Αλυσιδα γραναζια ταχυτητων

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Μπεμπης
Απών/απούσα

Για ποιο λογο η αλυσιδα κ τα γραναζια ταχυτητων ειναι στη δεξια μερια ποδηλατου κ οχι στην αριστερη;;;
Αν μπουν αλυσιδα κ ταχυτητες στην αριστερη μερια υπαρχει καποιο προβλημα με αυτο;;

Συνημμένες εικόνες: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Μπεμπης
Απών/απούσα

Αν παρω ενα ποδηλατο που ειναι αριστερα η αλυσιδα κ γραναζια μπορω να τους αλλαξω θεση  κ να τα βαλω δεξια;

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

θα ηθελα πολυ να δω ενα ποδηλατο με γραναζια και συνολικα την μεταδοση στα αριστερα (εκτος εαν μιλαμε για φιξ ή για μεταφορα μεταδοσης (πχ tandem)) οποτε να καταλαβω τον προβληματισμο σου ("εαν τα εχει αριστερα να τα βαλω δεξια")

Ο βασικος λογος ειναι οτι η πλειοψηφια των σπειρωματων βιδωνει clockwise. Που σημαινει οτι εαν ειναι απο δεξια η μεταδοση τοτε με καθε πεταλια "σφιγγει" ενω εαν ηταν απο την αλλη μερια (εκτος του οτι θα επρεπε να φτιαχτουν εξαρτηματα να δουλευουν αναποδα) με δυνατες πεταλιες θα ελυνε η μεταδοση (εκτος εαν εφτιαχναν τα παντα με αναποδα σπειρωματα). Γιατι καποιος να το κανει ολο αυτο??

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Χμμμ, ενδιαφέρουσα άσκηση, για να δω σχόλια - σκέψεις.... πλάκα θα έχει να το αναλύσουμε λιγάκι.

Λοιπόν, θα σου πω τι έχω αντιμετωπίσει από τότε που φτιάξαμε το τάντεμ μας. Τα τάντεμς, συνήθως, έχουν δεξιά μια αλυσίδα που συνδέει την πεταλιέρα του πίσω/stoker, με τον πίσω τροχό, και έχουν και μια αλυσίδα αριστερά που συνδέει την πεταλιέρα του μπροστά/captain με την πεταλιέρα του πίσω/stoker. Άρα, ξέρω σίγουρα ότι μπορείς να βάλεις τον δισκοβραχίωνα ανάποδα, δηλαδή δίσκους στα αριστερά και σκέτο βραχίωνα στα δεξιά (αυτό κάναμε με την πεταλιέρα του captain).

ΑΛΛΆ.... υπάρχει ένα θεματάκι μετά με τα πετάλια. Τα πετάλια έχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σπείρωμα, εννοώ φορά σπειρώματος, άρα αν βάλεις ανάποδα το δ/β, τα πετάλια ΔΕΝ ΘΑ ΒΙΔΩΝΟΥΝ όπως πρέπει. Εμείς το λύσαμε με την χρήση helicoil, το 2010 στοίχισε ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ 15 ευρώ για κάθε σπείρωμα, σε γνωστό ποδηλατάδικο του κέντρου Αθήνας. Ευχαριστημένοι, κανένα πρόβλημα, όλα κάλα - άριστα.

Επίσης, θεωρώ ότι μπορείς να βάλεις τον πίσω τροχό ανάποδα, δηλαδή το γρανάζι να είναι αριστερά. Υποθέτω ότι μετά θα πρέπει να κάνεις κάτι με το ελεύθερο, ώστε να έχεις "εμπλοκή καστάνιας / μεταφορά κίνησης" όταν πεταλάρεις προς τα εμπρός και όχι το ανάποδο (που θα ήταν πολύ αστείο....).

Και πάμε στα υπόλοιπα.... πού θα κρεμάσεις ντεραγιέ? ΟΕΟ? Αριστερά δεν έχει "τρούπα" και νύχι για τέτοια πράγματα.... Και ακόμα και αν είχε, δεν νομίζω ότι θα μπορούσες να βάλεις το ντεραγιέ ανάποδα...... δεν θα δούλευε.... Άρα, σε πρώτη ανάλυση, θεωρώ ότι μιλάς για μονοτάχυτο. Αν μιλάς και για fixed, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι και για το πίσω κέντρο, έχεις μόνιμα εμπλοκή / δεν υπάρχει καστάνια, θεωρώ ότι θα ήσουν τζετ με το καλήμέρα....

Για γράψτε και κανείς άλλος, αν το έχει κάνει / δει / διαβάσει / τι σκέπτεστε.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ά ρε Κωστή.... γάτα είσαι.

Μπεμπης
Απών/απούσα
Οχι δεν ειναι μονοταχυτο σηκώσα φωτο Δε ξερω αν μπορειτε να ξεχωρισετε Ολα είναι αριστερα Σορυ δεν το χω ξαναδει γιαυτο ρωτησα αν γινετε να ειναι ολα αριστερα κ αν μπορω να τα βαλω δεξια
pahisjon
Εικόνα pahisjon
Απών/απούσα

επ’ αυτοφώρω πιάστηκα! (που λέει και η Καίτη!)

Το ποδήλατο μια χαρά είναι (ότι φαίνεται), η φωτογραφία είναι ανάποδα (καθρέφτης)!

Μπεμπης
Απών/απούσα

Καθρεπτη στο μπαλκονι;;;δεν παιζει

Αριστερα τα χει ολα μιλησα με τον ιδιοκτητη κ μ ειπε ετσι το αγορασε

Σορυ δεν το χω ξαναδει αυτο 

Το ιδιο ποδηλατο ο κατασκευαστης τα εχει ολα δεξια κανονικα

Πραγματικα δε ξερω τι εχουν κανει σε τετοιο ποδηλατο

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

εγώ κατάλαβα ότι ήθελες να μετατρέψεις ένα τυπικό κανονικό ποδήλατο, σε "φρανκεστάιν ποδήλατο με τη μετάδοση στα αριστερά"....

Κουκουρούκου...

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

η φωτο ειναι αναποδα. Δες τα γραμματα που ειναι το τελειωμα απο την λεξη bianchi

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Μπέμπης λοιπόν..... όνομα και πράμμα....

[άργησες 16 ημέρες, πέρασε η 1απριλιά βρε συ....tease]

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

χα χα! με έναν photo editor (mirror), το καθαρά μηχανικό αυτό πρόβλημα μπορεί να λυθεί Μπέμπη, εύκολο είναι καλά στα λένε!

contact