Πειραιάς -> Πόρος

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ilias_alk
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους!
Γράφω εδώ γιατί ψάχνω κάποια γνώμη ή πληροφόρηση για το ακόλουθο που θέλω να κάνω. Επιθυμώ ξεκινώντας από τον Πειραιά να φτάσω Πόρο με ποδήλατο σε μία μέρα. είναι περίπου 160κμ και έχω ξανακάνει ανάλογη απόσταση στο παρελθόν αλλά στα πλαίσια της Αττικής. Η ερώτηση μου είναι αν γνωρίζει κανείς πόσο επικίνδυνο είναι το εγχείρημα.. Είναι η παλαιά εθνική μέχρι Κόρινθο τόσο χάλια που θα με συμβουλεύατε να πήγαινα μέχρι εκεί με προαστιακό και να έκανα μόνο το 2ο μισό με ποδήλατο; Επίσης ποια είναι η άποψη σας για τον δρόμο από Κόρινθο μέχρι Γαλατά; Το έχω κάνει κάποιες φορές με το αμάξι αλλά πάει καιρός.. Υπάρχει κάποιος που να έχει ποδηλατήσει σε αυτούς τους δρόμους;

Τέλος υπάρχει καμιά ιδέα για το πως να στείλω μια βαλίτσα στον πόρο για να ποδηλατήσω weightless?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Τσέκαρε: "Φίλοι του ποδηλάτου"... ξέρουν, το ΄χουν κάνει μπόλικες φορές.

Προσωπικά, πριν 3 χρόνια τέτοια εποχή, σχεδιάζαμε να κάνουμε την διαδρομή με την κα RockaRolla.
Με φόβησαν... πολλά υψομετρικά, πολλά χλμ, ζέστη, ντάλα ήλιος, βαρύ φορτίο κλπ κλπ
Τελικά καταλήξαμε Νέα Κίο (κοντά στο Ναύπλιο) μέσω Αρχ. Νεμέας.....

Από Λουτρά Ωραία Ελένη μέχρι Αρχ. Επίδαυρο έχει μια τρελλή ανηφόρα, παλιά την λέγαμε "Αμμώνι". Μεγάλες κλήσεις, παρατεταμένη διάρκεια, μόνο ένα μέρος (ταβέρνα) στην κουφή της ανηφόρας... και αν θα είναι και αυτό ανοικτό...
Έχει ένα βαθμό επικινδυνότητας, τα ΙΧ πάνε γρήγορα, στα τυφλά στις κοφτές στροφές, ο δρόμος είναι σχετικά στενός. Θέλει κότσια και προσοχή (... και παρέα ίσως....?).

Με κούρσα και καλή παρέα, fast and light φάση, δεν θα το πολυ-ψείριζα.
Με φορτίο και σε "ταξιδιαρικο mode"....χχχμμμμ... δεν ξέρω...

Το κομμάτι Πειραιάς - Λουτρά ..... προσωπικά ΔΕΝ θα με προβλημάτιζε ΚΑΘΟΛΟΥ. Μέχρι Κόρινθο το έχουμε κάνει πολλές φορές, ποτέ δεν αίσθάνθηκα άσχημα / απειλή ή ότι άλλο. Στρωτή διαδρομή, πολλά μέρη να σταματήσεις, άριστη τροφοδοσία από παντού, όχι πολλά υψομετρικά.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Μέχρι Κόρινθο το μόνο κομμάτι που αποφεύγω να κάνω είναι Αθήνα-Σαλαμίνα με την ΕΟ Αθηνών Κορίνθου - εκτός αν υπάρχει κάποια εναλλακτική διαδρομή, ή μέσω Προαστιακου μέχρι Μαγούλα. Επίσης το ότι είναι ασφαλής δεν θα το έλεγα, ιδίως εκεί με τις στροφές στην Κακιά Σκάλα. Εκεί επίσης -ίσως- έχει γίνει στο κοντινό παρελθόν ένα θανατηφόρο ατύχημα, με έναν κουρσά που τον πέταξε ένα αυτοκίνητο στον γκρεμό. Παρόλαυτα εγώ την κάνω αυτήν την διαδρομή που και που.

Από Κόρινθο και μετά, πριν δυο χρόνια νομίζω με treking είχα κάνει την μισή περίπου διαδρομή - με σταμάτησε η θάλασσα για μπανάκι και μετά δεν συνέχισα, αλλά γύρισα πίσω μέσα από τα χωριά στο σοφικό. Την ανηφόρα που λέει ο ΑΠΟΠΑΝΩ την θυμάμαι κι εγώ... Δεν είχα μετρήσει υψομετρικά και γενικώς τίποτα, οπότε εξεπλάγην λίγο, αλλά ντάξει, δεν τρέχει και τίποτα αν τόχεις.

ilias_alk
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Δυστυχώς λόγω του ότι είμαι νέος στο φόρουμ περίμενα κάποιο email για ειδοποίηση πως κάποιος απάντησε στο μήνυμα μου, αλλά από ότι φαίνεται δεν στέλνονται τέτοιες ειδοποιήσεις!
Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που μου παραθέσατε είναι κατατοπιστικότατα. Τελικά λόγω συνθηκών δεν το επιχείρησα αυτή την φορά, αλλά ίσως την επόμενη που θα πάω στον Πόρο μέσα στον Αύγουστο. Όταν το κάνω θα μοιραστώ την εμπειρία μου εδώ!
Φιλικούς χαιρετισμούς,
Ηλίας

contact