http://tinypic.com/player.php?v=igvl7r&s=5
οπως βλεπετε στο βιντεο που εχω ποσταρει εχω προβλημα στη μεσαια τριβη
παει δεξια-αριστερα ολο το πεταλι
να σημιοσω πως ολο μαζι κανει αυτο δηλαδη δεν κουνιεται μονο απο τιν μια πλευρα κουνιεται και απο τις δυο
ξερεται τι φταιει?
πως μπορω να το διορθοσω?
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
πφφφφφ
κανεις ρε παιδια δεν ξερει?
μετα απο ενα χρονο μετα απο ανεπαληλα οχι για βραδυ παρασκευης με φιλους


λογο του φρινται δεν θα παω εξετιας αυτου του προβληματος?
Έλεγξε τα δαχτυλίδια στη μεσαία τριβή και από τις δύο μεριές να δεις αν είναι χαλαρά.Αν ναι σφίχτα αλλά η κίνηση των βραχίονων να είναι ομαλή σε μια πλήρη περιστροφή.
...για αρχη.
Για συνεχεια λυσιμο, καθαρισμα, ελεγχος της μεσαιας τριβης (αξονας/μπιλιες/ποτηρια) για φθορες.
Αν ειναι ολα ενταξει χωρις εμφανη σημαδια φθορας, τα ξαναμονταρεις (με μπολικο γρασσο ποιοτητας), τα ρυθμιζεις ωστε να μην υπαρχουν "μποσικα" και "παιζει" οπως τωρα, κι εισαι ετοιμος. Αν βρεις φθαρμενα κομματια, τα αντικαθιστας.
Στη χειροτερη περιπτωση, μιση ωρα δουλεια ειναι.
Τα εργαλεια που θα χρειαστεις, ειναι ενα καρυδακι 15mm η 14mm, η ενα κλειδι allen 8mm(αναλογα την περιπτωση),για να λυσεις τις βιδες που κρατανε τα μπρατσα του δισκοβραχιονα στον αξονα της μεσαιας τριβης, και μετα θα χρειαστεις κι ενα εξωλκεα για να τραβηξεις και να βγαλεις τα μπρατσα του δισκοβραχιονα απο τον αξονα.
Το δαχτυλιδι που σταθεροποιει το αριστερο ποτηρι της μεσαιας τριβης, λυνεται η με το ειδικο γαντζοκλειδο, η με σφυρι και κατσαβιδι (προσεκτικα ομως).
Το δεξι ποτηρι δεν υπαρχει λογος να το βγαλεις. Καθαριζεται επι τοπου απο τη μεσα πλευρα με ενα πανακι και λιγη υπομονη.
Υπαρχει βεβαια και η προχειρη λυση της σκετης ρυθμισης, χωρις να λυθουν τα μπρατσα του δισκοβραχιονα.
Σ'αυτην την περιπτωση, λυνεις το δαχτυλιδι που σταθεροποιει το αριστερο ποτηρι της τριβης, και βιδωνεις το ποτηρι (με το καταλληλο λεπτο κλειδι, ωστε να χωραει αναμεσα στο μπρατσο και το σκελετο) τοσο ωστε να σταθεροποιηθει ο αξονας της τριβης και να μην "παιζει" δεξια-αριστερα οπως κανει τωρα. Κατοπιν σφιγεις παλι το δαχτυλιδι που σταθεροποιει το ποτηρι φροντιζοντας ωστε να γυριζει ελευθερα ο αξονας χωρις να σφιγγει/ζοριζεται κατα την περιστροφη, και τελειωσες.
Αν δεις οτι μετα το σφιξιμο του σταθεροποιητικου δαχτυλιδιου εχει σφιξει ο αξονας και δεν γυριζει εντελως ελευθερα, τοτε λυσε παλι το δαχτυλιδι, ξεβιδωσε ελαχιστα το ποτηρι, και ξανασφιξε το δαχτυλιδι.
Εννοειται οτι αυτη τη διαδικασια θα πρεπει να την επαναλαβεις ωσπου να βρεις τη χρυση τομη, ωστε ουτε μποσικα να εχει ο αξονας της τριβης, ουτε να γυριζει "σφιχτα" η με δυσκολια ο αξονας.
Καλη επιτυχια στις ρυθμισεις σου.
προσπαθησα το ::Σ'αυτην την περιπτωση, λυνεις το δαχτυλιδι που σταθεροποιει το αριστερο ποτηρι της τριβης, και βιδωνεις το ποτηρι (με το καταλληλο λεπτο κλειδι, ωστε να χωραει αναμεσα στο μπρατσο και το σκελετο) τοσο ωστε να σταθεροποιηθει ο αξονας της τριβης και να μην "παιζει" δεξια-αριστερα οπως κανει τωρα:: αλλα δεν εχω τοσο λεπτο κλιδι θα το παω αυριο στο μαστορα λογικα γιατι δεν βλεπω να εχω τα εργαλεια που χρειαζεται..
ευχαριστω που αναφερες τα προβληματα που το οδιγησαν μην παω αδιαβαστος

δε φτάνει που έχασες το φρηντέυ, θα τα χώσεις και στο μάστορη!
Παράτησα το γυμνάσιο στη δευτέρα, επειδή μου άρεσε περισσότερο το μπιλιάρδο.
Τις προάλλες βρήκα ένα τόμο κβαντομηχανικής και ξανάρχισα τη μελέτη. Όμως δυσκολεύομαι κάπως... Μπορείς να μου εξηγήσεις κάποια πράγματα;
ετσι ειναι γιατι οπως διαβασα σε ενα αλο τοπικ
ενας ηθελε απλα ακτινολογιση και τελικα αλαξε ολη την ροδα
μην τον καρυδωσεις το μαστορα εαν σου πει οτι δεν θα κατσει να ανοιξει τα ρουλεμαν να τα γρασαρει κ να τα ξαναεφαρμοσει,αυτη ειναι μια δουλεια την οποια μπορεις να κανεις εσυ στο σπιτι σου που εχεις χρονο και ορεξη.
Οι περισσοτεροι μαστορες αν δουν καποια ζημια στη μεσαια τριβη που δυσκολα φτιαχνεται με λιγη ενασχοληση,θα σου πουν να την αλλαξεις.
Οποτε μην πεσεις απο τα συννεφα,διοτι ο columbus αυτα που σου ανεφερε ειναι do it yourself εαν εχεις τις γνωσεις,ή για καποιον με πολυ πολυ μερακι.
Απο κει και περα,οταν βλεπεις τοσο σημαντικα για την ασφαλεια σου θεματα,μην βαζεις γνωμονα τη βιασυνη και τη βολτα,αφησε το ποδηλατο καλυτερα στην ακρη μεχρι να το δει καποιος ανθρωπος που πραγματικα γνωριζει τι να κανει κ πως,διοτι πολλες φορες οι πατεντες και οι βιασυνες οδηγουν σε επισφαλη αποτελεσματα.Κοινως προσεξε μη φας τα μουτρα σου με το σκαλισμα χωρις τις απαραιτητες γνωσεις.Τουλαχιστον προσωρινα.
υγ.η ιστορια με τη ροδα κ την ακτινολογηση,εαν ειναι αυτη που θυμαμαι με το μαστορα που ελυνε στο παιδι τις ακτινες,ειναι μια τραβηγμενη κ θρασυτατη περιπτωση εργαζομενου.Δεν αποτελει φυσικα τον κανονα,αλλα την εξαιρεση.Προσεξε ΠΟΥ θα το πας το ποδηλατο για να μην σου ξημερωσουν επιπλεον εξοδα.
Κοιτα. Τα πραγματα θελουν μια ρεγουλα. Δεν μπορεις να πας απο το μπιλιαρδο κατ'ευθειαν στην κβαντομηχανικη.
Λεω ν'αρχισεις απο τα βασικα πρωτα: E=mc2, και θεωρια της σχετικοτητας.
Οχι αποτομα βηματα, τουλαχιστον στην αρχη.
Σιγα-σιγα, για να αποκτησεις βασεις πρωτα (θα σου χρειαστουν στη ζωη σου), και μετα πας στα δυσκολα.
Αφου κατανοησεις τη θεωρια της σχετικοτητας, μπορεις να περασεις στη θεωρια της Διαστολης του Συμπαντος, τις Μαυρες Τρυπες, και τα Κβαζαρ.
Οταν ξεμπερδεψεις και μ'αυτα (τοτε και μονο τοτε), επιτρεπεται να πας ν'αγορασεις ενα 5αρι αλλενακι και να επιχειρησεις να ρυθμισεις τα τακακια στα V-brake σου.
Μεχρι τοτε ομως, εχεις καμποσο δρομο ακομα μπροστα σου.
Ειπαμε, ενα-ενα.
Υ.Γ.:Δε φανταζομαι να εχεις ξεχασει τα βασικα του μπιλιαρδου (τουλαχιστον αυτα), γιατι δε σε βλεπω να κατανοεις τη Θεωρια της Σχετικοτητας...
Αληθεια, φροντιστηριο μπιλιαρδο που εκανες;
οντως πηγα σε 4 ποδηλαταδικα...
ολοι μου λεγανε πανο απο 40 ευρω!!
πηγα και σε εναν τελευτεο και λεω αμα μου πει καμια τρελη (σχετικα) τιμη θα παω σε φιλους να δω αμα εχουν τα εγαλεια που χρειαζονται..
τελικα πηγα σε εναν στην πατισιων που μου ζητησε 18 ευρω δεν θυμαμε καλα τι μου ειπε πως αλαξε μου εφτιαξε και τις ταχιτητες καθως δεν εμπενε η 7 και ζητισε αλλα δυο ευρω (δεν ειχα-μπορουσα να το φτιαξω καθως ηταν στην λιστα στα πραγματα που πρεπει να φτιαξω)
πηγα Ραφηνα σαβατοκυριακο να δοκιμασω και το ποδηλατο και ολα ενταξη μονο που κανει ενα θωριβο μικρο βεβαια...
αυτααααα το θεμα διορθωθικε
ενα μεγαλο μπραβο στο κολουμβους που βοηθαει πραγματικα και οχι με μια απλη προταση ελενξε την βιδα!
Καλά έβαλες το χεράκι σου στην πεταλιέρα και της πέταξες τα μάτια όξω...
Άντε να 'ρθεις freeday και να ξέρεις ότι σου χρωστάω μια κοντρίτσα!