Γειά σου φόρουμ!
Θα ήθελα τη βοήθεια/γνώμη σας για να βρω τη νεα μου ποδηλατική αγάπη
Έχω μετακομίσει στο εξωτερικό κι η μη γνώση της τοπικής αγοράς με δυσκολεύει...
Διαθέτω 500-600ε κι θα ήθελα να βρω ένα αξιόπιστο fitness (αν είναι κι πιο 'retro' style τόσο το καλύτερο... πολλά ζητάω ε :S) Θα το ηθελα περισσότερο για πόλη αλλά κι να μπορώ να κάνω περισσότερα χμ με άνεση. Τι θα μου προτείνατε σ αυτό το ποσό;
Αυτά που εχω βρει μέχρι τώρα είναι:
orbea carpe 20 600e
orbea carpe 30 500e
(αξίζει το carpe 20 τα 100ε παραπάνω;)
Csepel Royal Torpedo 550e (HU)
adventure flat white 515e
6KU Troy 16spd 600e
6KU Odyseey 8spd 500e
(απο κοντά είναι έρωτας, αλλά δε μου το πρότειναν για παραπάνω απο 50χμ, το αντίστοιχο 16spd (Troy) θα με κάλυπτε;)
Pure Fix Urban Ando 500e
Pure Cycles X DLB 500e
Raleigh Criterium Road 600ε
(το 'αγαπημένο' του Jeremy Corbyn (lol) )
Ξέρω οτι δεν ειναι ολα για fitness (ίσως κι κανένα :Ρ), αλλά πιστεύετε οτι με καλύπτει κάποιο απο αυτα για περισσότερα χμ ;;
Επίσης, αξίζει κάποιο απ' αυτά σ αυτό το ποσό; Η' αφου δε θα ανέβω περισσότερο σε budget να ικανοποιηθώ με κάτι πιο οικονομικό;
Σας ευχαριστώ πολύ :)
Καλως ήρθες.
Χωρίς πολλά πολλά, απ' όσα έβαλες, με κλειστά ματια θα έπαιρνα το Adventure Flat White.
Το μεταμορφωνεις όπως θέλεις και θα ζησει για πολλά πολλά χρόνια.
Είναι σε καλή τιμή, δεκτικό στις μετατροπές και θα σε πάει παντού.
ΥΓ: Νομίζω πως ο χαρακτηρισμός rugged workhorse του ταιριάζει.
σ'ευχαριστώ πολύ :)
(Σ'επηρέασε το αρθρο ή το γνωρίζεις ως bike ; :P)
Όλα τα άρθρα καλά λόγια γράφουν αλλά δεν με επηρέασε το άρθρο (στο βαθμό που δεν εντοπίζουν κάποια αρνητικά σημεία). Κατ' αρχήν δεν έχω οδηγήσει κανένα από αυτά αλλά έχω οδηγήσει πολλά σαν αυτά και μιας και θέλεις ανάλυση πάμε παρακάτω:
Ωραία μούρη το carpe, commuter με άποψη, ωραίες γραμμές, δεν θα χάσεις παίρνοντάς το, αντίθετα θα το χαζεύουνε πολλοι και θα σε ρωτάνε γι αυτό και θα χει και πλάκα να το οδηγάς. Αλλά δεν είναι του γούστου μου αυτοι οι αλουμινένιοι χοντροσωλήνες κι αυτο το urban στυλ που μου θυμίζει λίγο βλαχιά και show off. Αλλά μια χαρα ποδήλατο είναι αν εσενα σ αρεσει. Αν έπαιρνα ένα τετοιο θα διαλεγα το φτηνοτερο που χει σιδερενιο πηρουνι και δεν θα μ ενοιαζε η μια ταχυτητα λιγοτερη, αρκει που δεν θα με κοπανουσε τόσο (θα γλυτωνα και 100 λιρες καβατζα).
Το Torpedo δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι, ο σχεδιαστης με το μαρκετιστα τα φτιάξανε, φυγανε διακοπες στην ισλανδία κι έμεινε ο πωλητης να μαζεψει οτι ανταλλακτικα έχει στο παταρι να το διώξει όσο όσο. Μη το πάρεις, δεν θα γίνει κλασικ ποτε.
Απο τα 6KU το κουρσακι τρώγεται, αν δεν παιζανε τα υπολοιπα το συζηταγαμε, το άλλο φοργκετ ιτ, κάγκελο παντού κι ουσία μηδέν. Ξαναλέω ωραίο το κουρσάκι αλλά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.
Pure city 3 speed hub, retro, πλακα εχει για commuter, καλη η τιμή, ωραίο ποδηλατακι να βγαινεις το Σάββατο για μπύρες. Με λίγη προσπάθεια πάει παντού με ΣΤΥΛ.
Raleigh με αλουμινιο και καρμπον? Ντροπή ο ερωδιός! Αν το 'χεις με τους ιερσόσυλους άρπα το.
Adventure Flat White: Έχει μεν 7 αλλά κασσέτα πίσω, εχει cantis αντι για τα κουρσάδικα, εχει ωραίες γραμμές, έχει μουφες, είναι χρωμολυ ολόκληρο και βγαίνει και σε ωραίο μαύρο αντί του ασπρου που μας εδειξες εσυ. Όλα τα λεφτά ο σκελετος που τον φτανεις οπου θες και που αντεχει για να πας όπου σε βασταν τα ποδια σου.
Αλλά πάλι αυτή ειναι η δική μου οπτική, κάποιος άλλος θα 'χει αλλο γουστο.
Είσαι θεούλης! :) σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Συμφωνώ για το show off, ουτε μενα ειναι του γουστου μου τόσο...το κίτρινο νομίζω με τράβηξε μόνο κι επειδή έκανα μια βόλτα κι φάνηκε αρκετά fun! :D
χαχαχα οκ δεκτον
Στο μαγαζί είχε μόνο το 8speed κι δυστυχώς δε δοκίμασα το κουρσάκι. Το φοβάμαι λίγο γιατί δεν έχω οδηγησει ποτε κουρσα κι δε ξερω αν βολευει μες στη πολη. Ακομα κι για το 8speed ενιωσα οτι θα με καλυπτε πιο παχυς τροχος 700x32c πχ. :/
(αλλα γενικά ήταν έρωτας!)
για το πρώτο pure city λες ή το δευτερο; το δευτερο απο κοντα δε μ αρεσε τόσο. :/ φαινεται φτηνιαρικο.
στα τεχνικά απλά σιωπώ κι εμπιστευόμαι. σ ευχαριστώ...με ψηνε η αληθεια ειναι!
Θα το δοκιμάσω σήμερα! :) Το μονο που με χαλαει λίγο ειναι το άσπρο χρώμα. Θα θελα ενα κιτρινακι/πρασινακι για αλλαγη...
Προφανώς!! Κι σ'ευχαριστώ πολύ που την παρέθεσες!
Είμαι λίγο του ψαξίματος αρκετά κι θέλω να κάνω καλή επιλογή. Όχι τόσο για τα χρήματα αλλά για να το ευχαριστιεμαι.
Σε στυλ ειμαι φουλ για το 6KU αλλα θα το θελα κι λιγο για fitness κι αυτο μπερδευει το θέμα :S
Μου πρότειναν για 'fitness' αυτά:
Giant Beliv 2
αξίζει το 800αρι;;;;!!! σε στυλ πάντως ειναι οτι πρεπει!
Trek 7.3 FX 2016
εδώ πάμε καθαρά σε κατηγορία fitness, αλλά δεν έχω ψάξει την αγορά για να δω αν αξίζει αυτο το trek ή να πάω σε κάτι άλλο...
Υπάρχει περίπτωση να βρω κάποιο fitness με στυλ retro αλα 6KU; ή ζητάω too much; :S
Διχασμένη προσωπικότητα κι έτσι?
Λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσεις σε ποια κατηγορία παίζεις μπάλα. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε ρετρό με κουρσάκια, βάλε μια από φιτνες με ολίγη από urban ανακατωμένα με τουριστάδικα και μονοτάχυτα.
Αλλά θα επανέλθω γιατί μ' έκανες και θυμήθηκα τη molly.
6KU έβαλες δυο, το Troy και το Odyssey.
Κατέβα στο σαητ τους χαμηλά και δες πως η γεωμετρία τους δείχνει και είναι ακριβώς ίδια.
Είναι ΣΧΕΔΟΝ ο ίδιος σκελετός αλλά στην μια περίπτωση έχει ένα δίσκο μπροστά (1Χ8), στην άλλη δυό (2Χ8), στην μια έχει ίσιο τιμονι, στην άλλη drop. Η μεγαλύτερή τους διαφορά είναι πως το κουρσάκι είναι απο chromoly και το άλλο απο hi tensile δηλαδή κατώτερης ποιότητας κράμα ατσαλιού. Έχουν και μια διαφορά τιμής. Κατά την άποψή μου αξίζει ο σκελετός από το Troy. Αν μπορείς να τα διαθέσεις φαντάζομαι πως είναι εύκολο για το μαγαζί που θα το πάρεις να στο μετατρέψει σε ίσιο τιμόνι και να μοιάζει με το Odyssey (και τα δυο βγαινουν σε μαυρο χρώμα). Θα χεις καλυτερο frame, καλυτερη μεταδοση και πιο άνετη βόλτα. Φυσικά και το Odyssey να πάρεις, εντάξει, καλό ποδηλατάκι θα είναι απλά θα είσαι ένα βηματάκι πίσω όταν με το καλό οι διαδρομές και η διάθεσή σου ανέβουν (αλλά μπορεί και παραπάνω).
Retro
Αν πάλι ψάχνεις κάτι σε τριταχυτο και ρετρό, αντί του Pure City θα μπορούσες να δεις το double shot από την Adventure (350 λιρες απο αμαζον αν γνωριζες το νουμερό σου κι ελπιζω να εχει κανει λαθος και να μην ζυγιζει 21 κιλά που γράφει ο ποιητής του αμαζον αλλά 12).
Τώρα κοίτα, εκεί που πηγαίναμε να βρούμε μια άκρη, γυρνάμε στα hybrid με ολίγον-σχεδον-mixte. Το ΤΡΕΚ είναι ένα φτηνό hybrid/commuter, κανει αυτα που λέει αδιαμαρτύρητα. To BeLiv είναι ενα αλουμινενιο κουρσακι με ωραία σχεδίαση και σύγχρονα περιφερειακά, ίσως λίγο υπερκοστολογημένο λόγω σχεδίασης. Μεταξύ τους δεν συγκρίνονται.
Είμαι περίεργος, θα βάλεις κι άλλα στη λίστα?
Δεν θα το αρνηθώ, είμαι καιρό με ψυχοφάρμακα...ο γιατρός μου πρότεινε ποδηλατάδες στον ήλιο, μονο που εδώ δε βγαίνει συχνά ο ήλιος. :P
Κοίτα... δεν κοιτάω τόσο την 'κατηγοριά. Ίσως γι auto σε μπέρδεψα κι σένα.
Auto που θέλω είναι ένα καλο ποδήλατο για πόλη αλλα να μπορώ να κάνω κι χιλιόμετρα παραπάνω μια στις τόσες κι να m' αρέσει εμφανισιακά. Ει δυνατόν να ναι retro style (όπως το 6KU) ή με όμορφη σχεδίαση (όπως το BeLiv).
Ξέρω...παραμένω διχασμένη... αλλα τουλάχιστον ξέρω τι θα με κάνει χαρούμενη, γιατρέ :) Δεν είναι κι αuτo κάτι ; :P
Troy > Odyssey, λoιπόν :)
Το BeLiv κουρσάκι; Έχει 700x32 τροχούς...κι η γεωμετρία δε μου θυμίζει κουρσάκι. Κι η Giant στα hybrid το έχει. :/
Νομίζω ξέρεις την απάντηση .... :P Το ερώτημα είναι ποσο bullying θα φάω :P
Αλλα, τώρα που το ξεκαθαρίσαμε (hope so), θα ήθελα δικες σας προτάσεις (ει δυνατόν) :P σώστε μια ψυχή από το διχασμό
- razor girl
Masi Speciale Otto
ξερει κανεις αν ερχεται ελλαδα αυτο?
Η κατηγοριοποίηση έχει ένα νόημα, μας βοηθά να βάλουμε τον κύριο στόχο που θα έχει ένα ποδήλατο. Όλα τα ποδήλατα κάνουν για τα πάντα αλλά όχι τα πάντα καλά. Δηλαδή αν διαλέξεις ένα ποδήλατο ρετρό cafe racer, στόχος σου δεν θα είναι τα πολλά χιλιόμετρα αλλά η βόλτα με στυλ. Θα μπορείς να κανεις commuting ίσως όχι τοσο καλά, θα μπορείς να κανεις μια στο τόσο λίγα παραπανω χλμ αλλά θα σε κουράζει γρήγορα και δεν θα είναι στο στοιχείο του. Αντίστοιχα ένα hybrid δεν θα έχει όμορφο στυλ αλλά θα μπορείς να πηγαίνεις εύκολα παντού κ.ο.κ..
Ωραία, κάτσε να τ αναλύσουμε:
Auto που θέλω είναι ένα καλο ποδήλατο για πόλη: Αν θες ένα ποδήλατο για πόλη, όλα τα ποδήλατα καλά είναι. Όσα έχουν περισσότερο χοντρά λάστιχα θα 'ναι λιγάκι πιο άνετα από όσα έχουν στενά. Οι πολλές ταχύτητες δεν σε απασχολούν αλλά ίσως το να παίρνουν σχαρίτσα/φτερά θα ήταν ένα plus. Η εμφάνιση εννοείται πως μας απασχολεί γιατί δε λέει να σκασουμε στο παμπ με μια αδιάφορη ποδηλατάρα!
αλλα να μπορώ να κάνω κι χιλιόμετρα παραπάνω μια στις τόσες: Εδώ το μπερδεύεις λίγο. Πόσα χλμ έχεις κατά νου? Σε τι τεραίν? Μια στις πόσες? Αν υπάρχουν άλλα ποδήλατα στη παρέα, με τι ποδήλατα? Αν για παράδειγμα θες μια στις τόσες να κάνεις μια 100άρα με τους φίλους σου που έχουν όλοι κούρσες τότε θες κι ένα άλλο ποδήλατο γιατί το αμέσως προηγούμενο δεν θα σε βολέψει.
κι να m' αρέσει εμφανισιακά: Εντάξει, κανείς μας δεν αγοράζει κάτι που δεν του αρέσει εμφανισιακά. Ακόμα κι αν μας χαρίζανε το τέλειο ποδήλατο που θα έμοιαζε με κουβά, κανείς μας δεν θα παιρνε τον κουβά και θα ταν ευχαριστημενος. Αν όμως η εμφάνιση που σ αρεσει παραπεμπει σε cruiser τότε οι περιορισμοί είναι πολλοί για να κάνεις μεγάλες διαδρομές ή να βάλεις σχάρα και να γυρνάς φορτωμένη απο το σουπερ μαρκετ.
Ξέρω...παραμένω διχασμένη... αλλα τουλάχιστον ξέρω τι θα με κάνει χαρούμενη, γιατρέ :) Δεν είναι κι αuτo κάτι ; Αμ έλα ντε που δεν είναι! Γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε εκείνο το σημείο που θες ένα ποδήλατο, νομίζεις πως θα το κρατήσεις για πάντα, έχεις τυφλωθεί από τις επιλογές και νιώθεις λίγο χαμένη. Όλοι περάσαμε κάποια στιγμή από αυτό το σημείο κι όλοι κάναμε κάποια επιλογή που λίγο μετά την αλλαξαμε μόλις μάθαμε τι ακριβώς ποδήλατο ψάχνουμε. Γιατί -όπως όλοι- δεν εχεις ακόμα καταλάβει τι ποδήλατο θελεις.
Auto που θέλω είναι ένα καλο ποδήλατο Ίσως πρέπει να επιμείνουμε στο τι κάνει τελικά ένα ποδήλατο "καλό".
Με τον καιρό θα δεις -αν συνεχίσεις το ποδήλατο- πως θα θες κι ένα δεύτερο που να κάνει καλά "αυτό", και μετά θα γλυκοκοιτάς ακόμα ένα που θα κάνει "εκείνο" κ.ο.κ. Αλλά τώρα, που μιλάμε για ΕΝΑ ποδήλατο, θα σου πρότεινα να μην επιμείνεις ιδιαίτερα στην εμφάνιση. Να είναι κοντά αλλά να μην είναι ακριβως αυτό που -νομίζεις- πως θες. Γιατί αν πάρεις ένα τριτάχυτο ρετρό, οι περιορισμοί στο να κάνεις ποδήλατο είναι περισσότεροι και μπορεί να σε απογοητεύσουν από το να κάνεις περισσότερο ποδήλατο. Αντίθετα, ένα καλό ποδήλατο, που δεν είναι και τόσο ρετρό, θα σε κάνει να βλέπεις που και που κανα pashley και να σου τρέχουνε τα σαλια, αλλά θα σε πηγαίνει σε τόσο ωραία μέρη που το μυαλό σου θα "φεύγει".
Συμπέρασμα?
Από τα ποδήλατα που κοιτάς -γνώμη μου- να αφαιρέσεις τα τριταχυτα γιατί δεν είσαι εσύ έτοιμη για τέτοιο ποδήλατο (αλλιώς θα κοίταγες μόνον αυτά). Να αφαιρέσεις επίσης τα carpe κι όσα είναι αυστηρά fitness γιατί καλή η γυμναστική αλλά ούτε σ αρεσουν ιδιάιτερα, ουτε θα μπορείς να βαλεις ποτέ σχαρίτσα για να πας πιο μακριά, άσε που θα σε κοροιδεύουνε στις παμπς. Από κει και πέρα κάνε μια λίστα με τα ποδήλατα που σου αρέσουν ή που θα μπορούσες να ζήσεις λίγο παραπάνω και διάλεξε από αυτά. Κάπως έτσι θα προσπαθούσα να διαλέξω εγώ.
Αλλά κοίτα να δεις, ποδήλατο θα αγοράσεις κι όχι πύραυλο για να πας στον Άρη. Οπότε, ακόμα και μονοτάχυτο να πάρεις, κοίτα να είναι το νούμερό σου και να το ευχαριστηθείς! (αρκεί να μην φτάνεις μόνο μέχρι το "καρφί" και ξαναγυρνάς για μπύρες!)
ΥΓ: Όπως καταλαβαίνεις, ρίξε κι άλλες επιλογές γιατί το μπουλινγκ δεν το γλυτώνεις!
Σ'ευχαριστώ! Δεν το βρήκα όμως σε κανένα store ευρωπαικό. Έχεις κάποιο link ίσως;
Σε δρόμο/ομαλό τερέν πάντα, δε θα πάρω τα βουνά (απο τώρα :Ρ). Εννοώ να μπορώ να πω οτι βγαίνω εκτός πόλης για πάνω απο 50χμ με άνεση. Δε θα κάνω κούρσες με τους φίλους μου, για χαλαρά μιλάμε, αλλά να ξέρω οτι βαστάει κι το ποδήλατο κι δεν είναι έξτρα βάρος στα πονεμένα μου πόδια :Ρ
Ok. Με έπεισες! Κι ναι αυτό το σουκού το συνηδητοποίησα, ποδήλατο πόλης έχω κι αυτό του δήμου στην τελική αλλά αυτό μέχρι την πλατεία σε πάει με το ζόρι :Ρ Ήθελα να πάρω τους δρόμους κι δε μπορούσα!! Θα αφήσω λοιπόν τον γόη εραστή για το μέλλον κι θα αρκεστώ στο να καλύπτει τις ανάγκες μου.
(πωωω τι τέλειο το pashley!!)
έγινε καπετάνιε! :) αυστηρά fitness ποιά εννοούμε όμως;! :Ρ
Τη λίστα την είχα έτοιμη η αλήθεια έιναι. Με λίγες αφαιρέσεις κι με γνώμονα οτι θα παθαινατε σοκ αν τη παρέθετα όπως ήταν, άφησα μόνο τα ποδήλατα που είναι πάνω κάτω στο budget μου, που τα βρίσκω στην αγορά εδώ κι που καλύπτουν (μάααλλον) αυτό που ψάχνω.
Το ζητούμενο μου πλέον είναι να βρώ ένα ποδήλατο fun, να αξίζει τα λεφτά του κι την αγορά του, να ναι ελαφρύ σχετικά (μένω κι στον 2ο κι εδώ κλέβουν στο δευτερόλεπτο), ιδανικά να έχει υδραυλικά δισκόφρενα (λόγω καιρού) κι να μπορώ στο μέλλον να το πουλήσω έυκολα σε περίπτωση που μετακομίσω (αλλιώς πουλάς ενα Specialized κι αλλιώς το παπάκι της γειτονιάς). Μιας κι θα εκμεταλλευτώ το cycle2work θα πρέπει να ναι ένα αρκετά value for money buy ...γιατί διαφορετικά θα κλαίγομαι για τα επόμενα 5 χρόνια μετά :S
Οπόοοοοοτε.... για όποιον αντέχει, αφήνω εδώ μια λίστα με ποδήλατα κι περιμένω τις γνώμες κι το bullying σας :)
(Να σας υπενθυμίσω οτι διανύουμε μεγαλοβδομάδα κι στο τέλος της εσείς τουλάχιστον θα τρώτε μαγειρίτσες, αρνιά κι αντικριστά ...κι να ζητήσω τη συγχώρεση (κι τη λύπη) σας. Ευχαριστώω )
Fuji Turing 884e
(στα μείον μόνο το βάρος...κι η τιμή :Ρ)
Adventure Flat White Turing 515e
Cannondale Quick Disk 5 2017 - 720e
(Αν κι μαύρο, είναι stylish! Αξίζει τη μαυρίλα κι το 700αρι;;!)
ή Cannondale Quick 6 - 660e
Fuji Silhouette 1.7 Disc
Cube SL Road City 2017 650e
(Μινιμαλ. Μαύρο. Ki πάλι θα το ξεπερνούσα αν με πείθατε για τα τεχνικά καλούδια του :Ρ)
ή Cube SL Road PRO Women 800e
Kona Dew Plus 2017 680e
Kona Dewey 600e
Raleigh Strada TS 3 595E
Boardman Hybrib Comp Womens 600e
6KU Troy 16spd 580e
(...γιατί οι αγάπες δεν ξεχνιούνται )
:)
Λοιπόν κάθισα και μελέτησα τη τελευταία σου λίστα κι έφτιαξα αυτό το γράφημα για να σου δώσω να καταλάβεις πως μπορείς να κάνεις μια αξιολόγηση χωρίς να χάνεσαι στο ποδηλατικό χωροχρόνο.
Ο κύριος ρόλος κάθε ποδηλάτου εμφανίζεται στον οριζόντιο άξονα ενώ η τιμή του στον κάθετο. Αυτά βέβαια είναι στοιχεία κατά προσέγγιση και κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλη άποψη ή να βρει κάποιο μοντέλο σε άλλη τιμή. Εγώ καταθέτω τη δικιά μου.
Πρώτα απ’ όλα βάζουμε ένα όριο στο μπάτζετ για να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, κάπου στις 600 λίρες. Σε αυτή τη τιμή η επιλογή μας είναι πιο συγκεκριμένη. Θέλουμε περισσότερο fun ή touring? Μας ενδιαφέρει περισσότερο η ισορροπημένη επιλογή?
Αν αυξήσουμε το μπατζετ οι επιλογές μας αυξάνουν ως προς το fun/urban ενώ λιγοστεύουν ως προς τις άλλες χρήσεις. Φυσικά όσο αυξάνει το μπάτζετ αυξάνει και η ποιότητα κι αυτό δεν φαινεται στο γράφημα.
Εν ολίγοις, εγώ στη θέση σου, αν δεν ήθελα να δώσω πολλά και να το κρατήσω χαμηλά, είτε θα βούταγα το boardman για να σαρώσω τα σοκάκια της πόλης, είτε θα έπαιρνα το flat white σκοπεύοντας σε πιο touring μονοπάτια. Αν πάλι ήμουν λογικός άνθρωπος, το φτηνότερο kona μ ατσάλινο πηρούνι θα ‘ταν πάντα μια μέση λύση ενώ η τροία παραμονεύει αν τυχόν θες κάτι πιο κλασικ.
Αν πάλι ήθελα να λιώσω από πόθο και πάθος και να βουτήξω στην αμαρτία, θα ανέβαινα λίγο στο μπάτζετ και θα κοιταγα πια στο fun. Cube ή Cannondale και κινδυνεύεις να γίνεις adrenaline junkie.
Τέλος, αν μου περίσσευαν και μου ‘τρεχαν απ’ τα πατζάκια, τότε είτε θα κοίταγα το fuji σουπερ τουρινγκ, είτε –το πιο πιθανό- θα ‘φτιαχνα ένα surly custom touring με το χιλιαρικάκι μου.
ΥΓ: Ραλεη με αναρτήσεις? Τζήζους! Φυσικά και δεν το ‘βαλα στη σύγκριση!
το fuji touring χωρίς σκέψη......θα έπαιρνα εγώ. τώρα εσύ δεν ξέρω τι ακριβώς θες. επίσης θα το χαρίσεις και στα εγγόνια σου όταν τα πόδια σου δεν θα σε βαστάν πλέον. Ωστόσο να διαβάσεις καλά το εγχειρίδιο χρήσης, γιατί κάπου είδα ότι αφού το καβαλήσεις πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 50κμ με τα μπαγάζια φορτωμένο (πλάκα κάνω :p )