Ανακατασκευή VITUS 979

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
grampa
Απών/απούσα

Πριν από ένα περίπου χρόνο ασχολήθηκα πρώτη φορά με τη φθηνή και πρόχειρη ανακατασκευή ενός παλιού ποδηλάτου ROG Touring σε μονοτάχυτο. Από αυτό το μονοτάχυτο πέρασα μετά από μερικούς μήνες σε ένα σύγχρονο μονοτάχυτο που η ποιότητα κύλισης και η ταχύτητα στην άσφαλτο (σε σχέση με τα βουνού που οδηγούσα νωρίτερα) ήταν πραγματική αποκάλυψη. Λίγο όμως οι μεγάλες κλίσεις εκεί που μένω (άνω πόλη Θεσσαλονίκης), λίγο η όρεξη για μεγαλύτερες βόλτες εκτός πόλης, μου έβαλαν την ιδέα για μια κούρσα (30 χρόνια μετά την πρώτη μου κούρσα όταν ήμουν 15 χρονών).

Αρχικά αναζητούσα μια μεταχειρισμένη εισαγωγική κούρσα (αλουμινένιο σκελετό, κάρμπον πιρούνι και 9+ ταχύτητες) αλλά όσες καλές περιπτώσεις βρήκα ήταν στην Αθήνα και την τελευταία στιγμή κάπου τσάκιζαν... Ταυτόχρονα φλέρταρα και με τα παλιά ατσάλινα κουρσάκια που αισθητικά τα βρίσκω πανέμορφα και έχω θαυμάσει διάφορες εξαιρετικές ανακατασκευές εδώ μέσα και αλλού.

Τότε έπεσα πάνω σε ένα αλουμινένιο σκελετό VITUS 979 που πουλούσε ο Stelios206 και τον ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά! Οι σκελετοί VITUS 979 σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν τη 10ετία του '80 στη Γαλλία από μια κοινοπραξία κατασκευαστών σκελετών και εξαρτημάτων, από αλουμινένιους σωλήνες σφηνωτούς σε αλουμινένιες μούφες. Τους χρησιμοποίησαν διάφορες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Peugeot, η Gitane, η Mercier κλπ.

Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω μια εισαγωγική κούρσα που να συνδυάζει το vintage look με σύγχρονα περιφερειακά... Με τη βοήθεια του Stelios206 που μου έλυνε αδιαμαρτύρητα όλες τις απορίες για τις συμβατότητες των διάφορων περιφερειακών, προμηθεύτηκα όλα τα απαραίτητα με καθορισμένη οροφή για το συνολικό πρότζεκτ, τα 450 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

VITUS 979 and parts

Σκελετός vitus 979 (με ποτήρια και παλουκόσελο shimano 600)
Τροχοί Shimano WH-R500
Λάστιχα Schwable blizzard
Δισκοβραχίωνας Tiagra 50/34
Κασέτα ΒΒΒ 11-28 (στη συνέχεια αλλάχτηκε με Shimano CS-HG50 9sp 11-30)
Αλυσίδα Shimano CN 6701 ultegra
Μπρος-πίσω ντεραγιέ/λεβιεδομανέτες Shimano Sora
Φρένα Tektro dual pivot
Λαιμό και τιμόνι NOS ITM
Σέλλα SPORTOURER X-RACE GEL FLOW

Το αποτέλεσμα με καλύπτει αισθητικά και λειτουργικά και το έχω ευχαριστηθεί στο έπακρο. Το μέγεθος είναι πολύ ταιριαστό και μετά από αρκετές διαδρομές των 50-60 χλμ, με βολεύει απόλυτα και δεν νιώθω καμιά ιδιαίτερη κούραση ή καταπόνηση. Είναι πλέον το καθημερινό μου ποδήλατο και ανεβοκατεβαίνω 1-2 φορές στην άνω πόλη.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες (με το κινητό) από βόλτα στους Ν. Επιβάτες (50 χλμ μαζί με την επιστροφή).

vitus 979

fd, rd and crankset

front brake

saddle

steering

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
mitsubae
Απών/απούσα

Καλές βόλτες φίλε! Πολύ ωραία το έστησες!

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Γεια σου Αντρεα !!!

Χαιρομαι παρα πολυ για τη δουλεια που εχεις κανει στο ποδηλατο και για το γεγονος οτι ο Vitus βρηκε ενα σπιτι που τον εκτιμαει και τον χρησιμοποιει οπως ακριβως του αξιζει.

Καλες βολτες φιλε μου.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

και να σου φέρει μόνο χαρά το πανέμορφο σου ποδήλατο

contact