Κατάλληλο συρματόσχοινο για cross brake levers

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Εάν χρησιμοποιεί κάποιος μανέτες αυτού του τύπου… http://unrealcycles.com/mmunrnet/Images/soma_brk_lvr_urban_cross_blk.jpg, όχι όμως σε συνδυασμό με κλασσικές μανέτες δρόμου, αλλά μόνες τους, θα μπορούσε να μου πει ποιο είναι το καταλληλότερο συρματόσχοινο για να χρησιμοποιήσω.
Για την ώρα έχω περάσει συρματόσχοινο δρόμου , αυτού του τύπου… http://www.koolstof.co.uk/image/cache/data/nokon/innerbrake-500x500.jpg, αλλά και πάλι περισσεύει λίγο το κεφάλι.
Υπάρχει κάτι που να ταιριάζει καλύτερα?
Μια άλλη δοκιμασμένη ιδέα που μου είπαν είναι συρματόσχοινο ταχυτήτων, με το μικρό κεφάλι. Τι λέτε γι’ αυτό?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μήπως θέλει το λεγόμενο αχλάδι

εγώ θα πήγαινα σε ένα κατάστημα και θα ρωτούσα εκεί
η στην χειρότερη πάρε και τους 2 τύπους
δεν νομίζω να υπάρχει κάτι διαφορετικό

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Πήγα σε ποδηλατάδικο.
Για αχλάδι εψαχνα και μου έδωσαν αυτό που έδειξα πριν.
Μπορείς να μου βρεις μια φωτό από net ποιό είναι το αχλάδι να καταλάβω?
Ευχαριστώ

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...ειναι πιο λεπτο απο το συρματοσχοινο φρενων, και μικροτερης αντοχης. Εξ'αλλου, δεν προοριζεται για να τραβαει τα ζορια ενος συρματοσχ. φρενων, αλλα καποιο ντεραγιε, κι αυτο με μικρη σχετικα δυναμη. Γι αυτο και εχει τοσο μικρο κεφαλι.
Οποτε, ειναι πολυ πιθανο να φλεξαρει αρκετα σε χρηση για φρενα, και σιγουρα θα ζησει λιγοτερο απο ενα κανονικο συρματοσχ. φρενων.
Αν κατι δεν σου αρεσει στο "κεφαλι" του συρματοσχοινου που χρησιμοποιεις ηδη, δεν εχεις παρα να το λιμαρεις λιγακι και να του δωσεις το σχημα που θελεις.
Απο μολυβι (μολυβδο) ειναι κατασκευασμενο, ειναι πολυ μαλακο (για μεταλλο), και τροποποιειται ευκολοτατα.
Φροντισε μονο τροποποιωντας το να μην ταλαιπωρησεις/τσακισεις το συρματοσχοινο το ιδιο(ειδικα στο σημειο που συνδεεται με το μολυβενιο κεφαλι. Το σημειο αυτο, ειναι η Αχιλλειος φτερνα ολων των συρματοσχοινων).

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Λοιπόν, τον ίδιο προβληματισμό έχω και γι' αυτό απέφυγα συρματόσχοινο ταχυτήτων.
Τώρα για το λιμάρισμα, δυστυχώς θα πρέπει να γίνει κοντά στην ένωση με το σύρμα, οπότε λέω να το αποφύγω.
Η βασική μου ερώτηση είναι αν υπάρχει και άλλος τύπος συρματόσχοινου, πέρα από τα κλασικά δρόμου και mtb (με το βαρελάκι) που να ταιριάζει καλύτερα.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

vasscott wrote:
Πήγα σε ποδηλατάδικο.
Για αχλάδι εψαχνα και μου έδωσαν αυτό που έδειξα πριν.
Μπορείς να μου βρεις μια φωτό από net ποιό είναι το αχλάδι να καταλάβω?
Ευχαριστώ

Αυτο το συρματοσχοινο που σου εδωσαν ειναι τυπος "αχλαδιου". Κι αλλο να παρεις, με παρομοιο τροπο θα εφαρμοσει.
Εχε υπ'οψη σου παντως, οτι αυτη η μανεττα φρενου που εχεις, ειναι η "δευτερη" που εχουν τα Cyclocross στο πανω (οριζοντιο) τμημα του τιμονιου, και ειναι για φρεναρισμα αναγκης. Αυτο σημαινει, οτι με αυτες τις μανεττες, δεν θα εχεις ποτε το ισχυρο φρεναρισμα που θα ειχες με τις κανονικες.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ.
Όσο για τον συγκεκριμένο τύπο μανετας ήταν η μόνη επιλογή που κατάφερα να βρω για bullhorn και για διάμετρο 24mm.