να ξεκινησω την αναπαλαιωση κλασσικου ποδηλατου?

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Tzolakos
Απών/απούσα

Χαιρετώ όλα τα μέλη του φορουμ!είμαι νέος εδω και χαιρομαι που σας βρίσκω.

Θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικα με το παρακάτω θέμα.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο θείος μου έχει στην κατοχή του ένα κλασσικό ποδήλατο.Σκέφτηκα λοιπόν να το αναπαλαιώσω.Το ποδήλατο είναι σε σχετικά καλή κατασταση(κινείται δηλαδη),όμως είναι κακοβαμένο.Το χρώμα του είναι περασμένο στο χέρι και σε κάποια σημεία έχει "φαγωθει".Η μάρκα του ποδηλάτου δεν φαίνεται,ουτε έχει καποιο σηματακι,με λίγο ψάξιμο όμως στους τοπικούς ποδηλατάδες έμαθα ότι είναι μάρκας bismarck.
Αυτό που με προβλημάτισε είναι το ότι εγω θα ήθελα να κάνω κανονική χρήση του ποδηλάτου,όχι να το αναπαλαιώσω και να το έχω φυλαγμένο στο σπίτι.όμως με καποιους που μίλησα(συμπεριλαμβανομένου και του ποδηλατά)μου είπαν ότι θα είναι ρισκο κατι τέτοιο καθώς το ποδήλατο θα "σταμπαριστεί" και είναι πολύ πιθανόν να μου το κλέψουν.
ποια είναι η γνώμη σας?
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

...τζολακο ,αν ειναι "μπιζμαρκ" το ποδηλατο αξιζει να του κανεις την αναπαλαιωση ,αλλα βεβαια αυτα τα ποδηλατα ειναι και θεοβαρα και δεν εχουν και ταχυτητες ,χωρια που τα φρενα τους δεν ειναι τοσο αποτελεσματικα οσο τα συγχρονα ,οποτε πρεπει να το λαβεις υπ οψη σου αν οι κλισεις των δρομων οπου θα κινεισαι εχουν ανηφορες-κατηφορες, απο κει και περα δεν γνωριζω τι ανταλλακτικα θα χρειαστεις ( αν δε σου κανει κοπο ανεβασε καμμια φωτο να σου πουν οι ειδημονες ) ,παντως αφου λες οτι ειναι βαμμενο με το χερι ( οι παλιοι τα εκαναν αυτα τα καφριλικια ) θα πρεπει να το λυσεις ,τριψεις ,καθαρισεις ,ξαναβαψεις οχι με πινελο βεβαια ,για το θεμα του κλεψιματος ,ολα τα ποδηλατα κινδυνευουν εξ ισου αν τα αφηνουμε εξω , ακομα και κλειδωμενα να ειναι ,αυτα τα ολιγα ,η τελικη αποφαση ειναι δικη σου...

Tzolakos
Απών/απούσα

τελικα πηρα την αποφαση να το προσπαθησω.τις τελευταίες μερες έχω χαζεψει στο φορουμ,διαβαζοντας πολυ ομορφες ιστοριες και ετσι πηρα αυτη την αποφαση.βεβαια η ανακατασκευη θα γινει σιγα σιγα λογω ελλειψης χρηματων.θα ξεκινησω με την βαφη του σκελετου,οπου βρηκα καποιον γνωστο να μου την κανει με μικρο κοστος.θα προσπαθησω να ανεβασω και φωτογραφιες το συντομότερο.

Tzolakos
Απών/απούσα

μπορειτε να με βοηθησετε για το πως ανεβαζω φωτογραφιες?

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα
Tzolakos
Απών/απούσα

οριστε λοιπόν και οι φωτογραφιες.

http://imageshack.us/a/img34/4261/ntf.JPG
http://imageshack.us/a/img843/997/9ujf.jpg
http://imageshack.us/a/img33/7027/pd0.JPG
http://imageshack.us/a/img690/2720/ujxu.jpg
http://imageshack.us/a/img28/103/zb99.jpg
http://imageshack.us/a/img30/6753/aj2z.JPG
http://imageshack.us/a/img27/4233/cv2t.jpg

περιμενω τα σχολια και τη βοηθεια σας.και οποιος γνωριζει ας με βοηθησει με την αναγνωριση της μαρκας του ποδηλατου,καθως δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι bismarck.

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Το ποδηλατο αυτο φιλε δεν εχει καμια σχεση με bismark...

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

κούτελο και οριζόντιοι δείχνουν ότι δεν είναι bismarck.
Ειδικά στο bismarck οι δυο οριζόντιοι, αφήνουν μεταξύ τους απόσταση που δεν περνά από μέσα ανθρώπινο δάκτυλο.

Τώρα,για το τι ακριβώς είναι, θα σου γράψουν εμπειρότεροι.

Επίσης,αν ο δισκοβραχίονας είναι ο δικός του ( ο μαμίσιος ), απλά ν'αναφέρω ότι τέτοιο φορούσαν τα ESKA αλλά, και πολλές άλλες μάρκες.

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Το θεμα ειναι φιλε τζολακο οτι και μονο που θα τριφτεις μαζι του θα το αγαπησεις ανεξαρτητα απο τη μαρκα ειναι οποτε προχωρα...Και το τιμονι φιλιπς αξιζει να βουτιχτει στο χρωμιο.

Tzolakos
Απών/απούσα

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.
φιλε βορειε συμφωνω απολυτα μαζι σου,ηδη εχω μαγευτει απο το ποδηλατο αυτο και ανυπομονω να ασχοληθω μαζι του.απλα θελω να μαθω την μαρκα του αρχικα για να ξερω τι εχω στα χερια μου και στη συνεχεια για να το ψαξω οσο περισσοτερο γινεταια(ιστορια,τεχνικα θεματα,αναταλακτικα κλπ).

Tzolakos
Απών/απούσα

παιδια μολις ανακαλυψα εναν αριθμο που βρισκεται στο σκελετο στο σημειο που μπαινει το παλουκοσελο,ομως δεν φαινεται πολυ καλα γτ υπαρχει βαφη απο πανω.μπορω μεσω του αριθμου αυτου να ανακλυψω την ταυτοτητα του ποδηλατου?

christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

...καθως ειναι πολλες οι παλιες φιρμες που ειχαν το αριθμο σειρας σε αυτο το σημειο ,γενικα τα διπλοσκελετα εχουν ελαχιστες διαφορες μεταξυ τους ,και επειδη στην ελλαδα τους εβαζαν πανω-κατω τα ιδια περιφεριακα ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισεις ,παντως το χαρακτηριστικο αυτου του ποδηλατου οπως βλεπω ειναι η μεγαλη αποσταση των 2 οριζοντιων ,πιθανον να ειναι ανατολικης προελευσης (με επιφυλαξη το λεω)...

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

ένα άλλο χαρακτηριστικό επίσης, είναι το μικρό κούτελο που αφήνουν οι μπροστινές μούφες.

Κάποιοι εμπειρότεροι ( από μένα),μπαίνουν σποραδικά στο φόρουμ.

Αν είσαι τυχερός, μπορεί να στο ταυτοποιήσουν.

Tzolakos
Απών/απούσα

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.Να ανοιξω καινουργιο θεμα με τον αναλογο τιτλο ωστε να το δουν περισσοτεροι?

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

άνοιξε ,γιατί όχι?

contact