Παντελώς άσχετος νέος ποδηλάτης αναζητά ποδηλατάδικο για αγορά, service & κατανόηση (και ίσως λίγη στοργή και προδέρμ)

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
parismexis
Εικόνα parismexis
Απών/απούσα

Δεν είμαι σαν όλους εσάς. Δεν έκανα ποδήλατο μια ζωή. Όμως σας χαίρομαι κάθε φορά που σας βλέπω ολους μαζί ή μεμονωμένα να χρησιμοποιείτε το πλέον πολιτισμένο όχημα πόλης και θελω να βάλλω στη ζωή μου το ποδηλατάκι εγω.

Εξηγούμαι:
Έιμαι σαράντα, με μέτρια φυσική κατάσταση, ταλαιπωρημένος, πολυάσχολος και το μονο που θέλω έιναι να πάρω ενα ποδήλατο, φαντάζομαι πόλης, εφόσον θα κανω ποδήλατο κυριως στη πόλη, ιδανικά αντικαθιστώντας το αυτοκίνητο, τουλάχιστον για τις πολυ κοντινές διαδρομές.

Επίσης είμαι άτυχος. Προσπάθησα ήδη δυο φορές και τις δύο μου έκλεψαν το ποδήλατο, τη δεύτερη φορα μάλιστα έπιασαν το κλέφτη και πήγα μάρτυρας στη δικη (παντα δηλώνω κλοπές).

Διάβασα εδω οτι μπορουσα και πραγματικά σας χαίρομαι και σας ζηλεύω αλλα δε καταλαβαινω.
Λέτε για το σάικλιστ και τον Φέντερικ και τον αλιτο-τέτοιο και περιγράφετε κάτι φοβερά σέρβις, που πήρατε και βάλατε κάτι κουλά εξαρτήματα κλπ και εμένα μου φαίνονται λες και είστε όλοι μηχανικοί του Εντερπράιζ ή του Μιλένιουμ του Φάλκον και τρέμω στην ιδέα να παω και να πω "γεια σας...ενα ποδήλατο για μενα έχετε"; Γιατί θα με ρωτήσουν ενα σωρό πράγματα κι εγω δεν θα ξέρω να απαντήσω όπως εσείς. Γενικά με αυτά που διάβασα εδώ αισθάνομαι οτι για να αγοράσω ενα ποδήλατο της προκοπής θα πρεπει να διαβάσω και να περάσω εξετάσεις!

Για την ιστορία, τις άλλες δυο φορές, πήγα στο Γατσούλη στη Μεσογείων και ειλικρινά πήρα ό,τι μου πούλησε αφού κατάλαβαν μεχρι και τα δωδεκάχρονα οτι είμαι άσχετος. Μπορεί να με κορόιδεψε, μπορεί οχι αλλα δε θα μάθω ποτε γιατι πάνω που αρχήσα να χαίρομαι το ποδήλατο τη μια μου έκοψαν την "αδύνατο να κόφτει αλυσίδα" και τη δεύτερη μόυ παραβίασαν το "απαραβίαστο λουκέτο" που μου πούλησε.

Οι τύποι στο Γατσούλη με ξεπέταξαν τη στιγμή που έβαλα ταβάνι στα λεφτά που θα τους έδινα. Με το που ειπα "ΟΚ θα πάρω αυτό" έγινα πελατάκος, η ρύθμιση του ποδηλάτου μου εξαντλήθηκε στο ρυθμισμα σέλας, και περίμενα άπειρες ώρες να βγει το τιμολόγιο γιατι "ειχε προβλημα το σύστημα" και τις δυο φορές με διαφορά μηνών. Απο ποδήλατο δε ξέρω αλλα από πωλήσεις ξέρω και τις στιγμες που αγόραζα τα ποδήλατα, συνειδητοποιούσα οτι μπορει να με πιάνουν και κορόιδο και σίγουρα δεν ειχα τροπο να ελέγξω αν αυτα που πλήρωνα ήταν όντως αυτά που έπαιρνα, αλλά τι να έκανα ο δόλιος; Αφού όντως δεν ήξερα. Και το βασικό απο οτι διάβασα εδω δεν ειναι να διαβάσεις και να λες νούμερα, ειναι να εχεις ποδηλατική εμπειρία απο το τάδε λάστιχο και το τάδε πηρούνι-δε-το-λέτε-το-μπροστινό; Γουρούνια στα σακιά λοιπον και τα δυο, και τελικά πεταμένα λεφτά, Ζωή σε εμας, τωρα τι κανουμε, οποτε:

Σας έπρηξα, η ερώτηση:

Ποδηλατάδικο, οπουδήποτε στην Αθήνα και τα προάστια που να παω και να με αντιμετωπίσουν με συνπόνια-στον-άσχετο να μην εκμεταλλευτούν την άγνοια μου και να πηγαίνω για τα σέρβις μου σαν καλώς πελάτης υπαρχει;

Ενα ποδήλατο πόλης θελω να πηγαίνω στο μετρο, ουτε για πρωτάθλημα θελω να παω ουτε να ανέβω τα βουνά. Αν δε μου βγει η γλώσσα εξω ισως μετα απο μερικούς μήνες να σας πάρω απο πίσω -τελευταίο ποδήλατο- στις βραδινές σας εξορμήσεις στη πόλη ετσι να εχω να λεω.

Σας ευχαριστώ για την κατανοηση και λυπάμαι που τρώω ψηφιακό χώρο απο τον τόσο εξειδικευμένο σας χώρο.

Αν δε με τρολάρετε ανελέητα αλλά αντίθετα μου απαντήσετε ειλικρινώς, να έχετε την ευχή μου.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

καταρχας γιατι εχεις πελαγωσει? ο πρωτος εισαι ή ο τελευταιος που παιρνει για πρωτη φορα ποδηλατο.
εγω μεχρι να μαθω λιγα πραγματα, δυο απο τα ποδηλατα μου μετανιωσα που τα αγορασα. επειδη δεν ηξερα να ξεχωρισω ποιο ειναι καλυτερο πηρα αυτο που μου αρεσε περισσοτερο σαν χρωμα και εμφανιση.
εσυ μας λες οτι ειχες ηδη δυο ποδηλατα. καταλαβες διαφορες απο το ενα στο αλλο?
οσο αφορα στο θεμα του κλεψίματος. ειναι συγουρο πως χρειαζεσαι μια καλη κλειδαρια. αλλα σχεδον ολοι οι γνώστες εχουμε τα ποδηλατα μας να διακοσμουν το σαλονι του σπιτιου.
τελος να ξεκαθαρισω οτι επειδη αγορασες το ποδηλατο σου απο ενα μαγαζι δεν απαγορευεται το πας σε καποιον αλλον. ασε που αποκτωντας εμπειρια θα καταλαβεις οτι το ποδηλατο ειναι πολυ απλο. τοσο απλο που μεχρι τα δωδεκαχρονα που ανεφερες ξερουν.
α και αν κατι λειτουργει δεν το πειραζουμε. κανεις πεταλι ξεγνιαστος και αμα καταλαβεις καποιο προβλημα τοτε το πηγαινεις στον μαστορα. αυτα τα service ποδηλατου δεν μου λενε τιποτα. νομιζω οτι ειναι μονο πεταμενα λεφτα.

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

Πολλοί κι εγώ μέσα την έχουμε πατήσει από Γατσούλη ως αρχάριοι οπότε μην αγχώνεσαι.
Καινούργιο ποδήλατο τώρα που να κλειδώνεις έξω,απλά δεν παίζει.
Είναι θέμα χρόνου πότε θα στο φάνε.
Οπότε ξανασκέψου αν μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν μεταφορικό μέσο αλλά εκεί που θα πας να μπορείς να το βάζεις κάπου μέσα με ασφάλεια.
Στο μαγαζιά,γύρω απ'την περιοχή μου,που έχει τύχει εγώ να πάω και σε γενικές γραμμές να έχω μείνει ευχαριστημένος είναι το Cyclist,ο Tsirikos και ο Loukas bikes.
Ποδήλατα τώρα κοιτάς σε κατηγορίες urban,city,hybrid και γενικά όπως ονομάζονται κατά καιρούς τα διάφορα ποδήλατα πόλης.
Στο Cyclist και στον Τσιρίκο θα σου κάνουν και σωματομέτρηση όσον αφορά να πάρεις το σωστό μέγεθος.
Όχι πως ο Λουκάς δεν θα καταλάβει τι νούμερο πρέπει να πάρεις αλλά λέμε τώρα.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Καλημερα..οσο ασχολεισαι και διαβαζεις το φορουμ θα μαθαινεις περισσοτερα...αυτο που πρεπει να μαθεις απο μονος σου ειναι να αποφευγεις τα μαγαζια που σε κοροιδευουν.,σιγα σιγα θα μαθεις και θα κανεις πολλες εργασιες στο ποδηλατο σου μονος..οσο για ενα απλο ποδηλατο πολης ,φανταζομαι ο καθενας θα σου προτεινει αυτο που εχει και θεωρει καλο..εγω λοιπον θα σου προτεινα να δεις το kona dew..απλο ,γερο, αξιοπιστο ,για την πολη και οχι μονο..ψαξτο ,ακου κιαλλες γνωμες και αποφασισε...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

parismexis wrote:
....
1] Έιμαι σαράντα, με μέτρια φυσική κατάσταση, ταλαιπωρημένος, πολυάσχολος και το μονο που θέλω έιναι να πάρω ενα ποδήλατο, φαντάζομαι πόλης, εφόσον θα κανω ποδήλατο κυριως στη πόλη, ιδανικά αντικαθιστώντας το αυτοκίνητο, τουλάχιστον για τις πολυ κοντινές διαδρομές.

2] Ενα ποδήλατο πόλης θελω να πηγαίνω στο μετρο, ουτε για πρωτάθλημα θελω να παω ουτε να ανέβω τα βουνά. Αν δε μου βγει η γλώσσα εξω ισως μετα απο μερικούς μήνες να σας πάρω απο πίσω -τελευταίο ποδήλατο- στις βραδινές σας εξορμήσεις στη πόλη ετσι να εχω να λεω.

.....

αμάν.... μας έχεις πάρει με πολύ κακό μάτι... Μάλλον διάβασες τα λάθος θέματα.... δεν συνηθίζουμε να τρολάρουμε νέους φίλους, όσο "νέοι"
και αν είναι με το άθλημα.... [εκτός πολύ ειδικών μεμονομένων ενοχλητικών περιστατικών - εσύ δεν φαίνεσαι για τέτοιος].

Σύμφωνα με τα 1 και 2 που παραθέτω, το μυαλό μου πάει σε σπαστό. Δεν συζηθίζω να συστίνω σπαστά, δεν με βολεύουν τα σπαστά (είμαι ψηλός), αλλά αν είναι να το παίρνεις σε ΜΕΤΡΟ μαζί σου, μάλλον εκεί πρέπει να κινηθείς.
Αν δεν θα το παίρνεις στο συρμό αλλά θα το κλειδώνεις επάνω, τότε πάρε ένα οποιοδήποτε οικονομικό ποδήλατο:
... πόλης / τρεκκιν / ΜΤΒ_με_μετατροπές_ωστε_να_γίνει_ποδήλατο_πόλης
Υπολόγισε όμως αρκετά χρήματα για ΔΥΟ καλές κλειδαριές. Η μία θα είναι πέταλο και η άλλη μποερί να είναι και κουλούρα.
Αν πάρεις μία.... άσε ... καλύτερα μην πάρεις καν ποδήλατο.....
Αν θα το αφήνεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε στάνταρντ θέση, το ποδήλατο θα ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ. Σίγουρα θα επιχειρήσει κάποιος να το κλέψει. Άρα μόνο με ΔΥΟ καλές κλειδιαριές ίσως το σώσεις.
Τσέκαρε και στις αγγελίες, μτχρ ποδήλατο.
Υπολογίζω κανα 250-300αρι για ποδήλατο και άνω των 100 ευρώ για τις ΔΥΟ κλειδαριές.

Καλές πεταλιές.
.
.
.
.
.
.
αν αρχίσεις τις καθημερινές μετακινήσεις, στον μήνα επάνω θα είσαι έτοιμος και για τις βόλτες. Μην το καθυστερείς, όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός.....

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Καλώς όρισες από το μακρυνό ...2008!
2016-2008=8 χρόνια!
Δεν βλέπω να είσαι και τόσο ...Νέος!
...
Λοιπόν... πίσω στα μαθηματικά:

40χρονών (αυτο δεν σημαίνει κάτι εκτός κι αν για σένα σημαίνει "αγύμναστος", "απροπόνητος" ή "αμάθητος")+ 2 κλεμμένα ποδήλατα ήδη + Μαγαζί σένιο που δεν σε ικανοποίσε απόλυτα + Πόλη + Μετρό + Νο Πρωτάθλημα + Νο Βουνά = Ένα Καλούτσικο Σπαστό (300-450€ πάνω κάτω).
Αν σε όλα αυτά αντικαταστήσεις τη λέξη "καλούτσικο" με τη λέξη "καλό", τότε πάρε το 1000+€ σπαστό που όταν διπλώνει γίνεται πιό μικρό, έχει καλύτερα κέντρα, καλύτερο σκελετό, καλύτερα στεφάνια, καλύτερη ποιότητα κύλησης, καλύτερα, καλύτερα, καλύτερα....
...
Έχω ένα "καλούτσικο", πάω παντού, πάει παντού, μπαινει παντού (Ασανσέρ, πορτμπαγκάζ, μετρό, γραφεία, μαγαζιά, θέατρα, σινεμά, μανάβηδες, τράπεζες, κουρεία, ιδρύματα, μουσεία, σπίτια φίλων κλπ).
Είναι το απόλυτο ποδήλατο;
Όχι.
Είναι το απόλυτο ποδήλατο για να ικανοποιήσεις αυτά που βάλαμε στην πρόσθεση παραπάνω;
Ναι.
...
(Παρόλα αυτά το πέταλο -ή κατά τον αποπάνω, το πέταλο και η κουλούρα- είναι πάντα απαραίτητο γιατί πάντα θα υπάρξουν κάποιες μικρές - ή μεγάλες - στιγμές που θα χρειαστεί να το αφήσεις κάπου για λίγο).

parismexis
Εικόνα parismexis
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ που κάνατε το κόπο να μου απαντήσετε (αν και δεν απαντήσατε στην ερώτηση μου.)

parismexis
Εικόνα parismexis
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ που κάνατε το κόπο να μου απαντήσετε αν και με μερικές εξαιρέσεις δεν μου απαντήσατε στην ερώτησή μου.

Μου λέτε να προσέχω τους κλέφτες. ΟΚ, τι να κάνω που δεν έκανα πριν; Και κλειδαριά πήρα και αλυσίδα πήρα και πέταλο και τα παραβίασαν όλα δύο φορές.

Για τις κλοπές θα δω τι θα κάνω και συμφωνώ με τους κυρίους που ανέφεραν πως απλά πρέπει να το βάζωμέσα σε κάποιο χώρο εμπιστοσύνης (άλλωστε φαντάζομαι πως αν υπήρχε το τέλειο αντικλεπτικό, κάποιος εδώ μέσα θα το ήξερε).

Η ερώτησή μου όμως αφορούσε στην ανεύρεση κάποιου τίμιου μαγαζιού για αγορά ποδηλάτου που θα με συμβουλέψουν και δεν θα εκμεταλευτούν την άγνοιά μου.

Ευχαριστώ τους κυρίους για τις προτάσεις του Cyclist, του Τσιρίγου και του Lucas Bikes. Εδώ έχω διαβάσει και αρκετούς που τους κατακεραυνώνουν αλλά θα περάσω να "ψυχολογίσω" τις προσωπικότητες των ανθρώπων αφού -είπαμε- από ποδήλατα έχω μεσάνυχτα.

Ευχαριστώ και για τις προτάσεις για σπαστό. Είμαι περίπου 1.90 και δεν νομίζω να με βολέψουν αλλά θα τα δοκιμάσω και αυτά.

Η αναζήτησή μου συνεχίζεται.Κάθε πρόταση (επί του θέαματος) δεκτή!

41ex
Απών/απούσα

που μου έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις:
στη Λιοσίων λίγο πριν το μετρό Αττική στα δεξιά (όπως πας προς κέντρο).
Στη Παλλήνη δίπλα στα Goodys.
Μιλάμε για συνοικιακά ποδηλατάδικα δεν έχουν την άπειρη ποικιλία, όπως τα παραπάνω τρια, αλλά θα σε εξυπηρετήσουν. Υπάρχει και σχετικό νήμα με περισσότερες προτάσεις.

Είμαστε περίπου στα ίδια κυβικά εγώ έχω ένα τρέκινγκ των 400 ευρώ εδώ και 4 χρόνια και είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Δες και μεταχειρισμένα αν και για ψηλούς δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα. Σπαστό είναι μια καλή πρόταση (κι εγώ ψάχνω) αλλά λόγω ύψους και βάρους πρέπει να πάρεις κάτι καλό (500+).

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1,90 ??? .... ξέχνα τα σπαστά..... άσε... δεν κάνουν.... δεν θα βολευτείς ποτέ.
Τίμια ποδηλατάδικα θεωρώ πως είναι και ο Φρειδερίκος στην Αλεξάνδρας (αν και παλαιότερα ήταν "με τις ώρες του) ή και ο Τζωρτζόπουλος στην Καλλιρόης.
Για μένα και το Cyclist είναι μια χαρά, αν ξέρεις τι περίπου θέλεις και τι περίπου έχει να σου προσφέρει / προτίνει.
Επίσης, θεωρώ και τον Κασιμάτη στην Βουλιαγμένης αξιόλογη περίπτωση.

Με συγχωρείς, δεν σε ξέρω, .... αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σου έκλεψαν ποδήλατο που ήταν ταυτόχρονα κλειδωμένο με πέταλο ΚΑΙ με κουλούρα. ΟΚ, δεν το θεωρώ εντελώς απίθανο, αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Εκτός αν ήταν παρατιμένο καμιά βδομάδα, σε θεοσκότεινο σημείο, που δεν περνάει άνθρωπος, ξεχασμένο, νύχτα-καρανύχτα, δίπλα σε κατάστημα που πουλάει μπετοκόφτες.......!!!!

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

"...Με συγχωρείς, δεν σε ξέρω, .... αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σου έκλεψαν ποδήλατο που ήταν ταυτόχρονα κλειδωμένο με πέταλο ΚΑΙ με κουλούρα. ΟΚ, δεν το θεωρώ εντελώς απίθανο, αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω..."

Κοιτα, πεταλλα και κουλουρες υπαρχουν πολλα. Απο πανακριβα μεχρι παμφθηνα.
Απο πολυ καλα, μεχρι σκουπιδια που παραβιαζονται σε δευτερολεπτα, και χωρις ιδιαιτερα εργαλεια.
Αυτος ακριβως ηταν και ο λογος που οι ΦΤΠ ασχοληθηκαν με την εξευρεση πεταλλων αξιοπιστων και οχι πανακριβων.
Εν πασει περιπτωσει, οι κουλουρες (ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ) ειναι μάπες. Παραβιαζονται/κοβονται για πλακα.
Το ιδιο ισχυει και για ορισμενα (δηθεν) πεταλλα.

Ηθικον διδαγμα:
1.ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ "ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ".

2.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ. Κανεις δεν γεννηθηκε παντογνωστης.

3.Οποιος ειρωνευεται ανθρωπο ο οποιος θελει να μαθει κατι και ρωταει γι αυτο, ειναι το λιγοτερο ΜΑΛΑΚΑΣ.

4.Νομιζω πως μεχρι τωρα, οσοι συμμετεχουν στο νημα, δεν εχουν δειξει κανενα ειδος κοροϊδιας, σαρκασμου η οτι αλλο, και πιστευω οτι κανεις δεν εχει τη διαθεση για κατι τετοιο.

5. Καπως ετσι αρχιζει κανεις να μαθαινει, και να αποκταει μια σχεση/γνωση με το αντικειμενο που τον ενδιαφερει. Ανθρωποι να βοηθησουν υπαρχουν παντα, τουλαχιστον σε αυτο το forum, συχνα με διαφορετικες η αντικρουομενες αποψεις, αλλα αυτο δεν ειναι κακο. Αντιθετα φωτιζει τις διαφορετικες οψεις που μπορει να εχει κατι, η τις διαφορετικες προτιμησεις η αναγκες που υπαρχουν.
Με λιγη υπομονη, καποιος μπορει να "φυγει" απο το thread εχοντας πληροφορηθει αυτο που θελει, η "μπουκωμενος" απο πληροφοριες που αρχικα δεν μπορει να καταλαβει. Δεν πειραζει, μετα απο λιγη ακομη ενασχοληση, θα καταλαβει και θα μαθει αυτο που ψαχνει.
Οπως και να'χει, parismexis welcome to the club!

Amsterdam
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
1,90 ??? .... ξέχνα τα σπαστά..... άσε... δεν κάνουν.... δεν θα βολευτείς ποτέ. />

Μην το λες, στο 1,87 που είμαι και στα 40+ ηλικία έχω καραβολευτεί με το σπαστό (brompton S type = το πιο "σκυφτό") και κάνω διαδρομή περί τα 25 χλμ. σπίτι-δουλειά (one way).

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Καλησπέρα και από εμένα, Πρόταση για να πηγαίνεις και να αφήνεις το ποδήλατο σε στάση του μετρό, θα σου έλεγα να βρεις κάποιο μαγαζί ή περίπτερο και να παρακαλέσεις να το έχουν το νού τους, αφού βέβαια το κλειδώσεις με ένα καλό πέταλο, δηλαδή 100€+. Προσωπικά ακόμα και για καφέ να κάτσω μετά από βόλτα, τον πίνω μαζί με το ποδήλατο μου αγκαλίτσα. Όσον αφορά τώρα τα μαγαζιά, επειδή έχεις ήδη χάσει 2 ποδήλατα, για οικονομία θα σου πρότεινα να ψαχτείς στα μεταχειρισμένα, αν θες Παρόλαυτά καινούργιο, τίμιο μαγαζί που γνωρίζω είναι ο Τζορτζώπουλος στη Καλιρόης με προσωπικό που έχει τεράστια υπομονή και διάθεση να απαντήσει σε κάθε σου απορία και απότι έχω δει με τα μάτια μου δεν έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται αρχάριους, το ίδιο ισχύει και για το cyclist οςο αφορά τις απορίες, αρκει να μην είναι Σάββατο και γίνεται της τρελής. Εξυπηρετικός επίσης και οικονομικός από άποψη ανταλλακτικών και εργασίας είναι και ο Λουκάς στα Μελίσια, αρκεί να χωρέσεις να μπεις μέσα στο μαγαζί και δεν φρακάρεις στο εμπα.
Το συμπέρασμά μου και εμένα σαν νέος σχετικά ποδηλάτης, αλλά με έντονη την αγάπη και την αρρώστια για το ποδήλατο, είναι ότι αν δεν πληρώσεις δεν θα μάθεις, όχι τόσο γιατί υπάρχουν εκμεταλλευτές μαγαζάτορες, που υπάρχουν και είναι και μπόλικοι, αλλά γιατί όσο πεταλάρουμε και μας αρέσει, τόσο καταλαβαίνουμε τα λάθη και τις παραλήψεις μας, όπως επίσης αυξάνεται η επιθυμία μας για κάτι καλύτερο και ως γνωστόν Ελπίζω μέσα από το forum και την βοήθεια όλων, να μην χρειαστεί να βάλεις τόσο βαθειά το χέρι στην τσέπη.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

parismexis wrote:
Δεν είμαι σαν όλους εσάς. Δεν έκανα ποδήλατο μια ζωή.

Πολύ λίγοι "έκαναν ποδήλατο μιά ζωή". Πάρα πολλοί μεταξύ των οποίων πρώτος εγώ, αρχίσαμε ξανά το ποδήλατο στα ...αντα όπως κι εσύ. Επίσης "όλοι εμείς" που λες, δεν είμαστε ίδιοι. Είμαστε ο καθένας το ...μακρύ του και το κοντό του και ...τιμή μας και καμάρι μας εδώ που τα λέμε! Θα ανησυχούσα τρομερά αν ήμασταν "όλοι εμείς" ίδιοι. Άρα έχεις κάθε δικαίωμα να μην είσαι "σαν όλους εμάς".

parismexis wrote:
Έιμαι σαράντα, με μέτρια φυσική κατάσταση, ταλαιπωρημένος, πολυάσχολος και το μονο που θέλω έιναι να πάρω ενα ποδήλατο, φαντάζομαι πόλης, εφόσον θα κανω ποδήλατο κυριως στη πόλη, ιδανικά αντικαθιστώντας το αυτοκίνητο, τουλάχιστον για τις πολυ κοντινές διαδρομές.
...
Γιατί θα με ρωτήσουν ενα σωρό πράγματα κι εγω δεν θα ξέρω να απαντήσω όπως εσείς. Γενικά με αυτά που διάβασα εδώ αισθάνομαι οτι για να αγοράσω ενα ποδήλατο της προκοπής θα πρεπει να διαβάσω και να περάσω εξετάσεις!
...
Ενα ποδήλατο πόλης θελω να πηγαίνω στο μετρο, ουτε για πρωτάθλημα θελω να παω ουτε να ανέβω τα βουνά. Αν δε μου βγει η γλώσσα εξω ισως μετα απο μερικούς μήνες να σας πάρω απο πίσω -τελευταίο ποδήλατο- στις βραδινές σας εξορμήσεις στη πόλη ετσι να εχω να λεω.

Στις ποδηλατοβόλτες δεν πάει ο κόσμος επειδή είναι "μια ζωή ποδηλάτης" αλλά ακριβώς επειδή η ομαδική ποδηλατοβόλτα λειτουργεί εισαγωγικά στην χρήση του ποδηλάτου, είναι πιό ασφαλής και ευχάριστη αλλά είναι και ένα μέρος όπου μπορείς να γνωριστείς, να ρωτήσεις και να μάθεις ένα σωρό πράγματα από αυτά που δεν ξέρεις. Ρωτώντας πας στην Πόλη.

parismexis wrote:
Επίσης είμαι άτυχος. Προσπάθησα ήδη δυο φορές και τις δύο μου έκλεψαν το ποδήλατο, τη δεύτερη φορα μάλιστα έπιασαν το κλέφτη και πήγα μάρτυρας στη δικη (παντα δηλώνω κλοπές).

Τι έγινε με το δεύτερο ποδήλατο; Το βρήκες ή απλά έπιασαν τον κλέφτη αλλά το ποδήλατο είχε κάνει φτερά;
Πάντως αν τα σπαστά δεν σου κάνουν λόγω ύψους ή γούστου, υπάρχει και η λύση ...Χρέπι.
Έχεις/ βρίσκεις/ αγοράζεις ένα χρέπι (καλοσυντηρημένο) για μέσα στην πόλη, όπου πολλές φορές το πέταλο που θα το δέσεις έχει αγοραστεί πιο ακριβά από το ποδήλατο, και ...ξένοιασες (σχεδόν).
Δεν είναι ντροπή.
Σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (στην οποία παρεμπιπτόντως...μείναμε), αυτό κάνουν. Δεν κυκλοφοράνε ούτε με Φαλκον ούτε με Εντερπράιζ που λες.

parismexis wrote:
Αν δε με τρολάρετε ανελέητα αλλά αντίθετα μου απαντήσετε ειλικρινώς, να έχετε την ευχή μου.

Και συ να έχεις την ευχή μου...τέκνον μου και να περάσεις και από την Ζησιμοπούλου στο Π. Φάληρο στον Κώστα Κεχαγιά να σου κάνει ένα ... ευχέλαιο! Θα σου λύσει όλα τα ...ψυχολογικά και θα σου βρεί ή θα σου σενιάρει ένα χρεπάκι να κάνεις τη δουλειά σου τίμια, καθαρά και ξάστερα και όλα τ' άλλα, άμα είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα 'ρθουν από μόνα τους.

contact