On-One pompetamine Nr.2 - Ο Ζηλιάρης

64 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Tasakos10
Απών/απούσα

Μετά την πολύ επιτυχημένη ομολογουμένως απόπειρα του συνποδηλάτη Vasscott: http://www.podilates.gr/node/25724 ,ο γράφων ερωτεύτηκε σφόδρα το sexy pompetamine και αποφάσισε να κινηθεί στα χνάρια του μέντορά του.
Ύστερα από 14 μέρες αναμονής, παρέλαβα με τεράστια χαρά σήμερα, τον σκελετό, πηρούνι, ποτήρια λαιμού, λαιμό, παλουκόσελο, κολάρο σέλας, σέλα, τιμόνι, δισκοβραχίονα, χειριστήριο ταχυτήτων και μεσαία τριβή.
http://imageshack.us/a/img822/1913/dsc0299mn.jpg
http://imageshack.us/a/img211/4194/dsc0302it.jpg
http://imageshack.us/a/img267/4814/dsc0305jt.jpg
http://imageshack.us/a/img705/4117/dsc0307wtm.jpg
http://imageshack.us/a/img94/614/dsc0296rj.jpg
http://imageshack.us/a/img521/7222/dsc0297aj.jpg
http://imageshack.us/a/img515/9123/dsc0298ux.jpg
http://imageshack.us/a/img825/980/dsc0304nw.jpg
http://imageshack.us/a/img24/3848/dsc0303al.jpg
Με απίστευτη χαρά (θυμήθηκα με πόση ανυπομονησία άνοιγα τα πακέτα του Αι-Βασίλη μικρός), απροσδόκητη για την ηλικία μου, έσκισα μετά μανίας τις συσκευασίες και άρχισα τις πρώτες δοκιμές για το μοντάρισμα όπου προέκυψε και το πρώτο πρόβλημα:
Η μεσαία τριβή hollowtech δεν φαίνεται να μπορεί να βιδώσει με το χέρι -το αριστερό της τμήμα- οπότε και δεν επιμένω περισσότερο για να μην χαλάσω το σπείρωμα. Είναι 68mm με αγγλικό BSA άρα θεωρητικά δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με το ποδήλατο. Η μεσαία τριβή είναι αυτή: http://www.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products... και ο σκελετός: http://www.on-one.co.uk/i/q/FROOPO135/on_one_pompetamine_2012_frame . Δοκιμάζω να βιδώσω το δεξί καπάκι και βιδώνει κανονικά ενώ το αριστερό παίρνει σχετικά δύσκολα μια βόλτα και μετά ζορίζεται πολύ οπότε σταματάω. Εννοείται με γρασάκι πάντα.
Ενυ αιντίας;;;;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Α,ρε Vasscott δημιουργεις σχολη. Ολοι ακολουθουν τα χναρια σου.

Εντωμεταξυ δεν εχεις ενημερωσει οτι το δικο σου pompetamine βγηκε μαπα (το πουλαει στο μισο κοστος) και παιρνεις και αλλους στον λαιμο σου.








Πλακα κανουμε. Μην του στειλετε τωρα ολοι μνμ για να αγορασετε το pompetamine.

Τασο καλη επιτυχια. Η μεσαια τριβη (και τα δυο bsa υποθετω, δεν εχει γινει κανενα λαθος) σιγα σιγα θα βιδωσει.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Σε λίγο θ ανοιξετε σύλλογο και δική σας θεματική στο φόρουμ όπως οι κλασσικοι!

Εύχομαι να το στήσεις αργά αργά για να το ευχαριστηθείς και κοίτα να τραβάς φωτογραφίες αρκετές (και να μας δείχνεις κι εμας).

Για τη μεσαία τριβή τσεκαρε ξανα, μάλλον η πρώτη βόλτα είναι, καθάρισε τις βολτες, γρασσακι και ξαναδοκιμασε μαλακά, δε μπορεί, θα βιδωσει.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Για την τριβή βεβαιώσου ότι βιδώνεις στη
σωστή φορά και μετά βεβαιώσου ότι δεν έχει
φάει στούκα κατά τη μεταφορά με αποτέλεσμα
να σου έχει παραμορφωθεί ελάχιστα το κέλυ-
φος. Το είχα πάθει στο δικό μου αλλά τελικά
το έφερα με πρέσες και κολαούζο.

christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

..."surly" η "on one" ομως ? ποιο ειν' καλλυτερο ?,μηπως να τ ανοιγα θρεντ ...?

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

άντε με το καλό και συ :) ένας ένας, one one δλδ :)

christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

nikkos wrote:
άντε με το καλό και συ :) ένας ένας, one one δλδ :)

...καλα εγω εχω ποδηλατα ,και τα οικονομικα μου εχουν χειροτερεψει πολυ το τελευταιο διαστημα ,αλλα ετσι πληροφοριακα ,γιατι αν ποτε αποφασιζα για ποδηλατο ειναι σιγουρο οτι σε καποια τετοια λυση θα κατεληγα ,αλλα τα ονειρα ειναι δωρεαν...

pankatsi
Απών/απούσα

το φοβάσαι και εμένα στο δικό μου το 29αρι η τριβή τα ίδια μου έκανε θέλει λίγο ζόρι στην αρχή μετά όλα οκ εννοείται ότι έχεις και το κατάλληλο εργαλείο κάτι σαν αυτό
http://www.biketart.com/939/products/icetoolz-external-bb-tool.aspx
άντε καλή αρχή έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά οι on oneάδες!!!

Tasakos10
Απών/απούσα

Παιδιά με λίγο ζόρι πήρε ακόμα 2 βόλτες αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ σφιχτό το υπόλοιπο ενώ το δεξί βιδώνει για πλάκα. Δεν θα έπρεπε να χαλαρώνει; Φοβάμαι μην χαλάσω το σπείρωμα (αν και με το μάτι δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα).
Μόνο μικροσκόπιο δεν έχω βάλει. Ούτε στούκα φαίνεται να έχει φάει, το σπείρωμα δείχνει απολύτως σωστό και όμως εξακολουθεί να βρίσκει μεγάλη αντίσταση στο να βιδώσει.
Υ.Γ. Από την μικρή εμπειρία μου, όσες τριβές έχω βιδώσει έσφιγγαν με το χέρι και λίγο πριν τερματίσουν χρειάζονταν εργαλείο. Το επισημαίνω επειδή ακόμα δεν έχω βάλει εργαλείο (δεν έχω για hollowtech) για να το ζορίσω περισσότερο αλλά το φοβάμαι από την στιγμή που δεν βιδώνει περισσότερο με το χέρι.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Εγώ παιδιά έκανα ότι πέρναγε από το χέρι μου για να τον συνετίσω αλλά ήταν μάταιο. Δεν μπορούσα να του αλλάξω γνώμη με τίποτα!

Μα μέχρι και το ίδιο χαρτόνι έχει βάλει κάτω για να βγάλει φωτό το parts είχα βάλει και εγώ για να κάνω το ίδιο (http://www.podilates.gr/sites/default/files/Parts.jpg)!!!

Άντε με το καλό βρε Τάσο.
Ανυπομονώ να δω πως θα είναι ο μαύρος σκελετός με ασημένια στοιχεία επάνω.
Για τη μεσαία δε νομίζω να έχεις κάποιο θέμα. Νομίζω είχα ακριβώς την ίδια αντίδραση στη δεξιά πλευρά αλλά μόλις το έπιασα με το εργαλείο βίδωσε πολύ ομαλά.
Μην το ταλαιπωρείς μέχρι να έχεις εργαλείο και βασικά μη βάζεις τίποτα άλλο επάνω μέχρι να πας να πρεσάρεις τα ποτήρια και να δέσεις το πιρούνι.

Τώρα ζηλεύω εγώ γιατί η διαδικασία είναι πραγματικά όμορφη.

Ntimitris
Απών/απούσα

ο τιτλος του θεματος wrote:
On-One pompetamine Nr.2 - Ο Ζηλιάρης
αρρωστακια

Tasakos10
Απών/απούσα

Από σφίξιμο με το χέρι, έβγαλε πολύ μικρές μεταλλικές ίνες που σημαίνει οτι τρώει ελαφρώς το σπείρωμα. Κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει για την συμβατότητα τριβής-σκελετού; Αν ναι, να μιλήσει τώρα αλλιώς να σωπάσει για πάντα!
Μ'αρέσει η διαδικασία και ξέρω -κατά βάθος- οτι στο τέλος θα πάνε όλα καλά αλλά μέχρι τότε είμαι ο κλασσικός γκρινιάρης που όταν κάτι δεν πάει σωστά, μου φταίνε όλα.
Βασίλη είναι αργά να συνετιστώ τώρα. Με πήρες ήδη στον λαιμό σου.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

1. Έχει στραβώσει ελάχιστα το κέλυφος.
2. Έχεις στραβώσει ελάχιστα το ποτήρι.
3. Βιδώνεις με τη λάθος φορά.
4. Δεν πιάνεις σωστά τις βόλτες και στραβοβιδώνεις.
5. Θέλουν καθάρισμα οι βόλτες του σπειρώματος με κολαούζο.

Δεν το πας σε ένα ποδηλατάδικο να του δούνε;

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

δυνατό το ποδήλατο, μπράβο σε όλους,
άν μου το χαρίζατε...θα έκοβα το παλουκόσελλο που περισεύει
απο το minimum insertion !
Περιττό βάρος ! (μισό κατούρημα ! )

O ... Πεταλιάρης

Tasakos10
Απών/απούσα

Τελικά μετά από προτροπή του Vasscott τσέκαρα την μεσαία τριβή χρησιμοποιώντας μια παλιά που είχα και βιώνει κανονικά άρα το πρόβλημα δεν είναι στον σκελετό αλλά στα ποτήρια holowtech. Το αντέχω αυτό ευτυχώς. Ουφ! Συνεχίζω δριμύτερος. Μες στην βδομάδα πάω πέρασμα κουκουναρας και ποτήρια λαιμου.....
Πόσο να κόψω το steerer άραγε ;;; Αλλο ένα βασανιστικό ερώτημα .....

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

http://www.youtube.com/watch?v=SjxUWxjW0e0

νομίζω σωληνοκόφτης λέγεται ! για ξεκούραση και ακρίβεια !
Γκρινιάρης

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τα ποτήρια να τα επιστρέψεις αν είναι χτυπημένα.

Το σωλήνα μην τον κόψεις για αρχή, βάλε αποστάτες
και παίξε με το λαιμό μέχρι να αποφασίσεις. Γενικά
κάνε μεγάλες βόλτες για να δεις.

Tasakos10
Απών/απούσα

Δίκιο έχεις αλλά αφενός μεν μπορεί να χρειάζονται απλώς καθάρισμα οι βόλτες και αφετέρου δεν με συμφέρει να πληρώσω μεταφορικά πάνω από 10 ευρώ για να επιστρέψω κάτι που βρίσκω καινούργιο με 20.
Ο σωλήνας είναι πάαααααααρα πολύ μακρύς οπότε και 3 πόντους να κόψω πάλι θα έχει άλλους 10 ελεύθερους. Θα πρέπει να κοπεί για να μην χτυπήσω πάνω του. Από κει και πέρα, θα βρω όντως το σωστό σημείο μετά από βόλτες.

Tasakos10
Απών/απούσα

Κάνοντας μια αρκετά αναλυτική αναζητηση στον ιστό, παρατήρησα ότι ήταν επιπόλαιη η προηγούμενη δήλωση μου. Βρίσκω ποτήρια holowtech αλλά πουθενά στην Ελλάδα τα FC 4500. Οπότε τίθεται το ερώτημα; Αν τελικά δεν τα φτιάξω και χρειαστεί να πάρω καινούργια, ποια έχουν τις ίδιες διαστάσεις για τον ίδιο δισκοβραχιονα και το ίδιο chainline;;;

christako
Εικόνα christako
Απών/απούσα

Τάσο για δες εδώ.
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/gears-1/gear-small-parts/sh...
Δεν νομίζω πάντως να έχεις πρόβλημα και με 4600,5700 ........

Tasakos10
Απών/απούσα

Μου είχαν πει οτι δεν είναι διαθέσιμο αλλά τελικά μάλλον έχουν. Ίσως πάρω ένα ποτήρι και ξεμπερδέψω έτσι. Θα δείξει.... \
Αύριο πάω μάλλον για κουκουνάρα και ποτήρια λαιμού.

Tasakos10
Απών/απούσα

Τελικά η γκαντεμιά μου καλά κρατεί. Το αριστερό ποτήρι δεν λέει να μπει με τίποτα. Αφού δοκίμασα διάφορες μεσαίες τριβές με αγγλικό σπείρωμα και βιδώνουν μια χαρά, συμπέρανα οτι ο σκελετός δεν έχει πρόβλημα. Αγόρασα λοιπόν καινούργιο αριστερό ποτήρι και πάλι δεν βιδώνει με τίποτα. Παίρνει με πολύ δυσκολία 1-2 βόλτες και τέρμα.
???? Καμιά πρόταση από τους εμπειρότερους ????

Tasakos10
Απών/απούσα

Ξέρω οτι το κουράζω με το να ενημερώνω συνέχεια για την πρόοδο μου αλλά το κάνω επειδή με κάποιους από σας μιλάμε συχνά και νομίζω πως θέλετε να μαθαίνετε τα αποτελέσματα των λύσεων που μου δίνετε.
Εχθες και μετά από περιήγηση σε 2 γνωστά ποδηλατάδικα -ένα μεγάλο εμπορικό κι ένα μικρό μάστορα-ποδηλάτη- δεν βρέθηκε λύση με το αριστερό ποτήρι της μεσαίας τριβής και μάλιστα προέβην και σε ανόητη αγορά αφου τελικά και το καινούργιο εμφάνιζε το ίδιο πρόβλημα. Απογοητευμένος, επισκέφτηκα αργότερα ένα τοπικό μαγαζί όπου ξαναεξήγησα το πρόβλημα και με προέτρεψε να επισκεφτώ έναν τορναδόρο με κολαούζο μήπως μου καθαρίσει τις βόλτες. Λίγο πριν βγω από το κατάστημα ρώτησα αν υπάρχει κλειδί για hollowtech και αν μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια. Μου απάντησε πως ναι αλλά δεν θα είχε νόημα. Επιμένοντας, μετά από 1/4 της βόλτας πού ήταν λίγο πιο ζόρικη -προς μεγάλη μας έκπληξη- άρχισε να βιδώνει κανονικά!!!!!!!!!!!!!!!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Επόμενο πρόβλημα είναι το οτι από δική μου βλακεία παρήγγειλα λάθος fitting kit και τώρα ψάχνω να βρω το σωστό αν υπάρχει σε κατάστημα στην Ελλάδα.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Τι ψάχνεις από το κιτάκι; τα παξιμάδια λογικά πήρες λάθος, έτσι;

αν θες το άσπρο και το ασημί για τα drop - outs σου θα στα δώσω εγώ που δεν τα χρησιμοποιώ

Tasakos10
Απών/απούσα

Τα παξιμάδια είναι σωστά. Το cassete joint πήρα λάθος και είναι για 11αρι ενώ θέλω για 8αρι. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Pavlos K. wrote:
Τι ψάχνεις από το κιτάκι; τα παξιμάδια λογικά πήρες λάθος, έτσι;

αν θες το άσπρο και το ασημί για τα drop - outs σου θα στα δώσω εγώ που δεν τα χρησιμοποιώ


Ρε συ... έχεις όλη την καλή διάθεση αλλά δε σου έχει μείνει μυαλό!
Αφού δεν τα χρειάστηκα εγώ τα δικά σου για το pompetamin γιατί να τα θέλει ο Τάσος στον ίδιο σκελετό και με το ίδιο κέντρο.
Όχι για σκέψου!

Τάσο, μην τον ακούς... Κάνει συνεχώς προσπάθειες να τα χαρίσει κάπου αλλά δεν τα θέλει κανείς!
Εγώ νομίζω ότι ξέρει πως δε σου κάνουν και απλά το λέει για να το παίξει καλό παιδί.
Ψιτ, Παύλο, έχεις κάτι άλλο που μου έχεις τάξει να μου χαρήσεις ε!
Μη με παρεξηγείς. Λέμε καμιά μ@λ@κία να περνάει η ώρα.
Είσαι υπέροχος και φοβερός!

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

κάτσε ρε Βασίλη, την καλωδίωση την περνάς από το seatstay; Όσον αφορά το κιτάκι το "δικό σου" θα το ξανασκεφτώ πολύ σοβαρά....

για να δεις όμως πόσο φοβερότερος είμαι από αυτό που νομίζεις, θα του δώσω και το fitting κιτ για 8άρι. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να σου μπω στο μάτι!

Τάσε (;), θα σου δώσω εγώ το δικό μου spare, καινούριο φυσικά. Με δυο προϋποθέσεις

1. αν μπορέσεις, να δώσεις αίμα την ερχόμενη εβδομάδα στην Αιμοδοσία.
2. να κοροϊδέψεις λίγο το ροζ ποδήλατο του Βασίλη...

Tasakos10
Απών/απούσα

Κατ´αρχας σε ευχαριστω παρά πολύ για την πρόθεση. Οσο για τις προϋποθέσεις, αφενός δεν κάνει να δίνω αίμα λόγω χαμηλού αιματοκριτη κι ενός σχετικού ζητήματος που έχω και αφετέρου αν δεις τις αναρτήσεις μου για το ροζουλι του Βασίλη θα καταλάβεις....
Πέρα από την πλάκα, αν όντως έχει ανταλλακτικο που σου περισσεύει, στείλε μου το τηλ. σου με πμ να σου πω. Ευχαριστω πολύ.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Pavlos K. wrote:
κάτσε ρε Βασίλη, την καλωδίωση την περνάς από το seatstay; Όσον αφορά το κιτάκι το "δικό σου" θα το ξανασκεφτώ πολύ σοβαρά....

για να δεις όμως πόσο φοβερότερος είμαι από αυτό που νομίζεις, θα του δώσω και το fitting κιτ για 8άρι. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να σου μπω στο μάτι!

Τάσε (;), θα σου δώσω εγώ το δικό μου spare, καινούριο φυσικά. Με δυο προϋποθέσεις

1. αν μπορέσεις, να δώσεις αίμα την ερχόμενη εβδομάδα στην Αιμοδοσία.
2. να κοροϊδέψεις λίγο το ροζ ποδήλατο του Βασίλη...


Το seatstay είναι το διαγώνιο τμήμα του ψαλιδιού ε? Ναι από εκεί περνά στο pompetamine, μη ρωτάς γιατί το έκαναν έτσι δε ν ξέρω. Από την άλλη δουλεύει, οπότε οκ.
Δεν το θέλω ρε το fitting kit, μπα με το ζόρι να το δώσεις για να νιώσεις καλύτερα που το αγόρασες κατά λάθος.
Μόνο αν θες στο ανταλλάσω με κάτι υπέροχα ροζ στράπς!!!
Α, και με την ευκαιρία, μην πας την άλλη βδομάδα για αίμα, δε θα μας βρεις... αυτή την Κυριακή είναι!

Τάσο, σου χαλάμε το θέμα αλλά κι εσύ βρε παιδί μου δε βάζεις μια φωτό με το σκελετό και το πιρούνι δεμένο να ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό και να μην αρχίζουμε τις βλακείες.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Vasscott wrote:

Μόνο αν θες στο ανταλλάσω με κάτι υπέροχα ροζ στράπς!!!

Είναι παγίδα Παύλε...δεν εξηγείται αλλιώς...

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Κοίτα τιμή εδώ που έχουν κι εγώ θέλω να τα χαρίσω... http://www.ebay.com/itm/Vintage-Mt-Christophe-Mountain-Bike-Extra-Long-N...
Τελικά χωρίς να το ξέρω έκανα επένδυση!

contact