Αναβάθμιση παλιού MTB

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ntelos9
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας φίλοι και φίλες,

Είναι νέο αίμα στο φόρουμ αν και το παρακολουθώ κάθε φορά που έχω μια τεχνική απορία. Πλέον η φάση μου με το ποδήλατο έχει πάρει άλλη διάσταση, οπότε και πήρα το θάρρος να θίξω ένα δικό μου θέμα. Χρησιμοποιώ το "παιδικό" ΜΤΒ και κάνω διαδρομές πόλης 15-20 χλμ και, σε εξτρίμ καταστάσεις, μικρές διαδρομές σε στρωμένους χωματόδρομους. Το ποδήλατο το χρησιμοποιούσα πριν 10 χρονια περίπου και για αρκετό καιρό μέχρι που το ξαναέπιασα αύτο το καλοκαίρι. Αρκετά ταλαιπωρημένο, με τα φρένα σε μέτρια κατάσταση και αρκετά τριξίματα στο σκελέτο, κυριώς στην πίσω ανάρτηση. Η πίσω ανάρτηση μάλιστα μου έκανε την ζωή δύσκολη μέσα στην πόλη και προσπάθησα να την σφίξω σε σημείο που η απόσβεση της με ικανοποιούσε. Το ποδήλατο φοράει 24" ζάντες. Το ερώτημα είναι το εξής : αξίζει να επενδύσω ένα μικρό ποσό (καθώς εαν υπήρχε το budget θα κοίταγα καινούργιο χωρίς δεύτερη σκέψη) ώστε να στήσω ένα καλύτερο ποδήλατο πάνω στο υπάρχον frame (νέα v-brakes, ντίζα σέλας, πετάλια, αλυσίδα, 26'' ζάντες (και εαν το πιρούνι ειναι απαγορευτικό, αλλαγή του)). Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας. Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 150 ευρώ, καθώς το όλο project χάνει την αξία του, και ειναι αλλαγές που μπορώ εγώ ο ίδιος να κάνω. Το ποδήλατο είχε αγοραστεί προ 10ετιας περίπου 250 ευρώ και το frame είναι από αλουμίνιο. 

Αύτα από εμένα

Piece

Ntelos9

     

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Οι εποχές είναι δύσκολες, το πάθος είναι πάθος, οπότε ας πας συντηρητικά και βλέπεις....

Κανονικά 24"αρι ποδήλατο είναι για μικρά ύψη - εφηβικό...., τι ύψος έχεις? τι κιλά? τι φυσική κατάσταση?

Το να κάτσεις σωστά σε ένα ποδήλατο είναι αρκετά βασικό. Αν είσαι πάνω από 1,60 αμφιβάλω αν θα βολευτείς ποτέ σε 24" ΜΤΒ.....

Γιατί δεν δοκιμάζεις να το βγάλεις στις αγγελίες? αν καταφέρεις να κονομήσεις κανα 100αρι και να βάλεις άλλα 200 (Χριστούγεννα έρχονται, το κινητό που έχεις σε καλύπτει μια χαρά για το 2021, δεν χρειάζεσαι κινητό, χρειάζεσαι ΠΟΔΗΛΑΤΟ....ΧΧαχχχαχαχα) νομίζω μπορείς να βρεις ένα τίμιο ΜΤΒ 26" στις αγγελίες, που θα σε καλύψει σε χωμάτινες διαδρομές. Κανα ΜΤΒ Ideal μτχρ 26" σίγουρα θα βρεις με 300 ευρώ και με μάχιμα περιφερειακά.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
(Χριστούγεννα έρχονται, το κινητό που έχεις σε καλύπτει μια χαρά για το 2021, δεν χρειάζεσαι κινητό, χρειάζεσαι ΠΟΔΗΛΑΤΟ....ΧΧαχχχαχαχα)

εντωμεταξυ παντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ οταν λες κατι τετοιο και χαλας τα λεφτα που ειχες για το κινητο και εχεις μεινει ταπι και ψυχραιμος τοτε χαλαει το κινητο και πρεπει να παρεις αλλο. Αυτο ΠΑΝΤΑ οταν εχεις χαλασει τα λεφτα, ποτε πριν

Ntelos9
Απών/απούσα

Το ποδήλατο προφανώς και το νίωθω μικρό αλλά έχοντας μεγαλώσει με αυτό πλέον δεν με ενοχλεί. Είμαι κοντά 1,81 και μόλις κάτω από τα 80 κιλά και με κομπλέ φυσική κατάσταση. Γενικά δεν κάνω χρήση σε χώμα αλλά περισσότερο σε διαδρομές σε στρωμένους δρόμους. Προφανώς εάν δεν υπάρχει λύση, θα κοιτάξω για το μεταχειρισμένο που λες και εσύ. Ωστόσο, έλεγα μήπως το frame με κάλυπτε και άλλαζα σε μεγαλύτερες ζάντες και κάποια περιφερειακά. Τώρα που λες για μάχημα περιφερειακά, το πιο σκληρό πράγμα που θα κάνω είναι να κατέβω στρωμένο χωματόδρομο και σκάλες. Το όλο ποδήλατο έχει αντέξει πολύ "χτύπημα" (όταν ήμουν μικρός ήμουν καμικάζι) αλλά είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Για την ώρα θέλω να επιμείνω στην ιδέα ότι μπορώ να το φτίαξω. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση :D       

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

σε καμμια περιπτωση δεν σου κανει σαν μεγεθος. Οτι και να κανεις πανω σε αυτο το ποδηλατο 1,81 ανθρωπος δεν χωραει

Ntelos9
Απών/απούσα

Επομένως δεν αξίζει να του δώσω κάτι μπας και έρθει κοντά στα μέτρα μου. Όποιος θέλει να μου δώσει τα φώτα του πάνω στο θέμα τον ευχαριστώ. Ίσως επιστρέψω στο μέλλον με ποστ για αγορά ΜΤΒ.

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

εγώ να προσθέσω και ότι ίσως υπάρχει και θέμα ασφάλειας. Εικάζω ότι έχεις τραβήξει την ντίζα της σέλας τέρμα έξω για να είναι όσο το δυνατόν ψιλότερη η θέση σου πάνω στο ποδήλατο. Λαμβάνοντας υποψιν τον τύπο του ποδηλάτου και την παλαιότητά του πιστεύω ότι σε μια άτυχη στιγμή κατά την ποδηλασία θα μπορούσε και να σπάσει κάτι π.χ. ο σκελετός (?) .

Ntelos9
Απών/απούσα

Οκάυ, σίγουρα υπάρχουν θέματα ασφάλειας. Η ντίζα της σέλας είναι στο ΜΑΧ που μου δίνει. Με την πρώτη ευκαιρία θα μπει μεγαλύτερη. Απλά θέλω να ξέρω εάν αξίζει να δώσω ένα ποσό ώστε να φέρω το ποδήλατο στα μέτρα μου και να κάνω με άνεση και ασφάλεια τις διαδρομές μου στην πόλη. 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Απόλυτα όχι.

Κάνει μόνο για πούλημα ή για δώρο σε κάποιο παιδί στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού... άντε μέχρι το πολύ Β γυμνασίου.

Ntelos9
Απών/απούσα

Καλώς τότε, ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Θα επανέρθω με ποστ αγοράς.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :D   

contact