Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα μια βοήθεια για το καινούργιο μου ποδήλατο. Έχω ήδη διαβάσει αρκετά παλιότερα θέματα και έχω καταλήξει στα εξής χαρακτηριστικά:
- Τύπος: Fitness (κατά προτίμηση)
- Πηρούνι: Χωρίς ανάρτηση
- Ταχύτητες: >= 24 - Deore (πίσω) ή εφάμιλλης ποιότητας
- Φρένα: V-brakes - Tektro ή εφάμιλλης ποιότητας
- Τιμή: 450-500€
Θα έπαιρνα το Kona Dew που θεωρώ την τιμή του εξαιρετική, αλλά με χαλάει το Shimano Altus ως πίσω εκτροχιαστής και δεν μου κάθεται καλά το design του (για κάποιο λόγο...)
Έχετε να μου προτείνεται κάτι;
Ευχαριστώ εκ τω προτέρων.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Αρκετα καλο για αυτη την τιμη
http://www.merida.com.au/el_gr/bike/2011/111/Fitness+Bike/SPEEDER+T1
Θα σε μπερδεψω αλλα....
Μαλλον δεν καταλαβες καλα τα Θεματα που διαβασες.
Ουσιαστικα δεν θελεις fitness αλλα on road trekking. για fitness θα επρεπε να πας σε αναπτυξη κουρσας αρα ξεχνας deore κτλ.
Εχεις επικεντρωσει σε λαθος σημειο (οπως και οι περισσοτεροι αλλα οταν το ειπα εδω πηγαν να με φανε). Δεν εχει σημαντικη διαφορα το πισω ντεραγιε ωστε να κρινεις ενα ποδηλατο απο αυτο. Πολυ πιο σημαντικα ειναι ο δισκοβραχιωνας-μεσαια τριβη και οι τροχοι παρα το ντεραγιε.
να σου διορθωσω και το θεμα των φρενων....v-brake shimano ή αντιστοιχα (τα φρενα ειναι απο τα σημαντικοτερα μην κανεις εκπτωσεις σε αυτα)
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σίγουρα κάποια πράγματα θα τα έχω καταλάβει τελείως λάθος.
Αρκετά από τα ποδήλατα που κοίταξα (με V-brakes) και είχαν τσιμπημένη τιμή , φόραγαν Tektro οπότε θεώρησα ότι είναι καλή πρόταση για φρένα. Shimano είδα περισσότερο νομίζω σε δισκόφρενα. Όπως και να έχει το δέχομαι αυτό που λες :).
Σε ένα fitness ποδήλατο τι πιστεύεις πως πρέπει να κοιτάξω για να έχω ένα αξιοπρεπές σύστημα ταχυτήτων; Η αγωνία μου είναι να μην αγοράσω κάτι που θα θέλει κάθε τρεις και λίγο ρύθμιση οι ταχύτητες, να βγαίνει η αλυσίδα με το παραμικρό κτλ.
Από ότι καταλαβαίνεις είμαι πρωτάτης και οι ανάγκες μου είναι μικρές ακόμα, απλά θέλω να αγοράσω κάτι που δεν θα θέλει πέταμα σε 1 χρόνο.
Όμορφο είναι. Όσο το κοιτάω με ψήνει...
Τα ΤΕΚΤΡΟ είναι "τύπου Shimano" αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Shimano. Είναι οικονομικά και κακώς τα βάζουν σε ποδήλατα με τσιμπημένη τιμή. Πάει να πει ότι προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο.
Πρόσεξε με λίγο. Μην παρασύρεσαι από μάρκες και μοντέλα τόσο πολύ.
ΔΕΝ χρειάζεσαι ακριβά ντεραγιέ, χρειάζεσαι ΕΠΩΝΥΜΑ ντεραγιέ + φρένα + τροχούς α.ΚΑΛΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ, β.ΚΑΛΟΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ γ.ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ.
Στο α & β παίζει ρόλο η μαμά εταιρεία και ο ποδηλατάς. Στο γ παίζεις ρόλο κυρίως εσύ (καθαρίζεις και φροντίζεις όπως πρέπει ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΕΛΕΙΣ....) και μετά ο ποδηλατάς σου (after sales service).
Αν το ποδήλατο είναι για την χρήση που του κάνεις, αν η αρχική τοποθέτηση και ρύμθιση είναι σωστές, αν το καθαρίζεις - λιπαίνεις - συντηρείς όταν πρέπει, τότε: ΔΕΝ θα βγαίνει η αλυσίδα, δεν θα κάνει θόρυβο, δεν θα απορυθμίζεται.
Αν αγοράσεις ποδήλατο των 200 ευρώ και περιμένεις να κάνεις downhill ή να γράφεις κάθε μέρα 50χλμ.... σύντομα θα ανακαλύψεις ότι έχεις πάρει το λάθος ποδήλατο για την χρήση που του κάνεις.
Μην σε προβληματίζει το alivio ή altus πίσω ντεραγιέ. Να σε φοβίζει ο ποδηλατάς που στο πασσάρει χωρίς να το ρυθμίσει στα μέτρα σου, βιαστικά, για να το ξεφορτωθεί. Χωρίς να ελέγξει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ φρένα, ταχύτητες, τιμόνι, σέλα, πετάλια, τροχούς κλπ κλπ πριν στο παραδόσει.
Τα φιτνες είναι περίπου όπως τα περιγράφεις. Έχουν στιφ πιρούνι, είναι ελαφρυά και γρήγορα. Αλλά έχουν λεπτό λαστιχάκι, έχουν κουρσάδικα φρενάκια, είναι κούτσουρα και θέλουν προσοχή. Είναι για καλοστρωμένη άσφαλτο και για μεγάλες - γρήγορες διαδρομές, εκεί θα τα χαρείς πιο πολύ.
Τα τρεκκιν είναι πιο "μέση λύση". Πλέον κυκλοφορούν και με στιφ πιρούνι, με vbrakes ή ακόμα και με δισκόφρενα (βλ Giant / Merida / Specialized / Bianchi). Θεωρώ ότι είναι ... κάπως... πιο "αντοχής". Ότι τα καβαλάς ... κάπως ..."πιο εύκολα", χωρίς να χρειάζεται να προβληματίζεσαι σε κάθε σαμαράκι, σε κάθε λακουβίτσα, σε κάθε ανωμαλία του δρόμου. Ειδικά αν θα κυκλοφορείς αρκετά μέσα σε κίνηση.
+1
Εχει δικιο. Και εγω θεωρω οτι με ενα τρεκκινγκ με πιρουνι χωρις αναρτηση θα εισαι πολυ καλυτερα. Το fitness (αν εισαι και πρωταρης οπως λες) ισως σου πεσει λιγο βαρυ. Απο την αλλη στο budget που θετεις παιρνεις εισαγωγικο fitness ενω παιρνεις πολυ καλο trekking
Ωραία πάμε για Trekking λοιπόν. Ποιο ποδήλατο θα μου προτείνατε;
τσου..... αυτό που περίμενα από εσένα θα ήταν κάτι του στυλ:
ΩΡΑΙΑ, θα κοιτάξω ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΚΚΙΝ
Ήδη σου έχουν προταθεί κάποιες μάρκες, θα βρεις πραγματικά διαμάντια, κάποια είναι και στο budget σου.
ΥΓ: πολύ βασικό ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ οπτικά ένα ποδήλατο. Θα καμαρώνεις και θα βγαίνεις ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ έξω με δαύτο. Και αυτό είναι το ζητούμενο.....
ο αριστότέλης έλεγε πως αμαρτία είναι όταν ξεφεύγεις από τον δρόμο σου
και εσύ αμαρτάνεις
τα tektro είναι μια χαρά φρένα
η tektro Κατασκευάζει δισκόφρενα για την shimano
tektro έχουν απόδοση τιμή δλδ είναι εφάμιλα με τα shimano σε χαμηλότερη τιμή
από εκεί και πέρα τα ανταλλακτικά δεν κάνουν τον τύπου του ποδηλάτου
δλδ τι θέλω να πω
το chameleonte υνο Που φοράει Mtb ανταλλακτικά είναι trekking ενώ το quatro που έχει tiagra τι είναι???
fitness ????
η λύση και ας μην έχει deore είναι το merida Που είπε το παιδί
το scott sub
specialized sirrus
bianchi chameleonte (ξεφεύγει στην τιμή)
και παίζουν και πιο κλασικά fitness όπως το orbea aos scott speedster 20 fb
γενικότερα παίζουν πολλές fitness Λύσεις
Στο δικό μου μάτι πανέμορφα είναι τα specialized:
http://www.tsirikosbikes.gr/specialized-crosstrail-sport-2011.html
http://www.tsirikosbikes.gr/specialized-sirrus-9.html
Βασικά μάλλον το sirrus είναι πολύ κοντά σε αυτά που περιγράφω στο αρχικό μου post αλλά "με χαλάει" που έχει 21 ταχύτητες. Φίλος μου έχει αναφέρει πως οι 24+ ταχύτητες σημαίνει γενικότερα καλύτερα περιφερειακά γιαυτό έχω κολλήσει στο 24+.
Τελικά νομίζω πως θα πάω να δω τα specialized από κοντά να δω αν μου κάνουν κλικ διαφορετικά θα πάρω το Merida που μου πρότεινε ο φίλος. Έπρεπε να το είχα κάνει ήδη αλλά ήθελα να έχω μια άποψη πριν πάω σε κατάστημα και με πιάσει ο ποδηλατάς στο μπίρι μπίρι.
να το ποδήλατο σου
και εγώ υπέρμαχος των 24 ταχ.
αλλά εδώ μιλάμε για κασέτα 7αρά
σπάνια βάζουν τέτοια κασέτα που έχει την ίδια αντοχή με το σύστημα των 24 ταχ.
ή αλλιώς 8άρας κασέτας
το μόνο πρόβλημα είναι όταν θα θέλεις να το αναβαθμίσεις
γιατί για να πας π.χ. σε 27 ταχ. και deore θα πρέπει να αλλάξεις και τροχούς ή έστω πίσω κέντρο μιας και δεν χωράει ούτε το 8ρι ούτε το 7ρι
http://www.idealbikes.net/?section=2151&language=el_GR&itemid1494=2199
Καλημέρα σε όλους,
Έκλεισα για το Sirrus. Από βδομάδα θα πάω να το τσιμπήσω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια.
Με συγχωρείς πολύ αλλά δεν θα συμφωνήσω. Τα Tektro V-brakes είναι πάρα πολύ καλά και τα έχω χρησιμοποιήσει εκτενώς. Από κάτι Shimano M-422 τα θεωρώ σίγουρα καλύτερα (πιο ανθεκτικά αν και ελάχιστα πιο βαριά). Από Deore και πάνω αλλάζει το πράγμα.
Μήπως τα μπερδεύεις με τα Promax που είναι όντως για τα μπάζα;