Γεια σε όλους. Είναι το πρώτο μου post οπότε να ενημερώσω ότι είμαι από Θεσσαλονίκη και είμαι "αρχάριος" στην ποδηλασία καθώς το τελευταίο μου ποδήλατο ήταν ένα BMX κάπου στο γυμνάσιο. Τα post και η συζήτηση εδώ μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα οπότε thanks. (thanks και για τα pm)
Λοιπόν, κοιτάω να πάρω ένα trekking max 450€. Έχω δει αρκετά αλλά θα ήθελα μια τελική γνώμη για τα παρακάτω. Περιορίζομαι σε ποδήλατα και τιμές που βρήκα στην Θεσσαλονίκη.
Ιδανικά θα ήθελα την γνώμη σας για το Atala outdoor 450€
μετά υπάρχουν τα παρακάτω:
Crossmo(2011) 369,00€
Ergomax (2011) 490,00€
Megisto 01 (2010) 370,00€
Ideal - Megisto (2011) 399,00
KTM Manhattan (limited edition) 370,00€
Αυτά νομίζω είναι βασικά μέχρι 500,00€.
Ευχαριστώ
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Προσωπικά προτιμώ πάντα τα ελληνικής συναρμολόγησης. Άρα για τα χρήματα που διαθέτεις θα σου έλεγα κάποιο από τα megisto. Τα υπόλοιπα χρήματα κράτα τα για καλό εξοπλισμό (πέταλο, κράνος κτλ).
συμφωνω για μεγιστο κ προτεινω αν βρεις στο νουμερο σου το μοντελο του 2010
επισης ψαξε μεταχ/να megisto/ergomax διοτι τα προηγουμενα μοντελα ειχαν καλυτερα περιφεριακα!
Πρακτικά συμφωνώ και με τους δύο. Γύρισα αρκετά αυτές τις ημέρες και είδα ότι πχ για Ideal οι τιμές που έχουν είναι σχεδόν μονόδρομος για τα λεφτά που λέω. Στην παραπάνω λίστα μπορώ να προσθέσω και ένα πολύ όμορφο cube με 485€ (οι τιμές πάντα λιανικής με max έκπτωση) η αίσθηση μου είναι ότι το Ergomax (2011) ακόμα και το megisto είναι πολύ καλύτερα.
Επίσης έχω την αίσθηση ότι από Ideal - Megisto (2011) σε Ergomax (2011) τα 80€ επιπλέον είναι ένα ποσό που αξίζει να δώσω και πιθανόν εκεί κατέληξα. Δυστυχώς σε κανένα από τα 7 καταστήματα που επισκέφτηκα δεν είχαν μοντέλα του 2010 και ειδικά ανδρικά στο νούμερο μου (είμαι 1.83).
Τέλος για τα μεταχειρισμένα σίγουρα μπορείς να βρεις καλές προσφορές αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση... που συνθήκες αξίζει να την λαμβάνεις σοβαρά υπόψη.
Όλα τα παραπάνω τα λέω γνωρίζοντας ότι όποιο από τα παραπάνω και αν επέλεγα σίγουρα θα έμενα ευχαριστημένος στην τελική για την χρήση που το θέλω.
Το πρόβλημά μου τώρα είναι άλλο και σοβαρό. Έχω citroen c4 coupe, και δεν μπορώ να βάλω σχάρα στο πορτμπαγκαζ (περίπου 50€) ... από την άλλη η citroen μου λέει 180€ μπάρες οροφής και 93€ για κάθε μπάρα για ποδήλατο = 366€!!!
ποιό μοντέλο της cube είδες στα 485?
Δεν συγκράτησα το μοντέλο αλλά ήταν στο Redzeppelin... το έβγαλε από το κουτί του μπροστά μου. Πολύ όμορφο. κάτι του στιλ XKT ή κάτι παρόμοιο αν θυμάμαι καλά.
Σε σχέση με του 2010 συμφωνώ αισθητικά είναι σαφώς καλύτερα του 2011. Σίγουρα αξίζει η διαφορά τιμής μεταξύ ergo/megisto απλά όποιο και άν διαλέξεις προτίμησε το με v-brakes αντί μηχανικών που προσθέτουν τσάμπα βάρος κ κόστος. Για το cube το συγκεκριμένο δεν ξέρω αλλά σίγουρα στην cube έχουν τους καλυτερους γραφίστες
Σε σχέση με του 2010 συμφωνώ αισθητικά είναι σαφώς καλύτερα του 2011. Σίγουρα αξίζει η διαφορά τιμής μεταξύ ergo/megisto απλά όποιο και άν διαλέξεις προτίμησε το με v-brakes αντί μηχανικών που προσθέτουν τσάμπα βάρος κ κόστος. Για το cube το συγκεκριμένο δεν ξέρω αλλά σίγουρα στην cube έχουν τους καλυτερους γραφίστες
Να ακόμα κάτι που έμαθα από το forum:) Δεν χρειάζομαι δισκόφρενα. Τελικά I am the proud owner από ένα λευκό ergomax 2011 και η κοπέλα μου ένα κόκκινο megisto 2010. Και οι δύο είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τις επιλογές μας.
Το cude που είδα ήταν πράγματι πάρα πολύ όμορφο.
Το KTM Manhattan από την άλλη, αν και ωραίο, έδειχνε λίγο φτωχό σε σχέση με τα άλλα. Όπως και ένα scott στα 500€, ωραίο αλλά.
καθώς ούτε το βάρος, ούτε το κόστος τους ήθελα και είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση τους, χώρια που με δίσκους ίσως το λιγουρευόντουσαν περισσότερο τα κλεφτρόνια. Ωστόσο σε ποδήλατο μισού χρόνου τα τακάκια θέλουν άλλαγμα
.
Ερώτηση λοιπόν, μήπως τα δισκόφρενα θα άντεχαν περισσότερο???
KITA3E SE MODELA TIS IDEAL APO TO 2010 KAI META GIATI EXOUN DOSEI MEGALUTERI EMFASI STA SPECS PARA STO DESIGN OPOTE EXUN KLUTERA XARAKTHRISTIKA EIN KAI PIO F8INA LOGO MODELOU! P.X MEGISTO TOY 10' MIA XARA GAMATO EIN
και megisto του 09 ακόμα πιο γαμ.... κα σε χρώματα και σε specs.
Πήγα σε αρκετά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη και δεν βρήκα μοντέλα του 2010 ή του 2009... και σε όποια είχε ήταν μόνο 1-2 κομμάτια και δύσκολα νούμερα.
Εχω καταληξει σε δυο ποδηλατα το SCOTT SPORSTER και το IDEAL ERGOMAX 2011 ποιο απο τα δυο μου προτεινετε..