Mercier 2013

81 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Δεν πωλείται, απλά εκτίθεται...
Πως σας φαίνεται;

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon Mercier_2013_026-1.jpg78.47 KB
Image icon Mercier_2013_030-1.jpg68.76 KB
Image icon 2012-12-29 07.35.00-1.jpg28.23 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Ατσάλινος σκελετός, στεφάνια αλουμινίου Alcyon της Remerx δίπατα, φρένα Campagnolo Centaur 2013,μανέτες modolo με εσωτερικά καλώδια, ντεραγιέ Suntour, σέλα Tioga...

harala13
Απών/απούσα

Μπομπίτσα

JohnEco
Εικόνα JohnEco
Απών/απούσα

Να το χαίρεσαι το κουκλί σου.Απλά υπέροχο

pankatsi
Απών/απούσα

πολυ ωραιο πραγματικα αλλα μηπως ειναι σε λαθος ενοτητα μπαινουν ολοι να δουν τι πουλας!!!

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Ειναι σιγουρα σε λαθος ενοτητα. απλα ειμαι καινουριος στο site, ηθελα να το
(επι)δειξω αλλα δεν ηξερα που...

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Πάντως δε στοίχισε και λίγο.
Το καλό πράγμα πληρώνεται.

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Εμένα πάλι μου μοιάζει σαν τη γιαγιά μου με πατίνια. Ελπίζω να γράφει χιλιόμετρα.

κοκο
Εικόνα κοκο
Απών/απούσα

BillyP47 wrote:
Πάντως δε στοίχισε και λίγο.
Το καλό πράγμα πληρώνεται.

χαλαρωσε.......

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

-> κοκο όταν λες χαλάρωσε, θα ήθελες να εξηγήσεις και σε μας τους υπόλοιπους που δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοείς; Όπως έγραψα και στην αρχή το ποδήλατο δεν είναι προς πώληση. Έτσι, μη φοβάσαι, δεν πρόκειται να σου ζητήσω τα λεφτά που έδωσα για να το φτιάξω, τα οποία εσένα μπορεί και να σου φανούν πολλά, αν κρίνω από το επίπεδό (δάπεδο) σου. Οπότε μάλλον πήγαινε εσύ να κάνεις λίγο ποδηλατάκι για να χαλαρώσεις. Από τους δυο μας φαίνεται οτι εσύ είσαι αυτός που το χρειάζεται περισσότερο...

-> Τώρα εσύ steliosp: Η επιλογή να μπούν μερικά σύγχρονα περιφερειακά σε έναν new-old stock σκελετό ήταν δική μου, παρά τις περί του αντιθέτου παροτρύνσεις του μάστορα που το έδεσε. Οπότε περί ορέξεως τα γνωστά...
Τώρα άν πάλι η γιαγιά σου μπήκε στην κατάψυξη το 1940 και βγήκε τώρα και φόρεσε in line skates, ναι μπορεί και να παρομοιαστεί με το κουρσάκι μου. Χιλιόμετρα δεν έχει προλάβει να γράψει ακόμα. Το project τελείωσε μόλις τις πρώτες μέρες του τρέχοντος Ιανουαρίου.

Ιάσονας
Εικόνα Ιάσονας
Απών/απούσα

Φίλε μου "μπίλυ" θα σε στεναχωρήσω αλλά όλοι εμείς οι υπόλοιποι καταλάβαμε τι εννοεί.

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

ενταξει "ολοι εσεις οι υπολοιποι" Ιασονα. Αληθεια τι ποσοστο πηρες στις εκλογες που σε ανεδειξαν εκπροσωπο τους; και που ακριβως διαφωνεις σε αυτα που γραφω;

Mparoutis
Εικόνα Mparoutis
Απών/απούσα

Ελάτε ρε μην του τη σπάτε...
συμμεριστήτε λίγο τη χαρά του....

όμορφο είναι Billy
καλές βόλτες να έχεις!

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Σ' ευχαριστω καλε μου φιλε Mparouti. Δεν χρειαζομαι συμπαρασταση. Ο καθενας ειναι ελευθερος να εχει τη γνωμη του και να την εκφραζει. Η δικη μου εχει προφανως εκφραστει απο το ιδιο το δημιουργημα μου. Αν καποιοςδιαφωνει με αυτο, δικαιωμα του. Αρκει να το εκφραζει με σαφηνεια και τεκμηριωση. Δεν ειναι κακο μερικες φορες να μενεις σιωπηλος...

Tripaki
Εικόνα Tripaki
Απών/απούσα

πενα το βλεπω εγω και ειναι και σε πιασιαρικο χρωμα! οσο για εσενα που του λες να χαλαρωσει , μπορει εσενα να μη σου φαινονται λεφτα αλλα για αυτον μπορει να ειναι υπερβολικα πολλα. οποτε καλο ειναι να σκεφτομαστε πριν μειωσουμε καποιον αλλο που δε γνωριζουμε. καλο ταξιδο φιλε μου!

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Ευχαριστώ Tripaki!
Αν συγκρίνεις την τιμή αγοράς του με αυτές των ακριβότερων συγχρονων κουρσών που φτάνουν τις ~€ 15.000, είναι μια τρίχα απο τα ... τους. Απλά εννοώ ότι με τα δεδομένα της εποχής των απολύσεων, των μειώσεων μισθών και των χαρατσιών κάθε δαπάνη που ξεφεύγει από τα απολύτως απαραίτητα μπορεί να είναι πολυτέλεια.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Αν εξαιρέσουμε την αισθητική παραφωνία της λευκής ταινίας σε σχέση με το μαύρο που κυριαρχεί σε πηρούνι, δίσκοβραχιονα, σέλα νομίζω πως είναι κούκλα!

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Καλά, αυτό αλλάζει...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όταν γράψεις καμιά 500-1000χλμ και το θυμηθείς,
γράψε μια γνώμη για τα στεφάνια γιατί τα έβλεπα
κάποια στιγμή αλλά κατέληξα στα Rapid αντί για
αυτά.

Το υπόλοιπο δέσιμο περιλάμβάνει κάτι ιδιαίτερο
από κέντρα και ακτίνες;

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Όχι Eaglos, τίποτε ιδιαίτερο. Μάλιστα πρέπει να σου πω ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου μ' αυτό το θέμα, το άφησα στον ... (δε θέλω να κάνω γκρίζα διαφήμιση). Το ένα κέντρο είναι Shimano το άλλο κάτι άλλο που δε φαίνεται καλά, πάντως πρέπει και τα δυο να είναι new old stock, πλεγμένα από το γνωστό παπού. Θα γράψω όταν έχω κάποιες παρατηρήσεις.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

scrabler wrote:
Αν εξαιρέσουμε την αισθητική παραφωνία της λευκής ταινίας σε σχέση με το μαύρο που κυριαρχεί σε πηρούνι, δίσκοβραχιονα, σέλα νομίζω πως είναι κούκλα!

Όμορφο και έτοιμο να καταβροχθίσει χλμ φαίνεται.
Σωστές κινήσεις, καλό αποτέλεσμα.
..
..
..
μόνο εκείνη η ταινία, όντως δείχνει λίγο ...κάπως...

Καλά χλμ εύχομαι.

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Καλά ρε παιδιά, θα την αλλάξω...
Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

τανία αλλάζουμε ΟΤΑΝ ΛΕΡΩΘΕΙ πάρα πολύ ή όταν φθαρεί.
Δεν υπάρχει κανένας μα κάνένας λόγος να την αλλάξεις τώρα.
Ο καιρός / η χρήση θα φέρει την αναγκαιότητα της αλλαγής.

Μέχρι τότε καλές πεταλιές... δώστου να καταλάβει, μην το λυπάσαι.

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Σωστός!
Θα χαρώ πολύ όταν ΚΑΙ στην Ελλάδα αποκτήσουμε ικανή κρίσιμη μάζα με ποδηλατική κουλτούρα (προϋποθέτει αναβάθμιση της κουλτούρας γενικότερα). Κινούμαστε πάντως προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε αρκετές χώρες του εξωτερικού καβαλάνε με αξιοπρέπεια καλοσυντηρημένα ποδήλατα δεκαετιών και δεν τα αλλάζουν μόνο και μόνο επειδή βγήκε καινούριο μοντέλο ή μια νέα υποκατηγορία ποδηλάτων (οι εταιρείες καλά κάνουν, να πουλήσουν θέλουν, δεν είναι ανάγκη να τσιμπάμε στην πρώτη αλλαγή). Τώρα βέβαια, αν κάποιος αγοράζει για πρώτη φορά ποδήλατο, ναι, δε βρίσκω το λόγο γιατί να μην πάρει αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις (πραγματικές όμως...) ανάγκες του.

Christodoulos
Απών/απούσα

Πάρα πολύ ωραίο το ατσαλάκι σου φίλε μου..
Ετοιμάζω κι εγώ κάτι παρόμοιο (σε ατσάλι πάντα) και θα το αναρτήσω εν καιρώ..

Παρατήρηση:
Το τιμόνι σου θέλει λίγο στρίψιμο, έτσι ώστε οι λαβές από το κριάρι να είναι παράλληλα στον οριζόντιο σωλήνα.
Αμέσως μετά, θα πρέπει να αλλάξεις και την θέση που πιάνουν οι μανέτες στο τιμόνι, ως εξής:
1) Αφαιρείς την ταινία του τιμονιού (και με την ευκαιρία την αλλάζεις) και τις μανέτες των φρένων
2) Βγάζεις το τιμόνι από τον λαιμό.
3) Φοράς τις μανέτες στο τιμόνι, χωρίς όμως να τις σφίξεις πολύ, έτσι ώστε να μετακινούνται εύκολα με το χέρι.
4) Βάζεις το τιμόνι σε οριζόντιο επίπεδο (τραπέζι π.χ) έτσι ώστε οι λαβές του κριαριού να πατάνε στο τραπέζι.
5) Μετακινείς τις μανέτες, έτσι ώστε η άκρη του λεβιέ των φρένων να αγγίζει το τραπέζι.
6) Σφίγγεις την μία μανέτα στην θέση αυτή.
7) Περνάς το τιμόνι στον λαιμό.
8) Σφίγγεις και την δεύτερη μανέτα
9) Φέρνεις παράλληλα τις λαβές του κριαριού με τον οριζόντιο σωλήνα
10)Σφίγγεις το κριάρι στον λαιμό
11) Βάζεις την καινούρια ταινία.
Έτοιμος
Ελπίζω να μην σε κούρασα

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Billy μιαμ μιαμ το ποδήλατό σου.

christodoulos όταν λες λαβές του κριαριου εννοεις τα handlebars...τα κάτω κατω τελος πάντων?
Επίσης, αυτο το κολπάκι ειναι fix? Δεν έχεισημασία τοι στήσιμό σου, το ύψος σου κτλ κτλ?

Christodoulos
Απών/απούσα

Ναι, εννοώ τα handlebars.
Αυτό το set up προτείνεται από τα technical documents της campagnolo.
Το ύψος και το στήσιμο κανονίζεται από το μήκος του λαιμού και το ύψος του τιμονιού.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τι χρονολογίας είναι το εγχειρίδιο της Campy;
Μήπως αναφέρεται σε ahead συστήματα όπου ύψος,
μήκος, κλίση λαιμού ρυθμίζονται για πλάκα και
έχεις τεράστια περιθώρια διορθώσεων;

BillyP47
Εικόνα BillyP47
Απών/απούσα

Ευχαριστω Christodoulos για τις συμβουλες, αλλα τα handlebars, η κριαρια η οτιδηποτε δεν προκειται ποτε να χρησιμοποιηθουν απο μενα. Γι αυτο απ οτι βλεπεις εχω φερει το πανω μερος των χειρολαβων παραλληλα με το οριζοντιο σιδερο του σκελετου και τη λαβη απο τις μανετες στην ιδια ευθεια μ αυτο. Αυτη ειναι η θεση που εχει προκυψει μετα απο διαδοχικες δοκιμες. Χρησιμοποιω μονο το πανω μερος του τιμονιου.

maranx
Εικόνα maranx
Απών/απούσα

Christodoulos η θέση που προτείνεται από διάφορα manuals έχει ένα εύρος νομίζω από το τελείως παράλληλο με τον οριζόντιο μέχρι το να κοιτάνε την πίσω τριβή. Είναι λίγο off προς τα κάτω, αλλά δεν θα σκάσουμε κιόλας...
Ίσως μετά από κάποια χλμ αναθεωρήσει.

Η θέση των λαβών φαίνεται σωστή (βάσει της διαδικασίας που λες με το τραπέζι...).

κοκο
Εικόνα κοκο
Απών/απούσα

BillyP47 wrote:
-> κοκο όταν λες χαλάρωσε, θα ήθελες να εξηγήσεις και σε μας τους υπόλοιπους που δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοείς; Όπως έγραψα και στην αρχή το ποδήλατο δεν είναι προς πώληση. Έτσι, μη φοβάσαι, δεν πρόκειται να σου ζητήσω τα λεφτά που έδωσα για να το φτιάξω, τα οποία εσένα μπορεί και να σου φανούν πολλά, αν κρίνω από το επίπεδό (δάπεδο) σου. Οπότε μάλλον πήγαινε εσύ να κάνεις λίγο ποδηλατάκι για να χαλαρώσεις. Από τους δυο μας φαίνεται οτι εσύ είσαι αυτός που το χρειάζεται περισσότερο...

-> Τώρα εσύ steliosp: Η επιλογή να μπούν μερικά σύγχρονα περιφερειακά σε έναν new-old stock σκελετό ήταν δική μου, παρά τις περί του αντιθέτου παροτρύνσεις του μάστορα που το έδεσε. Οπότε περί ορέξεως τα γνωστά...
Τώρα άν πάλι η γιαγιά σου μπήκε στην κατάψυξη το 1940 και βγήκε τώρα και φόρεσε in line skates, ναι μπορεί και να παρομοιαστεί με το κουρσάκι μου. Χιλιόμετρα δεν έχει προλάβει να γράψει ακόμα. Το project τελείωσε μόλις τις πρώτες μέρες του τρέχοντος Ιανουαρίου.

πλακα εχεις ρε μπιλακο γουσταρω τον τροπο που μου την χωνεσαι ετσι....αλλα πιο πολυ ξερεις τι γουσταρω........το ποσο large τυπακι εισαι με τα λεφταοπως επισης καταλαβες κ την οικονομικη μου κατασταση......μηπως θυμασαι να μου πεις κ τον αριθμο τραπεζης μου.....

contact