H σαμπρέλα 700x25 κάνει για λάστιχο 700x23;

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
DesertMan
Απών/απούσα

επειδή έχω μπερδευτεί...
μπορεί να μου πει κάποιος...αν σαμπρέλα 700x25 κάνει για λάστιχο 700x23;
για κούρσα πάντα...
λίγο ηλίθια η ερωτησή μου.... αλλα έχω κολλήσει...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

κοίταξε
καταρχην οι σαμπρέλες γράφουν πάνω για πια ελαστικά κάνουν
από εκεί και πέρα
και κρίνοντας από τα Mtb η σαμπρέλα που ειναι για 1.5-1.75
εγώ την βάζω σε 1.25 λάστιχο απλά προσέχω για να μην μπει διπλωμένη μέσα και σχιστεί
όπως εχω βάλει και 1.90 - 2.125 στο λάστιχο τον 1.25
απλά θέλει περισσότερη προσοχή
το ιδανικό βέβαια ειναι να γράφει πάνω ότι κάνει για το λάστιχο
καλά το καλύτερο ειναι όταν βλέπω σε 28 ρόδα να έχει σαμπρέλα από 26 και εννοείτε πως δούλευε και αυτό το σενάριο

οπότε βλέπεις τα στοιχεία τις σαμπρέλας αν κάνουν αν δεν κάνουν και δεν έχεις άλλη λύση την βάζεις με προσοχή να μην διπλώσει και λογικά θα δουλέψει

αυτά από έναν που δεν έχει καβαλήσει ποτέ κούρσα και κανονικά δεν κάνει να απαντήσει

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Θα σε συμβούλευα να μην το επιχειρίσεις. Μπορεί εύκολα να διπλώσει καθώς θα προσπαθείς να την χώσεις στο ελαστικό και με το φούσκωμα και την χρήση να σκάσει.
Αντικατέστησέ την με άλλη στη σωστή διάσταση ή μικρότερή της, ΑΛΛΑ ποτέ μεγαλύτερη από το ελαστικό σου.
Το κόστος είναι περίπου 2 - 2,50 ευρώ.

Εγώ την πάτησα (πάλι) κάπως αλλιώς. Σκίστηκε το πίσω λάστιχο (την Δευτέρα στο CMR). 28αρι με την αντίστοιχη σαμπρέλα του (που φυσικά έσκασε - ΟΚ την μπάλωσα και επέστρεψα). Εμπρός έχω 25αρι (με αντίστοιχη σαμπρέλα).
Ζητάω από ποδηλατά 28αρι λάστιχο, δεν είχε, άντε λέω να πάρω 25αρι και για πίσω. Παίρνω - πολύ καλό και ακριβούτσικο ελαστικό - αλλά όσο και να προσπάθησα ΔΕΝ έκατσε σωστά μέσα στο πίσω στεφάνι.
Καλά, στο μπροστά πως κάθισε ? (άλλη μάρκα - φτηνιάρικο των 5 ευρώ.... εδώ κοκκινίζω...), θα τρελαθώ....
Ρε λετε το ποδηλατό μου να έχει γίνει φτηνιάρικο και να μην τα πάει καλά με τα ακριβά...????
Αποτέλεσμα: κυκλοφορώ με το σκισμένο λάστιχο και την μπαλωμένη σαμπρέλα (από εκδίκηση προς το ποδήλατό μου) μέχρι να βρω 28αρι (η αλήθεια είναι ότι δεν έψαξα σε άλλον - προς το παρόν νοικοκυρεύω την κούρσα μου και δεν έχω χρόνο και χρήματα για το φτηνιάρικο....).
Περιμένω σχόλια - βαράτε ελεύθερα, το ζητάει ο οργανισμός μου...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν καποιος την ώρα του crm σου δανέιζε μια 26αρα σαμπρέλα και ήμουν εκεί και στην χωρούσα μέσα στο 28ρι λάστιχο θα έλεγες όχι δεν θέλω θα πάω με τα πόδια?
αν και εφόσον δεν υπήρχε άλλη λύση ?
εγώ είπα πως οι σαμπρέλες έχουν διαστάσεις πάνω και αναγράφουν για πια λάστιχα κάνουν
απλά λέω και εναλλακτικές λύσεις όταν δεν βρεις κάτι για να μην μείνεις από ποδήλατο

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν δεν υπήρχε άλλη λύση, ΝΑΙ θα δεχόμουν να κάνεις αυτό που λες και θα σου έλεγα και ευχαριστώ.
Αλλά αν μπορούσα να μπαλώσω ή να αντικαταστήσω την σαμπρέλα με άλλη "σωστή", ΔΕΝ θα έκανα αυτό που προτείνεις.
Φυσικά όταν έχεις μείνει κάπου θα πας σε πατέντες (μέχρι σελοτέιπ από περίπτερο....να μην γράψω και άλλες θα γελάμε μέχρι τα χριστούγεννα). Εντελώς Άλλη Φάση.

Σχετικά με το δικό μου πρόβλημα, έχει αντιμετωπίσει / γνωρίζεις κανείς κάτι?
Το ποδήλατο είναι trekking off road. Κανονικά έρχεται με 700χ40 ελαστικό, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλλει 700χ23, φυσικά τα λάστιχα ήταν σε άθλια κατάσταση. Απορώ πως κάθονταν. Σαν στραβωχημένοι λουκουμάδες ήταν. Με το που άλλαξα σαμπρέλα (εκείνος είχε βάλλει 700χ28 σαμπρέλες και μάλιστα με Dunlop βαλβίδα...!!!!!) όλο το λάστιχο ήταν σαν ένα καρούμπαλο, δεν καθόταν με τίποτα, στο δρόμο ήταν για γέλια.
Είπα να μείνω σε λεπτά ελαστικά, και εβαλα 25αρι εμπρός και 28αρι πίσω (όταν τα άλλαξα ο ποδηλατάς δεν είχε ζευγάρι από το καθένα.... που τους πετυχαίνω.... καλά να πάθω....).
Τι να κάνω για να κάτσει το 25αρι πίσω (όπως έκατσε κανονικά μπροστά)?????????

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

είδες τώρα λες ότι και εγώ :D
ότι υπάρχουν τα σωστά νούμερα αλλά παρόλα αυτά μπαίνουν :D
πες πες μου αρέσουν οι πατέντες
από ότι κατάλαβα έχεις 25 λάστιχο με 28 σαμπρέλα
και δεν κάθετε καλά το λάστιχο?
ειναι κεβλάρ το λάστιχο ή συρμάτινο?

από εκεί και πέρα μπορείς να πας σε έναν εκπαιδευτή σκύλων το λάστιχο και να του μάθει να κάθετε

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

http://www.kendausa.com/bicycle/tubes.html
αν δεις ειναι 23-25
αρά παίζει να μπαίνει χωρίς να πάθεις ότι ο rockarolla
πέτρο απο βδομάδα θα ρωτήσω μπάμπη και το πολύ πολύ σου στέλνει σωστές σαμπρέλες
εσύ athens είσαι?
α και κάτι ακόμα σε σχέση με τα γραφόμενα του πέτρου
είπες ότι πείρες ακριβοί σαμπρέλα
απλά παρατήρησα πως η ακριβή σαμπρέλα ειναι 700χ23-25
ενώ εγώ εχω μια εδώ 700χ18-23 ποιο μεγάλο ευρος και ειναι η απλή σαμπρέλα
:D

και τονίζω πως με τα 130 κιλά μου έχω λάθος σαμπρέλες χωρίς πρόβλημα :D

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πέτρο σε έχω χάσει λίγο, κάτσε να τα πιάσω ένα - ένα:
- Λάστιχο θα βρω (όποτε / αν ψάξω) τι στο καλό ολόκληρη Αθήνα. Οπότε άστω.
- Τα πάντα χωρούν παντού, αν τα διπλώσεις, κόψεις στη μέση, χαράξεις, ζουλήξεις, πατικώσεις, ΑΛΛΑ δεν είναι αυτό το θέμα. Μιλάμε για το "τι είναι σωστό και θα κρατήσει καιρό", χωρίς να μείνεις μπουκάλα στα ξαφνικά....
- ΤΩΡΑ έχω λάστιχο και σαμπρέλα στα σωστά νούμερα (αυτό που περιέγραψα ήταν το κουλουβάχατο του προηγούμενου ιδιοκτήτη). Δηλ 28αρι λάστιχο και σαμπρέλα πίσω και 25αρι λάστιχο και σαμπρέλα μπροστά.
Ενώ λοιπόν μπροστά κάθισε το 25άρι (μάρκας Χ φτηνιάρικο = 5 ευρώ) με την 25αρα σαμπρέλα, πίσω αρνείτε να κάτσει το 25αρι (μάρκας Ψ και ακριβούτσικο = 20 ευρώ) με νέα 25αρα σαμπρέλα. Το λάστιχο έχει κάποια χειλάκια που πρέπει να είναι στην άκρη του στεφανιού, σε όλο το μήκος. ΕΔΩ στην μιαμεριά είναι επάνω στη γραμμή και στην άλλη μεριά χάνονται μέσα στο στεφάνι - δηλαδή ΕΙΝΑΙ μικρό το λάστιχο για το στεφάνι ή είναι μεγάλο το άνοιγμα του στεφανιού και δεν ανοίγει αρκετά το ελαστικό για να κάτσει όπως πρέπει.
ΥΠΑΡΧΕΙ καμμιά κομπίνα που θα μπορούσα να κάνω?
Ή να το ξεχάσω και να πάρω 28αρι λάστιχο (όποτε βρω.... όταν φέρουν... )
Μα καλά, όλοι ΜΤΒ κυκλοφορούν και κούρσες?
Ή πας σε τρακτέρ ή λαστιχάκι όσο το μικρό μου δάκτυλο????

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ε ναι ποιον του αρέσουν τα ημίμετρα?
εγώ λέω πως έχουν σπάσει τα λινά από το λάστιχο
δοκίμασε πρώτα ένα λάστιχο με την ίδια σαμπρέλα
απλά οι άσχετοι συνήθως παίρνουν trekking (έριξα λίγο λάδι στη φωτιά) οπότε μην περιμένεις πολλές τεχνικές γνώσεις
δοκίμασε λάστιχο και ξαναμιλάμε

α και κάτι ακόμα
για μένα τα λάστιχα που παίρνω ειναι πάντα κάτω από 10 ευρο το καθένα και ειναι στην τελική τα καλύτερα :D

Arxarios
Απών/απούσα

Καλησπέρα ποδηλάτες!

Είχα λάστιχα 700c37 και είπα να δοκιμάσω λίγο λεπτότερα και πιο ασφάλτινα με 32άρι πέλμα, από τη στιγμή που η σαμπρέλα είχε εύρος 32 έως 38 λάστιχο. Όμως μετά την αλλαγή και μπροστά και πίσω η περιφέρεια των ελαστικών δεν είναι ακριβώς κύκλος αλλά τείνει προς την έλλειψη. Είχα ψεκάσει και το εσωτερικό των ελαστικών με azax για να γλιστράνει πάνω στην σαμπρέλα αλλά και πάλι δεν έκατσαν καλά.

Ποιά είναι τα μυστικά λοιπόν για μια σωστή αλλαγή ελαστικού, και πόσα mm εκκεντρότητας είναι ανεκτά?