Βοήθεια για αγορά ποδηλάτου

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ntelos9
Απών/απούσα

Καλησπέρα στην ομάδα για άλλη μια φορά.

Δεύτερο ποστ που κάνω στο φόρουμ και αυτή τη φορά θέλω την βοήθεια από κάποιους με σχετική εμπειρία. Το ποδήλατο που χρησιμοποιώ δεν μου κάνει πλέον και στο πρώτο μου ποστ κάποιοι από εσάς μου γράψατε ότι δεν υπάρχει το περιθώριο αναβάθμισης και να κοιτάξω καλύτερα αγόρα νέου. Με μια γρήγορη έρευνα αγοράς, είδα ότι ψάχνω  hardtail bike (το ΜΤΒ απλά χωρίς να είναι full full suspension). Και για να έχετε και μια εικόνα, η χρήση που κάνω είναι σε πόλη 15-20 χλμ κατά 90% και ενα περίπου 10% σε πιο ανώμαλους δρόμου (αλλά όχι κάτι εξτρίμ). Ψάχνω για ένα ποδήλατο με 26'' ζάντες, καλά V-brakes, ένα εύρος ταχυτήτων που να με καλύπτει σε έναν ανοιχτό δρόμο οταν θέλω να βγω και μια τίμια μπροστινή ανάρτυση στο πιρούνι. Από βάρος δεν με απασχολεί τόσο. Γενικότερα είμαι κοντά στο 1,81 και λιγο κάτω απο τα 80 κιλά. Το budget μου είναι το πραγματικό πρόβλημα, αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστο αλλά θα ήθελα να θέσω ένα στόχο στα 350. Εάν έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο να κοιτάξω απο Ελλάδα ή και εξωτερικό αλλίως μετά κάτι σε μεταχειρισμένο. Οποιαδήποτε συμβουλή και πρόταση είναι ευπρόσδεκτη (και ας ξεπερνάει το budget μου).

 Αυτά από εμένα 

Piece

Ntelos9         

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

δεν απάντησε κανείς άρα να κάνω μια αρχή. Τον τύπο του ποδηλάτου τον προσδιόρισες μόνος σου. 26αρες ρόδες, ΜΤΒ hardtail. Και γιατί όχι; Είναι μια καλή αρχή για να ευχαριστηθεί κάποιος την ποδηλασία, και αν γίνει σωστή επιλογή του ποδηλάτου θα μπορείς να το κρατήσεις για πολλά χρόνια, έστω και αν αργότερα πάρεις άλλο.

Τώρα, αυτό που ζητάς, να σου προτείνει κάποιος μάρκα ή μοντέλο συγκεκριμένο είναι δύσκολο. Πρώτα κάνε τις μετρήσεις σου. Μετράς ύψος καβάλου κυρίως, και με τα διάφορα εργαλεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο βρίσκεις το μέγεθος του σκελετού περίπου. Δες οδηγούς π.χ. https://www.evanscycles.com/help/bike-sizing . Μείνε μακρυά από ποδήλατα τύπου πράκτικερ, ή άλλων πολυκαταστημάτων όσο δελεαστικές και να είναι η προτάσεις τους. Είναι ο σίγουρος τρόπος να παρατήσεις το ποδήλατο μετά απο λίγο καιρό. Δες σοβαρά και τα μεταχειρισμένα στις αγγελίες και κοίτα επώνυμες μάρκες. Αν καταλήξεις σε κάτι, βάλτο εδώ στο φόρουμ να πάρεις γνώμες. Ελπίζω να βοήθησα.

Ntelos9
Απών/απούσα

Αρχικά, σε ευχαριστώ που μου απάντησες στο ποστ. Έχοντας κάνει μια τυπική έρευνα αγοράς συνειδητοποίησα ότι το να πάρω ένα καινούργιο hardtail, ακόμα και με αρκετούς συμβιβασμούς, το ποσό είναι αρκετά μεγάλο για μένα. Έτσι μπήκα όπως λες και εσύ στα μεταχειρισμένα απο το car.gr. Ωστόσο επειδή εγώ δεν είμαι τόσο μύστης όσο εσύ ή άλλοι ενεργοί φίλοι του φόρουμ, μπορώ να καταλάβω τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά δεν γνωρίζω τα brands του χώρου με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταλάβω την αξία ενός ποδηλάτου. Σίγουρα δεν θα μπλέξω με ποδήλατα από πολυκαταστήματα (την έχω πάθει έτσι ως μικρό παιδί και είχα μισήσει το ποδήλατο τότε). Εάν θες και έχεις διάθεση να μου πεις την αποψή σου είτε εσύ είτε κάποιος άλλος σε ποδήλατα που έχω τσεκάρει. Θα παραθέσω τα μοντέλα με τις τιμές τους χωρίς τα λινκ (είναι από το car.gr και δεν ξέρω εάν είναι ενάντια στους κανονισμούς του φόρουμ). 

Cube '21 AIM 2021 (καινούργιο 399 ευρώ)

Scott '16 Voltage (μτχ 360 ευρώ)

Cube '18 Aim Pro 29 ιντσών (μτχ 420 ευρώ)

GT '18 Aggressor expert 27.5 ιντσών (μτχ 390 ευρώ)

 

     

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Να πω κι εγώ ως γνωστός χρεπάς κάτι, πριν με συλλάβει (ξανά) η ποδηλατική αστυνομία:

α. Το βόλτατζ είναι άλλου τύπου ποδήλατο. Φοργκέτ ιτ.
β. Δεν θα έπαιρνα 29άρι λόγω μεταφοράς, ασανσέρ, αποθήκευσης. Είναι τεράστια. Δεν μαζεύονται από πουθενά. Βέβαια εσύ είσαι και 1.81. Δεν είναι ότι θα σου πέφτει μεγάλο αλλά δες και τους άλλους παράγοντες.
γ. Μετρήθηκες; Αυτά που δείχνεις υπάρχουν στο μέγεθός σου;
δ. Οπότε (αν είναι στο μέγεθός σου) απ' αυτά που βάζεις μείνανε δύο αμέσως αμέσως (για μένα).
...
Χοντρικά όλοι εκτός από τους ελάχιστους εκλεκτούς που γεννήθηκαν με μια κούρσα αγκαλιά στο μαιευτήριο και τους έβαλε αμέσως μετά η θεία τους από δίχρονα στην ομάδα της ΑΕΚ, έτσι ξεκινήσαμε.
Κακά τα ψέματα.
Οπότε για να σε κρατήσει κάτι θα έλεγα οτι υπάρχουν οι εξής παράγοντες:

α. Να σου αρέσει και να σου γυαλίζει.
β. Να είναι στα μέτρα σου.
γ. Να το δένεις σε σωστά μέρη με σωστό τρόπο (πέταλο βαρέος τύπου - βλ εκτεταμένη βιβλιογραφία στο φόρουμ) διότι εν γένει τα άτιμα κάνουν φτερά εύκολα.
δ. Να μείνεις ασφαλής πάνω του (κράνος αν εσύ το κρίνεις, φώτα, γιλεκάκι κλπ)
ε. Και το κυριότερο: Χρόνος για να του δείξεις την αγάπη σου.

Ntelos9
Απών/απούσα

Ωραίος και περιεκτικός

Να ρωτήσω τι εννοείς για το βόλτατζ, γιατί είναι από αυτά που μου γύαλισαν. Οστόσο καλά ολά αυτά, αλλά λόγου περιορισμένου μπάτζετ προφανώς θα γίνουν κάποιες υποχωρήσεις. Ψάχνω για ένα με πολυ αξιόπιστο σκελετό που θα μείνει και φυσικά κάποια όκαυ περιφερειακά. Στην Αθήνα κυκλοφορώ, άντε να κατέβω καμια σκάλα ή κάτι παρόμοιο. Δεν θα το κοπανάω πολύ. Τα cube μου αρέσουν στην όψη αλλά τα GT μου φαίνονται πιο αξιόπιστα στον σκελετό.    

contact