Αντικατάσταση Crankset με μεταχειρισμένο ΧΤ Μ770

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ezrider
Απών/απούσα

Θέλω την γνώμη σας....
Να αντικαταστήσω το Crankset που έχω (Shimano Deore FC-M442) με ένα μεταχειρισμένο Shimano Deore XT M770??? Μου το δίνουν 80 ευρώ, είναι λογική η τιμή???

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

από το αν ο υπάρχων δισκοβραχίονας χρειάζεται ή όχι αλλαγή... Προσωπικά δεν θα έδινα €80 εκτός αν είχα κάποιον σιδερένιο π.χ. ή χαλασμένο. Τον ΧΤ τον βρίσκεις 115 απο Γερμανία (συν δέκα μεταφορικά).

Jakis
Απών/απούσα

Δεδομένου ότι δεν ξέρεις την κατάστασή του (τι χρήση του έχει γίνει, αν έγινε σωστά η εγκατάστασή του κτλ.) τα χρήματα είναι αρκετά για μεταχειρισμένο...

Το αν τον αξίζει ή όχι το ποδήλατό σου, είναι συνάρτηση της τσέπης σου, του τι φοράει το ποδήλατό σου, αν θα κατέβεις σε αγώνες κ.ο.κ.

Δες ένα χρήσιμο άρθρο που ίσως να σου δώσει κάποιες ιδέες:
http://www.cyclist.gr/article.php?id=1230

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι αξιζεί να τον αλλάξεις
γλιτώνεις μεγάλο βάρος και πας σε άλλη τεχνολογία δισκοβραχίονα
είναι πιο εύκολος στην συντήρηση του
βέβαια μιλάς για αγορά μεταχειρισμένου
οπότε παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο
όπως σε τι κατάσταση είναι και ότι ισχύει σε όλα τα μεταχειρισμένα
καλό είναι να ξέρεις και τον λόγο που τον αλλάζει ο προηγούμενος κάτοχος
μην είναι τπτ στραβωμένος

ezrider
Απών/απούσα

από όσο ξέρω τον άλλαξε λόγω αναβάθμισης, πήγε σε XTR (μικρή διαφορά θα μου πεις).
Αλλά και το άλλο που λέτε, είναι σωστό. Το 80ευρώ ειναι επίσης ακριβό,... με 30-40 ευρώ παίρνεις καινούριο....
Θα το σκεφτώ...., αν πέσει στην τιμή κανά 10-20 ευρώ, μάλλον θα το κάνω το βήμα.
Πιο πολύ λόγω βάρους (δικού μου - ξεπερνάω τα 100kg) νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι πιο ανθεκτικό και επίσης έχω αρχίσει να ακούω κάτι γουργουρητά από την μεσαία τριβή...
Τι πρέπει να προσέξω πριν το αγοράσω. Υπάρχει κάτι που πρέπει να κοιτάξω και διακρίνεται με το μάτι...???

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

με το βάρος σου δεν έχεις πρόβλημα με τον 422
το πρόβλημα της μεσαίας τριβής θα λυθεί
απλά δεν θυμάμαι αν η 422 είναι Oktalink ή αν είναι τετράγωνο καρέ
γενικότερα τα τετράγωνα καρέ είναι τα πιο οικονομικά και τα πιο ευπαθή αν και στο ένα μου ποδήλατο έχω τετράγωνο καρέ
με το μάτι θα δεις για φαγομένο σπειρωμα στα ποτήρια
την άλεν βίδες
και για στραβούς δίσκους