πάρω. Έχω αλλά δύο mtb που στο ένα μπορεί και κάνει μια χαρά μιας και είναι μικρό νούμερο για την γυναίκα μου. Αυτά που εννοώ είναι αυτά παρακάτω και νομίζω ότι στο ξερό πιρούνι του bmx θα αντεχει μια χαρα... Δεν τα έχει παρει το μάτι του κάνενας?
Oriste... ta resta grafo aurio....
https://www.bike-mailorder.de/identiti-rebate-v-brake-adapter-fuer-starrgabeln?gclid=CjwKCAjwoNrMBRB4EiwA_ODYv1Oa8g_Sdjpbvd2tlkpU4HG6Euzj2aLv_t0kXmSP9cevxf68R0GOYRoCOAMQAvD_BwE#
-------
Αυτές όντως φαίνονται αρκετά σταθερές που τις βλέπω με τις 4 βίδες και ίσως να μην γλιστράνε πάνω στο πηρούνι από τη δύναμη των φρένων. Σίγουρα βέβαια το πηρούνι θα γδαρθεί και επιπροσθέτως να προσέξεις τη διάμετρο των μπράτσων του πηρουνιού σου εάν είναι ταιριάζει με τη διάμετρο του εκάστοτε μοντέλου....
@ Arxarios σωστος...
Η ανταπτορες απο πανω ειναι αποκλειστικα για αυτην την πηρουνα και για πουθενα αλλου.
https://www.bike-mailorder.de/identiti-rebate-jump-fork-disc-starrgabel-24-26
Εψαξα ολο το γερμανικο ιντερνετ και δεν βρισκετε τιποτα αλλο!
Τα φρενα ειναι και θεμα ασφαλειας, με το παιδι μου δεν θα εκανα τετοια πιεραματα!
Καλυτερα παρε BMX πηρουνα με βαση για φρενα ειναι και πιο φτηνες απο τους ανταπτορες.
Με V-Brake: https://www.khebikes.com/bmx-teile/gabel/2038-b-ware-prism-gabel-schwarz-t31
Και τα ειδικα V-Brake για ΒΜΧ πηρουνα:
https://www.khebikes.com/bmx-teile/bremsen-mehr/bremsen/1133-prism-v-brake/p2-62
Εχει και αλλες με φρενα U-Brake που συνηθιζονται στα BMX.
https://www.khebikes.com/en/bmx-parts/fork/
---------
Τι να πω... Μου ανοίξατε τα μάτια... Δεν μου πέρασε απ το μυαλό ότι θα ήταν πιο απλό να του αλλάξω πιρούνι... Παιδιά ευχαριστώ πολύ!