Καλησπερα, εχοντας αποφασισει προσφατα να ενσωματωσω το ποδηλατο στις καθημερινες μου μετακινησεις στην πολη, ειπα να αλλαξω το παλιο mountainbike μου για ενα hybrid. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο ποδηλατα και τις τελευταιες μερες προσπαθω να μαθω οσα μπορω στο ιντερνετ. Με βαση τα οσα διαβασα πιστευω το hybrid ειναι το καταλληλο για τις αναγκες μου κανοντας μια αναζητηση εχω εντοπισει τα Kona Dew 2017 στα 430Ε στο tsirikos και το Trex Fx1 2018 στα 435Ε στο cyclist. Ποιο πιστευετε ειναι καλυτερο να προτιμησω? Επισης ειναι καλοδεχουμενες προτασεις για σχετικα ποδηλατα γυρω σε αυτη την τιμη αν γνωριζεται. Ευχαριστω!
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
εγω ψηφιζω kona dew
Μπορει να μπορεις να βρεις και αλλα ποδηλατα για συγκρισεις αλλά μεταξύ αυτών των δυό που έβαλες θα πάρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το kona.
Οι βασικοί λόγοι είναι δυό:
Α) το κόνα έχει πηρούνι απο chromoly (το διάσημο Ρ2 που πολλοί προσπαθούν να το βρουν για να αντικαταστησουν τις αναρτήσεις τους σε τρεκινκ που χρησιμοποιούν στη πολη) ενώ το τρεκ απο hi-ten, με άλλα λόγια το πηρούνι του κονα (πέπει να) ειναι και ελαφρύτερο αλλά (πρέπει να) αποσβαίνει καλύτερα τις ανωμαλίες του εδάφους κι έτσι η βόλτα σου θα είναι πιο "γλυκειά".
Β) το κονα 'εχει 8άρα κασσέτα πισω σε αντίθεση με την 7αρα freewheel που έχει το τρεκ (αν διαβαζω καλα) και που η ΤΡΕΚ θα έπρεπε να ντρέπεται να χρησιμοποιεί αυτό το κέντρο στο ποδήλατό της για τα λεφτά που ζητά, με άλλα λόγια καλύτερος τροχός.
Απο κει και πέρα ωραία ποδήλατα είναι και τη δουλειά τους θα την κάνουν και τα δυο. Πιο σημαντικο απ ολα αυτα ειναι να πετύχεις το νουμερό σου και να σαι ανετος σ αυτά όποιο και να πάρεις.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες παιδια. Ειδα και καποια αλλα λιγο φτηνοτερα, συγκεκριμενα τα Ideal Crossmo, Merida Crossway 10V και 15V, το Ideal Ezigo που φαινεται να περιλαμβανει και καποια εξαρτηματα και το Ideal Megisto. Εχετε μηπως καποια γνωμη η εμπειρια με αυτα? Η μεγαλυτερη διαφορα περα απο την τιμη με το Kona μου φαινεται οι αναρτησεις και στο 15V τα δισκοφρενα.
...άκυρο
Πολύ καλή και οικονομική επιλογή είναι και το ideal cityrun http://www.malatestasbikes.gr/shop/ideal-cityrun-2017/ είναι πιο φτηνό και από το dew και με πιο ελαφρύ πλαίσιο-πηρούνι. Νομίζω είναι η καλύτερη λύση για να μετακινείται κανείς στην πόλη, ούτε πολύ φτηνό να κάνεις εκπτώσεις ούτε πολύ ακριβό να φοβάσαι να το κλειδώσεις 10 λεπτά. Και το dew δεν είναι κακό, απλά παλιότερα το είχαν φτηνότερο, είναι ένα κλικ βαρύτερο και με την ideal πηγαίνουν περισσότερα χρήματα σε ελληνικά χέρια. Αν πάντως πάρεις dew, πάρε το προηγούμενο μοντέλο καθώς δεν έχεις καμία διαφορά και έχει χαμηλότερη τιμή. Εάν δεν σου αρέσει πολύ το πλαίσιο του cityrun (τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη ή είναι ίδια ή εξαιρετικά παραπλήσια) δεν έχεις λόγο να μην το επιλέξεις. Το trek όπως ειπώθηκε είναι κατώτερων προδιαγραφών, βγαίνει εκτός σύγκρισης.
Για όλα τα άλλα που λες με τις αναρτήσεις απλά θα σε ταλαιπωρήσουν και θα σε κουράσουν, τα έχουμε γράψει 1 εκατομμύριο φορές εδώ και υπάρχουν πολλά θέματα που ιδιοκτήτες ποδηλάτων με ανάρτηση που κινούνται κατά βάση σε άσφαλτο ψάχνουν για πατέντες ώστε να αλλάξουν και να βάλουν σταθερό πηρούνι. Για κανένα λόγο ανάρτηση με πηρούνι για χρήση σε πόλη.
Για ένα λόγο ξέρω να σου πω που είναι χρήσιμη η ανάρτηση στην πόλη. Για τα φρεάτια, χαντάκια, λακούβες, σαμαράκια, και αν είσαι και λίγα κιλά παραπάνω. Αλλιώς σπας χέρια- ώμους.
ΛΟΛ
Η μένεις κάπου που δεν υπάρχουν τα παραπάνω, ή είσαι ελαφρύς.
Επίσης το "ΛΟΛ" να το πείς και στους κατασκευαστές που κατασκευάζουν και κουρσάκια με ανάρτηση. Μάλλον θέλουν "ΛΟΛ" και αυτοί;
φιλε αν σε πονανε τα χερια οταν κυκλοφορεις ετσι απλα μεσα στην πολη να ξερεις οτι δεν φταιει το ποδηλατο. ξεφυγε λιγακι απο την κουρσαδικη παρεα και μαθε πως να κανεις ποδηλατο. διοτι ποδηλατο δεν ειναι μονο το πεταλι.
Αν αυτό κατάλαβες, πάω πάσο. (Δεν με πονάνε τα χέρια, ούτε κούρσα έχω). Κάπου υπάρχει θέμα σχετικό, γιατί του το χαλάσαμε του φίλου εδώ.
Απλά να μην είμαστε τόσο πολύ απόλυτοι σε κάποια πράγματα.