Αγαπητοι συνποδηλατες,
Στην κουρσα που εχω απο μαμα φοραει Shimano R500 με τους οποιους εχω κανει 700 χιλ. Απο φιλο εχω βρει τους Campagnolo Zonda σε σχετικα καλη τιμη. Η ερωτηση μου ειναι αν αξιζει η διαφορα, αν θα δω διαφορα στον δρομο και αν θα ειναι τοσο αισθητη. Θα ηθελα τα φωτα σας πριν βαλω το χερι στην τσεπη.
Ευχαριστω
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Επειδή έχω κάνει ακριβώς αυτήν την αλλαγή τροχών (απο R501 σε Zonda), η προσωπική μου γνώμη, είναι οτι προκειται για καλή αναβάθμιση, εκτός αν οικονομικά μπορείς να πάρεις τους Shamal κατευθείαν.
Διαφορά βλέπεις άμεσα στην ακαμψία και δύναμη των Campa. Στον δρόμο το νιώθεις σε flat κομματια που πατάς πάνω απο 40χλμ και οι Campa απογειώνονται και κρατάνε ταχύτητα ευκολότερα. Σε ανηφόρες μπορεί στo πρώτο χλμ να πεις, τι R 500, τι Zonda, αλλά στο 2ο χλμ θα καταλάβεις οτι ανεβαίνεις δυνατά και οι τροχοί βοηθάνε, ενώ με τους R500 θα έχανες ορμή.
Αυτά,και πάντα η προσωπική μου γνώμη.
Ναι, ΟΚ, πολύ καλύτερο μοντέλο.
Αλλά λίγο την προσοχή σου. Το ένα σετ έχει κάνει ΜΟΝΟ 700χλμ. Το άλλο????????
Σε τι κατάσταση είναι? Θέλει ακτινολόγηση? Τα στεφάνια είναι ακόμα σε καλή κατάσταση? Ειδικά εκεί που ακουμπαει το τακάκι.
Μήπως τα κέντρα έχουν χαλαρώσει? Μήπως θα θέλει σύντομα νέα ρουλεμάν?
Δεν λέω ότι θα είναι για πέταμα. Αλλά η "σχετικά καλή τιμή", μπορεί να κρύβει πρόσθετα μελλοντικά έξοδα. Ή μπορεί η κύληση που θα έχεις - σε σχέση με τους καινούργιους shimano, να μην είναι αυτή που περιμένεις.
Τσέκαρέ τους σχολαστικά.
Τώρα για τους shamal που αναφέρθηκε ο απόπάνω.... ανεβαίνει πολύ το τίμημα.
Ξεφεύγει η σύγκριση. Είναι σαν να λέμε, έχω huyndai, κοιτάω για audi και κάποιος μου προτείνει BMW....
Τα Zonda εχουν κανει τα περι 600 χιλιομετρα μονο. Φυσικα και θα τα κοιταξω προσεκτικα, απλα ηθελα τις γνωμες σας αν αξιζει. Απο τις απαντησεις σας μεχρι στιγμης καταλαβαινω ιτι ειναι οκ να προχωρησω.
Οσον αφορα τους Shamal συμφωνω οτι ειναι μια αλλη κλαση τροχων αλλα και αλλη κλαση χρηματων.