Καλημέρα,
έχω ενα ideal Virus (Dual suspension) του οποίου η πίσω ανάρτηση έχει χάσει τα λάδια απο καιρό και ψάχνω για αντικαταστάτη. Στην Αθήνα έχω ρωτήσει στον Frederik στην Στουρνάρη, και στον Τσιρίκο στο Φάρο Ψυχικού, και οι δυο μου εχουν πει λιγο πολύ οτι ειναι φτηνό το ποδήλατο και λογω μικρής διαδρομής δεν υπάρχουν πολλα πράγματα, περα απο το original ανταλλακτικο. Ο Τσιρίκος μου είπε οτι βρήκε ενα Manitu με αέρα και rebound, χωρίς lock-out στα 150-160€.
Ψάχνοντας σε e-shops εξωτερικού βρήκα εδώ αρκετές λύσεις που μου ταιριάζουν, τόσο απο άποψη διαστάσεων (165mm ή 6.5''), όσο και απο τιμή (έχω βάλει ως ψυχολογικό όριο τα ~200€), το πρόβλημα ειναι οτι δεν ξέρω πως να αξιολογήσω τις διάφορες επιλογές. Ξέρω πως σε αυτά τα λεφτά και με αυτό το ποδήλατο ως βάση ειμαι περιορισμένος, απλά θέλω κατι αξιοπρεπές για το budget μου.
Η χρήση που κάνω στο ποδήλατο ειναι μικτή, με πόλη και διαδρομές σε άσφαλτο και βουνό, ενίοτε σκληρό, και δεν με ενδιαφέρει να κανω το ποδήλατο πιο ασφάλτινο, αφού σκοπεύω να παρω ενα πιο ασφαλτινο ποδήλατο για την πόλη. Δεν θα με πειραζε να εχει και lock-out, αλλα δεν το θεωρώ απαραίτητο. Το βάρος μου ειναι ~90kg, αν αυτο παίζει ρόλο στην επιλογή.
Κάθε (τεκμηριωμένη) συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη
Το ποδήλατο δεν αξίζει αναβάθμισης. Αυτό που αξίζει είναι μάθεις να συντηρείς την πίσω ανάρτηση. Οπότε βρες manual, πάρε εργαλεία και λάδια και φτιάξτο μόνος σου. Θα σου στοιχίσει πολύ λιγότερο από το να πάρεις νέα ανάρτηση, που δεν θα είναι τίποτα ιδιαίτερο, και φυσικά θα μάθεις να τη φτιάχνεις.
Γενικά είσαι και αρκετά κιλά οπότε θες κάτι καλό και δύσκολα θα βρεις.
Δες
DT
αλλο ένα DT
Rock Shox Ario
Rock Shox Monarch 2,1
Rock Shox Monarch 3.1
des edo
http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=175&Curren...
στα πολλά κιλά ειναι η marzocchi αν και όλες οι αναρτήσεις αναφέρουν τα κιλά που δέχονται
αν και δεν είσαι ο πλέον υπέρβαρος
εγώ θα συμφωνήσω ότι δεν αξίζει το ποδήλατο 200 ευρο ανάρτηση
και ότι μπορείς να την φτιάξεις την ανάρτηση
λάδι και τσιμούχες θέλει :D