αναβαθμηση αναρτησης σε ideal zig zag 2011

25 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
GiannisBlessed
Απών/απούσα

Καλησπερα.
το συγκεκριμενο ποδηλατο φοραει την rst gila pro.
ως τωρα δεν ειχα καποιο συγκεκριμενο θεμα με την αναρτηση αυτην γιατι ημουν και ειμαι ακομα αρχαριος στο mtb.

εχω αρχισει ομως να την αισθανομαι καπως λιγη για εμενα + οτι ψαχνωντας λιγο στο ιντερνετ βρηκα οτι ειναι αρκετα εισαγωγικη.
η χρηση που κανω στο ποδηλατο ειναι 50% δρομισιες διαδρομες σε χαλια γεματο λακουβες δυκτιο και 50% χαλαρο xc.(δλδ χωματορδομους, μονωπατια, πετρες, ριζες κτλ)
δεν το πιεζω πολυ αλλα θελω να βελτιωθω και να αυξησω την ταχυτητα μου.

δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω πολλα λευτα.
μπορω να διαθεσω μεχρι 100ε οποτε σκεφτομε και μαλλον σε μεταχειρισμενο.ξερω οτι ειναι λιγα αλλα φανταζομαι οτι αν βρω μια αναρτηση των 200ε σε αυτην την τιμη θα ειναι καλυτερη απο την δικια μου.

αν μπορειτε να μου προτεινετε μοντελα και εμπειριες για να εχω μια καλυτερη αποψη.

ευχαριστω.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

δυστυχώς δεν θα βρεις κάτι πραγματικά αξιόλογο σε αυτά τα χρήματα , γενικά και καμία μεταχ. tora να βρείς πάλι αναβάθμιση δεν θα έχεις κάνει στην ουσία.

για μένα αν θέλουμε να μιλάμε για αναβάθμιση δες για epicon (200 περίπου απο ebay) ή και παραπάνω για recon gold κτλπ .

η κάθε ανάρτηση πρέπει (και) δουλεύει αρκετά σωστά όσο είναι συντηρημένη σωστά , με ενα service(γράσσα ) και κάποιο λιπαντικό στα καλάμια τσιμούχες μπορεί να καλυτερέψει η λειτουργία τις , αν τώρα δέν έχεις κάνει τα παρπάνω και βλέπεις στραβά πράγματα εκτός απο την άθλια κατασκευή τις (εγώ έχω Omega) φτές και εσύ όχι η ανάρτηση μόνο

το οτι είναι εισαγωγική δεν σημαίνει και πολλά

GiannisBlessed
Απών/απούσα

βρηκα μια tora tk 32 στα 90 με 600 κμ και μια fox f series rl 80

με κερδισε το πολυ χαμηλο βαρος της φοξ και του οτι ειναι μια σοβαρη εταιρια
αλλα ειναι μοντελο του 2005-6 κατι τετοιο και εχει 80μμ διαδρομη.που νομιζω ειναι λιγη.τελος αν δεν κανω λαθος θελει παραπανω συντηρηση απο τις ελατηριου και ειναι ασημενια και δεν ταιριαζει καθολου με το χρωμα του ποδηλατου.

η δικια μου ειναι γρασαρισμενη κομπλε αλλα δεν εχει μεσα ουτε λαδι ουτε τπτ ενα σκετο ελατηριο ειναι...fail...χαχαχα

Ntimitris
Απών/απούσα

GiannisBlessed wrote:
δεν το πιεζω πολυ αλλα θελω να βελτιωθω και να αυξησω την ταχυτητα μου.
δεν θα βελτιωθεις καθολου,
το ποδηλατο θα βελτιωσεις (αν και ουτε για αυτο ειμαι σιγουρος)
..
Η ταχυτητα γιατι σε νοιαζει?
-λογικα δεν τρεχεις σε αγωνες με το zig zag, αλλα και να τρεχεις
πιστευεις οτι η αναρτηση φταιει ή η προπονηση σου αν μενεις στασιμος?
.
.
γενικα θα πεταξεις λεφτα,
.
οι αναρτησεις ελατηριου ειναι μια χαρα, μην γελας, ουτε να τις υποτιμας, δεν ειναι καθολου fail
fail ειναι τα ποδια καποιων με φοξ
-δεν χρειαζομαστε ολοι αερα για να παμε σε βουνο.
-μην αλλαξεις τιποτα, κανε ποδηλατο, πολυ ποδηλατο
-και μετα απο 5-6 χρονια θα καταλαβεις, οτι παραλιγο να κανεις μια λαθος αγοραστικη κινηση

GiannisBlessed
Απών/απούσα

ωπ.με παρεξηγησες.
δεν ειπα οτι γενικα οι ελατηριου ειναι μαπα.
ειπα οτι η δικια μου δεν εχει τιποτα μεσα εκτος απο ενα ελατηριο μονο.
κανεναν μηχανισμο αποσβεσης.

δλδ μολις συμπιεστει απο μια ριζα αμεσως μετα κλωτσαει προς τα πανω χανωντας προσφυση μετα την ριζα.
δεν αντιλεγω για το οτι βελτειωση χρειαζομαι και εγω αλλα αν περασω πανω απο καποιο εμποδιο η αναρτηση δεν δουλευει καθολου σωστα.
εχω το preload στο πιο μαλακο και το στατικο σαγκ ειναι 20μμ αλλα η αναρτηση ειναι κουτσορο.

στις αρχες αρχες που δεν ηξερα τπτ απολυτως απο χωμα δεν μου φανηκε περιεργο αλλα οσο μαθαινω και ανεβαζω τους ρυθμους τοσο αισθανομαι οτι η αναρτηση αυτη δεν κανει για εμενα πλεον.

σε οσα θρεντ διαβασα στο ιντερνετ ολοι ειχαν να πουν θετικα λογια μετα την αλλαγη με κατι καλυτερο.

μετα απο 5-6 χρονια?για 90ε?
φιλε μου δεν νομιζω να σκεφτομαι σε 5-6 χρονια τα 90ε που εδωσα.

το σχεδιο εχει να βελτιωσω λιγο το ποδηλατο και μολις δω οτι με τραβαει περισοτερο το σπορτ τοτε το παιρνω αποφαση μαζευω και τα σκαω χοντρα για καποιο πιο σοβαρο εργαλειο.
δεν ειμαι ποζερας να θελω τοπ αναρτησαρα κτλ κτλ.
απλα αυτες οι εισαγωγικες της rst κτλ ειναι μονο και μονο γιατι πρεπει να εχει καποια αναρτηση το ποδηλατο πανω για να πουληθει!χαχαχα.

Ntimitris
Απών/απούσα

αφου ξερεις τοτε ποια μοντελα κανουν
και ποια απλα καθονται πανω στο ποδηλατο για να πουληθει
δεν υπαρχει κατι αλλο να σου πουμε
ουτε χρειαζεται να μαθεις κατι,
αγορασε αυτο που γνωριζεις και καταλαβες οτι χρειαζεσαι.
Εγω σου ειπα μια εμπειρια που ζηταγες, βεβαια αν ειχες τα χιλιομετρα που σου τονισα οτι ειναι σημαντικα να εχεις,
άλλα πραγματα θα σε πειραζαν και οχι αυτο, οπως και ουτε θα σου καιγοταν καρφι αν ειδες στο ιντερνετ οτι την λενε εισαγωγικη
μακαρι να τα λεγαμε και οταν θα ειχες βαλει αυτα τα χιλιομετρα που σου λεω σε 5-6 χρονια για να μου πεις την αποψη σου
για τον αν κινηθηκες σωστα στις αγορες σου,
και οχι για τα 90 ευρω που νομισες

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

στην ουσία σου λέμε το ίδιο πράγμα ΔΕΝ χρειάζεσαι αναβάθμιση τώρα αν θές σου έγραψα παραπάνω τι πρέπει να κοιτάξεις για να είναι αναβαθμ. , πχ εγώ μετα απο 1+ χρόνο και ενώ γνωρίζω οτι η ανάρτηση μου δεν με καλύπτει δεν πάω να πάρω άλλη (εχω αποφασ. οτι θα δώσω η για epicon που είναι οικονομική αλλα αρκετά καλή ή κατευθείαν για reba) γιατί πολύ απλά θέλω να πάω αργότερα σε άλλη κατηγορία (ποιο πολύ κοπάνιμα βουνό κτλπ) και η αναβάθμιση θα ήταν σχεδόν χαμένο χρήμα .Μονο με την epicon σώζομε λίγο για άλλο ποδήλατο

Το οτι βρήκες παλιές αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι θα είναι οκ (εκτος αν είναι γνωστός σου που τότε λογικά δεν θα ρώταγες) οτι δεν θα θέλουν τσιμούχες κτλπ .Τοσο παλιές αναρτήσεις είναι δύσκολο να ξέρουμε την κατάσταση τους πόσο μάλλον αν την πάρεις 100Ε και θες αλλο ένα 70ραρι να την σουλουπώσεις σε ένα μήνα .

Αέρας ή ελατήριο δεν υπάρχει θέμα εδώ , τα πράγματα χοντρικά λένε οτι στον αέρα έχουμε μικρότερο βάρος (κάποιος που τρέχει αγώνες πχ θα του χρειαστεί ) καλύτερες ρυθμίσεις αλλα ποιο αδύναμο διάβασμα στα μικρά εμπόδια , απο την άλλη μια καλή ελατηρίου έχει μεγαλύτερο βάρος καλύτερο διάβασμα , ποιο απλή συντήρηση αλλα συνήθως χρειάζεται αλλαγή ελατηρίου (ανάλογα με τα κιλά μας)

GiannisBlessed
Απών/απούσα

ntimitris wrote:
αφου ξερεις τοτε ποια μοντελα κανουν
και ποια απλα καθονται πανω στο ποδηλατο για να πουληθει
δεν υπαρχει κατι αλλο να σου πουμε
ουτε χρειαζεται να μαθεις κατι,
αγορασε αυτο που γνωριζεις και καταλαβες οτι χρειαζεσαι.
Εγω σου ειπα μια εμπειρια που ζηταγες, βεβαια αν ειχες τα χιλιομετρα που σου τονισα οτι ειναι σημαντικα να εχεις,
άλλα πραγματα θα σε πειραζαν και οχι αυτο, οπως και ουτε θα σου καιγοταν καρφι αν ειδες στο ιντερνετ οτι την λενε εισαγωγικη
μακαρι να τα λεγαμε και οταν θα ειχες βαλει αυτα τα χιλιομετρα που σου λεω σε 5-6 χρονια για να μου πεις την αποψη σου
για τον αν κινηθηκες σωστα στις αγορες σου,
και οχι για τα 90 ευρω που νομισες

ωραια σεβαστη η αποψη σου.
αλλα απαντησε μου σε αυτο.
πες οτι αυριο παιρνω μια αναρτηση την βαζω πανω παω βολτα και εχω αλλο ποδηλατο.
εκει που πηγαινα και με φοβηζε παω τωρα καλυτερα και πιο ανετα(υποθεσης βασισμενη σε μαρτηριες απο αλλους στην θεση μου σε διαφορα φορα)
δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο σε αυτο?

δεν ειμαι και ανετος αλλα θα τα καταφερω να ζησω με 90 λιγοτερα.
απλα εκτος απο τις μαρτηριες στα φορα θεωρω και ειμαι σχεδον 100% σιγουρος οτι οτι αναρτηση και αν βαλω πανω θα ειναι καλυτερη απο αυτην που εχει.
2 πραγματα να ξερει κανεις απο αναρτησεις ξερει οτι δεν νοηται αναρτηση χωρις τουλαχιστων καποιο συστημα αποσβεσης επαναφορας.
(οτι γνωσεις εχω στις αναρτησεις τις εχω απο την ενασχοληση μου με τις μηχανες.αλλα πιστευω οτι η αρχες ειναι πανω κατω ιδιες στα ποδηλατα)
αναρτηση λοιπον που δεν εχει κατι τετοιο παιζει κατηγορια παιχνιδιου.

εγω στο φορουμ μπηκα για να μαθω κυριως τι μοντελο αναρτησης θα επερνε κανεις με αυτο το μπατζετ.
μπορει να ξερω απο αναρτησεις καποια βασικα πραγματα αλλα δεν ξερω πως συμπεριφερεται στην πραξη καθε μοντελο εκει εξω.
εψαχνα λοιπον για εμπειριες απο καποιες αναρτησεις που παιζουν μπαλα στα αυτα τα λεφτα που διαθετω.
δεν ξερω αλλα η απαντηση κρατα τα λεφτα σου και μην παρεις τπτ ειναι μια αποψη αλλα δυσκολευομαι να την καταλαβω.
ειναι σαν να μπαινει σε ενα φορουμ καποιος να ρωτησει τι αμαξι να παρει μεχρι 2κ και να παιρνει απαντηση οτι δεν αξιζει κανενα αμαξι σε αυτα τα λεφτα.
παρολο που η αποψη αυτη καλιστα μπορει να ειναι αληθης καποιος ο οποιος μπορει να διαθεσει (δυστυχως) μονο αυτο το ποσο και χρειαζεται αμαξι πως θα γινει?κατι πρεπει να παρει.
αρα παιρνει οτι καλυτερο μπορει να παρει με τα 2κ του.
καταλαβαινω οτι χρειαζομαι δουλεια και χιλιομετρα να γινω καλυτερος.
αλλα οσο γινομαι καλυτερος χρειαζομαι και καλυτερο ποδηλατο.
αυτο ειπα ολο και ολο.

GiannisBlessed
Απών/απούσα

scarpedico wrote:
στην ουσία σου λέμε το ίδιο πράγμα ΔΕΝ χρειάζεσαι αναβάθμιση τώρα αν θές σου έγραψα παραπάνω τι πρέπει να κοιτάξεις για να είναι αναβαθμ. , πχ εγώ μετα απο 1+ χρόνο και ενώ γνωρίζω οτι η ανάρτηση μου δεν με καλύπτει δεν πάω να πάρω άλλη (εχω αποφασ. οτι θα δώσω η για epicon που είναι οικονομική αλλα αρκετά καλή ή κατευθείαν για reba) γιατί πολύ απλά θέλω να πάω αργότερα σε άλλη κατηγορία (ποιο πολύ κοπάνιμα βουνό κτλπ) και η αναβάθμιση θα ήταν σχεδόν χαμένο χρήμα .Μονο με την epicon σώζομε λίγο για άλλο ποδήλατο

Το οτι βρήκες παλιές αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι θα είναι οκ (εκτος αν είναι γνωστός σου που τότε λογικά δεν θα ρώταγες) οτι δεν θα θέλουν τσιμούχες κτλπ .Τοσο παλιές αναρτήσεις είναι δύσκολο να ξέρουμε την κατάσταση τους πόσο μάλλον αν την πάρεις 100Ε και θες αλλο ένα 70ραρι να την σουλουπώσεις σε ένα μήνα .

Αέρας ή ελατήριο δεν υπάρχει θέμα εδώ , τα πράγματα χοντρικά λένε οτι στον αέρα έχουμε μικρότερο βάρος (κάποιος που τρέχει αγώνες πχ θα του χρειαστεί ) καλύτερες ρυθμίσεις αλλα ποιο αδύναμο διάβασμα στα μικρά εμπόδια , απο την άλλη μια καλή ελατηρίου έχει μεγαλύτερο βάρος καλύτερο διάβασμα , ποιο απλή συντήρηση αλλα συνήθως χρειάζεται αλλαγή ελατηρίου (ανάλογα με τα κιλά μας)

εγω δεν ξερω αν θα προχωρησω για παραπανω κοπανημα αν το κανω τοτε χρειαζομαι ολοκληρο ποδηλατο για να κανω κατι τετοιο.
ουτε ομως μπορω να διαθεσω 200ε για την επικον.
δεν κανω αρκετο ποδηλατο για να θεωρησω προς το παρων οτι χρειαζομαι τοσο ακριβο πηρουνι ακομα.
αν δω οτι τελικα δεν με καλυπτει η αναρτηση που θα παρω (βρηκα μια τορα με πολυ λιγα κμ με 90) και θελω να ασχοληθω παραπανω με το xc τοτε την δινω ενα 50ρι εχω χασουρα ενα γεμισμα βενζινη στην μηχανη ολο και ολο και τα σκαω πιο χοντρα για κατι αλλο.

για το σερβις εχεις δικιο.δοξα το θεω ειμαι ικανος σε αυτα και τα κανω μονος μου τετοια σερβις οποτε αν υπαρχει κατι υπαρχει μονο το κοστος τον αναλωσιμων.

τελος παντων κατεληξα σε μια tora tk απο οσο την εψαξα ειναι ενα τιμιο αναρτησακι για τα λεφτα που κανει.
νομιζω οτι ειναι οτι πρεπει για το επιπεδο μου.και βαζω και στοιχημα οτι ειναι (αρκετα) καλυτερο απο αυτο που εχω τωρα.
θα δειξει οταν ερθει και φορεθει πανω.
ευχαριστω σας ολους για την βοηθεια!!

Ntimitris
Απών/απούσα

GiannisBlessed wrote:
ειναι σαν να μπαινει σε ενα φορουμ καποιος να ρωτησει τι αμαξι να παρει μεχρι 2κ και να παιρνει απαντηση οτι δεν αξιζει κανενα αμαξι σε αυτα τα λεφτα.
παρολο που η αποψη αυτη καλιστα μπορει να ειναι αληθης καποιος ο οποιος μπορει να διαθεσει (δυστυχως) μονο αυτο το ποσο και χρειαζεται αμαξι πως θα γινει?κατι πρεπει να παρει.
αυτο ειπα ολο και ολο.
πρωτα απο ολα δεν ξερω το επιπεδο σου, απλα απο την ημερομηνια του ποδηλατου σου, σου ειπα κρατα το μην αλλαξεις κατι ακομα
.
Ο πιο πανω παραλληλισμος σου ειναι τελειως αστοχος
Το θεμα δεν ειναι τα 90, ουτε τι παιρνεις με τα 90, το θεμα ειναι το ποσοστο της βελτιωσης,
αυτα που σου ειπα, στα ειπα χωρις να με καιει καρφι αν θα δωσεις λεφτα για αναρτηση, δεν βγαινουν απο το δικο μου πορτοφολι
To παραδειγμα σου επρεπε να ηταν με αυτους που τους πιτσιρικαδες που βελτιωνουν το 125αρι (μιας και ασχλολεισαι με μηχανακια)και σιγα σιγα ολο και κατι καινουργιο βαζουν
και φτανουν στο τελος να εχουν δωσει παραπανω απο οσα θα τους κοστιζε μια καινουργια μηχανη ενω μηχανη δεν εγινε,
δηλαδη η λογικη μεταβαση στις αγορες τους θα ηταν 125αρι-μηχανη
ενω εχουμε 125αρι-λεφτα για ανβαθμισεις που αγοραζουν μηχανη-μηχανη δεν εγινε τελικα-πουλημα, σκοτωμα γιατι δεν θα σου πληρωσει ο αλλος τις μαλλακιες που εκανες στο παπι μιας και παπι παραμενει- μηχανη
και ολα αυτα επειδη ειναι ανυπομονοι,
.
.
αυτο προσπαθω να σου πω, δεν θα γινει το ποδηλατο σου κατι αλλο με την αναρτηση
ειναι ενα τιμιο ποδηλατο
και ο σκελετος φοραει την αναρτηση που του ταιριαζει
παιζουν ολα ρολο στο πως θα λειτουγει το ποδηλατο,
πρεπει να εχεις το σωστο πλαισιο που να δικαιολογει την σωστη αναρτηση με τους σωστους τροχους και τα σωστα φρενα,
το ποδηλατο σου τωρα φοραει τη σωστη αναρτηση, αναλογικα των αλλων στοιχειων
.
Η πιο ευκολη και ασφαλης απαντηση που μπορουσα να σου ειχα δωσει χωρις κανενα ρισκο, και αποφευγοντας τους διαφορους σιχτιρισμους που θα μου εχεις ριξει (γιατι θα ημουν καλυμενος αφου θα εβλεπες βελτιωση) ειναι:
ναι θα ειναι καλυτερο αν βαλεις μια καλυτερη αναρτηση, και παρε την καλυτερη στα χρηματα που διαθετεις κοιτωντας μεταχειρισμενες ή παρε την ταδε ή
ναι να αλλαξεις εκκεντροφορους γιατι θα γινει πιο γρηγηρο το παπι(δεν λενε ψεματα)
ελπιζω να καταλαβαινεις το πως στα γραφω και το λογο που σου ειπα οτι θελω την αποψη σου σε 5 χρονια, χωρις να ειναι το θεμα μου τα 90 ευρω ή τα 50 ή οποιοδηποτε αλλο ποσο
να εισαι καλα, καλες βολτες

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

δεν ειναι τοσο απλο. Μια αναρτηση ειναι σημαντικο εξαρτημα του στησιματος ενος ποδηλατου.

Η gila pro που εχει ο φιλος ειναι τελειως βασικη (μονο ελατηριου)και η λογικη της ειναι να ειναι ανθεκτικη, να μην χρειαζεται εξειδικευμενη συντηρηση δλδ να απασχολει τον ιδιοκτητη της οσο το δυνατον λιγοτερο.
Απο την στιγμη που καταλαβαινει οτι το προβλημα του ειναι το rebound δλδ η εκτονωση μετα απο καποια ριζα τοτε θα δει βελτιωση και στην οδηγηση του και στον τροπο συμπεριφορας του ποδηλατου. Τωρα αν θα ειναι τοση οσο νομιζει ή θα παιζει και το placebo effect ειναι συζητησιμο.
Γεγονος ειναι οτι με καποια καλυτερη coil-oil θα δει διαφορα. Θα προτιμουσα βεβαια καινουργια γιατι σε αναρτηση δυσκολα εμπιστευομαι μεταχειρισμενες αφου δεν ξερω την χρηση.

GiannisBlessed
Απών/απούσα

ntimitris wrote:
GiannisBlessed wrote:
αυτο ειπα ολο και ολο.
πρωτα απο ολα δεν ξερω το επιπεδο σου, απλα απο την ημερομηνια του ποδηλατου σου, σου ειπα κρατα το μην αλλαξεις κατι ακομα
.
Ο πιο πανω παραλληλισμος σου ειναι τελειως αστοχος
Το θεμα δεν ειναι τα 90, ουτε τι παιρνεις με τα 90, το θεμα ειναι το ποσοστο της βελτιωσης,
αυτα που σου ειπα, στα ειπα χωρις να με καιει καρφι αν θα δωσεις λεφτα για αναρτηση, δεν βγαινουν απο το δικο μου πορτοφολι
To παραδειγμα σου επρεπε να ηταν με αυτους που τους πιτσιρικαδες που βελτιωνουν το 125αρι (μιας και ασχλολεισαι με μηχανακια)και σιγα σιγα ολο και κατι καινουργιο βαζουν
και φτανουν στο τελος να εχουν δωσει παραπανω απο οσα θα τους κοστιζε μια καινουργια μηχανη ενω μηχανη δεν εγινε,
δηλαδη η λογικη μεταβαση στις αγορες τους θα ηταν 125αρι-μηχανη
ενω εχουμε 125αρι-λεφτα για ανβαθμισεις που αγοραζουν μηχανη-μηχανη δεν εγινε τελικα-πουλημα, σκοτωμα γιατι δεν θα σου πληρωσει ο αλλος τις μαλλακιες που εκανες στο παπι μιας και παπι παραμενει- μηχανη
και ολα αυτα επειδη ειναι ανυπομονοι,
.
.
αυτο προσπαθω να σου πω, δεν θα γινει το ποδηλατο σου κατι αλλο με την αναρτηση
ειναι ενα τιμιο ποδηλατο
και ο σκελετος φοραει την αναρτηση που του ταιριαζει
παιζουν ολα ρολο στο πως θα λειτουγει το ποδηλατο,
πρεπει να εχεις το σωστο πλαισιο που να δικαιολογει την σωστη αναρτηση με τους σωστους τροχους και τα σωστα φρενα,
το ποδηλατο σου τωρα φοραει τη σωστη αναρτηση, αναλογικα των αλλων στοιχειων
.
Η πιο ευκολη και ασφαλης απαντηση που μπορουσα να σου ειχα δωσει χωρις κανενα ρισκο, και αποφευγοντας τους διαφορους σιχτιρισμους που θα μου εχεις ριξει (γιατι θα ημουν καλυμενος αφου θα εβλεπες βελτιωση) ειναι:
ναι θα ειναι καλυτερο αν βαλεις μια καλυτερη αναρτηση, και παρε την καλυτερη στα χρηματα που διαθετεις κοιτωντας μεταχειρισμενες ή παρε την ταδε ή
ναι να αλλαξεις εκκεντροφορους γιατι θα γινει πιο γρηγηρο το παπι(δεν λενε ψεματα)
ελπιζω να καταλαβαινεις το πως στα γραφω και το λογο που σου ειπα οτι θελω την αποψη σου σε 5 χρονια, χωρις να ειναι το θεμα μου τα 90 ευρω ή τα 50 ή οποιοδηποτε αλλο ποσο
να εισαι καλα, καλες βολτες

πολυ καλο το παραδειγμα σου για τα παπακια.
μαζι σου σε ολα!
η πιο ευκολη οδος για παραπανω γκαζι ειναι πουλημα και αγορα μεγαλυτερου.
αλλα διαφωνω σε κατι.

πρωτον μερικες φορες υπαρχει χαρα στην βελτιωση.

και δευτερον καποιες βελτιωσεις ΕΧΟΥΝ ουσια.

παραδειγμα...
ειχα ενα παπι (μεχρι που μου το εφαγαν και το αντικατεστησε το ποδηλατο) για εργαλειο στην πολη και να καθαριζει ολη την βρωμοδουλεια.
ηταν 50ρι και το εκανα 100ρι.
δεν χρειαστηκαν πολλα λεφτα κυριως γιατι την δουλεια την εκανα εγω.
δεν μπορεις να φανταστεις ποσο αξιζε.
πολυ λιγοτερος μπελας απο το να εψαχνα να το πουλησω και μετα να παω να παρω αλλο μεγαλυτερο ετοιμο κτλ κτλ.
και οπως σου ειπα πιο πανω μερικες φορες μπορει να μην εχει ουσια και να ειναι για την Κ@βλ* και μονο.
εχω προσπαθησει να πισω κοσμο μεσα απο φορουμ αλλα και face to face να μην κανει καποια μετατροπη αλλα δεν γινεται.σε καποιους αρεσει με 10.000κακια το παπι τους να παιρναει xt660.
δεν εχει σχεση με την περιπτωση μου αυτην την στιγμη αλλα ειναι ενας λογος που κανεις κανει μετατροπες.
για εμενα αν η αναρτηση κανει διαφορα οπως λεει ο kktsol και με βοηθησει να παω λιγο πιο γρηγορα και να γουσταρω πιο πολυ τοτε χαλαλι τα 90.(που σκοπευω να δωσω και κανα 30ρι την αλλη αναρτηση οποτε θα ειναι λιγοτερα συν οτι οταν ερθει η ωρα να πουληθει το ποδηλατο θα ειναι ενα συν για πιο ευκολη πωληση αυτη η αναρτηση)
θα ερθει σε μερικες μερες και θα γραψω εντυπωσεις!!

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

απο άποψη χρημάτων στης αναρτήσεις ποδηλάτων γίνετε τις πόπης , πετάνε μια rst που δεν έχει ούτε ενα σωστό σύστημα λίπανσης ούτε τίποτα και σου λένε κόψε το λαιμό σου , ο λόγος που σου είπα οτι στα 100Ε καινούργια δεν παίζει να δεις διαφορά είναι γιατί στην ουσία δεν θα πρέπει να δείς

οι μεταχ. θέλουν προσοχή όπως προ είπαμε γιατί δεν ξέρεις τι χουσούρια έχουν ειδικά αν δεν ξέρεις αν και πότε ανοίχτηκε ή τι ελέφαντες θα βρεις μέσα

μαζί με εσένα ξενερώνουμε και εμείς που δεν μπορούμε να παρουμε ενα κάλο πιρούνι φτηνά αλλα καλό για τα χρήματα του , η αγορά είναι περίεργη και πρέπει να τα σκάμε

αν θεωρείς οτι είναι σε καλή κατάσταση παίρνεις την tora την ανοίγεις με το καλημέρα για service και είσαι οκ απλά είπαμε θέλει προσοχή μην γίνει ασύμφορη .Στο παράδειγμα με το "με 2000 δεν παίρνεις καλό αυτοκίνητο " είναι λίγο άστοχο , εδώ δεν εκπροσωπούμε προϊόντα απλά λέμε γνώμες βάση ενασχόλησης δεν ορίζουμε την αγορά ασε που μας λές για ένα μεταχ. που δεν μπορούμε να δούμε την κατάσταση του

kktsol μπορεί να βρεί αξιόλογη ανάρτηση ελατηρίου με 100Ε απλά είναι σπάνιο να είναι σε καλή κατάσταση (για καινούργια δε ννομίζω να μιλάμε ) και εδώ μπορεί με ενα σέρβις , λίπανση με σπρέυ να δει διαφορά ακόμη και στην gila

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

scarpedico wrote:
kktsol μπορεί να βρεί αξιόλογη ανάρτηση ελατηρίου με 100Ε απλά είναι σπάνιο να είναι σε καλή κατάσταση (για καινούργια δε ννομίζω να μιλάμε ) και εδώ μπορεί με ενα σέρβις , λίπανση με σπρέυ να δει διαφορά ακόμη και στην gila

Θυμισε μου το την Κυριακη.

GiannisBlessed
Απών/απούσα

με βαση του οτι πληρωνεις παιρνεις που λιγο πολυ ισχυει στις αναρτησεις των ποδηλατων σε μεγαλο βαθμο.
παιρνωντας μια αναρτηση που οταν πρωτο βγηκε εκανε σχεδον 200ε
ενω το ποδηλατο μου ολοκληρο εκανε 550 μαλλον θα ειναι καλυτερη.
οι φοβιες σου για την μεταχειριση της αναρτησης ειναι και δικες μου.
ο πωλητης που την βρηκα φανηκε σωστος τυπος και την περιεγραψε σε αριστη κατασταση με 600 κμ.αλλωστε γραφει σε αυτο το φορουμ οποτε δεν νομιζω να μου την εφερνε στελνωντας μου μια τελιωμενη αναρτηση ρισκαρωντας να τον ξεφτυλιζα δημοσιως.
το σερβις ειναι προτεταιοτητα σαφως!
γιατι ακομα και αν εχουν γινει δεν ξερεις πως εχουν γινει.

edit.
η δικια μου οπως ειπα πιο πανω ανοιχτηκε και καθαριστηκε και γρασαριστηκε.
ειδα διαφορα.
απεκτησε παραπανω ευαισθησια σε μικροτερες ανωμαλιες του εδαφους αλλα εχασε και το λιγο rebound damping που ειχε.χαχαχα

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

πληροφ έχει πέσει κραξημο εδώ αν δεν δεις δεν ξέρεις 9 λογαριασμοί για ένα άτομο πωλητές που δεν λένε ότι είναι κτλπ. Μακάρι να βρεις αυτό που χρειάζεσε. Εγώ κόλλησα στην ηλικία τις κ στην ενδεχόμενη κατάσταση τις αν μου έλεγες ότι είναι ποιο καινούργια άλλαζε το πράγμα κ γενικά μην ξεχνάς το σπεί στις τσιμουχες (εγώ το ξεχνάω ) κώστα πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Δηλώνων ΜΗ_Ειδικός.
Αλλά σε ένα ΜΤΒ που όντως κάνει χρήση ΜΤΒ (κατσάβραχα, δασικοί, μονοπάτια, λασπουριές) και έχει ήδη δισκόφρενα καλορυθμισμένα, οι πιο βασικές αναβαθμίσεις που μπορείς να κάνεις είναι:
1. τεχνική του αναβάτη (εκεί θέλει απλά δουλειά προσωπική)
2. ελαστικά (επιλογή ΣΩΣΤΩΝ ελαστικών ανάλογα με το τεραίν)
3. ανάρτηση

Δεν τα έβαλα με σειρά σπουδαιότητας, απλά τα έγραψα.....
Άρα, γνώμη μου, μην τον αποπαίρνετε.
ΟΚ, αναβάθμιση ανάρτησης μια χαρά μου ακούγεται στο συγκεκριμένο ποδήλατο.
Τώρα αν 100 ευρώ φτάνουν, αυτή είναι άλλη συζήτηση.
Επίσης αν μτχσμενη ανάρτηση 6-7ετίας μπορεί να θεωρηθεί ως αναβάθμιση... και αυτό είναι άλλο θέμα...
Ίσως να πρέπει να ανέβει λίγο ο προϋπολογισμός, πχ με λίγη υπομονή, κανα 2-3μηνο ίσως να μπορεί να μαζευτεί κανα 50ευρω και να πάμε στα 150ευρώ....

GiannisBlessed
Απών/απούσα

η tora που θα παρω ειναι αν δεν κανω λαθος μοντελο του 11. Στην αρχη απλα εκανα συγκριση με μια fox που βρηκα του 5. Λαστιχα εχω τα schwalbe black jack 2.10 τα οποια μου φαινονται ικανοποιητικα μεχρι τωρα (κανω και χρηση δρομου και αυτα στο κεντρο εχουν πυκνα τακουνια για καλυτερη κυλιση)

Δουλεια προσωπικη σιγουρα θελω μιας και ειμαι αρχαριος αλλα πιστευω τωρα απο πλευρας ποδηλατου θα ειμαι καλυμμενος για αρκετο διαστημα.

Μαλιστα, το καθαρο κοστος της αναρτησης αυτης ειναι ουσιαστικα περιπου 60€ αν πουλησω την rst οποτε δε θα το ελεγα και ακριβη αναβαθμηση.
Ανυπομονω να ερθει να την παω βολτα και να σας πω εντυπωσεις.
Σας ευχαριστω

GiannisBlessed
Απών/απούσα

καλησπερα.
η αναρτηση ηρθε και ειναι σε αριστη κατασταση.
εκτος του οτι δεν ειχε λαδι μεσα απο καινουρια.
αυτο απο οτι καταλαβα ειναι συχνο φαινομενο.
εγω στην δικια μου μεσα αντι για 10ml λαδιου βρηκα μερικες σταγωνες.
εδω περισοτερες λεπτομερειες για το θεμα.(εχω βαλει και εναν οδηγο για την συντηρηση των lowers.)
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?52329-%EA%E1%E9%ED%EF%F5%F1...

δεν υπαρχει επαφη σε σχεση με πριν και πραγματικα προσπαθω να φανταστω ποσο καλυτερα θα μπορουσαν να ειναι μοντελα αναρτησεων στα 600ε πχ...
για τα χρηματα που εδωσα αξιζει πολυ μιας και ηταν με διαφορα το πιο αδυνατο σημειο στο ποδηλατο μου.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

"κανω και χρηση δρομου και αυτα στο κεντρο
εχουν πυκνα τακουνια για καλυτερη κυλιση
"

Βασικά έχουν τακούνια για να πιάνουν στο χώμα,
όχι για καλύτερη κύλιση στο δρόμο. Λάστιχο για
"όλες" τις συνθήκες το γράφει η εταιρία. Το επό-
μενο σοκ θα είναι όταν θα φορέσεις κάτι καλό.

Η φθηνές αναρτήσεις θέλουν στην πλειοψηφία τους
άνοιγμα για έλεγχο. Ειδικά αν μιλάμε για παλιά
μοντέλα ή μεταχειρισμένα μοντέλα.

Η Tora που αγόρασες είχε περάσει από άλλου δυο
πριν από εσένα οπότε τρέχα γύρευε. Το πιο πιθανό
είναι να χάνει από κάπου λάδι διαφορετικά μετά
από δυο ιδιοκτήτες θα είχαν φθορές τα καλάμια
εαν είχε έρθει "στεγνή". Μην περιμένεις να δεις
καμιά τρύπα μεγάλη, λίγο λαδάκι αν χάνει, μέσα
σε λίγους μήνες έχει αδειάσει.

Πολύ καλή δουλειά πάντως και μπράβο για τις οδηγίες.
Πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι πυρηνική φυσική η
συντήριση και ο έλεγχος ενώ είναι κάτι σχετικά απλό
και αναγκαίο στα φθηνά μοντέλα.

Η διαφορά με μια πραγματικά καλή ανάρτηση είναι
χαοτική ή όπως λέμε και μεταξύ μας "διαβάζει
ακόμα και τα ψιλά γράμματα σε συμβόλαιο" :)
Βέβαια χαοτική είναι και η διαφορά στο σέρβις
αλλά τα ακριβά παιχνίδια έχουν το κόστος τους.

Ntimitris
Απών/απούσα

giannis blessed
σημασια εχει, που εισαι ικανοποιημενος,
λιωσε την τωρα στα χιλιομετρα
..
οπως ειπε ο εαγκλος οι αναρτησεις οι τοπ, fox κτλ δεν εχουν καμια σχεση, ειναι βουτηρο
και στην συντηρηση φαρμακι (και οχι ολγα)
.
.

GiannisBlessed wrote:
για τα χρηματα που εδωσα αξιζει πολυ μιας και ηταν με διαφορα το πιο αδυνατο σημειο στο ποδηλατο μου.
Το παιχνιδι της αναβαθμισης ειναι ιος και εξαπλωνεται,
παντα υπαρχει παραπανω και καλυτερο,
το θεμα ειναι να μαθεις ποτε πρεπει να το κοιτας.
Τωρα το πιο αδυνατο σημειο σου φαινοταν η αναρτηση, αν εβαζες λιγα χιλιομετρα ακομα μπορει να αλλαζες γωνμη.
Τελος παντων, δεν θελω να στο χαλασω καλες βολτες και καλοταξιδη

GiannisBlessed
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
"κανω και χρηση δρομου και αυτα στο κεντρο
εχουν πυκνα τακουνια για καλυτερη κυλιση
"

Βασικά έχουν τακούνια για να πιάνουν στο χώμα,
όχι για καλύτερη κύλιση στο δρόμο. Λάστιχο για
"όλες" τις συνθήκες το γράφει η εταιρία. Το επό-
μενο σοκ θα είναι όταν θα φορέσεις κάτι καλό.

Η φθηνές αναρτήσεις θέλουν στην πλειοψηφία τους
άνοιγμα για έλεγχο. Ειδικά αν μιλάμε για παλιά
μοντέλα ή μεταχειρισμένα μοντέλα.

Η Tora που αγόρασες είχε περάσει από άλλου δυο
πριν από εσένα οπότε τρέχα γύρευε. Το πιο πιθανό
είναι να χάνει από κάπου λάδι διαφορετικά μετά
από δυο ιδιοκτήτες θα είχαν φθορές τα καλάμια
εαν είχε έρθει "στεγνή". Μην περιμένεις να δεις
καμιά τρύπα μεγάλη, λίγο λαδάκι αν χάνει, μέσα
σε λίγους μήνες έχει αδειάσει.

Πολύ καλή δουλειά πάντως και μπράβο για τις οδηγίες.
Πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι πυρηνική φυσική η
συντήριση και ο έλεγχος ενώ είναι κάτι σχετικά απλό
και αναγκαίο στα φθηνά μοντέλα.

Η διαφορά με μια πραγματικά καλή ανάρτηση είναι
χαοτική ή όπως λέμε και μεταξύ μας "διαβάζει
ακόμα και τα ψιλά γράμματα σε συμβόλαιο" :)
Βέβαια χαοτική είναι και η διαφορά στο σέρβις
αλλά τα ακριβά παιχνίδια έχουν το κόστος τους.

εννοω οτι αντι να ειναι αραια τοποθετημενα τα τακουνια ειναι τοσο κοντα που στο κεντρο κεντρο του λαστιχου ειναι σαν σλικ δεν εχει κενα να περασει τπτ αναμεσα τους.
ενω ενα καθαροαιμο χωματινο εχει κενα και στο κεντρο.
οντως δουλευει αυτο γιατι ειναι πολυ ησυχο και ρολαρει ικανοποιητικα.
για τα λευτα του αλλα και την χρηση που κανω ειναι αρκετα καλη επιλογη πιστευω.

ηταν στεγνη αλλα δεν νομιζω να εχει καποια διαροη.
και αντε και ειχε ποιες ειναι οι πιθανοτητες να ειχε και στις δυο πλευρες?
τα 2 σημεια που μπορω να σκεφτω να εχανε λαδι ειναι οι τσιμουχες και οι βιδες απο κατω.
καθαριστηκαν διεξοδικα οι περιοχες αυτες και ακομα και μετα απο μερικες μερες δεν υπαρχει ιχνος λαδιου.

εχεις δικιο οτι αν δουλευε για καιρο ακομα ετσι θα διαλυονταν.
ευτυχως την προλαβα.
και αν κρινω(παντα απο την εμπειρια μου με τις μηχανες) απο την κατασταση της ως τωρα δεν μποαζει να εχει πολλα κμ στην πλατη της.
θα την παρακολουθησω παντως και θα την ξανα ανοιξω μετα απο λιγο καιρο μηπως το λαδι μεταναστευει καπου εσωτερικα που δεν θα επρεπε.

ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
αυτο ηθελα να πετυχω και εγω.να δωσω να καταλαβει οποιος διαβαζει οτι δεν ειναι τπτ σπουδαια δουλεια και ειναι ιδιαιτερα ευεργετικη τετοια συντηρηση οχι μονο για την μακροζωια της αναρτησης αλλα και για την αποδοση της.

GiannisBlessed
Απών/απούσα

ntimitris wrote:
giannis blessed
σημασια εχει, που εισαι ικανοποιημενος,
λιωσε την τωρα στα χιλιομετρα
..
οπως ειπε ο εαγκλος οι αναρτησεις οι τοπ, fox κτλ δεν εχουν καμια σχεση, ειναι βουτηρο
.
.
GiannisBlessed wrote:
Το παιχνιδι της αναβαθμισης ειναι ιος και εξαπλωνεται,
παντα υπαρχει παραπανω και καλυτερο,
το θεμα ειναι να μαθεις ποτε πρεπει να το κοιτας.
Τωρα το πιο αδυνατο σημειο σου φαινοταν η αναρτηση, αν εβαζες λιγα χιλιομετρα ακομα μπορει να αλλαζες γωνμη.
Τελος παντων, δεν θελω να στο χαλασω καλες βολτες και καλοταξιδη

μην ανησυχεις οσο και να προσπαθεις δεν μου το χαλας!χχαχαχα
πλακα κανω.
περα απο τον τομεα της αποδοσης ο τομεας της ανεσης ειναι σε αλλα επιπεδα σε σχεση με πριν.για τα χρηματα αξιζε παρα παρα πολυ.
εδω στην κερκυρα εχει πολλα πλακοστρωτα καντουνια και η διαφορα στους κραδασμους που περνανε στα χερια μου ειναι χαοτικη.
ευχαριστω παιδια για ολες τις συμβουλες.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ntimitris wrote:

.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Αν ηταν Ολγα (Φαρμακη) ας πληρωνα και κατι παραπανω. Και πολυ παραπανω μην σου πω.

roufo
Απών/απούσα

φίλε μου δεν κατάφερα να τα διαβάσω όλα τα ποστ για να συμμετέχω, απλά στην αρχική σου ερώτηση θα απαντήσω... & μένα φορά rst & απ' την αρχή είχε πρόβλημα το αριστερό καλάμι ξέρναγε από πάνω εκεί που τα ρυθμίζεις υποτίθεται....δεν αξιώθηκα να την φτιάξω ποτέ, εδώ & 5-6 χρόνια την πάλευα έτσι...αποφάσισα λοιπόν να την αλλάξω τώρα & σήμερα παρέλαβα μια rock shox καινούργια xc 28 με 100 ευρώ....δεν το λες αναβάθμιση αλλά σε σχέση με την προηγούμενη πιστεύω είναι καλύτερη. αν σε ενδιαφέρει ψάξτο στα λεφτά που δίνεις.

contact