Γνωμη-βοηθεια.

19 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kkatsaplias
Απών/απούσα

Γεια σε όλους από την όμορφη Αλεξανδρούπολη. Θα ήθελα μια γνώμη (βοήθεια) για την αγορά ποδηλάτου. Στα δεύτερα Άντα μου πήρα απόφαση να προσπαθήσω να ξανά καταπιαστώ με ποδηλατακι είκοσι περίπου χρόνια μετά την τελευταία φορά. Λίγο η ανάγκη για ξεσκουριασμα, λίγο η ανάγκη για παρέα στον μικρό μου στις πρώτες του πεταλιες χωρίς βοηθτικες, λίγο το ότι βολεύει να πηγαίνω και στην δουλειά αλλά και στο κέντρο της πόλης 10 km μπρος-πισω, χωρις να ψάχνω για παρκάρισμα με έκαναν εδώ και αρκετό καιρό να ψάχνω για αγορά ποδηλάτου. Α και να χαθει και κανενα γραμμαριο. Μελέτησα αρκετά τας γραφάς του φόρουμ και κατέληξα σε αυτά τα δυο: orient my way, και το city run. Μπορώ να διαθεσω εως και εφτα 50ρικα. Το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση γιατί θα ανεβοκατεβαίνει 4 φορές καθημερινά έναν όροφο και η χρήση του θα είναι μόνο και μόνο άσφαλτος.σε ότι επιλέξω θα προστεθεί λασπωτηρας και σχάρα. Ερώτημα α. Κοιτάω σε σωστή κατεύθυνση και β. Αξίζει να ανέβω 60-80 ευρώ για το city run σε σχέση με το my way,,???ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια...με επικεια να με κρίνεται λόγω ασχετοσυνης κ πρότερου εντιμου βίου φιλοι μου. Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

1. τα δυο ποδηλατα εχουν διαφορετικο χαρακτηρα.
το ενα(my way) ειναι φιτνες. δηλαδη στην ουσια κουρσα με ισιο τιμονι. μπορει να σου φανει αβολο και να μην εκτιμησεις την σπιρταδα του.
το αλλο(cityrun) ειναι υβριδιο. δηλαδη εχει κλεψει λιγο απο ολα. κουρσα-πολης-τρεκινγκ. εχει πιο χαλαρη γεωμετρια και λιγο πιο ορθια θεση οδηγησης.

2. συγκριτικα με την ποιοτητα τεινω προς το ideal.
ειναι ελαφρυτερο. εχει πισω κασσετα αντι για ελευθερο. εχει πεταλιερα shimano. και γενικα φαινεται καλυτερο.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

geatle wrote:

1. τα δυο ποδηλατα εχουν διαφορετικο χαρακτηρα.
το ενα(my way) ειναι φιτνες. δηλαδη στην ουσια κουρσα με ισιο τιμονι. μπορει να σου φανει αβολο και να μην εκτιμησεις την σπιρταδα του.
το αλλο(cityrun) ειναι υβριδιο. δηλαδη εχει κλεψει λιγο απο ολα. κουρσα-πολης-τρεκινγκ. εχει πιο χαλαρη γεωμετρια και λιγο πιο ορθια θεση οδηγησης.για ελευθερο. εχει πεταλιερα shimano. και γενικα φαινεται καλυτερο.

Σιγα μην ειναι fitness(κουρσα με ισιο τιμονι) το my way. Ουτε απο κοντα δεν περναει απο αυτο. Υβριδια ειναι και τα δυο. Γεγονος ειναι οτι το cityrun ειναι καλυτερο ποδηλατο. Και τα δυο θα σε καλυψουν ομως σε αυτο που θες να κανεις. Απλα το cityrun μπορει να σε παει και παρακατω, ειναι για περισσοτερα πραγματα.

kkatsaplias
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την βοήθεια.θα τα δω μέσα στην εβδομάδα και τα δύο.kktsol όταν λες θα σε πάει και παρακάτω???πιο εύκολο για μεγαλύτερες αποστάσεις η  μεγαλυτερη αντοχη στον χρονο??

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

και τα δυο. 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Take the city run and run! yes

kkatsaplias
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ. Θα τα δω και από κοντά...μια παλιά αγάπη θα ξανά ξεκινησει....και όσο πάει!!!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

IDEAL CITYRUN και από εμένα

 

kkatsaplias
Απών/απούσα

εαν ομως ελεγα cona dew 2018 city...στα ιδια λεφτα με το city run??? Ποιο να προτιμήσω??

geatle
Απών/απούσα

το kona με διαφορα απο εμενα.

kkatsaplias
Απών/απούσα

Προς τα εκεί κλείνω και εγώ...επειδή όμως δεν υπάρχει στην πόλη για δοκιμή .....η παραγγελία θα γίνει  από κατάστημα στα τρικαλα...μόνο στο σάιτ του τσίρικου βλέπω αναλογία μεγέθους ύψους....ισχύουν???είμαι 1,82 και βλέπω το 55....

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Δεν  ειναι τοσο απλη η απαντηση ωστε να απαντουμε ετσι αμεσα Kona dew. Το dew δεν ειναι πια ο ευκολος δρομος που ηταν πριν μερικα(αρκετα) χρονια. Απο τοτε το dew ανατιμηθηκε και ο ανταγωνισμος εβγαλε πολλα ποδηλατα που μπορει και να μην υστερουν εκει που υστερουσε το dew. Ειδικα στην κανονικη του δηλωμενη τιμη (χωρις εκπτωσεις δλδ) βρισκεις πολυ καλυτερα ποδηλατα. Τωρα εαν μιλαμε στην τιμη του cityrun εχει να κανει με το τι προτιμας οταν οδηγας. Το dew ειναι λιγο πιο "ορθιο" το cityrun πιο "ξαπλωτο". Αναλογα το τι σε βολευει επιλεγεις (τα ποδηλατα ειναι τοσο ιδια σε χαρακτηριστικα εκτος απο θεση οδηγησης που ειναι σαν να ειναι της ιδιας εταιρειας). Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να δοκιμασεις το dew (το cityrun το δοκιμασες??). Εαν εχεις δοκιμασει το cityrun και σε βολεψε τοτε μην ρισκαρεις. Εαν δεν εχεις δοκιμασει κανενα τοτε ο "τυφλος" οδηγος ειναι οτι το cityrun εχει πλεονεκτημα οσο μεγαλωνει η αποσταση το dew οσο χαλαρωνει. Εαν σε βοηθαει πιο πολυ οσοι εχουν το dew και αρχιζουν να κανουν περισσοτερο ποδηλατο και πιο "δυνατα" τοτε προσπαθουν να κατεβασουν τιμονι κτλ ωστε να ερθουν πιο κοντα στην γεωμετρια του cityrun. Με δοκιμους ορους (τονιζω το "δοκιμους") το dew ειναι urban-hybrid το cityrun ειναι sport-urban-hybrid. 

kkatsaplias
Απών/απούσα

Ωραίοι είστε ρε με ξεχάσατε!!!!

kkatsaplias
Απών/απούσα

Κάτοχος εδώ και ενός απογεύματος ενός cityrun....

kkatsaplias
Απών/απούσα

Λοκος.....για πρώτο απογευματάκι έφυγαν νεράκι τα πρώτα 10 χιλιομετρακια με την καλύτερη παρέα του κόσμου!!!το τεταρτακι, την κόρη μου που άρχισε και αυτή από σήμερα να φεύγει από τα όρια της γειτονιάς....από ότι μου είπε ήταν από τα καλύτερα βραδιά της.....εμένα να δεις.....κρίμα τα χρόνια που το σκεφτόμουν και δεν το αποφάσιζα...ευχαριστώ όλο το φόρουμ που με τις πληροφορίες, με εψησαν-συμβουλευσαν......φιλιά από την όμορφη Αλεξανδρούπολη!!!! Να μην πονάγε και ο λοκος!!!

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

πολυ χαιρομαι που το ευχαριστιεστε. Ο κωλος συνιθιζει με τον καιρο, σχετικα γρηγορα. Μηνα ισως? Ακομα θυμαμαι τους πονους τον πρωτο καιρο. Ειδικα οταν εβγαινα μερα παρα μερα και δεν αφηνα λιγο χρονο να συνιθισει. Απο εκει και περα ειναι προσωπικη υποθεση αλλα εχει να κανει και με την αποσταση των οστων και τον τυπο ποδηλατου και ποσο σκυφτη ή ορθια ειναι η θεση οδηγισης.

Δωσε χρονο και δες το παλι αργοτερα. Στην αρχη απλα υπομονη. Αν αντεχεις μακρυα του, κανε και κανενα διαλειμα. Αν δεν αντεχεις, ε, δεν πειραζει, θα ποναει αλλα η αισθηση ελευθεριας και η ευχαριστιση θα μετριαζει πολυ τον πονο. ...Αλλα αυτο φαινεται να το ξερεις ηδη :)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Καλή επιλογή, θα το δεις και με το χρόνο.

Για την σελα, η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας πόνεσε ο κώλος στην αρχή. Ότι και να κάναμε. Αλλά γρήγορα πέρασε. Διορθωτικές κινήσεις (περισσότερο στο μυαλό, παρά στην ουσία) είναι κάλυμμα σέλας με τζελ, φοριέται σαν κάλτσα πάνω από τη σέλα. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, προτείνεται ως "λύση". Έχει το κακό ότι θα γλιστράς, είναι βαρύ και δείχνει άσχημο. Σε κάποιους κάνει δουλειά. Ειδικά αν έχεις φαρδειά ανοικτή λεκάνη.

Οι καλές λύσεις είναι δύσκολες: πχ το σωστό είναι να ποδηλατείς και να σηκώνεσαι ελαφρά από τη σέλα ΣΥΧΝΑ. Είτε για ορθοπέταλο, είτε για ξέπιασμα / ξεμούδιασμα. Το ίδιο να κάνεις συχνά αλλάζοντας στάση / θέση οδήγησης. Άλλαξε το που ρίχνεις το βάρος σου. Επίσης, σορτσάκι ποδηλατικό με ειδικό παντ από μέσα. βοηθάει, ειδικά σε πολύωρες / μακρυνές ποδηλασσίες.

Η σέλα του CityRun είναι φαρδούτσικη και καλή (για τα χρήματα / κατηγορία του ποδηλάτου). Γνώμη μου, μην αρχίσεις να αλλάζεις σέλες, ακριβό σπόρ που, τώρα στην αρχή που είσαι, δεν προσφέρει πολλά.

Καλές πεταλιές. thumbs up

 

kkatsaplias
Απών/απούσα

Από Παρασκευή που αγοράστηκε βγαίνει μέρα παρά μέρα για κάνα δεκαριά χλμ και πλέον δεν δίνω καθόλου σημασία στην σέλα....η ενοχλήση έχει αρχίσει να υποχωρεί....το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω την ώρα να πιάσω το πετάλι....μη χειρότερα τώρα στα γεράματα....επίσης την μέρα που έκανα το τεστ με μια βόλτα πριν την αγορά η αίσθηση που μου έδωσε το ποδηλατο ήταν  μήπως κάνω βλακεία που παίρνω ποδήλατο και πως αυτό το φόρουμ φταίει που με ξεσήκωσε....μετά και την αποψινη βόλτα ....γιατί δεν το είχα πάρει νωρίτερα!!!το ποδήλατο είναι ότι πρέπει ελαφρύ για κουβαλημα στις σκάλες, ανάρτηση δεν μου λείπει, όμορφο και πολύ νευρικό!!!

 

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

θα με θυμηθείς. Βρες παρέα και βγαίνετε μαζί.

contact