Χρώματα και σχέδια Raleigh.

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ilias1
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

Επειδή σε λίγο θα ξεκινήσω το βάψιμο του Raleigh θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τους κωδικούς χρωμάτων. Πρόκειται για μαύρο Raleigh DTT 28''. Απ' όσο βλέπω και στο ίντερνετ τα χρώματα είναι μαύρο,άσπρο,κόκκινο; Υπάρχει και χρυσή ρίγα στα αστέρια; Να πω ότι θα ήθελα να το κάνω όσο πιο "πιστό" με τα Raleigh που βγαίναν μια φορά κ έναν καιρό από το εργοστάσιο. Μιλάω για χρώμα διπλής επίστρωσης...

Επίσης, ξέρει κάποιος αν πουλάνε σε κάποιο ποδηλατάδικο ανά την Ελλάδα τα καλούπια για τα αστέρια;  

Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...δεν υπαρχουν κωδικοι για τα χρωματα της Raleigh. Θα πρεπει κανεις να βρει το original χρωμα του ποδηλατου αν σωζεται σε καποιο σημειο του σκελετου, και με βαση αυτο, να το "αντιγραψει" καποις καλος (ισως το καλος δεν το τονισα οσο επρεπε) χρωματοπωλης χρωματων αυτοκινητων.

Επισης πολυ σημαντικο ειναι τα διαφορα υποτρωματα που προηγουνται της τελικης βαφης: Ασταρια κλπ. Αναλογα τι χρωμα υποστρωματος χρησιμοποιησει κανεις, επηρεαζεται και η αποχρωση του τελικου χρωματος. Πρακτικη που χρησιμοποιουσε κατα κορον η Raleigh. Δεν ειναι καθολου τυχαιο που πριν απο το κοκκινο τελικο χρωμα, η Raleigh χρησιμοποιουσε ενα ασημι υποστρωμα. Ετσι τονιζοταν το κοκκινο κι εμοιαζε με αυτο που σημερα λεμε "μεταλλικο".

Και οχι, δεν πουλαει κανενας πατρον για τα διαφορα γραφικα που εχουν τα Raleigh ("λογχες, ταινιες, κλπ).

Αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να κανεις μονος σου. Θα πρεπει δηλαδη να αποτυπωσεις οσο γινεται πιο πιστα τα διαφορα γραφικα/σχεδια, και στη συνεχεια κατα τη διαρκεια του βαψιματος με τις καταλληλες μασκες που θα εχεις φτιαξει, (αυτο προϋποθετει αρκετα σταδια βαψιματος) να τα αναπαραγαγεις. Δεν σου κρυβω οτι ειναι μια πολυ εξειδικευμενη εργασια για "ψειρες", επιπονη, κι οχι για τον καθενα. Κι αυτη τη δουλεια, κανεις βαφεας δεν προκειται να την κανει για σενα, γιατι ειναι μια δουλεια που "δεν πληρωνεται". Αυτος ειναι κι ο λογος που πολυ-πολυ σπανια θα δεις σωστα/πιστα αναπαλαιωμενο Raleigh. Αυτο που κανουν οι περισσοτεροι "αναπαλαιωτες", ειναι να βαφουν στο περιπου το ποδηλατο, και να σου το πασσαρουν για "τελειο".

Οπως σου ειπα, αυτη ειναι μια δουλεια που αν σε ενδιαφερει η τελειοτητα, θα πρεπει να ασχοληθεις ο ιδιος, αφιερωνοντας πολυ προσωπικο χρονο, υπομονη κι επιμονη, και φυσικα καποια χρηματα για υλικα (διαφορα χρωματα, εξειδικευμενα υλικα μασκαρισματος, κλπ κλπ).