ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ TREKKING ΟFF ROAD ΕΩΣ €400.

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Arcangelo
Εικόνα Arcangelo
Απών/απούσα

Παρακαλώ αξιολογήστε τα παρακάτω on-off trekking ποδήλατα (κλίμακα 1-10) γύρω στα €400 και αναφέρετε τις εντυπώσεις-απόψεις-σχόλια σας (θετικές ή αρνητικές). Σύμπληρώστε τη λίστα κατα το δοκούν.

1) Ideal crossmo (€370)
2) Ideal Megisto (€400)
3) Ballistic Coaster 2.0 (€370)
4) Merida 15V (€330)
5) Merida 20V N2 (€350)
5) KTM Manhattan (€350)
6) KTM Life One (€420)
7) Univega Terrano 100 (€400)
8) Cross Razor (€350)
9)........

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Daemonn
Εικόνα Daemonn
Απών/απούσα

To Cross razor το βρίσκεις γύρω στα 310-320.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Αυτο που λες πολυ απλα δεν εχει νοημα. Το καταλαβαινεις ετσι?

1. Λειπουν απειρα ποδηλατα.

2. Κανενας δεν μπορει να εχει συνολικη αποψη γι'αυτα αφου δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να τα εχει οδηγησει ολα. Εγω πχ. δεν εχω δει απο κοντα ουτε το merida 15 ουτε το terrano. Αρα αν τα κρινω θα τα κρινω μονο απο ενδειξεις.

3. Δεν εχεις αναφερει καλυτερο για ποια χρηση??

4. Αν απλως γινεται για να σε βοηθησει να διαλεξεις τοτε ειναι τελειως λαθος γιατι πχ το χ που μου ταιριαζει εμενα και το αισθανθηκα καλο εσενα μπορει καν να μην σε βολευει για να καθησεις επανω.

5. Δεν υπαρχει λογος να εχεις δυο ποδηλατα απο την ιδια εταιρεια και στην ιδια κατηγορια αν δεν αλλαζει κατι τραγικο. Πχ εχεις merida 15 και merida 20. Χωρις καν να δω τιποτα σου λεω οτι το 20 ειναι καλυτερο. Δεν εχει λογο υπαρξης στην λιστα το 15.

κτλ. κτλ.

Arcangelo
Εικόνα Arcangelo
Απών/απούσα

Καταρχάς λυπάμαι που το συντακτικό μου δεν είναι σε θέση να σε κάνει να βγάλεις νόημα. Όχι δεν καταλαβαίνω. Ωστόσο:

1) Το γνωρίζω ότι λύπουν "άπειρα" ποδήλατα για αυτό εξάλλου γράφω «να συμπληρωθεί η λίστα κατά το δοκούν»

2) Δεν αναφέρθηκα σε συνολική άποψη όλων των ποδηλάτων της λίστας από όλους αλλά σε προσωπική εμπειρία και αξιολόγηση. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να γράψει: "κάτοχος Merida 15V, βαθμός πχ 4" ή "το ideal megisto το έχω οδηγήσει και του δίνω 6"

3) Ο τίτλος αναφέρει "TREKKING ΟFF ROAD ΕΩΣ €400" και νομίζω ότι είναι σαφής.

4) Όχι δεν γίνεται για αυτό. Ωστόσο είναι μία καλή ένδειξη για κάποια ποδήλατα που δεν υπάρχουν σε όλες τις πόλεις (πχ merida δεν υπάρχει σε Θεσσαλονίκη) και βοηθάνε αυτούς που σκέφτονται να αγοράσουν μέσω internet

5) ο λόγος ύπαρξης διάφορων μοντέλων γύρω στα €400 είναι για τον εμπλουτισμό της λίστας και τη δυνατότητα αξιολογήσεων από περισσότερα μέλη.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου αλλά θα εκτιμούσα περισσότερο την άποψη σου για κάποιο από τα παραπάνω ή για κάποιο παρεμφερές παρά τις παρατηρήσεις σου.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν και θεωρώ πως το trekking είναι πάντα μια κακή επιλογή ποδηλάτου
θα δεις
πιο έχει
1)24 ταχ.
2)καλά v-brakes
3)σε βολεύει σαν αγορά
όλα τα υπόλοιπα αφου ξεκαθαρίσεις την μπουγάδα

και βάλε κάποιο link

α και δες και το ballistic element Που έχει πιο fitness γεωμετρία
:D

NikniS
Εικόνα NikniS
Απών/απούσα
VasGia
Εικόνα VasGia
Απών/απούσα

Ενδιαφέρων θέμα ...
Εγω σκέφτομαι για αγορά ακριβώς σε αυτή την κατηγορία άντε βαριά βαριά εως τα 500 ευρώ...

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Arcangelo wrote:
Καταρχάς λυπάμαι που το συντακτικό μου δεν είναι σε θέση να σε κάνει να βγάλεις νόημα. Όχι δεν καταλαβαίνω. Ωστόσο:

1) Το γνωρίζω ότι λύπουν "άπειρα" ποδήλατα για αυτό εξάλλου γράφω «να συμπληρωθεί η λίστα κατά το δοκούν»

2) Δεν αναφέρθηκα σε συνολική άποψη όλων των ποδηλάτων της λίστας από όλους αλλά σε προσωπική εμπειρία και αξιολόγηση. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να γράψει: "κάτοχος Merida 15V, βαθμός πχ 4" ή "το ideal megisto το έχω οδηγήσει και του δίνω 6"

3) Ο τίτλος αναφέρει "TREKKING ΟFF ROAD ΕΩΣ €400" και νομίζω ότι είναι σαφής.

4) Όχι δεν γίνεται για αυτό. Ωστόσο είναι μία καλή ένδειξη για κάποια ποδήλατα που δεν υπάρχουν σε όλες τις πόλεις (πχ merida δεν υπάρχει σε Θεσσαλονίκη) και βοηθάνε αυτούς που σκέφτονται να αγοράσουν μέσω internet

5) ο λόγος ύπαρξης διάφορων μοντέλων γύρω στα €400 είναι για τον εμπλουτισμό της λίστας και τη δυνατότητα αξιολογήσεων από περισσότερα μέλη.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου αλλά θα εκτιμούσα περισσότερο την άποψη σου για κάποιο από τα παραπάνω ή για κάποιο παρεμφερές παρά τις παρατηρήσεις σου.

Μια χαρα ειναι το συντακτικο σου. Απλως αυτο που ζητας δεν εχει νοημα. Γιατι εγω πχ που εχω οδηγησει το χ ποδηλατο αλλα δεν εχω αλλη εμπειρια θα σου πω το ταδε ειναι για 9 (θα κρατησω και το 10 καβαντζα). Ενας αλλος που εχει εμπειρια απο 30 ποδηλατα σιγουρα δεν θα εντυπωσιαστει απο καποιο απο αυτα οποτε θα βαλει στο αντιστοιχο ποδηλατο 3. Αρα με αυτο τον τροπο δεν προκειται να βγει κατι αντικειμενικο.

Κατι πολυ καλυτερο θα ηταν αν φτιαχναμε διαφορα thread που θα ελεγαν

Off road trekking

σκελετος αλουμινιου
Πιρουνι με αναρτηση (με αυτα τα χαρακτηριστικα κτλ κτλ)
24 ταχυτητες
v-brake
δισκοβραχιωνα ταδε
κτλ κτλ
τιμη περιπου τοσο.

Οποτε ολοι θα ξερουν τι πρεπει να περιμενουν μεχρι αυτα τα χρηματα και ταυτοχρονα θα μπορουν να κρινουν αν καποιο ποδηλατο αξιζει ή οχι σε αυτα τα λεφτα. Δλδ αν καποιο εχει χειροτερα χαρακτηριστικα απο αυτα αλλα στην ιδια τιμη θα ειναι πιο ευκολο να κρινει καποιος αν τελικα ειναι ακριβο ή αν εχει κατι που ξεχωριζει οποτε αξιζει τα παραπανω χρηματα. Αντιθετα αν καποιο εχει παραπανω χαρακτηριστικα ειναι πιο ευκολο παλι να κρινουμε το value for money.

Ταυτοχρονα αν εχουμε βγαλει το "ικανοποιητικο setup", που θα εχουν συνησφερει ολοι, τοτε θα ειναι βοηθεια για ολους.

Ας πουμε οτι καταληγουμε οτι οι ιδανικες ταχυτητες για trekking σαν value for money ειναι 24 (αυτο πιστευω εγω ετσι) τοτε αμεσως καποιος θα ξερει οτι εγω μπορω να πληρωσω τις 27 αρα κρινω οτι η διαφορα τιμης που εχει με τις 24 (απο την στιγμη που παιρνω κατι μη απαραιτητο) ειναι σωστη αρα δινω τα χρηματα. Ταυτοχρονα καποιος που δεν εχει την δυνατοτητα αυτη λεει θα παρω 21 ταχυτητες γιατι δεν μπορω να πληρωσω τις 24 αλλα ξερω που εχω κανει συμβιβασμο.

Αυτο αν μπει και sticky θα βοηθησει πολυ παραπανω. Αντιθετα αν εγω τωρα σου βαλω αλλα τρια ποδηλατα (και τα βαθμολογησω και με 10) θα μου πουν οτι κανω διαφιμηση. Ο αλλος αν προτεινει κατι θα πουν οτι το κανει για να στειλει στον ποδηλατα του. Ο τριτος γιατι θελει να βγαλει το ποδηλατο του καλυτερο απο ολα (ματαιοδοξια). Για να γινει κατι σαν αυτο που λες θα πρεπει να κουραστεις παρα πολυ και να βαλεις οτι ποδηλατο κυκλοφορει σε αυτον το τυπο (που δεν θα καταφερεις να τα βρεις ολα) και παλι καποια θα αδικηθουν. Επισης θα πρεπει να λαβεις υποψιν σου οτι συνηθως τα ποδηλατα που ξεχωριζουν ειναι αυτα που δεν τα ξερουν οι περισσοτεροι οποτε σιγουρα δεν θα βαθμολογηθουν σωστα. Πχ (για να μην φερω και παραδειγμα απο την εταιρεια που δουλευω) ποσοι ξερουν τα bergamont και ποσοι τα ideal??

Arcangelo
Εικόνα Arcangelo
Απών/απούσα

OK κάνε ένα νεο thread.