Καλημέρα σε όλους πέρα για πέρα...
Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της Ποδηλατικής Χρονιάς 2008 - 2009 με τη διοργάνωση Ποδηλατοπορείας την Κυριακή 21/9...
Γιατί τότε;
Γιατί, εκείνη η εβδομάδα είναι η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο, με κορύφωση τη Δευτέρα 22/9 που είναι η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο...
Στην Ελλάδα αυτό το "γιορτάζουμε", με πολλά αυτοκίνητα, πανηγυράκια κτλ και ειδικά τα τελευταία χρόνια εκτός από κάποιους Δήμους, οι αρχές ούτε που ασχολούνται... Πρωτοστατεί και ο Δήμος της Αθήνας φυσικά στην απραξία...
Για αυτό εμείς παίρνουμε και πάλι τους δρόμους, σας καλούμε όλους να ξεκινήσουμε δυναμικά γιατί πολλά θέματα μας παραμένουν ακόμα στάσιμα...
ΟΠΟΤΕ:
Ζητάμε "καταιγίδα ιδεών" για το σύνθημά μας που θα μπει στην αφίσα και θα είναι το μότο της Πορείας αυτής...
Έχουμε κάποιες ιδέες αλλά θέλουμε και άλλες...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ:
Πρέπει να έχει σχέση με την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, ένα λογοπαίγνιο με αυτό το μοτίβο δηλαδή... π.χ. "Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, Ημέρα χωρίς άγχος"... Λέμε τώρα!!
Για σκεφτείτε...
Ιδέες εδώ στο forum μέχρι τη Δευτέρα στις 15:00!!!! Ο νικητής κερδίζει το copyright και τιμητική διάκριση με θέση στην παρέλαση πάνω σε άρμα!!!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ... ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ...
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/9 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ!
Αυτοκίνηση χωρίς αυτοκίνητο, Αυτοκινηθείτε χωρίς αυτοκίνητο, ... ο επόμενος...
ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΖΩΗ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ
21 Σεπτεμβρίου Ποδηλατοπορεία
22 Σεπτεμβρίου Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο
23 Σεπτεμβρίου Η πρώτη ημέρα μιας καλύτερης καθημερινότητας
- imera xoris toutou oxigono padou
- imera without cars, un jour ohne auto-gas
Kalo septemvri s olous
ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΙ,
Θ' ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ' ΑΛΛΟΙ
(...σαν σύνθημα σε ταινία του Βέγγου δεν μοιάζει;;;)
Σε μια άλλη βερσιόν του «αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό» «ποδήλατα και πράσινο και χώρο στον πεζό»
Το ποδήλατο σε καλεί να το χρησιμοποιήσεις. Στην πόλη ή στην εξοχή. Για δουλειά ή για διασκέδαση.
Το περιβάλλον σε καλεί να το προστατέψεις. Το ποδήλατο πρέπει να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει μεταξύ των μέσων μεταφοράς. Η προσπάθεια χρειάζεται και τη δική σου συμμετοχή. Τόλμησέ το!
Bravo παιδιά, συνεχίστε γερά!!!!
Μ΄ άρεσε η ιδέα!
Το μελοποιώ σε ρυθμό ΧΙΠ-ΧΟΠ και στο παραδίδω:
Άνοιξε τ΄αυτιά σου, άνοιχτα καλά,
αυτό που σ' εμποδίζει ειν' η μπακοκοιλιά.
Ο δρόμος δεν αλλάζει, θα είναι πάντα εδώ,
αλλάζω τα μυαλά μου, τώρα ποδηλατώ.
Φωνάζουνε οι σέλλες, φωνάζει το πετάλι,
στην πόλη, στην δουλειά, παιδί γίνε και πάλι.
Άσε τ' αυτοκίνητο, άσε το μια μέρα,
δεν φτάνει η βιασύνη, κύττα και παραπέρα,
τα δέντρα πώς μαραίνει η κάθε σου γκαζιά,
βενζίνη καταπίνουν του κόσμου τα παιδιά.
Θυμήσου, πεταλάριζες παρέα με τους άλλους
τώρα στην μπάντα τ΄άφησες, παίζετε τους μεγάλους.
Μεγάλο δε σε κάνει το τζίπ το τετρακίνητο,
νομίζω σου βαραίνει το νου σου το δυσκίνητο.
...άντε, βάλτε εσείς άλλους στίχους, δεν έχω άλλη φαντασία...
Μια και είμαι φανατικός των U2 θα ήθελα το "Where The Streets Have No Name" ως συνοδεία της πορείας.
Καλοί οι στίχοι σου Όφι. Θα επανέλθω μόλις έχω έμπνευση ;-)
Μόνο λύπη μπορεί κανείς να νοιώσει. Πριν από λίγο συνάντησα τα υβριστικά σχόλια ενός "BMWάκια" σε ένα άλλο φόρουμ στο οποίο μετέχω. Το φόρουμ αυτό έχει σχέση με την εκπαίδευση. Ο εν λόγω "BMWάκιας" είναι φοιτητής σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το ίδρυμα αυτό υπάρχει για να δημιουργεί μηχανικούς. Ο κύριος αυτός φιλοδοξεί να γίνει μηχανικός! Κι όμως σε ένα παραλήρημα ανορθογραφίας είπε ότι "το πετρέλεο σου φτεξε ρε μανγκα ικολόγε;".
Τα γράφω αυτά διότι ο δρόμος είναι μακρύς αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. Μακρύς και δύσκολος. Καλές και χρήσιμες οι ποδηλατοπορείες και συμβάλλουν αποφασιστικά στον σκοπό μας, που είναι η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου. Η ουσία όμως θα έρθει από την καθημερινή χρήση. Κρατώ το χαμόγελο ενός φίλου που γνώρισα σε μία ποδηλατοβόλτα στην Ηλιούπολη. Είχε ένα σπαστό και μου είπε ότι πάει με αυτό στη δουλειά του. Χρησιμοποιεί το Μετρό και το ποδήλατο. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι πλέον ξυπνάει με χαρά να πάει στη δουλειά του. Αντίθετα ένοιωθε εκνευρισμένος πριν καν ξεκινήσει όταν πήγαινε με το αυτοκίνητο. Ο αγώνας είναι και πρέπει να είναι κάθε μέρα.
Αχ ρε παιδιά να δείτε στο ζαχαροπλαστείο που δουλεύω πόσο με ειρωνεύεται ενα άτομο 200 κιλά που έχει παπάκι και να μου λεεί η Ελλάδα δεν είναι για ποδήλατο,το ποδήλατο είναι για μικρές διαδρομές θα πάθεις ηλίαση και τέτοια μου είπε επίσης οτι οι ποδηλάτες μαζεύονται και έχουνε σύλλογο επειδή έχουνε ποδηλατάδικα και παίζονται συμφέροντα έλεοοοοοοοος. ο κόσμος έχει φοβερό κόμπλεξ μη μασάτε μία ρε σεις,ποδήλατο είναι και θα είν αι το καλύτερο μέσο μετακίνησης παγκοσμίως ότι άλλο και να βγει στο μέλλον
KΟΥ...Φ...ΛΕΣ ΙΧΙΔΕΣ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!
Οκ το ξέρω οτι δε θα "παίξει" αλλά τι να κάνω.....έτσι αισθάνομαι...μου βγαίνει αυθόρμητα......
Αιγέας.
Α και το καινούργιο που θα άξιζε να γίνει πανελλήνιο: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!
Ο δρομος θελει ποδηλατο,κι οχι εξατμισεις με βλαβερο καπνο,
η πολη θελει πεταλι αθορυβο,κι οχι μηχανες με θορυβο,
ο ανθρωπος χρειαζεται γυμναστικη,κι οχι ξεκουραδιασμα πανω σε μηχανη,
παμε για πεταλι ολοι μαζι,ξεχαστε τη βενζινη για μια ζωη!
κι ενα μικρο γρηγορο....ετσι για πλακα..
Παρτε τα ποδηλατα, βγειτε στο δρομο ολοι,
πεταλι να γυρισουμε να γυμναστουν οι κωλοι.
ποδηλατο-πορευθητε !
ελατε να ποδηλατο-πορευθουμε !
..και οχι ποδηλατο-προπο-ρευομαστε , γιατι ακουγεται χαλια !!!
1)Πήζεις μες την πόλη με τ' αυτοκίνητο
την μέρα που είναι δήθεν για το ποδήλατο!
2) Χωρίς το αυτοκίνητο, χωρίς το αυτοκίνητο
μα εσύ δε λες να πάρεις ούτε ένα ποδήλατο!
Πήραν την πόλη, τα Ι.Χ.
Μην περιορίζεστε. Σλόγκαν για την αφίσα ψάχνουμε. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κατάλληλο για φώναγμα. Βέβαια και όσα είναι κατάλληλα δεν θα πάνε χαμένα ;-)
Θα μπορούσε τότε να παίξει η αφίσα λίγο με τα ποσοτικά μεγέθη, σε μια παράλληλη σύγκριση όπως για παράδειγμα πόσα μέτρα δρόμου θέλει ένα ποδήλατο σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, πόσο co2 εκπέμπει ένα ποδήλατο σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, ποια είναι η ΜΩΤ ενός ποδηλάτου και ποια ενός αυτοκινήτου μέσα στην πόλη. Ή και με προτάσεις, δηλαδή, ότι μαζί με τους ποδηλατόδρομους μπορούν να δημιουργηθούν και χώροι πρασίνου. «Με έναν σμπάρο 2 τρυγόνια» εκεί που θα αδειάσει χώρος από το αυτοκίνητο, για τον πεζό και το ποδήλατο θα μπορούσε να φύγει και το μπετόν και ή άσφαλτος για να μπει πράσινο. Με μια αναπαράσταση με photoshop θα μπορούσε να συγκρίνει κανείς την σημερινή ασχήμια σε σχέση με την ομορφιά που είναι εφικτή αλλά δεν έχουμε.
Παρε ανάσα.. κι ανεβα στο ποδηλατο να δωσουμε στη πολη μια ανασα
Το αυτοκινητο πολλοι εμισησαν, το ποδηλατο κανεις!
Άσε τις προφάσεις, ξέχνα τις συμβάσεις! Τόλμα και ζήσε ασύλληπτες ποδηλάτου φάσεις!
...
Χωρίς το νέφος και Ι.Χ.,
η πόλη θα 'ταν Ανθρωπινή!
Φτιάξτε μιά πόλη Ανθρωπινή,
πάρτε τα ποδήλατα κι αφήστε τα Ι.Χ.
..κι ένα άσχετο απωθημένο μου (όχι για να κυκλοφορήσει, εκτός κι αν ο 2ος στίχος τροποποιηθεί σε κάτι πιό ευγενικό) :
Το 4Χ4 είναι για εξοχή!
Και όχι για την πόλη νεόπλουτοι, ζαβοί!
ΠΑΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕ ΛΑΙΟ
Tα πόδια κινήστε ,την καρέκλα αφήστε ,τρέξτε με ποδήλατα και επιτέλους ζήστε
Αν ψάχνεις κίνηση και χαρά για τη ζωή μάλλον δεν θα την βρεις μέσα στο ι.χ
εμπνευσμενοι απ το σκίτσο θα μπορούσαμε να πούμε:
αυτοκίνητα στοπ
ρύπανση γιοκ
ποδηλάτες at the top!
ή κατι σε πιο "Καζαντζακικό"
Δεν κινείται τίποτα
Δεν σπινιάρει τίποτα
Δεν μαρσάρει τίποτα
Είναι η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο..
..Η πορεία είναι την ίδια μέρα με το τρίαθλο πού γίνεται τον Σχοινιά και φαντάζομαι αρκετοί από εμάς θα είναι εκεί..
ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ