Eσπασε ο δισκοβραχιωνας

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
manolis kokotsakis
Απών/απούσα

Καλημερα σας.

Πηγαινοντας στην πολη, σε μια πεταλια μου εσπασε το μικρο γραναζι απο τον δισκοβραχιονα σε ενα Kona Dew Plus που εχω. Ειναι δυνατον να αφαιρεσω τον τελευταιο αυτον και να κινουμε με τους αλλους 2 που εχει ; 

 

Θελει αλλαγη ολοκληρος ; Ποσο κοστιζει η επισξευη του; 

Ευχαριστω.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Αλλάζεις δβ με πολύ λογική τιμή. Κοίταξε το στον ποδηλατά σου. Το dew δεν φοράει κάποια ακριβή σειρά.

manolis kokotsakis
Απών/απούσα

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Δεν μπορω να παρακαμψω το τελευταιο σπασμενο μικρο γραναζι ; Ετσι και αλλιως δεν το χρησιμοποιουσα ποτε σχεδον.

Πρεπει να το αλλαξω ολο ;

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

Πριν ένα χρόνο χτύπησα άσχημα το μεγάλο δίσκο στον δισκοβραχίωνα. Πίστεψα ότι έπρεπε να αλλαχθεί όλος αλλά ο ποδηλατάς μου με ενημέρωσε για την απλή αλλαγή του μεγάλου δίσκου όπως και έγινε. Λόγω αυτού θεωρώ ότι πιθανά να μην χρειάζεται αλλαγή όλου του δικού σου και απλά να αλλαχθεί ο μικρός σου δίσκος. Σίγουρα όμως ξέρει καλύτερα ο ποδηλατάς σου. 

Επίσης θεωρώ ανέφικτο το να μείνεις μόνο με δύο από τους 3 δίσκους καθώς το αριστερό χειριστήριο στο τιμόνι θα έχει επιλογή για 3 οπότε τι θα γίνει εάν καταλάθος το πατήσεις για τον δίσκο που λείπει; Πιθανά να είναι εφικτό με αλλαγή του εν λόγω χειρηστηρίου σε διπλό αλλά μετά μπλέκεις με συμβατότητες σειρών κλπ.

Ο ποδηλατάς θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Καλή τύχη

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες !      υπάρχει ανταλλαξιμότητα

https://manualzz.com/doc/53869180/shimano-fc-5500-se...

 άλλωστε και η ίδια η σιμάνο αναφέρει    "You may photocopy this sheet and use it as an order form", οπότε θα βρεθεί το μέσα γραναζάκι . Υποτίθεται όσο "πιό μέσα πάμε, τόσο πιό δύσκολη η εξαγωγή του παλιού και η τοποθέτηση του καινούριου, αλλα αυτό δεν είναι δικό μας θέμα, αφού θα το βάλει ο τεχνικός.

Ο μεγάλος (εξωτερικός) δίσκος, αλλάζεται πολύ απλά. Με ακουμπησμένο το ποδήλατο στο τοίχο που λέει ο λόγος.

Πιστεύω πάντα οτι σε τέτοιες περιπτώσεις, αξίζει να το παλεύουμε μόνοι μας, αφού είναι  σχετικά απλή διαδικασία. Μόνο το άτιμο το chain line να προσέξουμε, ως τελικό έλεγχο, έτσι για την ιστορία. Πρέπει να αγοραστεί ίδιο ακριβώς δισκάκι, ισοπαχές και με αριθμό γραναζιών και bcd

https://www.wolftoothcomponents.com/pages/how-to-mea...

Bolt circle diameter   Για να πάρουμε μιά γεύση απο το μέτρημα και τις διαφορές άλλων γραναζιών.

 Προσοχή μεγάλη, αν βγει και δεν αντικατασταθεί (λέμε τώρα)  θα έπεφτε η αλυσίδα μέσα, μπορεί να χωνόταν στον άξονα της μεσαίας τριβής, μπορει μπορεί, κλπ, ζημιά δηλαδή πιθανή θα γινόταν για το ποδήλατο με ατύχημα ενδεχομένως. Όπως λέει ο φίλος, είναι index shifting, άρα θέλει να πάει εκεί που πρέπει, Δεν είναι friction να το αλλάξεις με το χέρι

 Είναι κατάρα να μη δουλεύουν οι αλλαγές σωστά. Και ευλογία το κλικ κλικ, με τις ομαλές αλλαγές ταχυτήτων ! Για να γίνει αυτό, πρέπει όλα να ταιριάζουν, αλυσίδα, γρανάζια, μήκη πλάτη, να ρυθμιστούν. Περιοδικός έλεγχος πάντα απαραίτητος

 Ωστε στους ποδηλατάδες να πηγαίνουμε για τα "δύσκολα"

Καλές βόλτες σε όλους!

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

https://www.youtube.com/watch?v=o9dlH-hDwfM

 

 Αυτό το παλληκάρι τα εξηγεί ωραία, μην με ακούτε μένα !   πολλά πολλά video με ανάλυση. Νομίζω πως αξίζει να τα βλέπουμε. Είναι αν μη τι άλλο, μερακλής!

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

να ξεκινησουμε απο το απλο. Μπορει ν ρυθμιστει να μην μπαινει η μια ακριανη ταχυτητα (ή ο μεγαλυτερος δισκος να αχρηστευτει ή ο μικροτερος). Ευκολο και δεν αλλαζεις κανενα εξαρτημα. Αρκει αυτος που θα το κανει να ξερει να το κανει.(ειχα ποδηλατο που δουλευε δυο δισκους μπροστα με τριπλο χειριστηριο για πανω απο ενα χρονο επειδη δεν ηταν διαθεσιμο το διπλο στην αρχη και μετα βαριομουν να το αλλαξω)

για αλλαγη του δισκου (εαν εχει δισκακια που λυνονται γιατι το dew plus εχει κυκλοφορησει με πολλους διαφορετικους δισκοβραχιωνες) παλι δεν ειναι κατι τραγικα δυσκολο. Το δυσκολο ειναι να βρεθει το δισκακι. Συνηθως οι ποδηλαταδες εχουν τετοια δισκακια απο παλιους δισκοβραχιωνες οποτε θα κανεις την δουλεια σου. 

Και η αλλαγη ολοκληρου του δισκοβραχιωνα εαν δεν λυνουν τα δισκακια δεν ειναι ακριβη αλλα εκει θα συνιστουσα να δωσεις κατι παραπανω και ο καινουργιος δισκοβραχιωνας να εχει δισκακια που λυνουν.

για το εαν πρεπει να καταργησεις το ενα δισκακι καλο θα ηταν να μην το κανεις (ας το εχεις και ας μην το χρησιμοποιεις καθολου). Μια φορα που θα το χρειαστεις σε μια μεγαλη ανηφορα καλο θα ειναι να υπαρχει.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

αν είναι από τους πολύ οικονομικούς δ/β οι 3 δίσκοι θα είναι κολλημένοι, δεν θα λύνουν με αλλενοβιδες.

Τα πιο "καλά" μοντέλα δ/β έχουν δίσκους που λύνουν / αλλάζουν με αλλενόβιδες. Ο λόγος είναι κυρίως για να βάλεις τα πατήματα που εσύ θέλεις, ή και να τα αλλάξεις αν σε κάποια στιγμή θελήσεις, και δευτερευόντος για να μπορείς να αντικαταστήσεις φθαρμένους ή και σπασμένους δίσκους, όπως στην περίπτωσή σου.

Αν ο δ/β έχει αλλενόβιδες, τις λύνεις όλες, αφαιρείς πρώτα μεγάλο, μετά μεσαία και μετά - αν είσαι τυχερός - φθάνεις και στον μέσα-μέσα μιρκότερο. λύνεις κια αντικαθιστάς ή δεν βάζεις και τίποτα και ξεμπερδεύεις..... Αν έχεις πολύ ανηφόρα στις διαδρομές σου, ΟΚ το καταλαβαίνω, χρειάζεται. Αν απλά βολτάρεις και κυρίως σε ισιάδες, τότε μικρό το κακό / δεν τον χρειάζεσαι.

 

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Ωραίο !  απλά το (κολλημένο) μυαλό μου, δεν μπορεί να καταλάβει....Ντεραγιέ ρυθμίζεις (τα όρια ) , ή επεμβαίνεις στην καστάνια (τζιζζζ ! )

 Δώσε τροφή στο λαό σου!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν κάποιος θέλει να μείνει με διπλό μπροστά, απλά ορίζει τα όρια κίνησης του μπροστινού ντεραγιέ, από τις δύο βιδούλες. Ρυθμίζεις αυτήν που ορίζει το κάτω όριο του ντεραγιέ (συνήθως είναι η L - Low), έτσι ώστε να μην φτάνει η αλυσίδα στην 3η (μικρό δίσκο) θέση, αλλά μόνο στην 1η (μεγάλο) και 2η (μεσαίο).

[... για να πω την αλήθεια, έχω πολλά χρόνια που το είχα κάνει, .... δεν θυμάμαι αν έπρεπε να παίξεις και με τον ρεγουλατόρο του συρματόσχοινου για το μπροστινό ντεραγιε....]

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

Νά στε καλά Πάρεδροί μου !  ο ρεγουλατόρος απο το χειριστήριο, νομίζω οτι είναι για του παίρνεις τις "ψιλοδιαφορές" σαν να λέμε micro adjustments, όπως λένε οι Αγγλοι ?

contact